Ribe - Opšte karakteristike

Ribe - Opšte karakteristike

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

 

Na ovaj način tradicija opisuje znak Riba, i povezuje ga sa anlogijom dvanestog polja i vodenog elementa. U pokušaju modernizacije astrologije, Ribama je dodeljena i astronomska planeta Neptun, ali time ništa nije objašnjeno astrološki već je napravljena zabuna, koja nažalost traje i dalje zbunjuje sve one koji se sretnu sa astrologijom.

Razumevanje je najbolja reč koja opisuje pripadnike ovog znaka, jer njihov pristup situaciji nije logika već osećaj.Ribe kao druželjubive često se nađu u društvu veoma različitih ljudi.Spremne su da se daju u emotivnom smislu, uklapaju se u sliku drugih ljudi. Ugodno je da budu podrška nekome, ali i same traže podršku. Pored toga što nisu predodređene za vođe, njihovo prisustvo je važno u bilo kojoj stvari koje se prihvate.

Ribe su vodeni znak i kao takve odlikuju se empatičnošću i izraženim emocionalnim kapacitetom.Kao i Rak i Škorpija, osobe rođene u ovom znaku su često "dublje" nego ostali i teže da uzmu u obzir i neobjašnjive stvari koje život nosi, kako bi se osećale srećno i ispunjeno.

Vladajuća planeta je Jupiter, ona je i njegova noćna kuća, za razliku od Strelca kojem je dnevna, tako da on ovde upravlja snovima, psihom, metafizikom i kreativnošću. Zato su predstavnici ovog znaka intuitivni i poseduju umetničke talente.Instinktivno imaju razumevanja za životne cikluse pa tako ostvaruju najbolju emotivnu vezu.Kada su previše posvećene drugima, mogu da onemoguće određeni razvoj događaja. Iako je ovaj znak poznat po mudrosti, neretko je da nekom prerano ili preterano pokloni poverenje, pa se tokom života mnogo puta razočara.

 

Negativna strana

Sklone su depresiji, izgledaju tužno i napušteno.Često veruju da su, ne svojom krivicom, predodređeni za lošiji život nego što zaslužuju.Imaju utisak da je svet jedno gladno i okrutno mesto.Traže sklonište kod drugih ljudi, tada su vrlo slabi, meki i gotovo infantilni.Brzo se obeshrabruju.Kad im nešto ne polazi za rukom, Ribe su sklone da se potpuno osame i razmišljaju o svojoj zloj sudbini.Mogu da budu veoma lenje. Dopuštaju da se događaju stvari, a da pritom ne pruže ni mrvicu otpora. Često nemaju snage.Ribe su sklone bekstvu u droge i alkohol. Kada dođe do "gustog", nemaju snage da se odupru ili da učine bilo šta za sebe. U seksu mogu da budu vrlo popustljive i pasivne.

 

 

 

Žena Riba

Veoma je očaravajuća i fascinantna, čini da se muškarac oseća kao muškarac, zbog njihove potrebe za zaštitnikom i vođom.Ona je šarmantna, meka i ženstvena. Može dobro da proceni ljude, nju nije lako prevariti. Treba joj strpljenja i simpatija, morate da budete nežni sa njom. Ne terajte je da ide na zabave i nemojte je zadirkivati, a definitivno joj ne odgovarajte oštro. Ona ne može da podnese odbijanje.Izuzetno je romantična i potpuno se posvećuje u vezi.

 

Muškarac Riba

On je krajnje romantičan, osetljiv čovek koji soseća sa ženom. Muškarac u ovom znaku je idealan za ženu kojoj smeta što predstavnici jačeg pola nisu dovoljno romantični.Međutim, on ima takav ideal romantike, da će godinama biti nerealan dok ne "ispadne" iz ljubavi.Retko kada shvati da ne postoji apsolutno savršena žena.Ovaj muškarac živi u svetu snova i treba mu žena da ga probudi i prizemlji. Njemu je potrebna partnerka koja može da dominira, ali suptilno.

