Retrogradna Venera u Ovnu - Natalna Karta - Izrada natalne karte, tumacenje, uporedni horoskop, sta me ceka u buducnosti

   

NAS radio CH

Najčitanije

Retrogradna Venera u Ovnu

Venera je već naparavila uvod za ono što nas tek očekuje. Još od 30.januara Venera je u retrogradnoj senci i polako je počeo nagoveštaj u oblastima života koji će biti na iskušenju u narednom periodu. U Ovna Venera je ušla 3.februara, kreće Retrogradno sa 13* i vratiće se do 26* Riba. Mnogo uspomena nosi ova Venera sa sobom, ali i zastoja, izbacuje probleme kako emotivne tako i finansiske u prvi plan. Najvažnije ne donositi konačne odluke tokom Retrogradnog ciklusa. Za nove ljubavi takođe nepovoljan period.

Za razliku od retrogradnog Merkura retrogradna Venera je manje poznata..Mislim da nema osobe koja nije čula za retrogradnog Merkura, "Marfijev zakon" i sl. O retrogradnoj Veneri se svakako manje zna...Retrogradni Merkur se i javlja češće, bar tri puta godišnje sa Venerom je drugačije....Venera je retrogradna svakih 18/19 meseci, retrogradni ciklus obično traje oko 40-44 dana i noći!!! Pre i posle retrogradnog ciklusa Venera bude u retrogradnoj senci! Svaka retrogradna senka traje oko mesec dana!!! Ovih 40 dana i noći u mnogim kulturama ima posebno značenje!!! Hrišćanski post ili muslimanski mesec ramazana! Tu je i priča o Noju, lutanje Jevreja kroz pustinju.....Da li ovaj period ima veze sa pokajanjima, pročišćavanjem, odlučite sami!
Venera je retrogradna u istom znaku svakih 8 godina!
Venera u Blizancima maj jun 2004/2012
Venera u Jarcu/Vodoliji decembar januar 2005/2006  i 2013/2014
Venera u Lavu/Devici jul septembar 2007/ 2015
Venera u Ovnu mart april 2009 /2017
Venera u Vagi/Škorpiji oktobar novembar 2010/2018.

 

Retrogradna Venera i retrogradne senke:

 

Retrogradna senka - pre samog retrogradnog ciklusa 

Kada Venera uđe u retrogradnu senku, već tada nagoveštava neke događaje koji će se snažnije ispoljiti tokom samog retrogradnog ciklusa!!! Retrogradna senka može polako na površinu izvući nešto što je skriveno, potisnuto, zaboravljeno...Nešto kao buđenje iz nekog sna!!! Buđenje nezadovoljstva, usamljenosti, nevoljenosti i sl. Negde i potreba za promenom postojećeg stanja! Negde opet ova energija može doneti povučenost, stidljivost, neodlučnost!!!


Retrogradni ciklus će pokrenuti događaje ali i psihološke uticaje!!!

Kada Venera uđe u retrogradni ciklus...u periodu od oko četrdeset dana i noći mi zajedno sa Venerom krećemo na "putovanje" u prošlost...Neko će u introspekciju, revidiranje emocija, lepote, finasija... Već prema afinitetima! Za mnoge ovaj ciklus i ovo putovanje može biti bolno...Može ali i ne mora! Jer za nekog ovo putovanje može značiti oslobađanje od bola...Sve zavisi šta će retrogradna Venera zateći u svakom slučaju pojedinačno!!!

Direktna Venera 

Ovo je period puštanja....ili opuštanja! Period promena bi mogao da bude očigledan, jasniji, intezivniji! Period koji će pokazati koje ste lekcije naučili dok je Venera bila retrogradna...Ovo bi mogao da bude i period donošenja odluka!!!


Retrogradna senka - posle retrogradnog ciklusa

Venera i ako direktna i dalje ostaje u retrogradnoj senci neko vreme...ova senka je nešto drugačija od retrogradne senke pre retrogradnosti. Ovo je post retrogradna senka! Ovo je period koji i dalje može biti opterećujući ali na drugačiji način! I dalje postoji problem ali ga sada sagledavate na drugačiji način! Biće i onih koji ovu retrogradnu seku neće osetiti....

