Saturn u Jarcu - Natalna Karta - Izrada natalne karte, tumacenje, uporedni horoskop, sta me ceka u buducnosti

   

NAS radio CH

Najčitanije

Saturn u Jarcu

Saturn spada u sporije planete i potrebno mu je oko 28 godina da pređe ceo zodijak. Saturn je vladar Jarca pa će u naredne dve ipo godine biti u svom sedištu gde je mudar, zreo i odgovoran pa ćemo i svi mi biti dosta ozbiljniji…Jarac je prirodno deseto polje karijere i vrhunac horoskopa, težićemo viokim ciljevima i osvajanju navećih vrhova…

 

 

Saturn ulazi u Jarca 20.decembra 2017. 21.marta 2020. Saturn ulazi u Vodoliju . 01.jula 2020 RxSaturn ponovo ulazi u Jarca 17.decembra 2020. Saturn prelazi u Vodoliju!!!

 

Saturn ranije u Jarcu:

  
1929./1932: 15.mart 1929. - 04.maj 1929,  29.novembar 1929. - 23.februar 1932,

1959./1962: 05.januar 1959. - 03.januar 1962.

1988./1991 13.februar 1988. - 09.jun 1988. 11.novembar 1988. - 06.februar 1991

 

Bile su ovo godine velikih kriza: 1929/1932 godine Velike depresije, 1959/1962 godine hladnog rata, Kubanske krize, strah od komunizma...1988/1991 godine rušenja Berlinskog zida i raspad jednog sistema, strukture, politike...Šta će godine pred nama 2017/2020 doneti svetu i okolini, ostaje nam da vidimo ali i da pokušamo da "predvidimo". Zapravo bolje od predviđanja je priprema za ono što dolazi a dolaze nam oko tri godine Saturnovog boravka u znaku Jarca!!!

Generacije sa Saturnom u Jarcu i Saturnov povratak

Saturn je poslednji put boravio u Jarcu u periodu od 13.februar 1988. - 09.jun 1988. (kratko zbog Rx Saturna u Strelcu od 09.juna do 11.novembra 1988.); zatim u periodu od 11.novembar 1988. - 06.februar 1991!!! Generacije rođene u ovom periodu doživeće - prvi povratak Saturna!!!

Saturna u Jarcu imaju generacije rođene u periodu od 05.januar 1959. - 03.januar 1962.  Ove generacije će doživeti drugi - povratak Saturna!

Prvi povratak je oko 30 godine, drugi oko 60, treći oko 90.

 

Saturnov povratak:

Kada se Saturn vraća na poziciju na kojoj je bio prilikom rođenja (natalni Saturn) to se zove Saturnov povratak!!! Za to mu je potrebno oko 30 godina. Rođeni između 1985.-1988. upravo su doživeli ili još doživljavaju svoj prvi Saturnov povratak

(Saturn u Strelcu)


Realno svi možemo dočekati tri Saturnova povratka (na poziciju Saturna prilikom rođenja), ali kažu da je prvi i onaj najteži. Ne znam da li je najteži, ali obično se puno buke digne oko njega, što je negde i normalno jer se nešto dešava prvi put. Ja ovu pojavu vidim ovako: Saturn je zapravo ovde učitelj koji nas sačeka u neko vreme (bilo oko 30., 60. ili 90.) sa testom. Test se uglavnom odnosi na to šta smo naučili u vremenu

iza nas i koliko smo spremni za period ipred nas…


Prvi Saturnov povratak obično sačeka sa pitanjima gde ste kada je obrazovanje u pitanju, profesija, karijera, ali i gde ste u ljubavi, porodici, društvu, da li ste spremni za samostalnost, većina se pita i da li je vreme za osnivanje porodice. "Svode se računi".
Drugi Saturnov povratak je tu da pripremi za starost ili kako se već to zove . O trećem povratku mi je daleko da i razmišljam . Nadam se da ću slaviti treći povratak Saturna mojih roditelja!!!

 

Saturn sa energijom Jarca:

(Tranzit Saturna kroz Jarca)
Kada Saturn 20.decembra 2017. godine uđe u Jarca, mnogi će se osvrnuti na period iza nas. Na period kada je Saturn boravio u Strelcu od 23.decembra 2014. do 20.decembra 2017. Šta smo naučili i da li smo nešto naučili? Da li je naša vera prošla iskušenje, vera i sistem verovanja (energija Strelca)!!! Tek onda možemo krenuti dalje. Nije bilo lako posebno ako se setimo T-kvadrata koji je mnoge namučio!!! Namučio nas je propisno...ali da li nas je nešto i naučio?

Saturn se ulaskom u Jarca vraća kući, jer Saturn je vladar Jarca! Vraća se kući posle 30 godina i tu će boraviti oko tri godine, tačnije od 20.decembra 2017. do 21.marta 2020. Od 01.jula 2020. do 17.decembra (još jednom na kratko u Jarcu)!!! Saturn je u Jarcu siguran, tu mu je udobno (kod kuće je uvek lepo), osećaće se sigurno, zaštićeno!!! Već na prvi pogled možemo zaključiti da će Saturn rado boraviti u energiji Jarca!!! Saturn će u Jarcu najbolje izraziti i pokazati svoje osobine!!! Ulaskom Saturna u Jarca kreće novi ciklus za sve nas i globalno i lično!!!
Globalno - Saturn vlada sistemom, strukturom, politikom, političarima (vladari), u prvom planu narednih tri godine imaćemo globalno priče o nekim vladama, političarma... Negde će to biti nečiji uspon, uspeh...neke politike, vlade, nekog vladara... Negde će doći do pada neke politike, sistema, strukture, nekog vladara... Neko će ojačati, još više se učvrstiti, neko će nestati sa političke scene, biće i onih koji će se prilagoditi situaciji i promeniti zbog situacije!!!

