DEVICA - ljubavni profil

DEVICA - ljubavni profil

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

  

Zatim, u ocima svoje okoline Devica ume ponekad da deluje

preterano strogo ili „uniformisano“,ali u svakoj prici se ponavlja klasicno pravilo: „sto ljudi, sto cudi“, tako da na nekim listama ili u ocima nekih ljudi, Devica zasluzuje i najvece komplimente. A kriterijumi koji se uzimaju u obzir prilikom sastavljanja rang liste – na kojoj se jedna Devica nalazi na vrhu su: sigurnost, umerenost, tacnost, urednost, poverenje, urednost, razumnost, diplomaticnost i analiticnost. Ipak, ne treba zaboraviti da psiholoski profil Device odaje osobu koja svoje emocije i strasti drzi pod „strogom kontrolom“ razuma. Znaci, u njihovim ocima osobe kod kojih do izrazaja dolaze vrele strasti, nekontrolisani zanos i preterana romanticnost, kao i slepa zaljubljenost najcesce izgledaju – veoma neozbiljno, infantilno i pomalo budalasto. Uostalom, u dubini njihovog bica se nalazi potreba za razumevanjem i shvatanjem ili za kognicijom, cak i onda kada je rec o ljubavnoj temi ili voljenom bicu. Pricati pricu, da ljubav ne poznaje zakone razuma ili logike u slucaju Device, predstavlja uzaludan pokusaj. Odnosno, Devica ima svoje utvrdjene arsine, principe ili pravila po kojima funkcionise i u tom smislu, vazno je ono sto „prihvata“ ili odobrava njihov razum a ne ono sto se desava kao emotivni impuls, prolazna strast ili impresija. Device skoro nikada ne ucestvuju u igri zavodjenja vec u igri nadmudrivanja i taktiziranja – to je nacin da neko osvoji njihovu paznju.

Postoji sjajna anegdota u vidu komentara koji na dobar nacin ilustruje njihov psiholoski profil i karakter, zatim njihov stil izrazavanja, cud i ponasanje. Covek opisuje prijatelju svoju ljubavnu partnerku: „Znas imam utisak, da jos pre nego sto progovorim Ona (Devica) vec zna odgovor na moje pitanje. Povremeno Ona „zna“ bolje od mene – sta ja zaista zelim, mislim, osecam ili sta hocu. Cak, kada bi joj se desilo nekim cudom, da izbubi svoju glavu, Ona nikada ne bi izgubila i svoju pamet! – Bez pameti nigde“?!

Zaista nema razloga da njihov partner ocekuje preterane izlive emocija, jer Devica dobro vlada svojim osecanjima i ne dozvoljava da se njen intimni ili privatni zivot pretace u nekakvu javnu pricu. Odnosno, poenta je u tome da – Devica postavlja visoke zidove iza kojih dobro skriva svoj ljubavni ili porodicni zivot. Sa njima treba imati prilicno strpljenja, jer sve ono sto Vam Devica „poklanja“ prethodno dobro i precizno odmerava, tako da se Vasa ljubavna veza zasniva na – principu zasluge. Njihov partner prethodno mora zasluziti sve ono sto ce dobijati u malim i strogo kontrolisanim dozama. Pri tome, njihov partner ne sme da zaboravi: da je Devica neumorna i uvek spremna na razlicite mentalne testove, provere i analize.

 

