Fiksne zvezde

Uticaj fiksnih zvezda se razlikuje od uticaja planeta iz razloga što je njihov uticaj dramatičniji,iznenadniji i nasilniji. One imaju tu moć da podignu osobu do najviših visina,od siromaštva do bogatstva ali i obrnuto,što planete baš i ne mogu. Određeno pravilo ipak postoji,a to je da zvezde nikad ne rade same osim ako se nađu na uglovima. Način i kvalitet delovanja zvezda zavisi od nekoliko stvari :

Fiksne zvezde

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

1. VELIČINA  što je magnituda zvezde manja,to je njena moć veća,te tako zvezde prve magnitude imaju najveću moć.Izuzetak čine jedino klusteri koji snažno deluju i pri većim magnitudama od 4.0

 

2. NEBESKA POZICIJA  što je zvezda bliža ekliptici,to je njena moć veća.Takođe,na severnoj hemisferi,veću moć imaju zvezde severne deklinacije (obrnuto za južnu hemisferu).Često se navodi da zvezde velike latitude ne utiču na nas,ali se u praksi pokazalo da to nije tačno.

 

3. PRIRODA PLANETE KROZ KOJU DELUJU  zvezde daju snagu i energiju planetama i modifikuju njihov uticaj,ali u isto vreme,priroda planete iskazuje strogo kontrolisani uticaj. Najjači uticaj je kada su zvezda i planeta iste prirode. U takvim slučajevima,uticaj planete se izdiže do velikih visina,a u isto vreme melefični uticaj zvezde prestaje.
Npr. ako se MA nađe na zvezdi svoje prirode,njegova moć se povećava.Ako se nađe na zvezdi prirode JU/VE,onda je redukovan ili modifikovan.Ako se nađe na zvezdi prirode SA,veoma je promenjen. Drugim rečima,ako planeta "padne" pod uticaj zvezde iste prirode,to podrazumeva intenzitet,a ako je na zvezdi suprotne prirode,efekat je u neku ruku deformisan,tup.

 

4. GENERALNA PRIRODA HOROSKOPA  rezultat efekta zvezde na neku planetu u mnogome zavisi od toga kako je ta planeta postavljena u natalnoj karti.Ako je planeta snažna i obećava uspeh,onda će uticaj zvezde na kojoj se našla imati veći i trajniji efekat.
U većini slučajeva,zvezde nisu kontradiktorne planetarnim indikacijama.Čovek neće postati lopov ili ubica zbog efekta neke zvezde,već to mora biti sadržano u samoj natalnoj karti.Zvezde "rade" po svom položaju,veoma slično kao i planete.Dakle,najjače su na uglovima i deluju najsnažnije u konjukciji ili paralelu.
Isto tako i opozicija može imati snažno dejstvo kao i konjukcija,a u nekim slučajevima ne treba zanemariti ni kvadrat,dok su trigon ili sekstil veoma slabog dejstva ili ga nemaju uopšte.
Pažnju treba obratiti na već rečenu,stvarnu poziciju zvezde na nebu,te na osnovu toga proceniti snagu njenog dejstva.
Kada se uzimaju u obzir direkcije i progresije,efekat zvezda na direktovanu tačku je isti kao i u radikalnoj karti,sa tom razlikom što je efekat prolazan.

Na kraju,ostaje još jedna stvar koju je potrebno objasniti,a to je efekat same zvezde i način na koji ćemo ga predstaviti.
Recimo,određena zvezda može biti prirode MA.Ona će iskazati sve one karakteristike,slične onima koje ima ta planeta u horoskopu.Međutim,postoje i zvezde sa prirodom 2 planete.U tom slučaju,uticaj prve pomenute planete (MA/JU npr.) je jači od druge.Druga obično ukazuje na neki način,modifikovan uticaj.
Npr. zvezda prirode MA/JU će imati uticaj isti kao MA,ali modifikovan uticajem JU.Drugim rečima,prirodi MA će biti dodata ekspanzivnost JU,više optimizma i dobre sreće. U obrnutom slučaju,kada je zvezda prirode JU/MA,onda bi njen uticaj bio kao uticaj planete JU,ali bi bilo dodato i energije i vatre MA.