Lično - Saturn u Jarcu će pre svega da nas usmeri na profesiju, karijeru, položaj i status u društvu!!! Pokrenuće naše ambicije, našu potrebu za uspehom, sa uspehom često ide i moć!!! Saturn u Jarcu voli strukturu, disciplinu, pravila! Ulaskom Saturna u Jarca krenuće i naša preispitivanja da li smo zadovoljni u karijeri, u položaju, u društvenim odnosima!!! Postavljaćete i neka pitanja sebi: da li imate karijeru baš onakvu kakavu ste želeli, gde ste na društvenoj lestvici....da li ste međ' onima koji se tek uspinju, ili ste već ste na vrhu... Oni koji tek kreću "kozjim stazama" imaće svoju priču, ali i oni koji su do vrha došli, treba tu i ostati!!!! Saturn vlada onima koji su "iznad" na nekom položaju, šefovima, direktorima, mentorima...zapravo svim autoritetima, a tu su i roditelji (otac, majka), starijim ljudima (babe, dede...). Ako ste vi negde međ' ovom grupom budite oprezni...Saturn dolazi da vas testira...da vas nagradi ili "kazni"... Posebno budite oprezni ako ste previše samoljubljivi, neodgovorni, ako ste manipulativni i ako previše koristite moć i položaj... pad može da (za)boli!!! Oni koji su spremni da uče, koji su do vrha došli ili do vrha kreću pošteno, trudom, radom, disciplinom, odgovornošću nemaju čega da se plaše...nagrada će stići u nekom trenutku...nekome u vidu novog položaja, nekome u vidu učvršćavanja položaja!!!

Saturn vlada 10.kućom prirodnog horoskopa, to je kuća zenita, kuća vrhunca!!! I globalno i lično boravkom Saturna u Jarcu težićemo nekom vrhuncu!!! Koji ćete vrh zamišljene planine vi osvajati u narednom periodu zavisiće od položaja tranzitnog Saturna (Jarac) u vašem horoskopu!!!

 

Saturn u Jarcu i okruženje:

(Saturn i Pluton)

Ono što je još bitno za ovaj tranzit (Saturn u Jarcu) je položaj Plutona koji je takođe u Jarcu još od novembra 2008. On će u Jarcu boraviti do 2023. Saturn do 2020. "Družiće se" nekih tri godine (boraviće u istom znaku). Saturn i Pluton će posle dužeg vremena biti u konjukciji 12.01.2020. na 22* Jarca!  

Značenje ova konjukcije u najkraćem - Preraspodela moći!!! Konjukcijom Saturna i Plutona krenuće ciklus era: vladavine velikih korporacija, svetom će (za)vladati velike korporacije.....Afirmacija novog svetskog poretka!

 

80' godina Saturn i Pluton su bili u Vagi pa u Škorpiji i tada su se sreli poslednji put u konjukciji. Konjukcija u Jarcu januara 2020. biće posebno interesantna jer će tada u Jarcu boraviti i Jupiter (u Jarca će ući u decembru 2019.). 

Taj januar 2020.  biće za sve nas i lično i globalno jako interesantan. Stelijum u Jarcu: Saturn, Jupiter, Pluton!!! Neptun je tada u Ribama, Uran u Biku!!!

Početkom 90' godina takođe smo imali stelijum u Jarcu: Saturn, Uran, Neptun!!! Pluton je tada bio u Škorpiji, Jupiter u Raku!!! Ko se seća tih kasnih 80' i ranih 90' sve će mu biti jasno. Za mlađe koji tek otkrivaju svet i svetsku politiku to je bio period rušenja Sovjetskog saveza i kraj hladnog rata kakvog smo mi tada poznavali!!! Tih godina u vreme ovog stelijuma rođena su deca koja su sada uspešna ili su blizu nekog uspeha!!! Dragi moji mladi ljudi ako ste sada na prekretnici i u planovima za porodicu, imajte na umu da će se početkom 2020. godine rađati deca koja će biti uspešna!!!

Ranije konjukcije:

05.oktobra 1914. na 2* Raka (2.maj 1915.) 

11.avgusta 1947. na 13* Lava

08.novembra 1982. na 27* Vage

(Saturn i Jupiter)

Konjukcijom Jupitera i Saturna u Biku na 22* 28.maja 2000. započeo je 20 godišnji ciklus velikih svetskih i društvenih pojava i promena!!! 

*Decembara 2005, juna i oktobara 2006. dogodili su se kvadrati Jupitera u Škorpiji i Saturna u Lavu.

*Maja, avgusta 2010. marta 2011. dogodila se opozicija Jupitera u Ribama i Saturna u Devici.

*Jula, decembra 2013. i maja 2014. dogodili su se trigoni Jupitera u Raku i Saturna u Škorpiji.

*Avgusta 2015 kvadrat Jupitera u Lavu i Saturna u Škorpiji, mart i maj 2016. kvadrati Jupitera u Devici i Saturna u Strelcu. Ovi poslednji kvadrati Jupitera i Saturna su posebno bili stresni u 20 godišnjem ciklusu Jupitera i Saturna!!! Bio je to težak i stresan period za sve nas, bio je to početak kraja 20 godišnjeg ciklusa Jupitera i Saturna započet maja 2000

 

Jupiter i Saturn će se sresti u konjukciji ali u Vodoliji na 0*29' 21.decembra 2020. I Jupiter i Saturn samo što će preći iz Jarca!!! Ova konjukcija će značiti početak novog 20 godišnjeg ciklusa novih svetskih dešavanja i sve Jovo nanovo (konjukcija, kvadrat, opozicija, trigon, kvadrat, konjukcija pa opet u krug)...

Negde sam mnogo ranije napisala da je za prognoze i za ono što će se događati u budućnosti jako bitno da gledamo položaj i Jupitera i Saturna!!! Tumačenje ovih planeta uvek ide u paru!!! 

Nećemo imati egzaktnu konjukciju Jupitera i Saturna u Jarcu (ona će se dogoditi u Vodoliji), ali oni će u novembru/decembru 2020 biti u istom znaku u nekom trenutku će ih deliti samo 1*/ 2*...Saturn će prvi preći u Vodoliju 17. decembra, pa Jupiter 20.decembra i već 21.decembra biće u egzaktnoj konjukciji.

