Osobe rođene izmedu 21. Maja i 20. Juna pripadaju zodijačkom znaku Blizanaca. Blizanci su treći zodijački znak, vazdušnog elementa, vladar je Merkur. Za ove osobe najvažnije je komunikacija, oni su u stalnom pokretu, lepršavi , ali i površni, njih ne drži mesto i često imaju rasutu pažnju bez mogućnosti da se fokusiraju na samo jednu stvar ili osobu.

BLIZANCI - opšte karakteristike

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Ona u znaku Blizanaca

 

Izgled

Mladolika, obično vitka, izrazito visoka ili niska, gracioznih pokreta, čak i kada ima pomalo dečačko ponašanje, ima lepe šake i noge. Svetlijeg je tena, uglavnom smeđa, voli da se farba u plavo, često platinastoplavo ili da izvlači pramenove. Cilj joj je da izgleda kao fatalna žena, ali uvek, manje-više, ostavlja utisak nezaštićene devojčice.

 

 

Karakter

Nije uporna, ali je često kapriciozna. Na nju je lako uticati. Vrlo je prilagodljiva i snalažljiva. Ukoliko forsira mladalački izgled, može biti i te kako razborita i proračunata, a kada "glumi" hladnu poslovnu ženu, ispod te maske krije se ranjiva osoba željna pažnje. Kada ne zna kako da izađe na kraj sa problemima, pribegava razumnim rešenjima da bi bila sigurna da neće pogrešiti. Pričljiva je, ali ne i otvorena. Srdačna je, voli da laska, ali nije uvek iskrena. Nikada se ne trudi da sasvim odraste, jer uvek nađe nekog zaštitnika – roditelje, supruga, partnera ili prijatelje.

 

Karijera, novac

Ako se bavi umetnošću, uglavnom ume da bude kapriciozna, ali je uvek sjajna. Ukoliko se bavi nekim konkretnijim poslom, kao što su bankarstvo i finansije, izuzetno je precizna, može biti priličan despot kao šef. Često se bavi novinarstvom ili radi u medijima. Izuzetno je snalažljiva i u stanju je da prikupi informacije koje nikome nisu dostupne. Profesionalna je ako je motivisana, ali je stalno nezadovoljna. Novac više voli da troši nego da ga sama zarađuje, međutim, kad se zainati i reši da stvori bogatstvo, stvoriće ga ni iz čega.

 

Ljubav

Rano ulazi u emotivne veze i udaje se vrlo mlada, često za prvu ljubav. Kako postaje starija, tako se sve više vezuje za mnogo starije i uspešne muškarce koji joj imponuju. Kao ljubavnica vrlo je loša. Često je frustrirana ili opsesivna kada je seks u pitanju, jer koristi sferu seksualnosti da manipuliše drugima. Pokušava da vlada muškarcem na fini način, nameće se mazno, a u stvari je vrlo proračunata. To je njen jedini način da se izbori sama sa sobom, jer se plaši da se prepusti emocijama. Ume da bude vrlo posesivna i ljubomorna, a i kada nije više sa partnerom voli da se meša u njegov život.

 

Porodica

Ne voli da joj se porodica meša u život. Rano napušta dom i živi samostalno. Nema uvek sjajne odnose sa braćom i sestrama. Ukoliko je njena pomoć potrebna roditeljima ili rodbini, čini koliko može. Kada osnuje svoju porodicu sjajna je kao majka. Zadržava drugarski odnos sa decom i trudi se da ih što ranije osamostali. Kao domaćica vrlo je praktična u opremanju stana, pomalo ekscentrična, voli da ima savremene uređaje.

 

Zdravlje

Osetljiva su joj pluća, bronhije, šake, ima reumu, stomačne tegobe na nervnoj bazi i nervne krize. Kao vozač mnogo je bolja od muškarca rođenog u znaku Blizanaca.

 

 

On u znaku Blizanaca

Izgled

Uglavnom su visoki i vitki, a ukoliko su nižeg rasta zbog toga nemaju kompleks. Svojim dinamičnim pokretima deluju mladoliko i u zrelim godinama. Najčešće su svetle kose, a ukoliko su tamnokosi, kada posede, izgledaju mlađe. Deluju dečački vižljasto i imaju brze pokrete.

 

Karakater

Komunikativni su, druželjubivi, često vrlo pronicljivi, duhoviti i veoma omiljeni. Nesvesno mogu biti intrigantni, jer često kažu nešto neumesno, ali ne i zlonamerno. Avanturisti u duši, znatiželjni i na intelektualnom i na fizičkom planu. Pokretljivi, vole da putuju, istraživači, novinari i rođeni predavači. Niko kao Blizanci ne ume tako dobro nešto da objasni, jer im je vladalac horoskopa Merkur, planeta logike. Muzikalni su, sjajno plešu, a mogu biti i odlični sportisti. Sjajni su prijatelji i prilično dobro prolaze kroz život.

 

Karijera, novac

Ovaj naizgled konfuzan i neozbiljan dečački tip i te kako ume da se snađe kada je karijera u pitanju. Kako je svima simpatičan i omiljen, vole ga i šefovi i saradnici i kolege. Duhovit je i pored njega su svi opušteni. Kako se bavi samo onim što ga zaista interesuje, uvek je motivisan za ono što radi. Sjajan je kao sportista, pisac, pevač, glumac, novinar, trgovački putnik, privatni preduzetnik, producent, režiser, stilista, modni kreator. O novcu ne brine, ili ga ima ili ga nema, darežljiv je, troši nemilice, može da izgleda kao engleski džentlmen bez dinara u džepu, ili kao klošar, a da ima veliki novac na računu u banci. Snalažljiv je, ali pomalo brljiv, zbog čega ima uspone i padove u karijeri.

 

Ljubav

Zgodan je, ali često nesiguran, društven, voli da je u centru pažnje, često zavodi bez mnogo emocija. Ubeđen je da je on taj koji bira, ali je u stvari odabran. Voli da se zabavlja, da bude sa ekscentričnom devojkom, dominantnom, popularnom, a često se vezuje za starije devojke. Dokazuje se menjajući partnerke. Često je nezainteresovan za seks, ili bar sa stalnom partnerkom. U ženi kojom se oženi vidi pre majku ili sestru nego ljubavnicu. U društvu je sjajan, a privatno prilično težak za život udvoje. Može biti sklon paralelnim kratkotrajnim vezama, i zbog toga nikada nema osećaj griže savesti.

 

Porodica

Nije dobar kao domaćin, otac, niti suprug, jer je najsentimentalniji prema roditeljima. Večiti sin, odličan je u roditeljskom domu, a u svom se ne snalazi najbolje. Voli da izbegava kućne obaveze, ali je zato sjajan kao "spoljni momak", samo ga treba sačekati da se vrati. Krene na pijacu, a završi u kafiću ili teretani. Ipak, kao otac veoma je simpatičan deci, koja ga vrlo brzo prerastu u emotivnom smislu, jer se i ne trudi da bude autoritet nego drug. Postaje roditelj ili veoma mlad ili u zrelim godinama.

 

Zdravlje

Sklon je povredama šake, ramena, tetiva, stopala i padu imuniteta.

 


 

Kontakt

Telefon

+381 69 229 77 00 | 10:00 - 22:00 |

Viber + Whatsapp

+381 69 229 77 00

+381 66 37 38 39

+41 76 212 79 79

+43 667 774 0 333