'Velika Sreća'. U znaku ostaje 1 godinu. To je planeta koja je sposobna svakoga da razume. Pravedna je, želi da pomogne. Znači srećna putovanja. Između realnog je i irealnog. Važna je za filozofiju, religiju. Retrogradni Jupiter donosi vlastita filozofska i verska ubeđenja. Stvari sagledava u perspektivi i intuitivan je.

Značenje Jupitera u horoskopu

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Jupiter vlada  devetom kućom, vladar je Strelca i suvaldar Riba. 

 

 

BOJA: plavo-ljubičasta.

METAL: kalaj.

DRAGI KAMEN: ametist.

BILJKA: jasmin.

DAN: četvrtak.

 

 

Jupiter je kralj bogova, najveći i najbolji. Antički narodi su ga doživljavali kao dostojanstvenog, pravednog i očinskog gospodara bogova, ljudi i celog Kosmosa.U astrologiji se za njega vezuju povoljne prilike, napredovanje, rast, uspeh, optimizam, dobro raspoloženje, naklonost, sreća,… Sve što Jupiter dotakne počinje da se širi, raste i napreduje. Tamo gde se nađe on donosi dobrobit, sreću i bogatstvo. Zato njegov položaj pokazuje način

kako da proširite svoje horizonte i gde možete u životu očekivati napredak i uspeh.

 

 

Jupiter uzrokuje ekspanziju kako u materijalnom tako i u duhovnom smislu i predstavlja principe učenja, podučavanja, putovanja, religije i zakona. Moral, etika, religiozne teme, socijalizacija i dobrota stoje u odnosu sa Jupiterom. U njegove dobre osobine dalje se ubrajaju pokretljivost, istinoIjubivost i poštenje, ali i avanture, sport, atletika i rizik su pod njegovom vladavinom.

 

 

Dok Merkur prikazuje našu karijeru u materijalnom životu, Jupiter prikazuje put naše unutrašnje karijere u razumnom i duhovnom području u kojem nalazimo pravo zadovoljstvo i sreću. Dok Merkur utelovljuje naš spoljašnji izraz, Jupiter predstavlja našu duhovnu životnu misiju.

Ako je Jupiter snažan, a Merkur nije, onda smo u suštini mudri, a da se naizgled ne čini tako.

 

Jupiter je pokazatelj za rast, višu inteligenciju i decu. Kao najveća od svih planeta, Jupiter predstavlja naša životna područja u kojima rastemo i učimo. On predstavlja decu i prema tome, sve što prisvojimo za našu budućnost. Brojnost, pol, zdravlje, sreća i opšte stanje naše dece zavisi od Jupitera.

Jupiter utelovljuje kreativnost i kreativnu inteligenciju koja raste izunutra, i unutrašnjih principa. On voli da deli i da se stalno razvija i ostvaruje. Jupiter u horoskopu predstavlja učenje, podučavanje, zdravlje i nauku. Na višem nivou predstavlja sveštenika, ali i imanje, formu i hijerarhiju. Zato se na sanskritu i naziva Brihaspati, izvorni sveštenik i Braman.

Zdravstveno značenje: Jupiter vlada u telu nad bokovima, natkolenicama, jetrom, žuči, bešikom i pankreasom (gušterača). Pozicija Jupitera govori
o telesnoj masnoći. Loše smešten, može da prouzrokuje dijabetes, probleme sa jetrom, oštećenje karlice, pojavu kamenja u žuči i probleme s kožom.

Poslovno značenje: S njim u odnosu stoje sledeće obrazovne grupe: advokati, učitelji, štampari, izdavači i lektori, glumci, bankari i sveštenici. Bogatstvo se zarađuje pomoću Bramana kroz moralnost, religiju i bankarstvo.

Uticaj povoljnog položaja: poštenje, stalnost, koncentracija i meditacija. Nauka i sreća se lako postižu i stvaraju se optimistička atmosfera, plodnost i dobronamernost. Njegova urođena sklonost se odnosi na otvorenost i darežljivost. Osim toga, Jupiter podstiče moć rasuđivanja, genijalnost, bogatstvo, radost i dobro zdravlje.

Uticaj nepovoljnog položaja: ekstremizam, ekstravagancija, liberalnost, preteran optimizam, bezbrižnost, nemarnost, dugovi, rasprave, spekulativni gubici, religiozan fanatizam, pogrešno prosuđivanje i loši proračuni mogu da budu prouzrokovani nepovoljnim položajem Jupitera.

 


RETROGRADNI JUPITER

nagoni osobu da proživljava istinu kroz - sebe, koja razvija vlastita verska, filozofska i ideološka uverenja još u ranoj mladosti. Sve to je uzrok problemima, nezadovoljstvu i nespokoju jer afinitet za čistom istinom je u suprotnosti sa svakodnevnim ovozemaljskim iskustvima. Ipak, osoba će uspeti da nađe neki svoj put za ekspanziju koji će izmaći pogledima drugih pošto je na to Jupiter nagoni jer karma retrogradnog Jupitera je vezana za introspekciju kroz viši um. Osoba mora biti sposobna da se potvrdi pred sobom u cilju da se oseti zaista vrednom poštovanja i časti koje Jupiter obećava. Kod ovih osoba se često mešaju mesta iz prošlosti sa mestima iz sadašnjosti kao da ih je osoba već nekada i negde doživela. Koliko će osoba uspeti zavisi od nje same JER JUPITER JE DAR, A DA LI ĆEMO GA PRIHVATITI, TO ZAVISI OD NAŠEG IZBORA.

 

Kontakt

Telefon

+381 69 229 77 00 | 10:00 - 22:00 |

Viber + Whatsapp

+381 69 229 77 00

+381 66 37 38 39

+41 76 212 79 79

+43 667 774 0 333