Kada Saturn uđe u Jarca, Jupiter će biti u Škorpiji na 14*! Te dve energije se slažu (sekstil). Neće egzaktno biti u sekstilu ali će im se slagati energije! Kada Jupiter bude u Strlecu a Saturn i dalje u Jarcu i to će biti povoljno jer su oni u polusekstilu, komšije će biti drugim rečima. I na kraju kada i Jupiter i Saturn budu u Jarcu biće u konjukciji ali ne egzaktnoj .

 

(Saturn i Neptun)

Kada Saturn uđe u Jarca, slagaće se sa energijom Neptuna u Ribama (sekstil). Oni će se naći tri puta u egzaktnom sekstilu u 2019. u januaru, junu i novembru!!!

Ne tako davno imali smo kvadrate Saturna (u Strelcu) i Neptuna: novembar 2015. jun i septembar 2016. Samo ću spomenuti da je to bila teška priča, da je taj kvadrat bio deo T-kvadrata, vreme izbeglica iz Sirije, terorizma i da ne nabrajam...bilo ne ponovilo se!!!

 

Kada Uran pređe u Bika u maju 2018. takođe ćemo imati slaganje energija Bika i Jarca (sekstil), neće biti u egzaktnom sekstilu ali će se slagati u energijama. Međutim kada Saturn pređe u Vodoliju čekaće nas tri kvadrata Saturna u Vodoliji sa Uranom u Biku, ali ima još dotle, prvi od tri kvadrata je u februaru 2021.

I na kraju treba spomenuti da ćemo u vreme boravka Saturna u Jarcu u nekom trenutku imati više planeta koje su "kod kuće": već spomenuti Saturn u Jarcu (vladar Jarca), Neptun u Ribama (vladar Riba), Jupiter u Strelcu (vladar Strelca)!!!

Dok Saturn bude boravio u Jarcu, neke planete će menjati znakove: Jupiter će preći u Strelca, pa u Jarca, Uran će preći u Bika, Kiron u Ovna!!!

 

Aspekti Saturna u Jarcu:

31.januar 2019. Saturn u Jarcu sekstil Neptun u Ribama na 14*

18.jun 2019. RxSaturn u Jarcu sekstil Neptun u Ribama na 18*

08.novembar 2019. Saturn u Jarcu sekstil RxNeptun u Ribama na 16*

 

 

Prolazak Saturna kroz Jarca:

Osetiće naravno Jarčevi, svi oni koji imaju Jarca u podznaku, neke planete u Jarcu, osetiće ga posebno oni sa Saturnom u Jarcu (prvi, drugi, treći povratak). Nešto lakše će ovaj tranzit proživeti Bikovi i Device (iz grupe zemlje) - trigon, zatim Škorpije i Ribe (voda) - sekstil, naravno i svi oni koji imaju neke planete u ovim znacima!!! 

Nešto teže će ovaj tranzit proživeti Rakovi - opozicija, Ovnovi i Vage - kvadrat, kao i svi oni koji imaju neke planete u ovim znakovima. Ostali: Strelčevi i Vodolije - polusekstil neće im biti ni posebno lako ni posebno teško, Blizanci i Lavovi - inkonjukcija, biće u periodu prilagođavanja. Blizance očekuje dobra priča kada Saturn pređe u Vodoliju - trigon, Lavove očekuje opozicija kada Saturn pređe u Vodoliju!!!

 

Saturn i natalne kuće....

Kada znate ulogu Saturna, (saturn u Jarcu)....pogledajte kroz koju kuću će vam prolaziti, jer ta oblast života je na iskušenju i tu je lekcija koju Saturn nosi sa sobom, tu je potrebna ozbiljnost i tu treba da preuzmete odgovornost.  

Planeta - Saturn je "glumac", energija Jarca znak je "uloga", kuća je "film" ili "predstava"!!!

Glumca smo upoznali - Saturn, uloga je energija Jarca ostala nam je samo kuća. Njih ima 12 i negde u tom astrološkom krugu nalazi se znak Jarca, kada to otkrijete potražite značenje.

Za one koji nemaju natalni i ne znaju kako da ga urade dovoljno je da znaju koji su znak. Svaki znak je 1.kuća i onda brojite kuće do Jarca. Ako ste recimo Lav :-)), vama je Jarac 6.kuća!!! Ako ste podznak Vaga , vama je Jarac 4.kuća!!! Značenje je generalno i uopšteno ali može pomoći... Za one koji znaju kroz koju kuću prolazi Saturn pročitaju značenje te kuće!!!

 

Kakav će zapravo biti uticaj Saturna u Strelcu na vaš život zavisiće najviše od aspekata.

Ovde se misli na aspekte Tran Saturn Tran planete (njih imate gore napisane: Saturn sekstil Neptun, Saturn konjukcija Pluton), ali bitni su i aspekti koje će Tran Saturn praviti sa vašim Nat planetama!!!

To možete videti sami ako ste vični (oni koji uče), ali možete se i obratiti nekom ko će vam to stručno objasniti. Ako se odlučite za mene, pre nego mi pišete pogledajte gore strane: O meni, i Kontakt!!!
Pozitivni aspekti će doneti pozitivan uticaj, nepovoljni aspekti bi mogli da donesu neku vrsti blokade, zastoja u onim oblastima koje nose energiju Jarca: profesija, karijera, položaj i status u društvu, uspon, uspeh, reputacija...

Osetljive tačke kada je zdravlje u pitanju: kosti, zubi, zglobovi, kolena, potkolenica, ligamenti.

Da li će boravak Saturna u Jarcu biti lakši od njegovog boravka u Strelcu? Nema univerzalnog odgovora. Već sam napisala koji znakovi mogu više a koji manje osetiti ovaj tranzit. Ipak sve je individualno. Nešto više od ostalih osetiće ga i svi oni kojima se Saturn vraća na poziciju gde je on bio kada su rođeni (prvi, drugi, treći...). Međutim to smo svi prošli nekada u nekom trenutku u životu i prosto to je tako, nešto što je normalno. Pristup toj pojavi biće presudan. Ako taj povratak i shvatite kao nešto normalno i po vas dobro, sve ovo proćiće kako treba bez većih problema i panike. U suprotnom možete imati problema.... 