 


U svakom zodijačkom znaku se nalazi izvestan broj fiksnih zvezda, značajnih u astrologiji po svom uticaju. Izdvajam samo njihove osnovne osobine i stepene na kojima se sada nalaze zaokruženo.

 

OVAN

 

Tako se u sazvežđu znaka OVNA među odabranima nalaze DIFDA, na 2 stepenu, i prirode je Saturna. Inicira probleme sa životinjama. Salvador Dali je ovde imao Mesec. ALGENIB, na 8 stepenu prirode Marsa naglašava dar govora, ali i preteranost u ambiciji i često bizarnost. Miloš Obrenović je ovde imao Merkur, Arkan konjukciju Venere i Merkura. ALDERAMIN, na 12 stepenu pravi probleme vezane za porodicu, i česta su stradanja članova porodice, SIRRAH, na 13 stepenu prirode Jupiter – Venera, donosi bogatstvo. Na ovom stepenu je i ALFERAC istog upliva, BATEN KAITOS na 21 stepenu prirode Saturna kaže što dalje od životinja.

 

 


BIK

 

MIRRACH koja je već na 0 stepenu BIKA prirode Venere donosi uspehe i često nezadrživu sreću. Zanimljivo da je ovde Hitler imao Sunce. U znaku Bika, su i MIRA CETI na 1 stepenu prirode Saturna, koji mahom označava promašen život. SHARATAN, na 3 stepenu prirode Mars – Saturn, naglašava da se mnogo stvari kroz život radi pod prinudom, probleme sa glavom, kao i snažan seksualni nagon. Miloš Obrenović je ovde imao konjukciju Venera – Mars. HAMAL, na 7 stepenu, takođe, prirode Mars – Saturn, nosi opasnosti, zanimljivo je da su mnogi stradali od prirodnih nepogoda, i nosi probleme u vezama u smislu skandala i naglašava okrutnost. Sadam Husein je ovde imao Sunce, a Brus Li Jupiter. SHEDIR, takođe na 7 stepenu prirode Venera – Saturn,  nosi probleme sa decom, i probleme sa očima i vidom. ALAMAK na 13 stepenu, dvojna zvezda prirode Mars – Venera, donosi finansijsko i materijalno bogatstvo i uspehe u muzici i trgovini, dok MENKAR, takođe na 13 stepenu, ako je sa Suncem i na severnoj deklinaciji, donosi neuspeh. MENRAK, kao i zvezdani roj KAPULUS na 23 stepenu, je poguban za politiku. ALGOL na 25 stepenu prirode Saturn – Uran – Mars, veoma nepovoljno utiče i uvek sa sobom nosi opasnosti i katastrofe, kao i sklonost avanturama i beskrupuloznost, te sklonost alkoholizmu i samoubistvu. Ovoj zvezdi je orbis 5 stepeni, i aplikaciono i separaciono. Mora se spomenuti da su Saturn i Uran 1940 i 1941 bili u konjukciji sa ovom zvezdom, a posledice su nam svima poznate. Musolini je tu imao krug sreće. Deluje na mozak i, ako je u konjukciji sa lošom planetom, donosi veoma destruktivne karaktere. Ali i sa dobrim i sa lošim planetama ova fiksna zvezda uvek daje nešto izuzetno. Imali su ga naglašenog, a dobrog, recimo Tesla, zatim Šekspir, a Lenjin je tu imao Jupiter. Nepravedno ga možda nazivaju ‘Vođom demona’ obzirom da u egipatskoj mitologiji ALGOL predstavlja Boga razvedritelja i onoga koji dolazi posle magle. U sazvežđu Bika je i ALCYONE, na 29 stepenu, i dobro poznata grupa Plejade, čija je ova zvezda najsjajniji objekat prirode Mars – Mesec. Deluje povoljno do određenog momenta, ali gotovo uvek sleduje pad, gubitak ili stradanje, te gubitak stečene moći. Žak Kusto je ovde imao Merkur, a sin mu je stradao od davljenja.


