Za Dan zaljubljenih - Natalna Karta - Izrada natalne karte, tumacenje, uporedni horoskop, sta me ceka u buducnosti

   

NAS radio CH

Najčitanije

Za Dan zaljubljenih

Venera je ušla u Ribe 11.februra odmah iza ponoći, ona je ovde u dobrom dostojanstvu i sprema nam ljubavnu magiju taman da ulepša i začini Dan zaljubljenih. Biće tokom ovih dana, a posebno 14.februara i dosta preterivanja, na to nam ukazuje kvadrat Jupitera i Sunca, pa zatim Jupitera i Merkura. Da sve bude drugačije i originalnije pobrinuće se Uran koji je u sekstilu sa Suncem i Merkurom.

 

Venera u Ribama

Venera menja znak i iz Vodolije prelazi u Ribe samo 19’ iza ponoći. Za razliku od otvorene i prijateljske Venere u Vodoliji, Venera u Ribama (koju će pratiti Jupiter u znaku Škorpije i Neptun u znaku Riba) postaje krajnje romantična ali i destruktivna, neshvaćena, nesigurna i tajanstvena.   Ulaskom u znak svoje egzaltacije aktiviraće sve vodene znakove (Rak, Škorpija, Ribe) i promenljive znakove Blizance, Devicu i Strelca. Svakog na svoj način.

Venera u Ribama sanja svoj san. I nedaj Bože da pokušate da je probudite ili ubrzate realizaciju odnosa, izgubićete svaku šansu. Jer ova Venera voli da se krije, mašta, oseća, idealizuje, pa i tajno zaljubljuje. Venera u Ribama traži da razmeni emociju na ravni duhovnosti, bezuslovnog i da vas voli kao Boga! Što komplikovanije, to bolje, što nejasnije to interesantnije.

Ova Venera bira najlepše žene (muškarac) i njegove žene postaju najlepše, jer se pojavljuju u trenu kad čoveku treba spas, ili kada baš on treba da pokaže postojanost u najtežim danima. Ova Venera vas merka iz prikrajka i čeka trenutak da ostvari san. 

Ova Venera (bilo muška ili ženska) ima i najlepšu sestru ili tetku  i voli i čipku i šminku i puder i more.
Kao i svaka planeta na mestu svoje egzaltacije, tako i Venera u Ribama, pokazuje izvesno preterivanje u ovom znaku. Balerina, sanjar, plesačica, umetnička duša, glumica, manekenka, nestvarna žena, maštarka, žena pod maskom, ona koja veruje u ljubav iz bajke, senzualna, teško razlikuje stvarnost od sna, pa sanja i veruje, žrtvuje se i nanovo krije. Bezuslovno zaljubljena u fine i mistične, podneće sve žrtve bez pitanja. I voli i susret na „slepo“, ali prvo da vas osmotri iz prikrajka, dve stanice pre nego što vam se obrati. Čisto da proveri da li vas „oseća“ i sa velike udaljenosti. 

Stidljiva i nenametljiva, ipak lako pridobije pažnju svakog jer zna da zavede i posmatra iz prikrajka. Živi u svom svetu, žudi za ljubavlju i zavisi od emocija. I veruje u ljubav, koja joj se kad tad mora i ispuniti!

Ovom Venerom se radja i svet u kome se prepliću san i java. Suptilnost, pasivno zavodjenje, umetnost, skrivene ili tajne ljubavi. Može sve, samo ne smete da budete grubi. Pričajte bajku. Ponašajte se kao na filmu. Ovde se ljubav postepeno otkriva, a kad se “razgoliti emocija” i sve postane jasno, više niko nikom nije ni zanimljiv. Ako nema tajne, patnje, čežnje, čekanja, praćenja, maštanja, skrivanja, nema ni …. Znam, reći ćete, vi Venere u Ribama, pa i nije bio pravi trenutak.

Nečija želja će se u narednom periodu sigurno ostvariti, nečija tajna će biti otkrivena, neko će ući u tajnu, Neko će vas sanjati, a nećete ni znati. Neko će vas gledati, opet nećete znati. Neko će vas lagati neće vam biti jasno zašto, neko vas nikako neće razumeti, nekom ćete i vi zbrisati bez reči.

Vratićemo se još jednom, za par redaka, na konjunkciju Venere prema Neptunu i objasnićemo šta sve znači aspekt medju ovim planetama, u trenutku kada ste zaista sami, ali i u trenutku kada ste sreli nekoga.
Uopšteno razmatrajući ovaj aspekt, odnos Venere i Neptuna nije najsrećniji, koji god aspekt uzeli u razmatranje. Kvadrat bi recimo bio jedan od najtežih, dok konjunkcija Venere i Neptuna ukazuje na emocionalnu slabost, preteranu sentimentalnost i pad u zanos.