 

Retrogradna Venera:

Oni koji su u vezama i koji su na ivici odustajanja od veze, na ivici prekida tada bi mogli da požele baš to - prekid!!! Razmislite dobro pre nego doneste takvu odluku!!! Ostavite odluke za period direktnog kretanja Venere!!! Ne razvodite se, ne podnosite zahtev za razvod u ovom periodu!!! Mogli bi da se pokajete! Ili bi mogli da ne prođete najbolje u tom procesu! Bolje je da u vreme retrogradne Venere pokušate da stvari popravite, da obnovite ljubav, strast....tek kada Venera krene direktno ako i dalje imate potrebu da prekinete neku vezu ili da se razvedete onda krenite u taj proces!!!

Ako niste u fazonu raskida možda ćete biti u fazi blokade, zastoja, neiszvesnosti... Ljubav se umorila, istrošila...Možda osetite nevoljenost u vezi, odnosu, braku....Možda vi više ne volite kao ranije!!! Ne odustajte odmah! Sa RxVenerom moguće je obnoviti ljubav, romansu...bilo da ste u vezi ili niste...Ljubavi stara gde si... ovo je taj period!!! Period...Pokušati ponovo, ili krenimo ljubav ispočetka....obnoviti zavete, obnoviti emociju!!! Dakle, vi koji ste u paru....imate veliku šansu da ljubav obnovite ili da uđete u još veće probleme...Retrogradna energija ovde ima moć obnavljanja...ili moć da razdvoji one koji ne mogu više zajedno...

Ovo je i period pojavljivanja bivših ljubavi...."iz ormana, ispod tepiha, iz kutijica"....često je to Pandorina kutija!!! Naravno moguće je i da se bivše ljubavi pojave stvarno, porukom, pismom, bilo kojom komunikacijom ili da se dogodi "slučajni" susret...ono..."otkud ti k'o sudbina, kad si davno mene ubila" . Za mnoge je ovo baš ono što čekaju, očekuju, priželjkuju... Ima nas koji se od toga ježimo (u negativnom smislu!!! Ovaj period je dobar da dovršite nedovršena "posla" kada su vaše bivše ljubavi u pitanju! Bivši se i javljaju (u bilo kom obliku) da bi dovršili nedovršeno! I da se ne bi stalno pitali šta bi bilo da je bilo i sl. Tek kada to završite možete krenuti napred! Jer teško ćete krenuti dalje ako imate nedovršenih stvari u prošlosti! Raskrstite sa "avetima" prošlosti!!!
Savet: najbolje je da u ovom periodu preispitate šta ste naučili iz prošlih veza! Budite ipak oprezni. Sa ovom energijom moguće je da vam se bivši učine kao jedini ispravni izbor, da je on ili ona taj idealni partner koji vam treba. Isto tako možete upasti u zamku i da bivšeg ili bivšu vidite kao tasmanijskog đavola .

 

Šta se dešava sa usamljenim srcima, onima koji nisu u vezi....neko će tu usamljenost osetiti još jače i teže...neko će imati priliku da shvati zbog čega je usamljen/usamljena! Potreba za ljubavlju jača ali stidljivost i povučenost veća! Savet: Možda je dobro da sebi date prednost, da budete sami sa sobom čak i ako vam je i previše vašeg društva (dugo ste sami)...Posvetite se zaista sebi. Budite sebi najvažnija i najbitnija osoba....zavolite sebe! Kada Venera krene direktno možda vas kupidon iznenadi .

 

Šta ako se neko baš u ovom periodu pojavi? Kako prolaze nove veze? Obično je savet: ne počinjati novu vezu u ovom periodu! Ali kako tako nešto objasniti srcu? Šta zna srce šta je retrogradna Venera . I nisu svi upućeni u retrogradnost Venere!!! Kako da objasnimo takvu situaciju? Kao iskušenje? Kao testiranje? Ne znam, čudni su putevi kosmosa!!! Oprezno ako se u novu vezu ipak uđe. Tek kada Venera krene direktno imaćete bolji uvid u tu novu romansu! Dotle je sve moguće. I da veza krene pa stane, i da veza počne tajno, moguće su zabranjene ljubavi....sve ovo jer retrogradna Venera ima i energiju Riba, 12.kuće....Može se dogoditi da kada Venera krene direktno ali i kada sasvim izađe iz retrogradne senke dođete do saznanja da ta veza i nije ono što želite ili vam treba!!! Kao da ste "skinuli ružičaste naočari" sa lica i vidite bolje i jasnije!!! Možda shvatite da je ta osoba "poslata" da bi rešili neki problem od ranije...