 

Ljubav i seks

Duboko u Ribama kuca srce nepopravljivog romantika.Odane, nežne i bezuslovno darežljive, gaje duboke emocije. Predstavnici ovog znaka su strastveni ljubavnici, koji imaju potrebu da osete stvarnu povezanost sa voljenom osobom. Kratkotrajne veze i avanture nisu svojstvene za Ribe, ali kako je to istovremono znak egzaltacije Venere, desi se da se izgube u traženju ljubavi i da upadnu u emotivni haos. Vole da poklanjaju i da učine svom partneru ili partnerki da se oseća vrlo posebnim. Kada je u pitanju ljubav, ništa nije previše dobro za ovaj horoskopski znak.

 

Prijatelji i porodica

Nežne Ribe mogu da budu najbolji prijatelji koji postoje.U stvari, oni vrlo često stavljaju potrebe svojih prijatelja ispred svojih.Oni su privrženi, posvećeni, saosećajni, nijedan problem za njih nije preveliki. Bilo da iskrsne mali ili veliki problem u porodici ili među prijateljima, oni će dati sve od sebe da se to reši. Duboko su intuitivne, mogu da predosete da nešto nije u redu i pre nego što to izađe na videlo.

 

Karijera i novac

Ribe su po prirodi ekspresivne i ne oklevaju da ljudima oko sebe iznesu kako se osećaju. Za njih nije iznenađujuće da za nekog napišu pesmu ili kupe poklon koji ima posebno značenje. Očekuju da i drugi budu tako otvoreni prema njima. Komunikaciju sa voljenima smatraju najvažnijom. Intuitivne i često sanjalice, Ribe se najbolje osećaju na poziciji gde će njihove kreativne sposobnosti da dođu do izražaja, još bolje ukoliko je to u humanitarne svrhe.

Zanimanja za koja su rođene su: advokat, arhitekta, veterinar, muzičar, socijalni radnik i dizajner igrica. Ključna fraza za ovaj znak je "Ja verujem".

Inspirisani potrebom da naprave promene u životima drugih, oni su spremni da pomognu čak i da idu izvan granica. Ovaj znak kao duboko saosećajan, vredan, posvećen i pouzdan, ume da dođe do srži stvari. Mogu biti odlični u rešavanju problema.

Što se novca tiče, Ribe mu obično ne pridaju nikakav značaj ili jednostavno ne znaju da se snađu sa njim. One su obično više zaokupljene svojim snovima i ciljevima nego novcem.Ipak, za sve je potreban i novac, tako da će se potruditi da ga bude dovoljno za ostvarivanje njihovih ciljeva i snova. U ovoj oblasti postoje dve strane Riba, s jedne strane će trošiti i trošiti, a sa druge će postati škrti. Na kraju, ipak će ostati dovoljno za normalan život.

 

Najbolje okruženje

Na ili u blizini vode, posebno mora ili veće stajaće vode. Više vole prirodu nego urban način života. Takođe su sklone samoizolaciji ili putovanjima u daleka izolovana mesta.

Zdravlje

Probelmatične telesne oblasti za ribu su stopala i imuni sistem. Potrebno je da stalno čuvaju stopala da ne bi došlo do težih povreda, a kako je imuni sistem neizmerno važan kao štit od svih bolesti, važno je da poboljšaju odbrambenu moć svog organizma. Osteljive tačke su im: stopala, noge, cirkulacija, pluća, koža, zubi, nervi. U ishrani bi trebalo da jedu dovoljne količine proteina u vidu bezmasnog mesa, ribe, jaja, mleka, jogurta, sireva, kao i namirnice koje sadrže gvožđe - spanać, džigericu, orahe, suvo grožđe, ali one koje su bogate jodom poput ribe i plodova mora.

Slavne žene rođene u ovom znaku: Eva Longorija, Ana Manjani, Elizabet Tejlor, Liza Mineli, Džoan Vudvord, Šeron Stoun, Holi Hanter, Sindi Kraford, Dru Barimur, Žilijet Binoš, Ivana Tramp, Vesna Trivalić, Snežana Savić, Nada Knežević.

 

Slavni muškarci rođeni u ovom znaku: Rimski Korsakov, Ravel, Viktor Igo, Ajnštajn, princ Albert od Monaka, Majkl Kejn, Kurt Rasel, Luk Beson, Džoni Keš, Brus Vilis, Kris Martin, Miodrag Bulatović, Vajta.

Kontakt

Telefon

+381 69 229 77 00 | 10:00 - 22:00 |

Viber + Whatsapp

+381 69 229 77 00

+381 66 37 38 39

+41 76 212 79 79

+43 667 774 0 333