 

Aspekti Saturna - lekcije

Aspekti nam govore zapravo kako te lekcije savlađujemo: na lakši ili teži način.
I tako dolazimo do toga da ako je način lakši (harmonični aspekti) mi Saturna doživljavamo kao učitelja, ali ako je teži (neharmonični aspekti) onda kao mučitelja....

Kakav će zapravo biti uticaj Saturna u Jarcu na vaš život zavisiće najviše od aspekata.

Ovde se misli na aspekte Tran Saturn Tran planete (očekujemo: Saturn sekstil Neptun, Saturn konjukcija Pluton), ali bitni su (još i biniji) i aspekti koje će Tran Saturn praviti sa vašim Nat planetama!!!

To možete videti sami ako ste vični (oni koji uče), ali možete se i obratiti nekom ko će vam to stručno objasniti. Ako se odlučite za mene, pre nego mi pišete pogledajte gore strane: O meni, i Kontakt!!!
Pozitivni aspekti će doneti pozitivan uticaj, nepovoljni aspekti bi mogli da donesu neku vrsti blokade, zastoja u onim oblastima koje nose energiju Jarca: profesija, karijera, položaj i status u društvu, uspon, uspeh, reputacija...

 

Kretanjem kroz neki znak Saturn će se susretati sa ostalim planetama, te planete pod njegovim uticajem mogu dobiti dozu ozbiljnosti, discipline, trajnosti, odgovornosti, međutim mogu doneti i strahove, razočarenja, tugu, blokade - sve zavisi od aspekta između Saturna i planeta.

Posebnu težinu mogu doneti neki izazovni aspekti (kojnukcija, kvadrat, opozicija...) sa Suncem (volja), Mesecom (duša). Ovi aspekti mogu doneti ograničenja, tugu, strahove, lične prirode (Sunce) ali i vezane za porodicu (Mesec). Šta kada dođu takvi aspekti? Pa setiti se osnovnih Saturnovih lekcija: odgovornost, ozbiljnost, istrajnost, strpljenje, disciplina....Ili u najkraćem: "Strpljen spašen"!!!

Saturn će u nekom trenutku negde biti u izazovnim aspektima sa Venerom (emocija, ljubav, zadovoljstvo), tada mogu nastupiti problemi u vezama, brakovima, porodici, sa novcem.

Aspekti sa Merkurom mogu doneti ograničenja i blokadu u misaonom procesu, u komunikaciji, učenju. Sa Marsom blokadu i strahove vezane za ličnu energiju, snagu, akciju, seksualnu energiju. Namerno sam izdvojila ove teže aspekte (mada ih ima još), ovde samo hoću da nagovestim da su ovi aspekti zapravo lekcije koje moramo naučiti, razumeti, a zatim i rešiti. Jer kada se to uradi, kada prevaziđemo ograničenja negde na karaju tog procesa čeka nas nagrada. I zapamtite svaki problem ima rešenje!!!

Kako ovde na Blogu najčešće pišem o ljubavi izdvojiću aspekt: Saturn (kojukcija, kvadrat, opozicija) sa Venerom. Osoba koja ima ovaj aspekt u tranzitu može da dođe u situaciju da misli kako je niko ne voli, da prava ljubav ne postoji, da je kažnjena jer voli, da pati, da je sama i nevoljena... Ništa nije slučajno pa ni takav položaj Saturna i baš takav aspekt u nekom trenutku....Ko se sa njim bude susreo u narednom periodu....neka prvo pomisli zašto baš sada, zatim šta to Saturn poručuje....kasnije možda i shvati da je taj aspekt doneo mnogo više koristi nego što to u prvom trenutku može da se pomisli...

 

Šta Saturn hoće od nas?

Nije dobro ako Saturna posmatramo kao nekog ko samo postavlja prepreke ispred nas... Posmatrajmo ga kao nekog ko donosi neke lekcije i zadatke, koje treba da naučimo i uradimo da bi mogli da idemo dalje.... Najbolje je doživeti ga kao učitelja u velikoj školi života u kojoj smo svi đaci bez izuzetka. Ako na vreme shvatimo da ovaj učitelj nije od onih koji samo puko prenosi znanje, već da on od nas traži da sami kroz iskustvo učimo i naučimo, biće nam bolje. Saturn svakog od nas (đaka) podstiče da kroz svoje lično iskustvo uči, dođe do odgovora na sva životna pitanja... On nas uči da ne čekamo od drugih da to uradi za nas. On nas uči i da nema univerzalnih odgovora za pitanja koja muče svakog od nas. Svako od nas ima svoj odgovor na neko pitanje, i svako od nas do tog odgovora dođe u skladu sa spremnošću da uči, u skaldu sa iskustvom, ali pre svega u skladu sa svojim karakterom (natalni horoskop)....Možete pročitati ne znam hiljadu tumačenja o tranzitnom Saturnu, o kućama kroz koje prolazi, o aspektima koje pravi....i to može donekle pomoći. Ipak, pravi odgovor i tumačenje je za svakog pojedinačno!!!

Neću ovde izostaviti neke mogućnosti Saturnovog uticaja: bol, patnju, tugu, ograničenja. Naravno da ima i da je bilo i toga. I sama sam prošla kroz neka takva stanja. Međutim mislim da mi ponekad sami sebi postavljamo ograničenja a ne neke "više sile". Ako ograničenja ima a ima ih (ponekad), njih ćemo se rešiti ili osloboditi ako shvatimo zašto je do ograničenja došlo, ako na vreme savladamo taj zadatak ili lekciju, i ako to mirno prihvatimo. Dobro je ako to shvatimo kao iskustvo više... Ako sve ovo dobro savladamo....i zadatke i lekcije možemo se  osloboditi i ograničenja i granica koje su postavljene pred nama... U tome će nam pomoći i Uran naravno....

