Pun Mesec u Biku - Natalna Karta - Izrada natalne karte, tumacenje, uporedni horoskop, sta me ceka u buducnosti

   

NAS radio CH

Najčitanije

Pun Mesec u Biku

U prvi plan izbijaju vrednosti kako materjlane tako i lične, ovde je na jednoj starni potreba da se uživa u svim čulima, sa druge starne Sunce u Škorpiji donosi pojačanu strast… Obzirom da je Venera vladarka Bika u ovom periodu u opoziciji sa Uranom to može neke odvesti u avanture i neke prolzne i površne veze iako to nije odlika ni Bika ni Škorpije zbog Urana sve je ovde u opticaju…

 

Pre Punog Meseca u Biku 04.novembra predhode još neki aspekti koji mogu usmeriti tok događaja u vreme Punog Meseca.

 

Saturn u Strelcu kvadrat RxKiron u Ribama!!! 
Ujedno to je i prvi značajniji aspekt u novembru!!! Na žalost možda ne najbolji za početak bilo čega...ali tu je pred vratima i to treći put: prvi put egzaktno smo ga imali 29.decembra 2016., drugi put smo ga imali 30.aprila 2017.

Uvek kada je Kiron u pitanju na površinu ispliva neka naša ranjivost, ovako u kvadratu sa Saturnom to je ponekad još teže... U vreme ovog tranzita, sada već po treći put postajemo svesni naših unutrašnjih rana, onako iznova i iznova....vraćaju se da nam ukažu na to da ih nismo (još) preboleli i da neke rane nisu zarasle!!! Ovaj tranzit je period u kome se osećamo raniviji i mnogo osetljiviji nego do sada. Saturn je tu sa svojim izazovima, lekcijama, testovima....nametanjem odgovornosti, ograničenjima, pritiskom (k'o kamen)....Kiron je tu sa ranama, on je retrogradan, dakle ovde se uglavnom radi o nekim starim nezaraslim i neizlečenim ranama koje nas i dalje ili vraćaju u prošlost ili vezuju za prošlost...Poenta kod ovog aspekta je da nikako nesmemo da izbegavamo odgovornost - Saturn...Kiron jesu naše rane, ali Kiron je i lek - ključ!!! Saturn je tu kao izazov kao lekcija da neke rane izlečimo, Saturn je tu kao prilika da sudbinu uzmemo u svoje ruke. Kiron će pomoći da osvestimo rane i boli koje imamo, a ako smo iskreni prema sebi sve će lakše ići ma koliko teško bilo u nekom trenutku!!! Mnogi su naučili kako da žive sa bolom, zbog toga je Saturn tu da ne bude tako...Kroz izazov i test, ali ako ga uspešno rešite lek postoji...Ne izbegavajte lekcije...preko Saturna ćete doći do korena problema...Tamo gde je Tran RxKiron u Ribama tu je izvor bola...
Energija ovog kvadrata donosi pored duševnih rana i boli....razne zavisnosti, hronične bolesti, misteriozne bolesti (kao nekada ali i sada SIDA...itd.)
Predstoji nam i na ličnom i na globalnom planu težak rad na otkrivanju, temeljno i odgovorno, konkretno  (Saturn) istinito (Strelac), onoga što je bol i rana (Kiron), duboko i duhovno (Ribe)... Istina i prihvatanje ovde je rešenje problema!!! Svako odbijanje istine i neprihvatanje stanja nije dobro, jer to znači potiskivanje...Negde sam ranije u vezi Kirona napisala, bol mora da se odboluje da bi išli dalje....
Nije ovo lagan "posao", ali ne skrivajte glave kao nojevi....iskoristite (kvadrat kao preuzimanje akcije) Saturna, njegovu temeljitost, konstruktivnost, disciplinu...Energiju Strelca koja je u osnovi pozitivna, daje širinu, optimizam, da se vidi i dalje i šire...Energiju Riba, duhovnost, kreativnost, empatiju....i Kirona koji je zapravo i rana i lek...(ranjeni iscelitelj)!!!

