Kretanje planeta u maju 2017. - Natalna Karta - Izrada natalne karte, tumacenje, uporedni horoskop, sta me ceka u buducnosti

   

NAS radio CH

Najčitanije

Kretanje planeta u maju 2017.

Dosta muke u aprilu sad je iza nas. Maj mesec je nešto lagodniji, posebno u drugom delu meseca kad Venera izađe is sneke retrogradnosti. Takođe u drugom delu meseca i neke planete menjau znake pa će se i energija globalno promeniti. Na početku meseca četiri planete u retrogradnom hodu, u maju samo Merkur kreće direktno…

 

Lepo nam je april istestirao svaki mogući živac koji imamo....mučio nas je po pitanjima ljubavi, stabilnosti, novca, donosio nam neočekivanih i neugodnih situacija na pretek...i sada je vreme da zatvorimo vrata ovom mesecu i otvorimo ih maju. Nov mesec, nov početak za nas. Možemo li da mu se radujemo, ili ćemo strepeći da zakoračimo u njega? Pa hajde da pogledamo...

U maj mesec ulazimo sa četiri retrogradne planete – Merkurom u Ovnu, Jupiterom u Vagi, Saturnom u Strelcu i Plutonom u Jarcu. Jedino će Merkur krenuti direktno, ostale tri planete ne. Sunce nam je u znaku Bika, Mars u Blizancima, rastući Mesec u Raku, Neptun u Ribama i Venera i Uran u Ovnu. Ono što je dobro jeste da je Venera ulaskom u znak Ovna izašla iz kvadrata sa Saturnom (aleluja!) – doduše, još uvek se nalazi u svojoj senci i na poziciji koja je više pogodna za avanture, strast i intenzitet nego za ljubavno smirivanje, ali bolje napetost nego mučenje, jel tako?

Merkur i Uran će biti u konjukciji dosta dugo – maltene do polovine maja meseca obećavajući u isto vreme brze promene, ali i napetost u komunikaciji, neočekivane događaje, probleme u saobraćaju (pogotovo što je i Mars u Blizancima, prirodnom znaku kretanja).

U poslednjoj nedelji čeka nas i dolazeća opozicija Marsa i Saturna, kada ćemo morati da preskačemo neke blokade, i da ulažemo mnogo više napora u sve ono što želimo da ostvarimo. Venera će se na samom kraju meseca približiti konjukciji sa Uranom, ali posledice ovog kontakta osetićemo tek u junu...

Dakle – Merkur kreće direktno 3-eg maja. I neće nam doneti neko posebno olakšanje, jer će se period nesporazuma, tenzija i „kratkog fitilja“ kod svih nas nastaviti i dalje.

U noći između 10-og i 11-og maja imamo pun Mesec u znaku Škorpije. U znaku intenziteta i isključivosti doneće nam baš takva osećanja – biće prenaglašene emocije, strasti, ljubomora, preosetljivost, tenzije. Neke će se situacije okrenuti preko noći, druge će eskalirati – u svakom slučaju, malo će mira biti u ovim danima.

16-og Merkur prelazi u znak Bika. Postajemo sporiji, racionalniji, ne zaključujemo više na prečac, tražimo stabilnost i potvrde pre nego što nešto pokrenemo, uradimo dogovorimo.

Od 18-og do 20-og Venera će biti u opoziciji sa Jupiterom i samim tim i zaključiti svoj retrogradni ciklus za ovu godinu. Ovi su dani pomalo nezgodni kada je novac u pitanju, jer se naše špekulacije ili rizični potezi mogu pokazati kao neisplativi, a imaćemo potrebu i da potrošimo možda i više od onoga što smo u mogućnosti. Emocije će biti prenaglašene, ali sa tim ćemo uspeti da se izborimo...

21-og Sunce prelazi u Blizance donoseći početak vladavine ovog znaka. Već do tada, trebali bismo svi da primetimo da je energija oko nas drugačija, ispunjenija, življa, pokretnija. Nadamo se da će nam naši dragi prijatelji iz ovog znaka samo dodatno ulepšati dane koji dolaze za vreme njihove vladavine.

26-og je u Blizancima i mlad Mesec. Vreme za još jedan novi početak za sve nas. Nadajmo se, bolji.

Od 27-og do kraja meseca čeka nas opozicija Marsa i Saturna, o kojoj sam gore pisala. Borba za savladavanje prepreka je pred nama. Nadamo se da će ista ostati rezervisana samo za ove poslednje dane maja i da će u junu sve teškoće već biti iza nas.

U nadi da ćete kroz ovaj mesec proći neuporedivo lakše nego kroz april, a da ćete se fino pripremiti za nastupajući jun, koji bi trebao da bude još bolji, pozdravljam vas i želim svako dobro i uspeh. Srećno!

Pregled aspekata:

 

03.sreda u 18h 33’ Merkur kreće direktno sa 24* Ovna

 

04.četvrtak u 02h 50’ Sunce na 13* Bika sekstil Neptun na 13* Riba

 

09.utorak u 20h 23’ Sunce na 19* Bika trigon rxPluton na 19* Jarca

 

10.sreda u 07h 17’ konjukcija Merkura i Urana na 25* Ovna

 

10.sreda u 23h 42’ Pun Mesec na 20* Škorpije

 

11.četvrtak u 19h 51’ Mars na 13* Blizanaca kvadrat Neptun na 13* Riba

 

11.četvrtak u 22h 11’ Merkur na 26* Ovna trigon rxSaturn na 26* Strelca

 

12.petak u 12h 18’ Mars na 14* Blizanaca trigon rxJupiter na 14* Vage

 

16.utorak u 06h 05’ Merkur prelazi u Bika

 

19.petak u 08h 14’ rxSaturn na 26* Strelca trigon Uran na 26* Ovna

 

19.petak u 16h 10’ Venera na 13* Ovna opozicija rxjupiter na 13* Vage

 

20.subota u 22h 30’ Sunce prelazi u Blizance

 

25.četvrtak u 18h 21’ Venera na 19* Ovna kvadrat rxPluton na 19* Jarca

 

25.četvrtak u 21h 44’ Mlad Mesec  na 4* Blizanaca

 

28.nedelja u 09h 03’ Merkur na 14* Bika sekstil Neptun na 14* Riba

 

29.ponedeljak u 08h 54’ Mars na 25* Blizanaca opozicija rxSaturn na 25* Strelca

 

31.četvrtak u 04h 39’  Mars na 26* Blizanaca sekstil Uran na 26* Ovna

 

31.četvrtak u 14h 01’ Merkur na 19* Bika trigon rxPluton na 19* Jarca

 

 

To je sve što nas očekuje tokom maja meseca.

e-mail novosti

Ako želite da dobijate Astrološke novosti na vašu e-mail adresu, upišite Vaše ime i adresu u polje ispod i na taj način ste se prijavili.
Sve novosti koje obavljujemo na sajtu Ulepšajte budućnosti biće Vam dostavljene na adresu koju ste upisali. Hvala