 

Ima li retrogradna Venera energiju prošlih iskustava, iskustva iz prošlih života? Ako ima onda je ovo period kada se mogu rešiti neka karmička iskustva i pitanja! Mada je ova priča više povezana za one koji imaju RxVeneru natalno! Retrogradni ciklus Venere shvatite i prihvatite kao svojevrsno putovanje u prošlost u kome prikupljate delove te prošlosti, slažete sve "kockice", revidirate stavove, dublje zavirujete u svoje srce....pustite sve što ne valja da ode što dalje od vas ili ako valja ostaće ali na drugačiji način....Prihvatite ovaj ciklus kao vreme u kome procenjujete sve vrednosti....šta je vredno a šta nije u vašem životu od emocija do materijalnih stvari! Dakle i ljudi i stvari, novac....Ima smisla jer Venera vlada Bikom i Vagom...Bik - vrednosti materijalne i sl., Vaga - odnosi!!! I imajte na umu da retrogradni ciklus nije vreme za odluke, već za procenjivanje, razmatranje obnavljanje...U akciju uđite u vreme direktne Venere i još bolje kada Venera sasvim izađe iz retrogradne senke (postretrogradnost)!!!

Neće svi kroz ovaj period prolaziti isto! Ni jedna veza nije savršena!!! Nema idealnih veza!!! Tako da je moguće da će samo biti nekih problema koje ne možete više da "gurate pod tepih". Kada Venera bude direktna (i bez senke) odlučite ko treba da ostane, ko da ode iz vašeg života, ali i da li vi negde treba da ostanete ili odete!!!

 

Zašto u vreme ovog ciklusa obično ide savet ne počinjati veze? Sve zbog energije koja vam ne dozvoljava da jasno vidite tu osobu...obično se ona idealizuje, stavlja na pijedestal i sl. Dok oni koji su u vezama jasno vide da nešto ne valja, nije kako treba, u novim vezama se ne vidi jasno...Retrogradna Venera šalje nejasne signale...često i vrlo pogrešne!!! Ne planirajte drugim rečima odmah svadbu :)), decu, sačekajte da Venera krene stabilno u direktni hod ali i bez senke!!! Sećam se jedne situacije (ne lične) gde je devojka u vreme RxVenere upoznala muškarca u društvu koje je bilo određenog statusa pa je ona imala pretpostavku da on tu pripada....međutim kasnije je shvatila da je on tu "zalutao"...Bila je razočarana i nije mu dala priliku da se pokaže onakvim kakav on zaista jeste!!! Savet: ne treba odustati od nove veze, ali treba usporiti, jasnije sagledavati sve činjenice...oprezni budite, i kada sve prođe znaćete i sami! Mada iskreno, bolje je da u ovom periodu razmotrite šta zapravo želite kada je ljubav u pitanju, šta želite od partnerstva, šta je to što vi možete nekome da ponudite i sl. stvari. Ali ako se dogodi....računajte da vas kosmos testira!

Važno!!


U celoj ovoj priči jako je bitno kroz koji znak/znakove prolazi RxVenera, zatim kroz koju kuću/kuće!!! Venera je ovde glumac/glumica, znak je uloga/uloge koju ima RxVenera, a kuća/kuće je zapravo film ili pozorišni komad kako vam je lakše da razumete!!! Nije isto da li RxVenera prolazi 1. ili 12. kućom!!! Naravno ne treba zaboraviti i aspekte koje će RxVenera praviti sa Tran planetama ali još značajnije koje će aspekte praviti sa vašim planetama!!!

U sve ovo uklopiti i kuće koje počinju Bikom i Vagom, naravno zbog toga što Venera vlada ovim znakovima!! Ove kuće vrše značajan uticaj na celu ovu priču!!!
Bikovi i Vage (Sunce u ovim znacima) ovaj ciklus obično više osete nego ostali, naravno i oni sa podznakom u ovim znacima! I oni koji imaju Mesec u Biku ili Vagi takođe mogu ovaj ciklus osetiti više nego ostali!