Odnos Venere i Neptuna uzrokuje osetljivost, zbog koje se ne možemo odupreti velikom broju spoljašnjih izazova i unutrašnjih impulsa. Nesvesni i nekontrolisani uticaji unose opštu pometnju u čulnu sferu i ljubavni život, a potraga za idealom traje dok smo živi. U ljubavnim odnosima slika stvarnosti postaje iskrivljena i idealizovana do kraja, pa se bezuspešno istrajava na onome što realno ne postoji.Nesumljivo je da najveći umetnici, imaju izmedju ostalog i aspekt Venere i Neptuna, kakav god bio. Sam aspekt izmedju ove dve planete, ipak mora biti podržan i drugom “čvršćom” planetom da bi se ispoljio i materijalizovao do kraja. Sam po sebi, ne znači ništa važno.

Verovatno je svaka od vas devojčica (koliko god godina imale), koja ovo čita, bar kao veoma mlada, imala svog zamišljenog heroja. Potpuno izmišljenog momka, koji je negde u mašti bio uobličen u vizuelnu formu do kraja. Sigurno je imao i izmišljeno ime, izmišljeno lice i telo (poput junaka iz nekog filma), izmišljeno poreklo i izmišljeno mesto stanovanja.  Imao je zasigurno i odredjenu funkciju u vašem životu – najčešće zaštitničku. Ako bi vas neko pitao “jel imaš dečka?”, čak i da imate petnaest godina, sigurno je postojao odgovor “imam, zove se Hose, on je Španac i dopisujemo se mesecima”. Naravno izmislili ste Hosea ili kako god se već zvao. Recimo, neki nisu izmišljali Hosea. Neki su jednostavno u petnaestim izmislili dečka iz drugog dela grada, kako bi se “odbranili” od dosadnih udvarača ili drugarica koje su odavno bile zaljubljene u stvarne likove. Ta mala laž, učinila bi vas prihvatljivim i interesantnijim u okruženju, utešila u “neizdrživom čekanju” da se i vama konačno dogodi čarolija, a štitila bi vas i od svih onih koji su pokušavali da udju u vaš život, a jednostavno nisu bili adekvatna zamena za ideal. (Ovo se naravno odnosi i na vas momci, koji se čisto onako da vas ne zezaju drugovi, gledajući iz prikrajka neku lepu devojčicu, izmislili i rekli da ste u vezi sa baš nekom Jelenom koja živi u drugom delu grada i ne pada vam na pamet da je upoznajete sa “ostatkom ekipe”).

Dalje, izrasle ste u pravu devojku, i sasvim slučajno se dogodilo da u “prolazu” prepoznate identično biće iz vaših snova. Baš onakav kakvog ste sanjali.

Kakav god odnos Venere prema Neptunu da imate, san je počeo da biva stvaran. I lice iz sna, sada već stvarna osoba je bila tu, na dohvat vas. I san je krenuo da se ostvaruje. Čuli ste se jednom, dvaput, videli jednom, poljubili jednom i … neko je srušio san. Gospodin idealni koji je nestao, mama ili tata koji su vas otkrili, bivša devojka koja se naprasno pojavila ili sl. 

Ko god i šta god da se desilo, vi ste, drage moje dame, koji god aspekt imale, za tren preživele pakao “prvog razočarenja”, poniranje u najmračnije dubine okeana duše (Neptun) i razbijanje o daleko duboko kamenje okeana želja (Neptun). 

Posle ste se možda opet branile nekim drugim izmišljenim situacijama ili licima, polu-istinama ili samo vašim istinama, kako bi se u teškom vremenu zaštitile od bola.
A onda, sve vi sa “srećnim” aspektom Venere i Neptuna ste “slučajno” izmedju dva razočarenja, našle “pravog”. Za malo pa savršenog. Ali on je bio bilo koji drugi aspekt, samo ne Venera i Neptun. Recimo, bio je neki aspekt Venere i Saturna, ili Venere i Jupitera. 

Zašto? Zato što je tom istom savršenom iz snova, mesto ipak u snu (Neptunovo carstvo). 

Putujući dalje kroz stranice života, dobile ste porodicu, zaposlile se, živele i … ipak na svakom sputanom koraku, ili pri svakom razočarenju se setile tog imaginarnog junaka kom plačete na ramenu u najtežim danima, koji vas grli i teši na kauču u dnevnoj sobi dok se ljutite na onog “realnog”, koji vas kad zatreba pogleda sa druge strane ogledala i šapne “idi sad, prelepa si”.

