Kretanje planeta u maju 2018. - Natalna Karta - Izrada natalne karte, tumacenje, uporedni horoskop, sta me ceka u buducnosti

   

NAS radio CH

Najčitanije

Kretanje planeta u maju 2018.

Pred nama je jedan vrlo buran mesec koji će nas dobro prodrmati i razbiti svaku rutinu. Uran prelazi u Bika, a Mars u Vodoliju i u drugom delu meseca kvadrat između ove dve planete doneće mnogo toga neočekivanog, na žalost ne baš prijatnog…

 

Lete dani jedan za drugim i lagano doletesmo i u mesec maj. Smestio se u sred srede proleća, ali umesto da nas uljuljka u stabilnost, baš ovaj mesec donosi velike promene. Neke od njih su relativno česte, a neke se dešavaju i jednom u više decenija.

Iako će planeta Uran na početku maja biti u znaku Ovna, ona već 15-og prelazi u znak Bika i u njemu će boraviti narednih otprilike sedam godina. U ovom znaku Uran je ponovo nakon 84 godine i definitivno će nam u svom tranzitu doneti velike promene u nekim „ustaljenim“ i možda sporim životnim segmentima. Uran je planeta novih tehnologija, vizionarstva, humanosti, genijalnosti, ali pre svega – bunta, revolucionarnosti, reformi, slobode, nezavisnosti. U znaku Bika on se ne oseća baš najbolje jer Bik je „tvrd“ zemljani znak koji teži da zadrži postojeće stanje, i gde će Uran iz sve snage „praviti nered“ želeći da unese promenu koja je čoveku potrebna da ga vodi napred.....No, pratićemo ovaj tranzit, a verujte mi – biće tu itekako dešavanja.....Pogotovo što će Uran tokom maja meseca biti u kvadratnom aspektu sa Marsom iz znaka Vodolije, pa će promene krenuti burno da burnije ne može biti....

Idemo dalje – dan nakon ulaska Urana u znak Bika i Mars ulazi u znak Vodolije. Ništa neobično, reklo bi se – Mars u ovaj znak ulazi otprilike svake dve godine, ali sada je to nešto malo drugačije. Mars je već u svojoj senci, i sprema se za retrogradno kretanje, koje će otpočeti tokom juna meseca. Praktično, Uran i Mars će biti u kvadratnom aspektu dosta dugo i eto tih, kojekakvih, burnih promena....koje će biti prilično teško, da ne kažem – apsolutno nemoguće, kontrolisati. Ako je za utehu, događaji će se smenjivati na dnevnoj bazi i ni u jednom momentu neće biti dosadno....kukaćemo mi za onim dosadnim i statičnim danima koji su sada iza nas, ja da vam kažem...Merkur će takođe da prođe kroz jednu seriju bombastičnih aspekata – dva puta će napraviti kvadrat sa Marsom, jednom sa Plutonom i konjukciju sa Uranom. Dobro je što je makar uhvatio svoju punu brzinu posle perioda retrogradnosti, pa će sve neugodnosti koje donese proći jako brzo.

E, dosta više sa tim mračenjem i upozorenjima, ima li šta dobro da nas potrefi tokom ovog maja? Pa evo, Venera će biti u znaku Blizanaca do 19-og maja, donoseći ipak neku optimističniju i lepšu energiju. Koliko će nam to biti od koristi, to ćemo još videti. Nakon toga prelazi u emotivni znak Raka, pa nam bar ljubavi neće manjkati. Doduše, tu će Venera praviti opoziciju sa Saturnom, ali o tome nekom drugom prilikom...Početkom maja smo u zoni punog Meseca u znaku Škorpije (opet simbolika kulminacije nečeg što je intenzivno, turbulentno i nepredvidivo). Mlad Mesec u znaku Bika nas čeka 15-og maja (taman da označi početak novih događaja koji su obeleženi ulaskom Urana u ovaj znak). Pred sam kraj meseca čeka nas pun Mesec u znaku Strelca.

I sad – sažetak....Po svemu sudeći, maj će nas izuti iz cipela i ovaj će period obeležiti kvadrati Urana i Marsa, kao i Mekura sa Marsom i Uranom. Ulazimo u zonu velikih promena, velikih dešavanja, nepredvidivosti i sudbinskih preokreta. O mogućnostima za „čačkanja“ i potezanja oružja od strane velikih sila nećemo ni da pričamo. Ostaćemo samo u pogledu na ono što nas okružuje, na našu svakodnevicu. A ona će tokom ovog meseca doneti iznenadne promene, buru, rasprave, probleme sa strujom, aparatima, u saobraćaju i drumskom i avionskom. Doduše, doneće i veliku borbenost, neustrašivost, potrebu za rizicima (a neki od tih rizika mogu biti jako isplativi)....šta da kažem osim – Srećno nam bilo!

Pregled aspekata za maj :

 

02.sreda u 23h 13’ Venera na 9* Blizanaca sekstil  rxSMČ na 9* Lava

 

06.nedelja u 15h 56’ Sunce na 15* Bika sekstil Neptun na 15* Riba

 

07.ponedeljak u 10h 50’ Merkur na 21* Ovna kvadrat rxPluton na 21* Jarca

 

07.ponedeljak u 23h 57’ Venera na 16* Blizanaca kvadrat Neptun na 16* Riba

 

09.sreda u 02h 38’ Sunce na 18* Bika opozicija rxJupiter na 18* Škorpije

 

12.subota u 01h 09’ Sunce na 21* Bika trigon rxPluton na 21* Jarca

 

12.subota u 15h 28’ Merkur na 28* Ovna kvadrat Mars na 28* Jarca

 

13.nedelja u 12h 48’ konjukcija Merkura i Urana na 29* Ovna

 

13.nedelja u 14h 38’ Merkur prelazi u Bika

 

15.utorak u 14h 49’ Mlad Mesec u Biku

 

15.utorak u 15h 16’ Uran prelazi u Bika

 

16.sreda u 18h 54’ Mars prelazi u Vodoliju

 

18.petak u 18h 48’ merkur na 8* Bika trigon rxsaturn na 8* Jarca

 

19.subota u 15h 10’ Venera prelazi u Raka

 

19.subota u 19h 29’ Venera na 0* Raka sekstil Uran na 0* Bika

 

21.ponedeljak u 04h 14’ Sunce prelazi u Blizance

 

22.utorak u 20h 48’ Sunce na 1* Blizanaca sekstil Kiron na 1* Ovna

 

23.sreda u 04h 12’ merkur na 16* Bila sekstil Neptun na 16* Riba

 

23.sreda u 07h 53’ merkur na 16* Bika opozicija rxJupiter na 16* Škorpije

 

24.četvrtak u 04h 38’ Sunce na 2* blizanaca trigon Mars na 2* Vodolije

 

25.petak u 11h 52’ rxJupiter na 16* Škorpije trigon Neptun na 16* Riba

 

25.petak u 15h 367 merkur na 21* Bika trigon rxPluton na 21* Jarca

 

26.subota u 08h 39? Venera na 8* Blizanaca opozicija rxSaturn na 8* Jarca

 

29.petak u 16h 20’ Pun Mesec u Strelcu

 

30.sreda u 01h 48* Merkur prelazi u Blizance

e-mail novosti

Ako želite da dobijate Astrološke novosti na vašu e-mail adresu, upišite Vaše ime i adresu u polje ispod i na taj način ste se prijavili.
Sve novosti koje obavljujemo na sajtu Ulepšajte budućnosti biće Vam dostavljene na adresu koju ste upisali. Hvala