Saturn učitelj i mučitelj

'Naš veliki učitelj'. Donosi nam sigurnost i usamljenost. U znaku ostaje oko 2 godine. Najzlobnija je od svih planeta, jer razara polako uživajući u patnji drugih. Bezosećajan je, lukav, usamljen, tužan. Uči nas na greškama. Retrogradni Saturn ukazuje na osobu nesigurnu, inferiornu sa nedostatkom ambicija.

Saturn učitelj i mučitelj

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

BOJA: crna, siva.
METAL: olovo.
DRAGI KAMEN: ćilibar.
BILJKA: ljubičica.
DAN: subota.

 

Saturn, "Veliki Ucitelj", je planeta Karme i dužnosti, i gde se on nađe u horoskopu, postojaće ograničenja naše slobode izbora, sve dok ne podmirimo dug ili steknemo razumevanje nečega o sebi što u ranijim vremenima nismo želeli da prihvatimo, bilo da se to odnosi na ovaj ili bilo koji drugi život. Ova planeta predstavlja kočnicu. Iskusava nas i suočava sa našim strahovima i slabostima. Zato je Saturn tradicionalno neprijatna i teška planeta. Ako je snažno zastupljen u horoskopu, vaš sadašnji život nije ni lak ni jednostavan. Sreća vam nije baš previše naklonjena - može doći samo kao rezultat velikih ličnih napora ili pregnuća. 

 


Saturn upravlja oblikom, disciplinom, odgovornošću, organizacijom, ambicijom, sposobnošću ostvarivanja karijere, ograničenjima, tugovanjima i zakašnjenjima. Saturn upravlja teorijom i naučnim zakonitostima, starijim osobama, strpljenjem, tradicijom, konvencionalnošću, ortodoksnošću i valjanim korišćenjem vremena. Saturn predstavlja načela istinitosti, reda, vremena, mere, dovoljnosti, kontrakcije, učvršćivanja, mudrosti i starenja. 


Njegovo delovanje je sporo i trajno. Tip Saturna poseduje ogromnu ličnu snagu koja ruši sve oko sebe pa i samog sebe. Puno aspekata Saturna pojačava oštroumnost i istrajnost, ali i dalje ostaje konzervativna nota. Izrazito loš uticaj Saturna stvara povučenog samotnjaka, mračnih i praznih razmišljanja, sklonog pesimizmu i mizantropiji. 

Saturn je "naredbodavac" Horoskopa. Tamo gde vam je Saturn u Natalnom Horoskopu - tamo se osećate ponajmanje sigurnim i nastojite da to na bilo koji način nadoknadite, rizikujući da odaberete baš onaj pogrešan. Saturn opisuje vaš "unutrašnji sistem za kočenje", ograničenja, strahove i barijere; stvari kojih se plašite, kao i način na koji nastojite da obezbedite disciplinu i suzdržanost u svojoj životnoj sredini. 

 

 

Osetićete udarni osećaj Saturna svaki put kada prodje preko jedne od planeta ili kritičnih tačaka za vašu sudbinu. To je period kada ste blokirani raznim, iznenadnim preprekama. Tada ćete imati negativnih pojava u pogledu posla i zdravlja, može se pojaviti i problem koji već godinama stoji skriven. Pošto se ovo ne može izbeći, situaciju treba posmatrati kao da je došao period u kome su Vam se najzad "otvorile oči". Moraćete da preuzmete svoje obaveze i odgovornosti i da se suočite sa ovim preprekama kao sa izazovima. Kada ovaj period prodje, moći ćete slobodno da odahnete ali uz saznanje da ste sada mudriji i jači. Pod budnim okom Saturna vi ste postigli trajne rezultate i najzad ste odrasli. 

Saturn će proći kroz svaki znak Zodijaka barem jednom, pre no što napunite 30 godina. U stvari, kada se Saturn vrati na svoje polazno mesto u vašem Horoskopu, kada imate oko 28 godina, to je obično period kada u svom životu formirate porodicu i karijeru. Posmatrajte kako se Saturn kreće u svako doba, u tom pravcu će se kretati i vaš život i vi ćete se tako formirati...

 
 

Kontakt

Telefon

+381 69 229 77 00 | 10:00 - 22:00 |

Viber + Whatsapp

+381 69 229 77 00

+381 66 37 38 39

+41 76 212 79 79

+43 667 774 0 333