 

Saturn dakle donosi ograničenja, to jeste jedan od njegovih većih uticaja, ali posmatrajte to ovako: on nas na taj način sprečava da bespotrebno rasipamo svoju energiju na neke stvari, ljude ili životne situacije... On nas zapravo uči da se koncentrišemo, uozbiljimo i odgovorno krenemo ka nekom postavljenom cilju....
Najbolje je da budemo spremni i Saturna prihvatimo kao realnost, spremni da naučimo sve njegove lekcije i zadatke... Sve ono što nam on u nekom znaku (energiji), kući i aspektima postavlja kao zadatak, test, ispit, je iskustvo koje moramo da prođemo...
Ako shvatimo usput koja su naša ograničenja (a svi ih nekada u nekom trenutku imamo), zatim kako da učimo kroz iskustvo, kako da prihvatimo bol i patnju koje život donosi ponekad, biće nam lakše da budemo dobri đaci ove velike škole života....

 

Šta je to što nas Saturn uči tokom života bez obzira gde se nalazi?
Osnovne lekcije Saturna su samodisciplina i istrajnost....
On od nas pre svega zahteva zrelost (bez obzira na godine). On je tu da zajedno sa njim učimo kroz teške situacije u životu (a njih ponekad ima naravno jer to je život). Ne donosi on teške situacije, on nas uči kako da ih prevaziđemo!!!

Njegova najvažnija uloga je pre i iznad svega da nas nauči kako da preuzmemo odgovornost (Saturn) za sopstvenu sudbinu. Gde je potrebno da preuzmemo odgovornost i kako? Gde je potrebna veća ozbiljnost (zrelost) i kako je postići?  Gde je potrebno učiti iz iskustva? Gde je potrebno napraviti jasne izbore i doneti prave odluke? Šta je to samodisciplina i istrajnost? Kako da se izborimo sa teškim situacijama u životu? Gde su granice, ograničenja i zašto? Koji su naši strahovi i kako se borimo sa njima? Gde su stari obrasci, sistemi i kako ih se rešiti? Koliko smo  spremni da ulažemo u sebe? Koliko smo izdržljivi?

 

Šta ćemo sa Saturnom u energiji Jarca učiti u naredne tri godine?

Lekcije o ambicijama, lekcije o sigurnosti, nezavisnosti, teškoćama i izazovima na putu ka "vrhu", lekcije o profesiji, karijeri...položaju u društvu ("lestvica"), statusu, prestižu, usponu, uspehu...

Lekcije o kontroli, samokontroli, praktičnosti, realnijem pogledu na život...i lekcije kako sa reči preći na delo!!! Odgovori na pitanja gde smo u profesionlanom svetu, kuda nam ide karijera, kako se snalazimo na relaciji karijera - dom, porodica...

 

Koji je ovo (vaš) prolazak Saturna kroz neku kuću ?
(tek prvi, ... drugi, treći)
Svakome će Saturn prolaziti kroz neku kuću-kuće...

Ako je ovo prvi prolazak od rođenja (on nema veze sa Saturnovim povratkom) kroz energiju Jarca, možete ovako da shvatite polagaćete nešto kao prijemni test - ispit. Ako vam je ovo drugi njegov prolazak polagaćete test - ispit provere znanja... Nije da nije bilo vremena da se nauči... Ko nije naučio, nije produktivno da kuka i da se žali, bolje sesti i učiti i ako treba ispočetka....Ko prvi put uči (ovu oblast - energiju), nadam se da ste shvatili kako zapravo funkcioniše Saturn i vi sa njim...
Još jednom da naglasim drugo je Saturnov povratak (Saturn se vraća na isto mesto - stepen i znak u kome je bio prilikom rođenja), drugo je koliko puta Saturn prolazi kroz neku kuću...
*Saturnu je potrebno 2.5 godine da prođe kroz neki znak. Ima 12 znakova i 12 kuća!!!

 

Šta bi svaki znak trebalo da uči i nauči:

 

Nešto više od ostalih učiće:

(možda se i malo mučiti zbog konjukcije, opozicije i kvadrata)

Neki od znakova Jarčevi, Rakovi, Ovnovi, Vage (zbog konjukcije Jarčevi, opozicije Rakovi i kvadrata Ovnovi i Vage) ovaj prolazak Saturna kroz Jarca mogu da osete u nešto većem intezitetu... Predstavnici ovih znakova moraće nešto više da zapnu i da uče....ali i svi mi koji u ovim znacima imamo neke planete!!!

 

 

Jarčevi: Saturn je u vašem znaku boravio u periodu od 1988 do 1991. Nešto stariji Jarčevi trebalo bi da se sete tog perioda, ostali neka pogledaju na wikipedia.org :-))). Prolazak Saturna kroz Strelca pripremao vas je (polusekstil sa Strelcem) na Saturnov ulazak u vaš znak. Prošli ste zanimljiv period u vašim životima. Bio je to period završetka jednog ciklusa. Period suočavanja sa strahovima, tajnama i sa onim što je bilo negde "zakopano" u vašoj podsvesti. Sve ono što se negde sakrili, potisnuli, gurnuli pod tepih, ili u neki oraman, kutijicu (12.kuća). Izašli su neki "demoni" i sve ono što vas je neko vreme proganjalo. Bilo je to vreme čišćenja i duše i tela. Da li je bilo teško? Za većinu jeste, ali prosto ste morali da prođete kroz taj proces da bi sada mogli da krenete dalje i bolje u novi ciklus. Ako ste taj period shvatili kao "veliko spremanje" i ako ste ga sproveli do kraja sigurno ćete u naredni ciklus ući rasterećeniji. Mnogi su taj proces uspešno "odradili" sami, neki su ipak uz pomoć nekog (psihoanaliza) lakše došli do saznanja o tome šta ih je mučilo i zašto!!! Sada ste nadam se svi spremni da iz unutrašnjeg pređete u spoljašnje, da iz unutra krenete ka spolja!!!  Vreme je da čvrsto stanete na tlo (Saturn). Vreme je za fizičko telo za razliku od prthodnog perioda
Vreme je da se pokažete (1.kuća). Saturn će preći iz 12. u 1. kuću! Neko će krenuti u promenu izgleda (sve u skladu sa godinama), neko će krenuti u neku dijetu, vežbanje. Krenućete i u jačanje samopouzdanja. Na samom početku ciklusa možda i krenu neka ograničenja na vama je da se sa njima izborite. Imate priliku da naučite neke stvari o sebi. Kreće jedan sasvim novi životni ciklus. Bićete više fokusirani na sebe, na svoju ličnost, svoj lični razvoj (1.kuća). Neke stvari više nećete moći da ignorišete. Možda je to profesija, karijera, položaj u društvu, možda zdravlje, možda neki odnos, veza neka. Više ćete biti fokusirani na svoje potrebe a manje na potrebe drugih. Na kraju ciklusa trebalo bi da budete nova ličnost, ozbiljnija, odgovornija, i naravno da ste sudbinu (pre)uzeli u svoje ruke. Kako ciklus napreduje trebalo bi da stičete više samopouzdanja. Da naučite šta je istrajnost, mudrost, i da vidite gde se nalazite kada su vaša profesija i društveni status, ugled u pitanju.  

