Kretanje planeta u Avgustu 2017. - Natalna Karta - Izrada natalne karte, tumacenje, uporedni horoskop, sta me ceka u buducnosti

   

NAS radio CH

Najčitanije

Kretanje planeta u Avgustu 2017.

Na samom početku meseca konjkcija Sunca i Marsa , pa zatim Pun Mesec i Pomračenje donose napetost pa se preporučuje da sa uzdržavate i zadržite mir.  U ovom mesecu imaćemo i redovno Merkurovo retrogradno kretanje i TOTALNO Pomračenje Sunca. Lepa vest je da krajem meseca Saturn posle nekoliko meseci retrogradnosti kreće direktno…

 

Avgust...centralni letnji mesec. Vreme je odmora, vreme je letovanja, vrućih ljubavi, vrelih dana i još vrelijih noći. Ali, ovaj je avgust spremio gomilu zanimljivih nebeskih dešavanja – neke su drame pri svom završetku, za neke se tek priprema pozornica....Scenario koji zvezde naprave je divan, ponekad nepredvidiv....Ne razumemo baš uvek zašto nam se neke stvari dešavaju i šta je ono što moramo naučiti iz njih....Tek sa protokom vremena shvatimo da smo postali drugačiji, da smo odrasli, stekli mudrost i iskustvo. Tako je i ovaj mesec tu da nas nečemu nauči....hoćemo li da zaronimo u avgust?

U ovaj mesec ulazimo sa konjukcijom Sunca i Marsa u znaku Lava. Merkur je u svom sedištu i znaku Device, Jupiter u znaku Vage. Mesec je u svojoj prvoj četvrtini i znaku Škorpije, Saturn retrogradan u Strelcu. Pluton je retrogradan u znaku Jarca, Neptun retrogradan u znaku Riba. Uran se nalazi na poslednjim stepenima Ovna, a Venera samo što je zakoračila u znak Raka.

U avgustu će tri planete promeniti smer kretanja. Merkur i Uran će krenuti retrogradnim hodom, dok će Saturn, nakon više od četiri meseca svog nazadnog kretanja, otpočeti direktan put kroz znak Strelca.

Prvo dešavanje u avgustu – 3-eg Uran počinje svoj retrogradni hod. Planeta slobode, prijateljstva, revolucije, bunta, promena daće nam svojim nazadnim kretanjem priliku da sve ono što nismo rešili, nismo završili, nismo promenili – i uradimo.

Sledeći, ali zaista bitan događaj u avgustu jeste pomračenje Meseca u znaku Vodolije koje se dešava 7-og. Ovo pomračenje svakako će doneti porast nervoze, velike promene raspoloženja, iz nas mogu „izbiti“ reči i postupci koje smo dugo ćutali, potiskivali, prelazili preko nekih situacija za koje smo znali da ćemo morati da ih rešavamo kad tad. U danima oko pomračenja treba voditi računa o impulsivnosti, bilo da je u pitanju komunikacija sa ljudima koji su vam bitni, poslovna tematika ili bilo šta drugo. Treba sačuvati mir i hladnu glavu.

13-og Merkur kreće retrogradno. Ovo je njegov redovan retrogradni ciklus i dešava se u znaku kojim Merkur i vlada – u Devici. Do kraja avgusta neće promeniti pravac i tek u septembru krenuće sa direktnim hodom. Pošto se retrogradno kretanje dešava u znaku koji vlada uslugama, svakodnevicom, životnim navikama, odnosom prema zdravlju – ovo su segmenti kojima ćemo morati da posvetimo dodatnu pažnju i ispravimo greške koje smo u prethodnom periodu činili.

21-og imamo vrlo bitan nebeski događaj – totalno pomračenje Sunca na poslednjim stepenima znaka Lava. Pošto Lav vlada srcem, u danima oko pomračenja svakako se savetuje mnogo više obzira i pažnje kada je zdravstveni segment u pitanju. Ne izlažite se velikim naporima, izbegavajte vrućinu i duži boravak na suncu. Generalno gledano – uticaj pomračenja osetiće se u dužem narednom periodu i njime ćemo se baviti u opširnijem tekstu koji će biti posvećen samo ovom prirodnom fenomenu.

U noći između 22-og i 23-eg avgusta Sunce će preći u znak Device. Na redu je vladavina ovog horoskopskog znaka i koristimo priliku da svim Devicama čestitamo nastupajuće rođendane!