 

BLIZANCI

 

U znaku BLIZANACA, nalazi se HYADE, na 5 stepenu i prirode Marsa. Donosi bolesti i fizičke povrede, opekotine, posekotine i povrede od oružja. ALDEBARAN, na 9 stepenu, nosi probleme u braku i snažan uticaj partnera na sudbinu, kao i dosta opasnosti i sklonost nasilju. U osnovi donosi uspeh pogotovo kroz druge, kao i čast mada je trajnost pod znakom pitanja. Ovde se nalazila konjukcija Mars – Uran u momentu kada je bačena atomska bomba na Hirošimu. RIGEL na 16 stepenu, dvojna zvezda prirode Mars – Jupiter, mahom donosi čast i visok položaj, slavu i poznatost naglašeno u muzici i u umetnosti uopšte, osim ako nije u konjukciji sa lošom planetom. BELATRIX, na 20 stepenu prirode Marsa ,donosi sreću i sigurnu čast, slavu, bogatstvo i uspon pogotovo ako je sa Jupiterom ili sa Suncem. CAPELLA na 21 stepenu, naglašava i pojačava sve osobine planete sa kojom je u konjukciji, donosi uglavnom sreću. Bil Klinton ovde ima Uran, i česte su vidovite osobe i ezoterici. MINTAKA na 22 stepenu, donosi uspeh u poslovanju, ali i dosta neprijatelja. Kompozitori imaju naglašenu ovu zvezdu, ali i kockari, a povrede ruku su sa ovom zvezdom takođe naglašene

 

AL HECKA na 24 stepenu prirode Marsa, mahom donosi nesreće, osim u konjukciji sa dobrim planetama. Dobra zvezda za astrologe. POLARA na 28 stepenu donosi povrede, dok BETELGEUZE na istom stepenu to pojačava sa svojom prirodom Marsa, a naglašava i saobraćajne nesreće. Mada često uz sve opasnosti zna da nagradi i donese kako slavu tako i bogatstvo. Tesla je ovde imao Merkur, Toni Bler, takođe, a Monika Levinski Saturn. MENKALINAM na 29 stepenu, bogatstvo, ali kroz opasnosti i sreću, no bez potrebnog duševnog mira.


 

RAK

 

U znaku RAKA, je PROPUS na 0 stepenu prirode Venera – Merkur, koji donosi sve uspehe u muzici i umetnosti; TEJAT na 3 stepenu jako dobrog upliva, takođe, sa dodatkom glume; DIRAH na 5 stepenu donosi moć i protekcije, kao i dobro imovinsko stanje, ali i ekstreman tvrdičluk; ALHENA na 8 stepenu, takođe, posebno sa Suncem i Mesecom, ali donosi i povrede donjih delova nogu; SIRIUS, na 13 sada moguće već i na 14 stepenu, plamteće oči Oriona, najsvetlija zvezda neba, prirode Jupiter – Mars, donosi isključivo uspehe, osim ako se tu ne nalazi podznak ili Mars, kada već zna biti neugodan, ali svakako donosi veliku čast. CANOPUS na 14 stepenu prirode Jupiter – Saturn, donosi putovanja, i naglašava dar za matematiku i ćutljivost. Tesla je ovde imao Veneru. WASAT i PROPUS na 18 stepenu prirode Saturna, donosi nevolje u mladosti i težak karakter, ali podržava trgovinu, posebno hemikalijama. Na ovom se stepenu desila egzaktna konjukcija Mesec – Saturn, kada je bačena bomba na Hirošimu 06. 08. 1945, u 08:16 sati. Vladimir Putin na ovom stepenu ima Uran. CASTOR, na 19 stepenu, dvojna zvezda prirode Merkura donosi uspeh u politici i vlasti, osim ako je lični horoskop loš, jer tada donosi loše posledice. Ovde važi poslovica “ko se mača lati, od mača i gine”, ali spomenuću da je Mikelanđelo ovde imao Saturn, a Merlin Monro podznak.
POLUX na 22 stepenu prirode Marsa naglašava dar govora i donosi bogatstvo, koje se ne retko i izgubi. Ovaj stepen imao je, naglašen Uranom, Leonardo da Vinči. PROCYON na 25 stepenu, je dobrog upliva i ima upliv sličan Suncu. Donosi ekscentrizam i ekstremizam, kao i uspon ekstremnom brzinom. Gandi je imao Uran na ovoj zvezdi, a Aleksandar Makedonski Merkur.