ONA 

Gospodja DEVICA ima neke svoje standarde u vezi muskarca njenog zivota. Ona insistira da partner ceni i postuje negu, cistocu i higijenu, kao i da bude praktican i orjentisan ka cilju. Njeni su standardi postavljeni prilicno visoko pa joj obicno treba dugo da nadje osobu koja ce biti vredna njenog interesa. Ova dama tezi kasnoj udaji i to samo ako se u njenom zivotu stvarno pojavi taj pravi, koga ce ona smatrati njenim princem na belom konju. Ona je exelentna domacica, strog roditelj i dobar bracni drug. Ume da bude atraktivna i u poznijim godinama i sto je starija to privlaci vise muskaraca. Zena DEVICA ocekuje perfekciju u ljubavi isto kao sto ocekuje perfekciju u svemu ostalom. I posto je totalnu perfekciju veoma tesko naci, mnoge DEVICE ostaju neudate, raspustenice ili nesposobne za cvrste veze (jer ako se osecaju zapostavljene od strane partnera, spremne su na najnemoralnije eskapade). Uplasena sopstvenim dubokim emocijama, DEVICA tezi da postane samotnjak, zainteresovan samo za „onu pravu“ ljubav. Jedan od razloga zasto ne uspeva da nadje osobu „za duge staze“ je njena potreba da sve analizira, ispituje i mentalno „razmontira“ svakog potencialnog partnera. I dok je u potrazi za perfektnim partnerom, ne zazire ni od toga da zapocne nemoralnu aferu sa partnerom sopstvene sestre ili najbolje drugarice, sa bratom svog nekadasnjeg partnera i slicno… Ipak, kada jednom nadje „onog pravog“, spremna je da pomeri nebo i zemlju za njega… Mada, ona ne dozvoljava da je iko vuce za nos, ima talenat da prepozna skoro svaku ma koliko perfektnu laz ili cak i najslabiji trag tudjeg parfema na njenom ljubavniku/partneru. Ne, ona mu nece napraviti scenu, jer to nije njen stil. Ako se stvarno oseti jako povredjena, izbrisace ga iz svog secanja kao da nije nikada ni postojao. Gospodja DEVICA poseduje strastvenu prirodu koja se u potpunosti pokaze tek kada (ili ako) nadje pravu ljubav. Ova dama veruje da samo ona obavlja stvari pravilno i s tim misljenjem obicno ima pravo. Ona voli da ostane u pozadini, nema napadnu cud, dok je njena nepoverljivost u stanju dugo godina da je sprecava da sebe kompletno da nekome. Jednom kada to uradi, bice onda kada misli glavom a ne srcem. Ona ce ga voleti, podrzavati ga i biti mu verna dok god on postuje cinjenicu da je njoj potrebno ponekad malo samoce (privatnog vremena) i dok god on ne zaboravlja da joj pruzi puno, puno ljubavi… Ona poseduje potencialne spsobnosti u umetnosti, naukama i jezicima. Ima poseban talenat za izrazavanje – obicno pazi na gramatikalnu tacnost recenica koje izgovara. Ova dama moze uspeti u karijeri kao socijalni radnik, pomazuci manje srecnima od sebe…

 

ON 

Gospodin DEVICA je jako radoznao sto se tice suprotnog pola. Voli da experimentise sa zenama, da ih ispituje ali i zadovoljava. Sto se tice sexa, ovaj gospodin ga smatra iskustvom koje se ne sme poceniti. Inace, on je zainteresovan za sve sto ce pomoci njegovoj karijeri. Uvek ga interesuje koliko novca njegova partnerka moze da zaradi i naravno, kako se u najboljem slucaju taj novac treba utrositi ili uloziti. On u ljubavnim vezama vrlo lako moze preuzeti ocinsku ulogu, ako mu partnerka dopusti da postane previse zastitnicki nastrojen. On ce predloziti ili uci u brak samo posle nekog odredjenog vremena i samo ako 100% veruje u to da ce taj brak uspeti i biti trajan. Njemu je potreban osecaj da ce partnerka podrzati i pojacati njegovu karijeru i pretvoriti domacinstvo u cist i komforan dom. On nudi sigurnost, oslonac i vernost. Kvalitet a ne kvantitet daje glavni nagon njegovom prilasku ljubavi – kao i zivotu uopste! Sto se prave ljubavi tice, on ne spada u muskarce koji se zaljubljuju u roku jedne noci ili kratke kavanture – to nije njegov stil. On ima pomalo poteskoca da pokaze svoja prava osecanja i uvek mu treba vremena da donese odluku, promisli i napokon odluci da li je doticna izabranica za njega prava osoba uopste. On se u stvari plasi bilo kakvog emocionalnog priznanja. „Hladan i dalek“ su reci koje cesto opisuju ovog konzervativnog muskarca. Svi muskarci rodjeni u ovom znaku su ostroumni i tu ostroumnost koriste u potpunosti kada biraju partnera za zivot. Oni obicno ocekuju previse od partnera, jako su kriticni i zahtevaju vise nego sto je iko spreman da pruzi. Muskarac DEVICA bi cak radje da on bude zaveden i da se njemu suproni pol udvara, jer on je isuvise zauzet svojom karijerom i ljubavne igre mu oduzimaju vremena. On trazi iskrenu, otvorenu i pravu ljubavnu vezu. Mada, i kada nadje ono sto trazi, on tezi da sakriva svoja osecanja, izgleda pozitivno opusten sto se cele situacije tice i ostavlja njoj za zadatak da iz njega izvuce istinu o njegovim pravim osecanjima. Ona mu intelektualno mora odgovarati i mora znati da on trazi dugotrajnu vezu a ne jednonocnu zabavu.