Ako se pitate, do kada ćete čuti šapat tog zamišljenog junaka, iskreno, čućete ga zauvek. Možda zato što ta druga strana postoji. Vaša savršena projekcija, savršena duša, sada egzistira na nekoj tački ovog sveta i baš u istoj sekundi dok ga vi čujete, čuje i on vas, baš takvu kakva ste.

U retkim trenucima, poput ovih dana, imate šansu da se sudarite, vi i taj imaginarni muškarac. Da se sudarite u prodavnici, na poslu, na ulici. Da se sudarite, zatvorite oči i osetite isto.  
Može to biti i susret nakon dugog čekanja, čežnje i odlaganja susreta. Susret u kome ćete se samo gledati, smeškati i pričati svakodnevne stvari. Pa nanovo ćutati i gledati se bez ijednog dodira. Možete otići sa istog susreta i razočarani, izdani i “ponovo na rubu pakla” verujući da je druga strana potpuno nezainteresovana za vas. Otići će i on, isto na rubu istog pakla, verujući u isto što i vi.

Recimo, može to biti i “zagrljaj prijateljstva” u kome će sve na tren utihnuti, u kome će vreme stati, a fizička tela raspasti na milijarde čestica pa duše postati rojevi svetlećih iskri. Tada ćete znati da ste se sreli. Vi i čovek iz snova.

U najširem smislu tumačenja ove pozicije Venere, očekujte procvat na emocionalnom planu. Pravu ljubavnu romansu. Preterivanje, ushićenje, remećenje planova i ushićenje I pojavu osobe koja će vas zaneti na najsuptilniji način, pojavu nekoga ko će opravdati sve vaše snove I na tren oživeti možda i zaboravljeni san. Očekujte I nekoga ko će vas iz korena promeniti (bez obzira na rezultat veze), ko će vam vratiti osećaj “onog pravog”, ko će vam ponuditi “svet na dlanu”, ko će vam pokazati da nemoguće ipak postoji.  

 

Jupiter kvadrat Sunce i Merkur

 

Jupiter je na 22* Škorpije, kvadrat sa Suncem egzakatan je u nedelju kad Sunce bude na 22* Vodolije, a sa Merkurom u utorak. Pred Dan zaljubljenih ovakvi aspekti sve nas dovode u neko preterivanje, euforiju, povećano trošenje, prevelika očekivanja, razmetljivost. Trudićemo se da na bilo koji način ovaj dan bude drugačiji i poseban, značajniji od drugih. Želećemo više nego što možemo, trošićemo više nego što smemo, ali sve zarad fasciniranja drage osobe…

 

Uran sekstil Sunce i Merkur

 

Uran je n 25* Ovna, sa Suncem će formirati sekstil baš na Dan zaljubljenih, a sa Merkurom dan kasnije. Ovde se očekuje originalnost, razbijanje rutine, sve se čini da bude posebno i drugačije. Kako su Sunce i Merkur u Vodoliji koji je za grupna drešavanja, a Ovan je individualista i sebe stavlja na prvo mesto ovde će se sve uskladiti i možete se istaći i izdvojiti iako ste deo veće grupe. Možete biti posebni i svoji iako ste u društvu među prijateljima, ovde grupa ne utiče na individualnost.

Mlad Mesec u Vodoliji –delimično Pomračenje Sunca

 

Konjukcija Meseca i Sunca na 27* Vodilije.

Tamo gde su vam Mesec i Sunce, tu su i dešavanja!!!  Nov početak, nove ideje, želje i nadanja. Tu je i energija "svi za jednog, jedan za sve"... Tu je ljubav spram celog sveta, tu je negde i ideja o univerzalnoj ljubavi, tu su i prijatelji, tu je "pomoć prijatelja". Tu je i ona priča o ljubavi koju dobijate, (Vodolija kao vladar 11. kuće prirodnog horoskopa). Usudite se da budete drugačiji, originalni... "Razbijte" malo rutinu, i sve što je ustajalo... 

Ne čekajte da vam sve "padne sa neba", nešto uradite i vi sami, otvorite se pre svega za ovu energiju. Započnite nešto što će imati svoj rast sve do Punog Meseca u Devici 02.marta 2018.!!!

Kao što možete primetiti u februaru nećemo imati Pun Mesec!!!