 

LAV

 

U znaku LAVA, nalazi se ASINUS 1 i 2, na 7 stepenu, kao i PRAESAEPE, prirode Marsa, koje donose bogatstvo i čelne pozicije, kao i velike poslove i puno novca. No, ovo su izuzetno opasne fiksne zvezde, koje nose i mnogo opasnosti u fizičkom smislu, kao i nesreće i ne retko kraći život. SERTAN na 12 stepenu prirode Marsa, naglašava lepotu, ali i duševni nemir i čudne igre sudbine. DUBE na 14 stepenu donosi istrajnost, a ALGENUBI na 20 stepenu prirode Mars – Saturn, čudne bolesti tipa epilepsije i probleme sa hranom, kao i isposništvo. ALPHARD na 27 stepenu prirode Saturn – Venera, donosi veliki autoritet i puno novca. Bili Gejts ima na ovom stepenu Jupiter. AL JABHA, takođe, na 27 stepenu, pogoršava prethodnu situaciju u smislu da dolazi do izdaje i slično. Če Gevara je ovde imao Neptun. REGULUS je do skoro bio na 29 stepenu, a sada se nalazi na 0 stepenu znaka Device, zovu je Kraljevska zvezda prirode Jupiter – Mars, i veoma je sretna fiksna zvezda koja obično donosi velike počasti, državnike i popularnost iznad očekivanja. Obzirom da se nalazi u kvadratu sa neugodnim Algolom, ne retko donese i strmoglavi pad, ali na ovom stepenu se nalazi i fiksna zvezda PHEGDA, koja naglašava ratove i sukobe, duševne probleme i urušava, i ne retko potpuno uništi uspehe, koje donosi Regulus. Revolucije i ratovi koje su izazvale vođe, sa naglašenim ovim stepenom, uvek su imali neverovatan broj žrtava.


 

DEVICA

 

U znaku DEVICE, na 8 stepenu, je ALIOTH, koja je takođe lošeg upliva i mahom donosi sukobe ali i dobre pisce i političare. Staljin je ovde imao Uran. ZOSMA na 11 stepenu, mahom donosi slavu, ali i nesreće, ili kroz nesreće ili kroz žrtvovanja. Ova fiksna zvezda naglašava nemoral. DENEBOLA na 21 stepenu prirode Urana, je lošeg upliva, tačnije, ova zvezda je takođe od onih koja prvo često donese slavu, a kasnije obavezno ruši. Naglašava gubitak ugleda. Umišljenost i ponos bez osnove i problemi sa nervnim sistemom. Jupiter ovde jedini štiti od pada, mada dosta zavisi i od ostalih aspekata horoskopa. BEHER, na 22 stepenu naglašava dar pisanja, okultne moći i dar lečenja, dok DUBH, na 23 stepenu, daje stručnjake u elektrici i u prirodnim vidovima lečenja i u slikarstvu. BENETNASH, na 26 stepenu prirode Uran – Saturn, je vrlo razornih zračenja i mahom donosi saobraćajne nesreće. Zadnji primer je Toše Proeski, koji je imao naglašen ovaj stepen. ZAVIJAVAH, na 27 stepenu, nosi probleme u bračnim odnosima, ali donosi izuzetno dobre astrologe.