 

U petak, 03.novembra, Venera u sekstilu sa Saturnom....
Poslednji put smo imali sekstil Venere i Saturna 26.decembra 2016. Venera je tada bila u Vodoliji, Saturn u Strelcu na 20*. 
Sada je Venera u Vagi, Saturn i dalje u Strelcu na 24*

 

Energija koja čuva ljubav... 
Tako je uglavnom! Veze u kojima ste mogu da traju, veze koje su u početku mogu da traju... Pronalaze se ozbiljniji i zreliji (starije) partneri, oni u koje možete da se pouzdate. Moglo bi se reći prave osobe za vas!!! Ovaj aspekt generalno donosi sigurnost, sigurnije se osećamo u vezama. Lepota (Venera) ovde ima nešto tradicionalniji (Saturn) oblik. U vreme ovog tranzita mnogo smo štedljiviji i oprezniji sa novcem, praktičniji u svakom slučaju i realniji, neko nešto ostavi i sa strane. Nekada ovaj aspekt vrati u naše živote osobe sa kojima smo nekada bili, sa željom da se veza obnovi...Ostali će uglavnom da procenjuju emocije...i šta je to što želimo od nekog odnosa/veze (Venera u Vagi)!!! Sagledavaće gde su kada je ljubav u pitanju... nešto kao test.... i šta su naučili (Saturn u Strelcu) kada je ljubav (Venera) u pitanju ali i odnos prema vrednostima (Venera) generalno.

 

Istog dana u petak na početku vikenda imamo još jedan egzaktni aspekt trigon Sunca u Škorpiji sa RxNeptunom u Ribama....I dalje se neda energija Škorpije

Mars je i dalje u Vagi sada na 7*, bez bitnijih aspekata, ali Venera u Vagi (vladar Vage) je tu sa sekstilom sa Saturnom u Strelcu...i tu je ovaj trigon Sunca i Neptuna:

Vreme za kraći predah, beg od stresa, stvarnosti. Vreme za duhovnost, veru i verovanje u nešto ili nekog. Vreme za kreativnost, maštu, muziku, umetnost. Energija povezivanja sa duhovnom dimenzijom ličnosti.. Aspekt snova, sanjarenja, inspiracije, intuicije. Budi se sklonost i potreba za umetnošću, poezijom, književnošću, muzikom....plesom!!! Osetljivost na druge ljude, i njihove potrebe, osećajnost, humanost. Vreme u koje možete pronaći svoju srodnu dušu...inspiraciju. Na vašem putu se mogu naći ljudi iscelitelji...medijumi, mistici, okulisti. Odličan aspekt za psihoanalizu. Sa ovim aspektom "život je more". Sunce naša volja, naš ego, vitalnost, simbol centra. Sunce to i jeste centar našeg života. I Neptun more, okean izor života... Sa ovim tranzitom istraživanje naših "dubina", naše podsvesti je jedna od mogućnosti. Najčešće sa ovim aspektom imamo potrebu za begom od stvarnosti, on je odličan za one koji budni sanjaju....Sa ovim aspektom "isplivavaju" naše najdublje emocije. Ono što sigurno možete da uradite za sebe je da obezbedite neki vid meditiranja... Petak je....počinje vikend...i ako ovaj aspekt kratko traje pronađite ga, pružite sebi šansu i uživajte....na nekom zamišljenom oblaku ako ništa drugo bolje ne smislite....

 

U subotu, 04.decembra, opet Venera u Vagi sada u opoziciji sa RxUranom u Ovnu na 25*. I taman se Venera zahvaljujući Saturnu umirila, stabilizovala...kada eto RxUrana da joj se nasmeje u lice...on je preko puta u energiji Ovna i zove je na "megdan" - izazov (opozicija). 

Poslednji put su u ovoj poziciji bili 18.septembra 2016. na 23*. Sada na 25* vrlo je moguće da su iste kuće u pitanju!!!

Venera opozicija Uran, na pamet mi padaju i stihovi: "Za točak se bršljan ne hvata", "Brošić što se teško pribada..." 

