Mars prelazi u Bika, vreme je da usporimo - Natalna Karta - Izrada natalne karte, tumacenje, uporedni horoskop, sta me ceka u buducnosti

   

NAS radio CH

Najčitanije

Mars prelazi u Bika, vreme je da usporimo

Mars je promenio znak u 01h 33’ i iz Ovna prešo u Bika. Sa ovom energijom Mars je i inače usporeniji, a kako je Venera vladaraka Bika Retrogradna u Ovnu to će i dodatno smiriti strasnog i inpulsivnog Marsa. Mars u Biku je nekako više fokusiran na uživanje svake vrste, nije za borbu i akciju ko što je to slučaj dok je bio u Ovnu.

 

Noćas je Mars napustio energiju Ovna i društvo RxVenere i Urana...Marsa niko nije dočekao u energiji Bika za sada je sam!!! Pored toga što je značajna ova promena znaka interesantno je još nešto. Mars je prešao u Bika kojim vlada Venera, a Venera je u znaku Ovna kojim vlada Mars! Ova pojava se zove uzajamna recepcija!!!

Recepcija od latinske reči recipere - podržavati, primati.. Planete se drugim rečima podržavaju! Ovde se Mars nalazi u Biku kojom vlada Venera, Venera se nalazi u Ovnu kojim vlada Mars...Svaka planeta je kod kuće one druge. Mars je lepo ugošćen i Venera je lepo ugošćena, dakle ovde se planete podržavaju...To je ono što u najkraćem treba da znamo o ovoj pojavi...

Mars u Biku usporava, Venera u Ovnu je retrogradna...međusobno se dopunjuju...Što se nas lično tiče to ide ovako....pitanje je šta želimo i šta ćemo na kraju dobiti!!! Bik govori o stabilnosti, Ovan je pun sebe...Sa ovim pozicijama Marsa i Venere neće biti brzih, ishitrenih akcija i rezultata....

 

Ono što je karakteristično za Marsa u Biku je da je on ovde u izgonu!!! Mars je ovde u energiji Bika usmeren ka uživanju!!! Mars u ovoj energiji nije baš prilagodljiv...Uživa u svim čulima, uživa u ulepšavanju, kuvanju, plesu, muzici... Ne krije da voli novac....ali to ima smisla, jer uživanja nema bez novca to Mars u ovoj energiji najbolje zna....Nije previše brz...oprezan je... Uživa u dodiru, mirisu, ukusu....Uživa u sexu, vrlo je senzualan....Hedonista je...Obožava prirodu...

Pogledajte gde će Mars u Biku tranzitirati u vašem horoskopu u kojoj kući ili kućama!!! 

Marsu u Biku će se pre svega obradovati: naravno pre svih Bikovi (konjukcija) ali i Jarčevi i Device (zemlja - trigon), obradovaće se i Rakovi i Ribe (voda - sekstil). Ima i onih koji se neće baš puno obradovati: Lavovi i Vodolije (kvadrat), Škorpije (opozicija), Vage i Strelčevi (inkonjukcija, period prilagođavanja).... Ovnovima i Blizancima nije loše (polusekstil)!!!

 

Mars u Biku je pomalo usporen....ali kada krene biće ga teško zaustaviti....On ovde svoju energiju štedljivo troši, ulagaće se samo za pravu stvar....Borben je kada je potrebno steći neku finansijsku korist....Ali vrlo je senzualan, sa izraženim libidom i vrlo muški. I ova pozicija je pokazatelj velike plodnosti u ovom periodu....Kada se budete odlučili za nešto u vreme ovog tranzita teško ćete odustajati....Tvrdoglavost izražena..

Ovaj Mars je vrlo senzualan, sa izraženim libidom, posebno kod muškaraca... Period pojačane plodnosti je ispred nas. Fizički odnos sa partnerom je vrlo bitan, predigru kao da je izmislio Mars u Biku...Uživanje u sexu je zaista važno ovoj energiji, ali i uživanje u hrani, piću...Često ovaj Mars misli da poseduje i partnera....ljubomora je u tom slučaju više nego izvesna..
Sa energijom ovog Marsa možete da stupite u kontakt sa prirodom  ko ima baštu blago njemu..., računa se i terasa, posadite nešto...začinsko bilje ili cveće...
Ili je možda trenutak da počnite da štedite.... Mars u Biku će vas možda odvesti u banku, radi štednje, ili pozajmice sve zavisi od aspekata, drugi će posetiti knjigovođe, finansijske stručnjake...dakle neko u prirodu, na polja i livade, bašte ili terase a neko u banku...Drugi će radije uložiti u nešto vredno zlato recimo, ili neki antikvitet, ili neku drugu pokretnu imovinu....U svakom slučaju svi brinu o sigurnosti....da li preko hrane ili novca svejedno je....
Mars u Biku je sklon uživanju, često i preteranom uživanju. Ovaj Mars mnogo voli gurmanluke, pripazite on može da bude krivac za koji kilogram više. I tako neko će vredno da radi, neće bežati ni od teških poslova, drugi će da uživaju, odmaraju....
Da li u ovoj energiji ima materijalizma...ima taman toliko koliko je potrebno da osetimo sigurnost i udobnost...a nešto je i za uživanje.