 

VAGA

 

U znaku VAGE, nalazi se ZANIAH, na 4 stepenu, sa veoma dobrim uplivom, i naglašava visoko obrazovanje i učešće u javnom životu, u svim oblicima, VINDEMIATRIX, na 9 stepenu, naglašava hrabrost i velike uspehe u filmskoj umetnosti, ali ako se nađe u konjukciji sa lošim planetama, vrlo često donese neuspeh. Na istom stepenu je, do skora, bio i CAPHIR, koji naglašava popularnost, ali i sklonost i podložnost spletkarenju. ALGORAB, na 13 stepenu, prirode Mars – Saturn, daje veliku snagu ličnosti i sposobnost vladanja nad tuđim životima. Pretpostavlja se da je ovde konjukciju Meseca i Jupitera imala Jovanka Orleanka, ali ga je imao naglašen i Robespjer. Naglašeno je i loše zdravlje. ARGO, na 22 stepenu, naglašava dar za astrologiju, umetnost i glumu, a SPICA, na 23 stepenu prirode Mars – Venera, uvek donosi blagostanje, dok ARCTURUS, takođe na ovom stepenu, ali sa severnom deklinacijom, dodatno naglašava uspeh, posebno u umetnosti. Obe zvezde su izuzetno srećne i uvek donose slavu. Pako Raban ovde ima Jupiter.


 

ŠKORPIJA

 

U znaku ŠKORPIJE, nalaze se na 2 stepenu, zvezda prirode Merkur – Jupiter, koja donosi takođe sreću i vrlo snažan naučni um, kao i na 9 stepenu zvezda, koja naglašava jaku seksualnost, dok su na 11 stepenu GEMMA i ALPHECA, upliva Venera – Merkur, koje naglašavaju umetničke darove, mada sa lošim planetama i u lošim poljima naglašava opasnost od trovanja, kao i sklonost perverzijama. Stepen je veoma povezan sa astrologijom i okultnim. KIFFA AUSTRALIS, na 14 stepenu, donosi gubitke i veoma je opasna zvezda koja naglašava kriminal i zlu narav, te nasilničko ponašanje. KIFFA BOREALIS, sada već na 19 stepenu, je nešto boljeg upliva i često donosi dobru sreću i bogatstvo, ali i ova zvezda je opasna, i ako se tu nalazi loša planeta ili podznak, donosi mnogo nevolja i loše karaktere sklone kriminalu, magijskim delovanjima, pohlepu i sukob ega. Dostojevski je na ovom stepenu imao Sunce. UNUK, na 21 stepenu prirode Mars – Saturn, naglašava povrede i posekotine, opasnosti od trovanja, kao i mogućnost stradanja u masi usled demonstracija, terorizma i slično. Naglašava nemoralnost i sklonost alkoholu. U pozitivnom aspektu daje dobre doktore. Astrolog Mile Dupor je ovde imao Sunce. ALPHA CENTAURI, na 23 stepenu, je naglašeno dobrog upliva i prirode Venera – Jupiter, i ovo je nama najbliža zvezda, koja je udaljena četiri svetlosne godine, koja daje nam novac, moć i bogatstvo. BINGULA, na 29 stepenu, je sa potpuno istim delovanjem, a Sai Baba ovde ima Sunce konjukcija ASC.


 

STRELAC

 