Kako Venera nosi energiju Vage (partnerstva) ova opozicija može baš mnoge partnere razdvojiti (opozicija), to može biti privremeno razdvajanje ali i stalno (sve zavisi od vašeg natalnog horoskopa). Velika je ovo neizvesnost, jer sa Uranom se nikada ema sigurnosti, uvek sprema neko iznenađenje. Nekome će ovaj položaj planeta doneti izazov, nekome prepreke. Gde je Venera tu su emocije, pružanje i primanje ljubavi, naklonosti, tu je potreba za harmonijom, skladom, pravdom, tu je sposobnost uživanja, sposobnost zarade, tu je i lepota, estetika, blagost, finoća, šarm. Venera vlada prirodnom kućom braka, vezama, odnosima, Venera je i tkz. mala sreća. Venera je ta koja će nam pokazati kakav je neki odnos, kako i da li sarađujemo sa partnerom, ili nekim drugim ljudima...jer bez nje nema ni saradnje ni harmonije. Ako ima rutine, učmalosti i dosade, evo prilike da se nešto promeni (Uran)..., kako iz čijeg ugla gledano naravno. Kao da je neko upalio svetla...šta svetla, reflektor. Za nekoga ove promene mogu biti dobre, za nekoga ne. Jer ono što je za nekog promena za onog drugog je patnja. Izazova će biti na sve strane, posebno ako se traži sloboda - Uran, ili bar više slobode nego što je realno ima, ili misli da je ima. I eto tenzije u ljubavnim vezama, ali i drugim vezama i odnosima. Ideja da je "trava zelenija tamo negde", sa ovim aspektom je iznenada probuđena... Mada da to bude baš tako malo ili puno zavisi i od karaktera (natalnog).

Da li će energija sekstila Venere i Saturna ovde pomoći, ostaje vam da saznate!!!

 

 

I na sve ovo Pun Mesec u Biku na 11*

Uticaj ovog Punog Meseca najviše će osetiti: Bikovi, Škorpije, mi Lavovi  i Vodolije! Naravno i svi vi koji imate neke planete na oko 11* ovih znakova!!!

Ovde u ovoj energiji Punog Meseca u suprotnosti (opozicija) su praktično i mistično (Bik - Škorpija). Ovde su suprostavljeni Mesec u zemljanom, praktičnom, miroljubivom Biku i Sunce u strastvenoj, emotivnoj i transformaciji orjentisanoj Škorpiji. Mesec u Biku ima želju da emotivno ispunjenje ostvari kroz jednostavne i opipljive stvari, a Sunce u Škorpiji vuče na složenost i misterije. Pun Mesec obasjava ovaj konflikt između forme - Bik i trasformacije - Škorpija.  Sa jedne strane Bik, koji prikuplja i sa druge Škorpija koja bi da deli...

 

Pojačana osećanja, potreba za sigurnošću, zadovoljstvima i težnja za zadovoljstvima…

 

Čulnost će biti izuzetno pojačana, apetiti isto tako, kao i potreba za zadovoljstvima, ljubavlju, emotivnom i finansijskom sigurnošću. Emocije pod uticajem punog Meseca se lakše nego uobičajeno mogu oteti kontroli, dovesti do preterivanja koja nepovoljno mogu da utiču na energiju i zdravlje. Zato je dobro uložiti više napora, a ovoga puta i više volje, jer je pun Mesec u fiksnom znaku, da se odupremo tome. Dobro je da se aktivnost smanji u večernjim satima 6. 11. i da nastojimo da uložimo trud u uspostavljanju unutrašnjeg mira. Pokušajte da tada kontrolišete apetit, a još bolje da pokušate jakom voljom da se odviknete od neke loše navike. To može da bude kako je Mesec u Biku, znaku koji se tiče ishrane, recimo preterivanja u jelu, ili piću, ili pak u konzumiranju slatkiša, ili kako se Bik odnosi na finansije i na preterivanju u trošenju novca. Pun Mesec u Biku može doneti i neku vrstu napetosti, ili nezadovoljstva vezanih za finansije i neusklađenost u nekim odnosima i zbog toga, jer će biti u napetom aspektu (opoziciji sa Venerom) u Škorpiji.

