JARAC - opšte karakteristike

JARAC - opšte karakteristike

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Deseti znak zodijaka, znak Jarca u kojem počinje nova kalendarska godina, najviše se poistovećuje sa Saturnom, vladajućom planetom. Jarac je kuća Saturna i egzaltacije Marsa na 28. stepenu. Prvi dekanat pripada Jupiteru, drugi Marsu, a treći Suncu. Njegova priroda je hladna i suva, zemljana, crne žuči; ženski, noćni, tropski znak. Poseduje dve esencije i dve prirode. Prva polovina je zemljana i suva, ponekad ukazuje na jahanje životinja i neuspeh u začeću, dok je druga polovina vodena i pripada moru, bogata je decom, često blizancima i devojčicama. Ovom znaku pripadaju zemlja, zemljoradnja, trava i zemljani insekti. Jarac je razvratan, slabog glasa, sklon besu, obazriv, gospodar snalažljivosti, sa mnogo briga, mračan i požudan. Od ljudskog tela pripadaju mu kolena. Zubi i kosti su im najosetljiviji, pa bi ovim organima trebalo da posvete najviše pažnje.

 

Ličnost i karakter

 

Jarac je prvi kada su u pitanju profesionalnost i tradicionalne vrednosti. Ovaj praktičan znak voli da se bavi životom na najkonvencionalniji način. Smatra se najozbiljnijim znakom zodijaka koji prirodno poseduje nezavisnost koja mu omogućava značajan napredak kako na ličnom tako i na poslovnom planu. Jarac je zemljani znak preopterećen sigurnošću.Kao za Bika i Devicu, takođe zemljane znake, i za Jarca su najveće životne vrednosti tradicija, porodica i sve što život čini disciplinovanim. Jarac je majstor u samokontroli i ima potencijala da bude odličan lider ili menadžer u biznisu. Saturn je vladajuća planeta Jarca, poznata po zabranama i ograničenjima, ali pomaže da se apstraktne ideje konkretizuju i sprovedu u delo. Uticaj Saturna čini Jarčeve praktičnim, često štede novac za budućnost i spremni su na velika odricanja i mukotrpan rad da bi ostvarili svoje planove. Trude se da samo sopstvenim iskustvom stignu na vrh, a njihova ozbiljnost i nezavisnost čini ih preduzimljivim čega god da se late. Majstori su u dokazivanju da su samo oni u pravu.

U komunikaciji sa saradnicima problem može da nastane ukoliko je Jarac prinuđen da bude veoma blizak sa saradnicima. Tvrdoglav je i teško prihvata različitosti, pa u takvim situacijama ima potrebu da kontroliše saradnike ili da im nameće sopstvene vrednosti. U prirodi Jarca je da misli da samo on zna kako se rešava neki problem, ali moraju da nauče kako da oproste drugima, da im dozvole da budu ono što jesu i da prestanu da ih osuđuju.

Prijatelji i porodica

Kombinujući snažan razum i humor, često crni, Jarac će vam biti neverovatan kompanjon. Za prijatelje biraju iskrene i odane osobe, kao i istomišljenike.Za Jarca ne postoje granice kada su u pitanju prijatelji i porodica.Veoma poštuje tradiciju, najviše voli praznike i rado okuplja prijatelje i porodicu. Nema mnogo prijatelja, ali su zato iskreni i dosledni. Izlivi emocija nisu česta pojava kod Jarca, osećanja će radije izraziti nekakvim delovanjem.

 

 

Karijera i novac

Ambicija je glavna reč za ovaj znak, a "koristim" ključni izraz. Jarac poseduje izuzetan talenat za pronalaženje pravih "alata" kako za posao tako i za dolaženje do njega. Polazak sa dna poslovne lestvice nimalo neće onespokojiti Jarca, samo će ga podstaći da maksimalno radi kako bi što pre napredovao. Iskrenost, istrajnost i posvećenost čine ga odličnim menadžerom. Kako kod sebe tako i kod osoba iz okruženja najviše ceni lojalnost i spremnost na naporan rad. Najviše mu odgovaraju poslovi u menadžmentu, finansijama, školstvu i sa nekretninama.