U znaku STRELCA, na 2 stepenu, je ISIDIS prirode Mars – Saturn, vrlo mala zvezda opasnog upliva, koja nosi sa sobom opasnosti od iznenadnih napada, zlobu i nemoralnost. ACRAB, blizu 3 stepena, utiče loše na materijalno stanje i česti su neobični gubici imovine i materijalnog, a uspeh, i ako stiže, biva tek posle veoma dugog i mukotrpnog rada. Vuk Karadžić je ovde imao Merkur. ANTARES, na 9 stepenu, vrlo sličnog i izgleda i upliva koji ima Mars, ali je prirode Mars – Jupiter, i jedna je od najmoćnijih zvezda. Ova zvezda mahom donosi naglu slavu i uspeh, ali ide i u krajnost te donosi ne retko velike gubitke i podložnost ne malim nevoljama, opasnostima i stradanjima. Kada je ova zvezda u pitanju, potrebno je mnogo više obratiti pažnju na ostale aspekte u ličnom horoskopu. Mile Dupor, naš najpoznatiji astrolog, je ovde imao Merkur, kao i Njegoš. RAS ALGETHI se nalazi na 17 stepenu i naglašava vidovitost, ali i veliku muzičku nadarenost, kao i sklonost pisanjui i bavljenju pravom. Mocart je ovde imao Mesec. SABIK, takođe na ovom stepenu, deluje slično, ali je mnogo opasniji i ne retko donosi stradanje, nesrećne slučajeve i propast. RAS ALHAGUE, na 22 stepenu, razorno deluje i naglašava fanatizam koji tera čoveka da se bori i strada zbog potpunih banalnosti i sitnica ili pak zbog nerealnog i besmislenog cilja. Sklonost kocki je prenaglašena, i jedino Jupiter i dobri aspekti ovde popravljaju situaciju, i u smeru da su to onda izuzetno dobre osobe, često veliki verski velikodostojnici. LESATH, na 24 stepenu, veoma loše deluje na nervni sistem i česti su poremećaji i bolesti tog tipa, ali naglašava i dobro pamćenje. Ante Marković ovde ima Jupiter. AGULEUS, na 25 stepenu, naglašava probleme sa očima i vidom, ETANIN, na 26 stepenu, koji astronomski predstavlja centar naše galaksije, naglašava talenat pisaca. Često naglašava i vođe kao što je to bio Romanov sa Uranom ili sada, Putin sa Marsom, ali, takođe, naglašava i konfiskovanje stečenog. ACUMEN, na 28 stepenu, problem sa očima, ali i velike političke predispozicije. Ovde je podznak imao Ruzvelt, a Stipe Mesić Merkur. SINASTRA, na 29 stepenu, stavlja naglasak na muziku, ali i na nekog ko će biti vođa. Često naglašava probleme sa zubima.


 

JARAC

 

U znak JARCA se odnedavno ušetala zvezda SPICULUM, na 0 stepenu prirode Mars – Mesec, i naglašava probleme sa očima i često prouzrokuje slepilo, kao i političke afinitete. Franjo Tuđman je ovde imao Mesec u kvadratu sa Saturnom. Probleme sa vidom naglašeno pravi i FACIES, na 8 stepenu, maglina, takođe, prirode Mesec – Mars, sa naglašeno agresivnim uplivom. Facies može da naglasi veoma velike vođe i diktatore, a Jupiter je ovde imao Hitler, dok sa druge strane, ne mora uvek da bude loše i naglasak je na humoru. I Čarli Čaplin je ovde imao Jupitera, ali je savršenu parodiju napravio upravo na temu Veliki Vođa i Diktator. Isto tako, može da ne bude problema sa vidom, već da se ide u drugu krajnost i naglasi neverovatna moć zapažanja i oštar vid. Svakako treba obraditi ostatak horoskopa, valjano. ASCELA, na 13 stepenu, naglašava velike poslove i pomoć koja stiže od uticajnih prijatelja, WEGA, na 15 stepenu prirode Venera – Merkur, oličenje je uspeha i naglašava veliku snagu i koncentraciju misli, naučnike sa naglaskom na matematičare, a u politici zna da donese velike uspehe.


 

VODOLIJA

 