Mesec u Biku jača potrebu za stabilnošću, sigurnošću kako u ljubavi, tako i na finansijskom planu. Ukoliko ona ne može da se uspostavi tada ima više napetosti i negativnih osećanja, koja mogu prerasti u nekontrolisane strasti koje dovode do sukoba. On tada donosi preterivanje na emotivnom planu ili u hrani i piću, čulnim zadovoljstvima razne vrste, koji preterano oduzimaju energiju i remete mir. Remećenje mira izaziva nesanicu i povećanu napetost kod mnogih. Energije koje se tada pojave su suprotne, jer Sunce u Škorpiji deluje tako što dovodi do promene ili do kraja nečega ili do transformacije u drugo stanje, odnosno ono menja postojaće stanje, a Mesec u Biku suprotno tome teži stabilnosti i ne voli promene. Zato tada dolazi do napetosti, jer su energije različite. Treba raditi na tome da se te suprotnosti pomire i sublimiraju u nešto zajedničko. Ukoliko ste otvoreni za promene i ne plašite ih se, tada ćete lakše usaglasiti različite tendencije. Samo treba nešto učiniti više nego uobičajeno da bi ste stekli unutrašnji mir i ne biste narušili dobre odnose sa drugima.

Ovog puta uticaj punog Meseca u Biku će najviše osetiti osobe koje imaju Sunce, Mesec, Ascendent (podznak) u Biku oko 12. stepena, odnosno pre i posle njega, između  9. -19. stepena u Škorpiji, Lavu i Vodoliji. Kuće u kojima se nalazi tranzitno Sunce i Mesec su te u koje donose pojačanu tenziju i koje će zahtevati nešto više angažovanja, ili pak mirenje sa trenutnim okolnostima ukoliko na njih ne možete da utičete snagom svoje volje. Kako je pun Mesec u fiksnim znacima tada je volja jača. U koliko je imate i akumulirate i pretočite ih u nešto pozitivno, onda je to dobro.

Da biste se bolje osećali, najbolje je da jedete mahunarke, kao i toplu i kabastu hranu i da pijete manje tečnosti. Puno toga možete promeniti ako više pažnje posvetite zdravoj ishrani, odgovarajućoj, ako izbegavate slatko, voće, voćne sokove i alkohol, jer to šteti zdravlju i raspoloženju. Pod uticajem alkohola, kada je pun Mesec kontrola emocija prestaje i lako može doći do suprotstavljanja, sukoba koji dovode do ekscesa i većih neprijatnosti. Zato izbegavajte alkohol. Pokušajte da mir pronađete boraveći i opuštajući se u prirodi, ili uz laganu, opuštajuću muziku koja deluje relaksirajuće. Kako pun Mesec prati napete aspekte između Meseca u Biku i Venere u Škorpiji, tendencija ka nezadovoljstvu i emotivnoj neusaglašenosti, posebno posesivnosti i ljubomori je prisutnija. Pojačane strasti, lako mogu da vas odvuku u ne željene konflikte, te je zato važno da se pripremite za to i da nastojite da na neki način da uspostavite veći unutrašnji mir i sklad i time umanje tenzije i konflikta u odnosima sa drugima, posebno ljubavnim i porodičnim.

 

Ako se osećate čudno, osećate da se nešto neobično događa sa vašom energijom, znajte da je to samo trenutno stanje i da je reč o energijama koje deluju izvan nas, koje treba što mirnije i pribranije prihvatiti. 

e-mail novosti

Ako želite da dobijate Astrološke novosti na vašu e-mail adresu, upišite Vaše ime i adresu u polje ispod i na taj način ste se prijavili.
Sve novosti koje obavljujemo na sajtu Ulepšajte budućnosti biće Vam dostavljene na adresu koju ste upisali. Hvala