Probajte da iz sebe izvučete ono nešto jedinstveno, neki vaš poseban talenat, posebnu osobinu, ono što već imate u vašem karakteru a da je drugačije-posebno!!! Naročito svi vi koji se osećate u poslednje vreme sputano, ograničeno, ili da vas nešto guši sada je vreme oslobađanja! Budite originalni i bićete nagrađeni!!! Budite različiti, jedinstveni... Budite spremni da realizujete svoje nade i želje.... ovde se i poneki rizik isplati. 

 

Pogledajte u kojoj kući vam se nalazi ovaj Mlad Mesec (Vodolija) i kakve aspekte prave Mesec i Sunce sa ostalim planetama... Pogledajte još i šta "radi" Uran, kakva vam je 11. kuća - prirodna kuća Vodolije...i sve to će vam dati još podataka i uvid u moguća dešavanja!!!
U vreme ovog Mladog Meseca trebalo bi da osetite potrebu za slobodom, da budte spremni za eksperimente i rizike, da budete inovativni i drugačiji....

Ovaj Mlad Mesec je drugačiji jer ćemo u isto vreme imati i Delimično Pomračenje Sunca!!!

Mlad Mesec je redovni mesečev ciklus, priča o kraju i početku....njegov efekat će trajati četiri nedelje do novog Mladog Meseca. Efekat pomračenja Sunca (delimično) trajaće oko šest meseci!!!

Prvo sledeće pomračenje Sunca je 12.jula 2018. - Mlad Mesec u Raku!!!

Ovo pomračenje u februaru dešava se u Vodoliji u konjukciji su Sunce i Mesec ali i Merkur u Vodoliji. Merkur će ovde imati bitnu ulogu!!! Kao i sekstili Merkura, Sunca i Meseca sa Uranom u Ovnu!!! Uran je vladar Vodolije, energije u kojoj se nalazi Mlad Mesec i pomračenje, tako da će on doneti mnogo iznenadnih situacija i događaja....Najbitnije je da nudi energiju novog!

Sa druge strane je Jupiter u Škorpiji koji će biti u kvadratima sa planetama u Vodoliji!!! Neka vrsta preterivanja....preteranih osećanja, postupaka!!! Budite oprezni!!!

Od drugih važnijih aspekata Mars u Strelcu će biti u kvadratu sa Neptunom u Ribama i Venera u Ribama u sekstilu sa Saturnom u Jarcu!!!

 

Venera sekstil Saturn

 

 

Nakon svih euforija i uzbuđenja koje smo imali predhodnih dana na kraju jedan aspekt koji unosi malo mira i stabilnosti. Venera i Saturn asociraju na zahlađenje u emotivnim odnosima i smirivanje strasti, ali takođe kada je pozitivan aspekt u pitanju kao što je ovde reč o sekstilu to će doneti učvršćivanju veza. Povoljan aspekt za posvećenost vezi, pomirenje (tamo gde je potrebno), veze započete  u vreme ovog tranzita imaju šansu i mogućnost trajanja, partneri starji, odgovorniji, ozbiljniji... Mogućnost poboljšanja nekog odnosa ljubavnog, poslovnog, prijateljskog. Aspekt osim pozitivnog uticaja na ljubavni život, ima i pozitivan uticaj na poslovne stvari, novac...stabilniji prihodi, mogućnost štednje...Tako je uglavnom! Veze u kojima ste mogu da traju, veze koje su u početku mogu da traju... Pronalaze se ozbiljniji i zreliji (stariji) partneri, oni u koje možete da se pouzdate. Moglo bi se reći prave osobe za vas!!! Ovaj aspekt generalno donosi sigurnost, sigurnije se osećamo u vezama. Lepota (Venera) ovde ima nešto tradicionalniji (Saturn) oblik. U vreme ovog tranzita mnogo smo štedljiviji i oprezniji sa novcem, praktičniji u svakom slučaju i realniji, neko nešto ostavi i sa strane . Nekada ovaj aspekt vrati u naše živote osobe sa kojima smo nekada bili, sa željom da se veza obnovi...Ostali će uglavnom da procenjuju emocije...i šta je to što želimo od nekog odnosa/veze (Venera)!!! Sagledavaće gde su kada je ljubav u pitanju... nešto kao test.... i šta su naučili (Saturn) kada je ljubav (Venera) u pitanju ali i odnos prema vrednostima (Venera) generalno...

e-mail novosti

Ako želite da dobijate Astrološke novosti na vašu e-mail adresu, upišite Vaše ime i adresu u polje ispod i na taj način ste se prijavili.
Sve novosti koje obavljujemo na sajtu Ulepšajte budućnosti biće Vam dostavljene na adresu koju ste upisali. Hvala