 

Mars je planeta koja u horoskopu opisuje našu aktivnost, seksualnost, otkriva kako ispunjavamo lične potrebe, priča o našoj strastvenosti te jasno pokazuje ono što nas motiviše na delovanje.

U razdoblju od 10. marta do 20. aprila kretaće se znakom Bika i u mnogočemu promeniti smer našeg delovanja. Kao prvo mogao bi nas usporiti, učiniti opreznijima, promišljenima. Pre Bika, Mars je boravio u Ovnu i terao nas je u akciju bez prethodnih analiza i razmišljanja o tome je li nešto dobro za nas ili nije. Ovnovski Mars prvo skoči potom kaže ‘hop’. Mars u Biku je mnogo pasivniji. Treba mu pogonsko gorivo, on je posmatrač, sporije se motiviše, još sporije pokreće, stoga bismo se češće mogli suočavati s ličnim, ali i tuđim odgađanjima i zastojima.

Nije prilagodljiv, hoće da je sve po njegovom i tvrdoglav je do bola. Istrajan je, uporan, strpljiv, a to bi u idućem razdoblju moglo uticati i na naše ponašanje. Mars u Biku najsnažniji je kad mu se pruža otpor. Stoga ako se sudarite sa situacijom kroz koju ne znate kako proći, ovaj Mars će vam dati nezaustavljivost. Nećete srljati, no nećete ni odustati. Čekaćete dok vam se ne otvori prostor za ulazak.

S ovim Marsom neće biti lako menjati stvari. Čuvaće se stečeno, sve dok ne dođe era Marsa u Blizancima (od 21.4.) koji će požuriti da promeni sve ono što smo hteli u vreme tranzita Marsa znakom Bika, a to nam nije pošlo za rukom.

Mnogi će se usmeriti na rešavanje finansijskih pitanja, na zaradu, grčevito se boreći kako bi konsolidovali prihode i rashode. Postajemo oprezniji u rukovanju s novcem, ne odvajamo se lako od njega. Posesivni smo. Materijalna situacija za neke će biti izvor novih strahova, ali i mogućnosti.

 

Kvalitet namirnica i hrane koju kupujemo mogli bi postati tema javnih polemika i istraga. U fokusu je sve ono što nam je nužno da bismo preživeli, a pritom se neće birati sredstva do cilja. Naime, ovaj Mars u ljudima može probuditi i okrutnost kao i beskompromisnost, naročito ako se osete ugroženima.

 

U ljubavi težimo dodirima, senzualnim iskustvima, mirisima, svemu onome što budi erotičnost. Uživanje i hedonizam za mnoge će biti okidač koji će ih podstaknuti na delovanje. No u podlozi svih aktivnosti bit će sigurnost. Izvesna je nesklonost riziku, pa se nećemo olako upuštati u neizvesne situacije. Možda ćemo se češće susresti s posesivnošću, proglasiti nekog sebičnim, samozadovoljnim, shvatiti da trenutno ne možemo uspostaviti kompromis i dogovoriti se. Da bismo ‘omekšali’ tu tvrdu energiju bikovskog Marsa trebali bi izbegavati forsiranje i požurivanje događaja. Kažite šta želite i šta vam je potrebno, no nemojte suprotnu stranu gnjaviti ucenama i pritiskati zahtevima. U tom ćete se slučaju ili suočiti s erupcijom tuđeg besa ili s begom i potpunom distancom. Strpljenje i iskrena komunikacija biće ključ zdravih međuljudskih odnosa.

 

Mars će dok bude tranzitirao Bikom imati i nekoliko aspekata i to lepih.

27.marta Mars sekstil Neptun

06.aprila Mars trigon Pluton

17.aprila Mars sekstil Venera

 

Mars prelazi u Blizance 21.aprila

e-mail novosti

Ako želite da dobijate Astrološke novosti na vašu e-mail adresu, upišite Vaše ime i adresu u polje ispod i na taj način ste se prijavili.
Sve novosti koje obavljujemo na sajtu Ulepšajte budućnosti biće Vam dostavljene na adresu koju ste upisali. Hvala