 

NA KOJI NACIN SE TREBA UDVARATI OSOBI U ZNAKU DEVICE

Od Vas se ocekuje vrlo razumno ili promisljeno ponasanje, sto znaci da se ophodite veoma „ozbiljno“, uporno, istrajno i strpljivo. Naravno Vas spoljasnji izgled nije od presudnog znacaja, vec Vasa unutrasnja ili duhovna lepota. Preciznije receno, to je „duhovno bogatstvo“, a pod tim Devica podrazumeva intelektualnu superiornost, razumnost i narocito dobro izrazenu prakticnu pamet. Zatim, vazno je da se nalazite na istim talasnim duzinama, kao i da se pridrzavate svih osnovnih pravila o „urednom“ nacinu ili stilu zivota.

STA JE ONO STO VAS PARTNER ILI OSOBA KOJA VAM SE UDVARA MORA OBAVEZNO DA ZNA O VAMA

Devica je tip osobe koja deluje veoma trezveno, razumno i odmereno. U tom smislu, nju ne mogu zavarati nikakvi spoljasnji efekti, jer ona dobro nazire i vidi ono sto se krije iza necijeg nasmejanog lica ili svetlucavog pogleda. Naravno necije oci moraju biti lepe, ali one istovremeno moraju imati i neku „misaonu dubinu“. Neciji glas moze biti veoma prijatan, ali vazna je „poruka“ ili smisaonost onoga sto se saopstava, i neciji izgled moze biti veoma privlacan, ali mnogo je vazniji utisak koji osoba otkriva svojim izrazavanjem, kao i svojim stilom ponasanja. Nemojte zaboraviti, da osobe rodjene u znaku Device insistiraju na detaljnoj analizi – oni „svaku celinu rastavljaju do najsitnijih detalja“, bez obzira da li je rec o nekom tehnickom uredjaju, o literarnom delu ili o Vasoj ljubavnoj prici. Stoga, nema razloga da se neprekidno iscudjavate njihovim detektivskim metodama ili cinjenici da oni budnim okom prate svaki Vas korak, cak i onda kada se nalazite na pristojnoj udaljenosti. Posebno je zanimljivo saznanje da se Device povremeno ponasaju – kao da svog partnera drze na optuzenickog klupi, i pri tome, sklone su da Vas tretiraju kao „osumnjicenu osobu“, sto zaista nije nimalo prijatno. Medjutim, osnovni problem nastaje u nerazumevanju jer Devica ne shvata zbog cega bi se neko osecao neprijatno, ukoliko iza njecijih istinitih tvrdnji ne postoje i one „skrivene“ namere. U svakom slucaju, mozda Vi zaista govorite istinu i samo istinu, ali to ne znaci da negde u Vasoj glavi ne postoji pomisao o nekim skrivenim pobudama. Zbog toga Devica pedantno proverava svaku mogucnost ili pomisao, i dobro skenira svaku ideju koja se nalazi u Vasoj glavi.

 

Kontakt

Telefon

+381 69 229 77 00 | 10:00 - 22:00 |

Viber + Whatsapp

+381 69 229 77 00

+381 66 37 38 39

+41 76 212 79 79

+43 667 774 0 333