Merkur u Strelcu proširuje vidike - Natalna Karta - Izrada natalne karte, tumacenje, uporedni horoskop, sta me ceka u buducnosti

   

NAS radio CH

Najčitanije

Merkur u Strelcu proširuje vidike

Merkur iz Škorpije prelazi u strelca 05.novembra i naše misli će biti dosta optimističnije. Potreba za učenjem, širenjem vidika, pojačanom potrebom za komunikacijom, ali i putovanjima, ali onim nešto daljim…

 

Da, želećemo da znamo više, pričaćemo više, neki će i pisati više . I ne samo to, vidici će nam biti širi, logika jača, vera i verovanje, širi um. Oplemeniće energija Strelca našeg nebeskog glasnika, mi sa njim raspoloženiji, sa više optimizma. Sve ovo zbog Jupitera vladara Strelca. Jupiter je priča o sreći, ekspanziji, optimizmu.Boravak Merkura u Strelcu je nešto poput konjukcije Merkura i Jupitera. 

Merkur u Strelcu: velike ideje, puno priče, otvoren um, otvoreno razmišljanje, filozofski nastrojeno mišljenje, pravo u suštinu, ne obaziranje na detalje, sve ide u širinu..., teme za razmišljanje i razgovor široke,o moralu, pravdi, zakonu, etici, veri.... potreba za učenjem i širenjem znanja jača, vesti iz daljina, inostranstva, trgovina sa inostranstvom, jača uverenja, razmišljanje dalje i šire, o budućnosti, nada, vera i optimizam..., misli se unapred, vidi se šira slika svega..., jača predosećanja, predavanje, odličan aspekt za profesore, predavače..., više smeha, humora, afirmativne misli, mudre misli...

Merkur će boraviti u Strelcu do 09.decembra!!!

15.Novembra Merkur u Strelcu ulazi u retrogradnu senku sa 13*

03.Decembar Merkur u Strelcu kreća u retrogradni hod sa 29*

 

 

Merkur, planeta intelekta, biznisa, logike ali flerta, krajem perioda ulazi u Strelca, simbol putovanja i kontakata sa strancima. Iako njegov uticaj u ovom znaku slabi, to odgovara svima koji se bave nekim kreativnim zanimanjem, često putuju ili su zbog posla u kontaktu sa dosta ljudi.

 

Inteligentan Merkur, onaj koji uči čitavog života. Jupiter mu je vladar, što bi odmah podveli pod preterivanje. Vatreni je, promenjiv znak, menja interesovanja. Muški znak, čije je deveto, priodno polje.

Ode sa pričom preko brda i dolina, dok dođe do suštine. Apsolutno ništa ne ume da kaže prostom rečenicom. Nije to nezanimljivo, ali dok dođe do suštine, mnogi gube fokus. Odličan je predavač, ima taj profesorski sindrom, ali ima i filozofski. I onda vozi, vozi, vozi i vozi, o recimo običnoj jabuci. Postoji više vrsta, pa ih sve nabroji, pa kakvog su ukusa. A onda krene da priča kakvih ima u Japanu, pa na Tajlandu, a da je voće ustvari dobro za sangriju, posebno kad se u nju doda lubenica. I ti sediš i slušaš i gledaš, i zabole te za vrste jabuka, za sangriju, idi brate i kupi one na koje prve naiđeš. Nema šanse. Ali su živa enciklopedija, svašta znaju, od istorije, psihologije pa do religije. Međutim, dok ubodu suštinu, oko običnih stvari, ‘ladno možeš da posediš. Odlični su predavači, umeju stručno da objasne oblast o kojoj se radi, ali i da doda dosta primera. Od njih se svašta može naučiti.

Ume savršeno da se šali, unosi optimizam svuda, iskreni su, spontani, moralni i pošteni, ali preopširni u svakom običnom razgovoru. To kod njih ne postoji. Jednostavno moraju da zabibere već ljuto jelo, zaslade slatko. Uvek ima još nešto da se doda i još nešto o čemu se treba razmišljati, i razgovarati.

Avanturisti su, vole da putuju svuda, da istražuju sve što im padne na pamet. Uvek vuku gomilu knjiga sa sobom. Čitanje im je duševna hrana.

Kasne svuda i uvek, jer su rasejani. Imaju sto stvari u glavi, i gube pojam o vremenu.

Ko uspe da sa Merkurom u Strelcu vodi kratak i sažet razgovor, skidam mu kapu, i duboko mu se klanjam!

Više nego svakom drugom , ovom Merkuru je potreban smisao, kao i prostor da slobodno luta, i slobodno odlučuje o tome šta će biti sledeće filozofsko pitanje na koje treba dati odgovor. Odaju utisak visoko intelektualne osobe , dok su uvek spremni da vatreno brane određeno mišljenje ili politički stav. Zapravo ovaj Merkur daje osobu koja je istinski spremna na proširenje svesti , kroz proučavanje tajni univerzuma, i učenje svega onoga za šta smatraju da će ih približiti spoznaji suštine i „istine“ o postojanju civilizacije.
Merkur u Strelcu je istinoljubiv i iskren , ali netaktičan. Svemu pristupaju sa optimizmom. Njega ispiriše znanje i mogu biti fascinirani temama povezanim sa filozofijom, religijom, drevnom geografijom. Privlače ih diskusije koje se bave stvarima koje su iznad uobičajenih, i svakodnevnih. Ova osoba ne propušta priliku da iznese svoje mišljenje i svoj pogled na određenu situaciju. Sve u svemu, ovde se um oseća živim kada se bavi „univerzalnom istinom“, i za njih ne postoji veća sreća od dolaska do nove istine ili novog naučnog otkrića.
Vole nova iskustva, i pokušavaju da prokljuve smisao života. Sposobni su da vode konverzaciju na neograničeno mnogo tema. Njihova želja da nauče novo i podele staro znanje čini ih vrsnim profesorima koji inspirišu svoje studente.
Može se reći da ovi ljudi imaju „proročki pogled“ na stvari ali to je samo zato što razumeju događaje odnosno njihove uzroke i posledice na višem nivou. Mane ovog Merkura su stav sveznalice, nogranizovanost i činjenica da nekad toliko gledaju daleko ispred sebe u budućnost da ne vide neke mnogo očiglednije stvari koje su im ispred nosa.
Ljubopitljivi su , i super uzbuđeni svaki put kada se bace na novo istraživanje nečega što ih je zainteresovalo.
Jedna od njihovih specijalnosti je razumevanje i povezivanje simbola. Povezuju bitne informacije jer su skoncentrisani na veliku sliku umesto na male delove slagalice.
Imaju oko da prepoznaju dobre prilike. Sjajni pripovedači.

 

Ulaskom u Strelca Merkur će se sresti sa Saturnom i biće u kvadratu sa Neptunom u Ribama...

 

Hm.....eto prilike da shvatimo (na teži način) da se nekada osobine neke planete u nekom znaku znatno menjaju....Susret Merkura i Saturna donosi odgovornost, ozbiljnost, ravnodušnost, povlačenje, stidljivost, opiranje promenama, bolja koncentracija...\

e-mail novosti

Ako želite da dobijate Astrološke novosti na vašu e-mail adresu, upišite Vaše ime i adresu u polje ispod i na taj način ste se prijavili.
Sve novosti koje obavljujemo na sajtu Ulepšajte budućnosti biće Vam dostavljene na adresu koju ste upisali. Hvala