 

Prvi deo retrogradnog ciklusa u Ovnu nosiće energiju Ovna!!! Energiju koja JA stavlja u prvi plan!!! A JA ne može bez TI  Sve osobine Ovna ovde zbog retrogradnosti mogu imati "obrnut" značaj i uticaj!!! Moto Ovna je "Idemo napred" a Venera retrogradna!!! Ona vuče unazad!!! Biće ovo žestoka borba!!! Venera će najpre biti stacionirana retrogradno i u to vreme će biti najsnažnija. Za planetu kažemo da je stacionirana kada smanji brzinu pred kretanje u retrogradni hod (Rx) ili direktan hod . Planete mogu biti retrogradno stacionirane i direktno stacionirane. Bolje je kada su direktno stacionirane. Kada je neka planeta stacionirana to ukazuje na ogromnu energiju te planete, to je velika koncentracija energije usmerena na neku oblast našeg života. Koju oblast reći će vam kuća7kuće u kojoj je Venera u Ovnu retrogradna!!! Stacioniranost je zapravo i trenutak isčekivanja, zaustavljanje daha, posle čega ćemo izdahnuti i udahnuti novi vazduh....Zamislite da je Venera voz, sada je još uvek u stanici (stacionirana je prividno će zastati neko vreme), za koji dan krenuće zaista na svoj retrogradni put i mi sa njom. Planete koje menjaju smer (iz direktnog u retrogradni ili obrnuto, budu neko vreme stacionirane - prividno miruju, koliko dugo zavisi od brzine kretanja planete....Dakle od 4.Marta Venera će najpre zastati i tada je najjača i onda će krenuti "igranka"...Ne bi trebalo da vas nešto posebno iznenadi posebno vas koji redovno čitate ovaj Blog!!! Jako je bitno to što je samo dan pre ovog RxJupiter u Vagi u egzaktnoj opoziciji sa Uranom u Ovnu! Venera u Ovnu će polako sve više odlaziti od Urana ali na početku se i dalje računa da su u konjukciji Venera 4.Marta na 13* Ovna, Uran na 22*....Tu pored Urana je i Mars a on onakav kakav je na početku ove nedelje - nezgodno aspektovan!!! Venera kao vladar Vage može imati "umešane prste" u opoziciji Jupitera i Urana!!! Prve dane Venerine retrogradnosti očigledno ćemo svi osetiti na neki način! Egzaktna opozicija će osloboditi snažnu energiju, Venera će usporiti!!! Naravno tu je još uvek i energija Mladog Meseca i pomračine....

Treba biti pametan i ne podleći pritisku! Lakše reći nego učiniti!!!

 

U vreme tranzita Venere kroz Ovna:

Mnogima će biti potrebno da se nauče strpljenju i toleranciji (osnovna energija Venere). Lakše reći nego učiniti sa ovom "ratničkom" energijom. Kompromis je ovde takođe nemoguća misija. Pripazite i šta želite jer vam se želje mogu i ostvariti. Neće vam biti problem da napravite "prvi korak", da budete direktni i otvoreni. Javiće se i energija hoću odmah i sada, ne mogu da čekam . Neće vam faliti hrabrosti i odlučnosti. Neće vam goditi rutinske veze, rutinske ljubavi i dosada. Mnogi će potražiti uzbuđenje i podsticaj. Nove veze na vidiku. Osvajnja na vidiku. Adrenalin u porastu . Venera u Ovnu insistira na ljubavi...Sada, odmah, ovde .

Neko će poželeti da promeni izgled, frizuru ili nešto drugo. Možda malo "ratničkih" boja, neki crveni karmin, "oružje" visoke štikle... Odnosi (Venera) generalno strastveni, burni, intezivni. Osim promene izgleda moguće su i promene u odnosima. Isticanje ličnosti, JA na prvom mestu. Ljubav prema sebi....Intezivne želje. Želje za novim iskustvima...Osvajanje novih teritorija . NE se ne prihvata kao odgovor. Imate dve mogućnosti, osvajati ili biti osvojeni... Venera u Ovnu ipak više voli da uzme...inače odlično joj stoje pantalone . Imajte na umu da je Venera u Ovnu žena ratnik....Amazonka.  Ovde ne važi neka pobedi bolji, nego neka pobedi jači. Imaćete šansu i priliku za nova iskustva, nove veze, odnose, nov pristup umetnosti, lepoti i sl. Nove šanse i za novac (Venera - novac, vrednosti...).