*Tokom ovog ciklusa Saturn će biti u konjukciji (0*) u nekom trenutku sa vašim Nat Suncem možda (ako ih ima) sa još nekom planetom u vašem znaku. Osetićete u nekom trenutku (posebno kada Saturn bude u konjukciji sa Suncem) neku vrstu težine i ograničenja, ali to bi trebalo samo da vas ojača i ispita koje su vaše granice. Posle toga vi bi trebalo da budete "nova" ličnost! Kada Saturn za tri godine pređe u Vodoliju bavićete se drugim stvarima, biće vam važna emotivna i materijalna sigurnost i bezbednost (Saturn će preći iz 1. u 2. kuću).

 

Rakovi: U prethodnom periodu kada je Saturn boravio u Strelcu možda ste bili okupirani zdravljem, poslom, svakodnevnim stvarima, rutinom (6.kuća). Imali ste vremena da budete mnogo organizovaniji i disciplinovaniji u ovim oblastima. Da li ste promenili način života, ishrane, možda posao kojim se bavite ili ste uradili sve ovo. Bili ste u prelaznom periodu (inkonjukcija 150*).  Taj prelazni period se završava ulaskom Saturna u Jarca i sledi period koji će vas prilično prodrmati - (opozicija) sa Jarcem! 
Ulaskom Saturna u Jarca on će biti suprotno (opozicija) od vašeg znaka. Saturn će preći iz 6. u 7. kuću. U naredne tri godine bavićete se ličnim odnosima (7.kuća). Zapravo najpre partnerstvima. Bilo kojim, ali najviše i najpre bračnim odnoisma i oni koji su u braku i oni koji nisu. Ovaj period bi mogao da bude težak za one koji su u braku ili nekom dužem odnosu. Dolazi vreme, ograničenja, neke težine, hladnoće i ohlađenja, na vama je da shvatite odakle sve to i zašto!!! Neko će svoj odnos da učvrsti i stabilizje. Biće i onih (koji su sami) koji će u ovo vreme ući u stabilnu i odgovornu vezu ili brak, sa nekim ozbiljnim i odgovornim, možda sa nekom razlikom u godinama, statusu... Mada biće i onih koji će iz nekog razloga ostati i dalje sami...i možda će shvatiti da samoća i nije ono najgore što može da ih snađe...To što je Saturn u energiji Jarca u ovu priču može uvesti i vaš ili nečiji (partner) društveni status, položaj, profesiju, karijeru. Teško će biti onima koji će možda u nekom trenutku birati između karijere i emocija, porodice...

Mnogi su me već uplašeno kontaktirali jer su negde pročitali da Saturn prolaskom kroz ovu oblast (7.kuća) donosi razvode!!! Ne, ne mora da bude razvoda!!! Međutim da će biti potrebno da se donesu neke bitne odluke, biće potrebno. Neko će baš u ovom periodu učvrstiti svoj odnos - brak. Realnije će sagledati i odnos i partnera. Samo ako je zaista neophodno možda će se neko odlučiti i na taj korak, na razvod. Mada češći su razvodi sa Jupiterom ovde nego sa Saturnom. Kako je Saturn u Jarcu kod svoje kuće, možda će baš ta energija učvrstiti neke veze. 

*Dokle Saturn prolazi kroz Jarca biće u opoziciji (180*) sa vašim znakom, u nekom trenutku (zavisi od datuma rođenja) biće u opoziciji sa vašim Nat Suncem i možda nekim planetama u vašem znaku (ako ih ima). Biće to nešto teži period....period razdvajanja negde privremenog negde trajnog. Ulaskom Saturna u Vodoliju bavićete se drugim temama, zapravo tek tada bi mogli da otkrijete rezultat tranzita Saturna kroz 7.kuću! Biće to period prilagođavanja (inkonjukcija) period koji može biti težak, ali nagrada će stići ulaskom Saturna u Ribe!!!

 

Ovnovi: Prolaskom Saturna kroz Strelca vi ste se bavili širenjem vidika, duhovnošću, obrazovanjem, putovanjima (9.kuća). Da li ste i pored nekih ograničenja izabrali profesiju i fakultet, možda su neki od vas konačno završili obrazovanje, možda putovali negde, promenili neke stavove i životnu filozofiju. Slagala se energija Saturna u Strelcu (trigon) sa vašom energijom Ovna.