Nešto zaista važno za sve nas – 25-og Saturn konačno kreće direktnim hodom u znaku Strelca. Još par meseci će Strelčevi imati „čast“ da druguju sa ovom planetom, da bi se ona pred kraj godine preselila kod komšija u znak Jarca. Direktno kretanje Saturna konačno će pokrenuti priče koje su mesecima (kod nekih i godinama) u zastoju. Šta ste uradili u međuvremenu, dok je Saturn išao retrogradno, uradili ste. Sada je vreme da rezultati tog rada konačno ugledaju svetlost dana. Ono što je izuzetno povoljno jeste da u vreme kada Saturn kreće direktno, Jupiter, kao njegov dispozitor obrazuje sekstilni aspekt, tako da je više nego izvesno da će neka razrešenja i događaji biti vrlo povoljni po nas. U prevodu – ako ste se iole potrudili, budite uvereni da vaše nagrade neće izostati. Delovanje Saturna možda jeste opterećujuće, ali ova planeta vrlo dobro „pamti“ i trud i upornost i čekanje. Mnogi od vas imaće razloga da se raduju.

Dan kasnije, 26-og Venera prelazi u znak Lava. Dok je u tranzitu kroz znak Raka bila meka, prijemčiva, okupana ljubavlju i nežnošću, posvećena porodici i deci, ulaskom u Lava u potpunosti će se promeniti. Venera će postati zavodnica, ona koja ne čeka, već ona koja osvaja. Pošto u znaku Lava već boravi i Mars, budite sigurni da će ovaj period do kraja avgusta biti obeležen nekim fenomenalnim počecima kada je ljubav u pitanju. Strast će „pucati“ sa svih strana.

Kao što vidite, nema mnogo događaja tokom avgusta, ali je svaki od njih vrlo bitan. Energija na nebu se menja, i to je sada već više nego evidentno. Avgust mesec nije lagan, ali je zato mesec koji pokreće promene. A nekako mi se čini – suviše dugo na te promene čekamo. I red je da već jednom zaista i krenu da se dešavaju u većoj meri, zar ne?

Zato, sa nadom u neke bolje dane, sa nadom da će nam ove promene doneti ono što očekujemo i čemu se nadamo, želim vam srećno putovanje kroz avgust! Uživajte!

 

Pregled aspekata za avgust:

 

03.četvrtak u 07h 31’ Uran sa 28* Ovna kreće RETROGRADNO

 

04.petak u 20h 47’ Jupiter na 17* Vage kvadrat rxPluton na 17* Jarca

 

07.ponedeljak u 20h 19’ Pun Mesec i POMRAČENJE na 15* Vodolije

 

10.četvrtak u 10h 59’ Merkur na 11* device sekstil venera na 11* Raka

 

10-četvrtak u 23h 23’ Sunce na 18* Lava sekstil Jupiter na 18* Vage

 

12.subota u 07h 16’ Venera na 13* Raka trigon rxNeptun na 13* Riba

 

13.nedelja u 15h 01’ merkur sa 11* Device kreće RETROGRADNO

 

13.nedelja u 23h 06’ Sunce3 na 21* Lava trigon rxSaturn na 21* Strelca

 

15.utorak u 13h 16’ Venera na 17* Raka opozicija rxPluton na 17* Jarca

 

17.četvrtak u 08h 39’ Venera na 19* Raka kvadrat jupiter na 19* Vage

 

20.nedelja u 18h 41’ Mars na 20* Lava sekstil Jupiter na 20* Vage

 

21.ponedeljak u 08h 21’ Sunce na 28* Lava trigon rxUran na 28* Ovna

 

21.ponedelja u 20h 24’ Mlad Mesec i TOTALNO Pomračenje Sunca na 28* Lava

 

22.utorak u 15h 20’ Mars na 21* Lava trigon rxSaturn na 21* strelca

 

23.sreda Sunce prelazi u Devicu

 

24.četvrtak u 21h 01’ Venera na 28* Raka kvadrat rxUran na 28* Ovna

 

25.petak u 14h 09’ Saturn kreće DIREKTNO sa 21* Strelca

 

26.subota u 06h 29’ Venera prelazi u Lava

 

26.subota u 22h 42’ konjukcija Sunca i rxMerkura na 3* Device

 

27.nedelja u 14h 15’ Jupiter na 21* Vage sekstil Saturn na 21* Strelca

 

31.četvrtak u 17h 32’ rxMerkur se vraća u Lava

 

 

Ovo je pregled svega što nam predstoji tokom avgusta meseca. Srećno…

e-mail novosti

Ako želite da dobijate Astrološke novosti na vašu e-mail adresu, upišite Vaše ime i adresu u polje ispod i na taj način ste se prijavili.
Sve novosti koje obavljujemo na sajtu Ulepšajte budućnosti biće Vam dostavljene na adresu koju ste upisali. Hvala