U znaku VODOLIJE, na 0 stepenu se nalazi ALBIREO, zvezda koja naglašava uspeh, ali i bezosećajnost. Do uspeha se stiže pošto poto. Naglašen smisao za humor, ironiju i sarkazam. Napoleon je ovde imao Mesec. ALTAIR na 1 stepenu stvara neustrašive prirode sa velikim ambicijama i uvek donosi blagostanje ili visok položaj, ali nije trajnog karaktera. DABIH, na 3 stepenu, donosi dosta promena mesta življenja i naglašava disharmoničnost polova, tako da često žene izgledaju kao muškarci i obrnuto. DELFIN, na 17 stepenu prirode Mars – Venera, naglašava nemoral, ali i izuzetne literarne talente. Dante je ovde imao Mesec, Čarls Dikens Sunce, na 18 stepenu, a Gete Uran. DANEB ALGEDI, na 23 stepenu, naglašava osobe neverovatne inteligencije i sposobnost ulaska u srž problema, mada je često povezan i sa alkoholizmom, seksualnim problemima i brutalnostima, obzirom da se radi o kvadratu sa Algolom. Ovaj stepen naglašava astrologe, ali i političare, kakav je bio Linkoln, ili naučnike, kakav je bio Čarls Darvin sa Suncem na ovoj zvezdi.


 

RIBE

 

I na kraju znak RIBA. Na 3 stepenu su SADALMELEK, prirode Merkur – Saturn, koji naglašava veliku koncentraciju i istrajnost, te FOMALHAUT, koji je vrlo daleko, ali je veoma srećnog upliva prirode Venera – Merkur. Ovde treba biti oprezan, da iza nagle sreće ne dođe i do naglog sloma. DENEB, na 6 stepenu, naglašava uspehe u svim trgovačkim oblastima, a SKAT na 8 stepenu, donosi sreću i zadovoljstvo u dugom trajanju, ali zna da stvara nevolje sa psihom i pravi čudne događaje, koji se ne mogu realno i racionalno objasniti, a štete sreći. AHERNAR, na 15 stepenu, donosi uvek uspeh u pravu, i naglašava česta i dugačka putovanja, ali ne retko i nevolje na putu. MARKAB, na 23 stepenu, donosi uspeh, položaj i čast, ali i nestalnost. Često naglašava bizarnost, a Ajnštajn je ovde imao Sunce. Sklonost povredama je pojačana. SHEAT, na 29 stepenu, je poprilično poznata po nesrećama vezanim za vodu, ali je poznata po tome da daje snagu da se svaki poraz pretvori u pobedu. Izuzetno dobar upliv za sagledavanje onoga što je teško sagledati. Frojd je ovde imao Jupiter.


 

 

Neke od zvezda i sazvežđa imaju sledeći uticaj:

 • Ursa Minor – većinom Saturn i manje Venera
 • Ursa Major – Mars
 • Coma Berenices – Mesec i Venera
 • Draco – Saturn, Mars i Jupiter
 • Cepheus – Saturn i Jupiter
 • Bootes – Merkur i Saturn
 • Arcturus – Jupiter i Mars
 • Corona Septentrionalis – Venera i Merkur
 • Geniculator – Merkur
 • Lyra i Cygnus – Venera i Merkur
 • Cassiopeia – Saturn i Venera
 • Perseus – Jupiter i Saturn
 • Auriga – Mars i Merkur
 • Ophiuchus – Saturn i manje Venera
 • Sagitta – Mars i manje Venera
 • Aquila – Mars i Jupiter
 • Delphinus – Saturn i Mars
 • Horse – Mars i Merkur
 • Andromeda – Venera
 • Triangulum – Merkur
 • Piscis Australis – Venera I Merkur
 • Cetus – Saturn
 • Orion – Mars i Merkur
 • Eridanus – prva u nizu je prirode Jupitera dok su ostale prirode Saturn
 • Lepus – Saturn i Mrkur
 • Canis – Venera
 • Procyon – Merkur i manje Mars
 • Hydra – Saturn i Venera
 • Crater – Venera i manje Merkur
 • Corvus – Mars i Saturn
 • Argo – Saturn i Jupiter
 • Centaurus – Venera i Merkur
 • Lupus – Saturn i manje Mars
 • Ara – Venera i manje Merkur
 • Corona Autralis – Saturn i Merkur

 

Kontakt

Telefon

+381 69 229 77 00 | 10:00 - 22:00 |

Viber + Whatsapp

+381 69 229 77 00

+381 66 37 38 39

+41 76 212 79 79

+43 667 774 0 333