Vi ste se dakle već bavili ovom temom koja je inače bila tema Saturna u Strelcu. 
U tranzitu Saturna u Jarcu, Saturn će iz 9. preći u 10. kuću i vi bi mogli da se bavite najpre vašom profesijom, karijerom, položajem u društvu, statusom (10.kuća). I opet tema Saturna u Jarcu. Prekretnica u karijeri je zaista moguća, posebno za one koji nisu zadovoljni svojim statusom, ili nekim ko im je pretpostavljen, šef ili direktor neki. Zapravo ovde može biti problem sa autoritetom. Autoritet je i otac i to treba imati u vidu. Sa ovim tranzitom moguć je veliki uspeh uz razna ograničenja, pritiske i probleme (kvadrat). Za vreme ovog tranzita možda ćete razmišljati da li ste u pravoj struci? Da li ste zadovoljni karijerom, položajem? Da li ste osvojili neki vrh ili vam je put do tog vrha postao sve teži. Koje su prepreke na tom putu, ograničenja. Savađivanjem prepreka vi ćete savadati i vrh ili postavljeni cilj. Za vreme ovog tranzita može vam biti bitno kako vas drugi ljudi vide, a oni bi mogli da uoče neke vaše promene.
*U vreme tranzita Saturna kroz Jarca u nekom trenutku on će biti u kvadratu  (90*) sa vašim Nat Suncem i možda još nekom planetom u vašem znaku i to bi mogla da bude oteževajuća okolnost i nešto teži period, period testova izdržljivosti. Izdržite, jer sledeći Saturnov tranzit u Vodoliji je vaša priča, energija Vodolije se slaže sa vašim znakom (sekstil), Saturn će biti u 11.kući i tada možete očekivati razne iznenadne promene!!!

 

Vage: Boravkom Saturna u Strelcu vi ste bili okupirani načinom razmišljanja, komunikacijom u najširem smislu ove reči. Bavili ste se i informacijama i modelom kako ih obraditi na najpraktičnijii način (3.kuća). Ako je bilo pritiska i ograničenja oni su mogli da budu mentalne prirode. Pritisak u načinu razmišljanja, donošenju odluka, realizaciji nekih ideja, u odnosu sa najbližima, braćom sestrama, najbližim okruženjem. Energija Saturna u Strelcu se slagala (sekstil) sa vašom energijom Vage. Šta ste naučili....naučili ste, nadam se da ste uspeli da (po)radite na mislima jer u narednom periodu bićete okupirani nekim drugim stvarima. 

Prelaskom Saturna u Jarca i iz 3. u 4. kuću, bićete okupirani pre svega onim što se zove privatno (4.kuća). Obično se krene od "korena", "ognjišta"....pripadnosti! Sve vezano za vašu prošlost, detinjstvo pre svega, i neke psihološke uticaje iz tog perioda. Vreme je za neku vrstu Velikog spremanja, najpre vaše duše. Vreme je i za porodicu. Preuzimanje odgovornosti u okviru svoje porodice već prama položaju u njoj. Preuzimanje nekih porodičnih obaveza. Neko će se možda udaljiti od svoje porodice. Možda zbog profesije i potrebe da se napreduje pronađe mesto i položaj u društvu. Mnogi će ući u problem i sukob kako uskladiti karijeru i porodicu. Neko će možda odlučiti da radi posao u kući ili da razvije privatni posao. Neko će konačno da ode iz kuće da bi radio. Možda će biti više onih koji nikako da pronađu način da se osamostale i od kuće odu jer ih Saturn kao sidro drži za dom. Neko će promeniti dom (zbog udaje, razvoda ili nečeg sl.). Roditelji možda postanu vaša odgovornost... Neko će postati roditelj a i to je odgovornost. Biće i nekih pitanja oko nekretnina. Saturn ovde može da iznese neke probleme koje ste imali u detinjstvu, bolje ih je rešavati sada da vam ostatak života bude bolji...Susretaćete se sa raznim strahovima, ograničenjima, zastojima, na vama je da otkrijete zašto baš sada, odakle sve to i kako rešiti sve to...Na kraju ciklusa bićete u svakom slučaju snažniji i odlučniji....i krenućete u novi ciklus gde ćete raditi na egu....
*U nekom trenutku za vreme Saturnovog tranzita kroz Jarca, on će biti u kvadratu (90*) sa Nat Suncem možda i još nekim planetama u vašm znaku. To bi mogao da bude nešto teži period, sa raznim preprekama, ograničenjima i testovima izdržljivosti...Izdržite, jer sledeći Saturnov tranzit u Vodoliji je vaša priča, energija Vodolije se slaže sa vašim znakom (sekstil), Saturn će biti u 5.kući, možete očekivati neke lepe emotivne stvari i priče...

Ova četiri znaka tranzit Saturna u Jarcu mogu da dožive kao naporan i težak. Ne toliko Jarčevi (konjukcija), jer neke konjukcije spadaju u bolje, neke u teže, koliko će ovaj tranzit osetiti Rakovi - opozicija i Ovnovi i Vage - kvadrat!!! Svi bi mogli da budu u iskušenju, na raznim testovima izdržljivosti, gde vas Saturn vodi ka većoj odgovornosti i disciplini... Najveće iskušenje je zapravo da se napuste stari obrasci, zastareli obrasci, strukture... Kada se te lekcije nauče i prihvate sve će ići mnogo bolje i lakše... Onog trenutka kada utvrdite koje su vaše granice i kada sudbinu preuzmete u svoje ruke vi ćete moći i da odahnete!!! 

 

Nešto bolje će proći u vreme tranzita Saturna kroz Jarca, Bikovi i Device (zemlja) - trigon, kao i Škorpije i Ribe (voda) - sekstil!!! U tranzitu Saturna kroz Strelca, Device i Ribe su bile u kvadratu, Škorpije u polusekstilu, Bikovi u inkonjukciji!!! Sada se situacija menja i ovi znakovi mogu očekivati nešto lakše učenje Saturnovih lekcija, posebno ako su ranije bili dobri učenici u periodu Saturna kroz Strelca!!!