Snalažljivi Jarac veoma dobro upravlja ne samo svojim vremenom nego i novcem. Ipak, ponekad se može videti kako troši teško stečen novac na zabavne stvari, ali racionalnost ide ruku pod ruku sa ovim znakom, tako da je on najskloniji praktičnom trošenju novca.

Muškarac Jarac

 

Muškarac rođen u ovom znaku je sposoban i praktičan, ambiciozan i temeljit. Veoma je pouzdan i poverljiv, ume da razmišlja i organizuje da drugi rade za njega. Nema prepreke koja ga može zaustaviti na putu ostvarenja nekakvog cilja. Ponekad to može da bude sporo, ali će do cilja sigurno stići. Za njega važi izreka "spor ali dostižan". Predstavnik ovog znaka sklon je da sve planira, radi po utvrđenom planu, ne voli da izmišlja, pa u realizaciji ciljeva primenjuje već isprobane metode. Sa okolinom nema vremena da sklapa tajna prijateljstva.

 

 

Žena Jarac

Žena rođena u ovom znaku je odlučna u rešavanju problema, kako ličnih tako i poslovnih. Veoma je jednostavna i praktična, ume da štedi vreme i novac, osećajna je i duhovita. Zbog velike taktičnosti, drugi je rado slušaju.Ukoliko se nađe u situaciji da iznosi sopstveno mišljenje, trudi se da bude korektna i što realnija.Ne ceni nepromišljenost niti hrabrost koja ima velike posledice, već radije taktičnost, snalažljivost i odmerenost.

Ljubav i brak

Muškarac rođen u ovom znaku je idealan suprug, veoma ljubazan i pun razumevanja kako za prijatelje tako i za porodicu. Pre ženidbe najčešće je imao bogat život sa devojkama, često mnogo mlađim od njega, uvek veseo i raspoložen za šalu. Kada se oženi najvažnija mu je porodica, dok su posao i društvo van kuće u drugom planu.

Žena rođena u ovom znaku je veoma zatvorena ličnost koja ne voli prevelike nežnosti iako ima predispoziciju da iskreno voli bračnog druga.U braku je veoma verna, izvrsna je domaćica, a bračnu zajednicu ne bi raskinula čak i kada bi je partner maltretirao.

Negativne osobine

O sebi imate veoma visoko mišljenje, pa često druge gledate sa visine. Od drugih očekujete da se ponašaju i žive prema vašim propisima i kriterijumima, zbog čega dolazite u konfliktne situacije jer ih preterano kritikujete.

Interes za materijalno može da vas odvede u krajnost.Volite da se pokazujete pred svetom, a možete da budete i pohlepni. Ponekad umišljate da najbolje znate šta je dobro za druge, volite da delite drugima savete i stalno pokušavate da drugima organizujete život. Suviše se ponašate kao šef.Čak i kada uviđate da niste u pravu i da grešite možete da budete užasno tvrdoglavi.

SLAVNI JARČEV

I Slavne žene rođene u znaku Jarca: Kejt Mos, Jadranka Jovanović, Nađa Higl, Ivana Mihić, Marlen Ditrih, Siena Miler, Dženis Džoplin, Dajan Kiton, Eni Lenoks, Džoan Baez, Širli Bejsi, Šade...

 Slavni muškarci rođeni u znaku Jarca: Isak Njutn, Elvis Prisli, Luj Paster, Džek London, Kevin Kostner, Entoni Hopkins, Riki Martin, Denzel Vošington, Nikolas Kejdž, Hemfri Bogart, Karlos Kastaneda, Stiven Soderberg, Boris Novković, Mićko Ljubičić...

 

Kontakt

Telefon

+381 69 229 77 00 | 10:00 - 22:00 |

Viber + Whatsapp

+381 69 229 77 00

+381 66 37 38 39

+41 76 212 79 79

+43 667 774 0 333