 

Nije Venera samo ljubav...
Venera je boginja ljubavi, lepote, umetnosti...ali Venera je i materijalni aspekt naših života!

U vreme retrogradnog ciklusa Venere nije dobro obavljati veće kupovine, platićete više nego što vredi! Posebno ne kupujte luksuzne stvari. Isto važi i za prodaju vrednih stvari, nekretnina i sl.
Ne treba vršiti estetke zahvate. Ne menjajte frizuru, farbu za kosu, oblik obrva i sl. Ne menjajte ni nameštaj, ne morate baš tada da krečite ili preuređujete životni prostor (i to je ulepšavanje).

Mogući su problemi sa hedonizmom (Venera vladar Bika), hranom, pićem....dijetama!
Nije vreme za neki novi modni stil, ali vreme je za retro modu...

U ovom periodu preispitajte i vaš odnos prema vrednostima...pre svega procenite sebe i koliko vredite. Ne u bukvalnom smislu naravno, već vaše samopouzdanje! Preispitajte svoje finansije, materijalne prilike i neprilike...
Ovo je period kada bi mogli da pronađete neki zagubljen predmet od vrednosti...bilo da je to stvarno neki vredan predmet ili je vama vredan (iz sentimentalnih razloga)!

Istog dana u Subotu Merkur u Ribama (posle Sunca i on) u konjukciji sa Neptunom u Ribama na 11*Bore se za primat energije Riba i Ovna....u svakoj od energija puno dešavanja...Posle Sunca i Merkur je u konjukciji sa Neptunom!!! Energija Riba ne posustaje!!!

"Guši" ovolika energija Riba...

Nekome je "do nosa" ovolika voda...neko odlično pliva. Mi koji imamo planete u Devici preko puta Riba osetili smo ovu energiju i osećamo je intezivnije od drugih.  Osećaju je i Blizanci (kvadrat) i Strelčevi (kvadrat)....naravno i Ribe....Mlad Mesec u Ribama Pomračenje Sunca su iza nas....Energiju Pomračenja ćemo osećati u narednih šest meseci, zapravo efekte ove energije... Sada se i dalje borimo sa energijom Riba...Samo da napomenem očekuje nas još i konjukcija Sunca i Kirona u Ribama na 24*.

Merkur i Neptun zajedno... 
Kratko traje ova konjukcija, ali se može osetiti u punoj snazi i nekoliko dana pre egzaktnog - tačnog uticaja i osetiće se još nekoliko dana posle. Kako smo u centru nekih medijskih dešavanja ovaj aspekt ima veliki uticaj na njih. Evo i zašto:

Kontakt Merkura (informacije) i Neptuna (nejasnoće, magla...) mogu doneti: dezinformacije, "iskrivljene" informacije, obmane, laži, aluzije. Propaganda!!! Nerealno razmišljanje, nelogično razmišljanje i nelogična komunikacija. Nerazgovetan razgovor, nejasan i nerazuman. Haotičan mentalni sklop, haotičan govor. Vrlo nejasne misli... Kamuflirane misli, govor, namere... Nesporazumi.... Falsifikovane informacije. Informacije koje obmanjuju, zavode. Odavanje informacija, tajni....Poruke koje nisu jasne.

Ali ova konjukcija ima i dobrih efekata: komuniciranje putem slika (ja volim ovaj vid komunikacije), odličan je za filmske stvaraoce, reklame, glumce, pevače, pisce, pripovedače, sanjare, za sve one koji imaju sposobnost da fasciniraju rečima, dobar je i za one sa jakom maštom. Dobar je za svaku komunikaciju "bez reči", telepatiju, vidovitost, intuiciju...."primanje informacija"... Vizionarske ideje... Sa njim se može "pobeći" iz stvarnosti....i to je dobro ako se ne preteruje...

 

Svaki aspekt ako ima negativnu konotaciju može se mirom i suzdržavanje  prevazići...ili "pretvoriti" u nešto dobro... ovaj u maštanje, fantaziranje, čaroliju, kreativnost i kreativnu energiju!!!

 

e-mail novosti

Ako želite da dobijate Astrološke novosti na vašu e-mail adresu, upišite Vaše ime i adresu u polje ispod i na taj način ste se prijavili.
Sve novosti koje obavljujemo na sajtu Ulepšajte budućnosti biće Vam dostavljene na adresu koju ste upisali. Hvala