 

BikoviDok je Saturn boravio u Strelcu vi ste se bavili pitanjima, intime, strasti, seksualnosti, rađanjem... ali i takozvanim tuđim novcem: partnerskim, pozajmicama, kreditima, porezima, stipendijama. Neki možda nekim kriznim situacijama ali bili ste i u prilici da se menjate da izvršite transformaciju i regeneraciju. (8.kuća).  Bili ste u prelaznom periodu (inkonjukcija 150*).  Ako hoćemo realno vi ste već neko duže vreme bili pod pritiskom Satura, pre prolaska kroz Strelca bio je prolazak kroz Škorpiju i to vas je prilično namučilo (opozicija). Sada možete da odahnete i kada je vaš intimni život u pitanju.

U narednom periodu tranzita Saturna kroz Jarca, kada će Saturn preći iz 8. u 9. kuću, vi ćete se baviti širenjem vidika, životnom filozofijom, obrazovanjem, idealima, verovanjem, nadanjima, uverenjima, pravdom, zakonom, istinom, putovanjima... (9.kuća). I tako neko će da se bavi pitanjem obrazovanja, odabirom fakulteta (koji će kasnije odrediti budućnost što se karijere tiče), oni koji su fakultet tek završili ili ga završavaju baviće se odabirom buduće profesije, neko će želeti da ode iz zemlje u neko inostanstvo opet radi obrazovanja ili profesije, drugi radi upoznavanja drugih kultura. Saturn će biti uporan u pokušaju da vas nauči da je u znanju moć. Ako se bavite zakonom, pravdom, poslovima vezanim za inostranstvo ovo je vreme u kome možete da se nadate uspehu. Možda ćete odlučiti za neki viši stepen obrazovanja zbog boljeg položaja u karijeri, neko će da doda neko Dr pored svog imena. 

*Saturn u Jarcu će u nekom trenutku biti u trigonu (120*) sa vašim Nat Suncem i možda sa još nekom planetom u vašem znaku, što će sigirno ovaj trazit učiniti lakšim po vas...Uradite sve što je potrebno u narednom periodu, posle ovog tranzita, boravak Saturna u Vodoliji i vašoj 10.kući doneće neke napete momente (Bik i Vodolija u kvadratu)!!!

Device: Device su u periodu Saturnovog boravka u Strelcu imale mogućnost da se iz korena promene. Ovaj tranzit Saturna obično je najvidljiviji. Mnoge Device su bile okrenute porodici i porodičnim dešavanjima (4.kuća). Mnogi su i prihvatili odgovornost koju sa sobom nosi porodica. Neki od vas su se bavili roditeljima, neki su postali roditelji (ali iz više pokušaja), neki su se skućili, a neki su radili na renoviranju, preselenju, kupovini kuće, stana. Većina je radila na korenima, psihološkom uticaju detinjstva na sadašnji i budući život, jačanju porodičnih veza i korena. Neki od vas bavili su se nekom prošlošću. Neki su pokidali veze sa porodicom, neki su je ojačali. Većina je ipak prihvatila odgovornost koju sa sobom nosi porodica. Bilo je prepreka, ograničenja, velikih iskušenja (kvadrat). Nadam se da ste iz ovog procesa izašli jači sa jačim temeljima i u prenosnom i u pravom smislu ove reči. 

U narednom periodu Device dok Saturn bude prolazio Jarcem, preći će iz 4. u 5.kuću biće u prilici da se bave svijim egom :-)). Pitanjima emocija, ljubavi, davanjem i primanjem, kreativnošću, zabavom, uživanjem. (5.kuća). Najpre će vas Saturn staviti u iskušenje kako prihvatate sebe, kako volite, kako se zabavljate, da li ste kreativni, da li možete da se opustite... Deca će takođe biti predmet iskušenja i ako ih imate i ako ih nemate (zašto ih nemate)... Neka deca će da vam napuste gnezda, možda radi zasnivanja svoje porodice, osamostaljenja.  Mnogi će osetiti potrebu da imaju decu, Saturn je tu da upozori (neke od vas) na odgovornost...Međutim neko će uspeti tek iz nekoliko pokušaja. Vreme je i da otkrijete neke talente koji "čuče" u vama. Jedna od najvažnijih lekcija Saturna ovde je da vas nauči da najpre volite ili zavolite sebe. Vreme je za samoizražavanje. Ako ste umetnik i bavite se nekom umetnošću možda je vreme za uspeh. Za većinu, vreme je da naučite kako da se zabavljate. A ljubav? Biće i ljubavi. Stare bi mogle da se učvrste, one ljubavi kojima je "istekao vek trajanja" mogle bi na nešto lakši način da se završe, ali biće i novih ljubavi, odgovornijih, stabilnijih sa nekom razlikom ili u godinama ili u statusu, položaju, profesiji!!! Neko će od vas promeniti status (prezime) udajom :-))).

*Saturn u Jarcu će u nekom treutku sa Nat Suncem Devica ali i ako ima još nekih planeta u tom znaku praviti trigon (120*) i moža ovu priču o uspehu mnogo olakša. Što je i bilo vreme :-), jer kvadrat iz prethodnog perioda mnogima je napravio velike probleme, što sa porodicom, što sa majkom ili nekim ženskim članom porodice... Sada je vreme za (ozbiljnu Saturn) zabavu a da pri tom uklopite vašu profesiju, karijeru, položaj i društvu...Kada Saturn pređe u Vodoliju i u vašu 6.kuću dolazi period prilagođavanja (inkonjukcija), jer vas kasnije očekuje opozicija sa Saturnom u Ribama!

 

Škorpije: U prethodnom periodu Saturnovog boravka kroz Strelca, Škorpije su se bavile pitanjima vrednosti, novca, zarade (2.kuća). Sigurno ste nešto naučili iz tog tranzita. Da li sada više vrednujete sebe, da li više vrednujete zarađeni novac. Da li ste naučili  da štedite posle nekih ograničenja. Da li ste više radili ali i (teško) zaradili. Možda u nekim trenutcima ostali skoro bez para. Da li ste stekli ono što se naziva emotivna i materijalna sigurnost?  Škorpija i Strelac su u polusekstilu, bio je to period koji vas je uvodio u priču koja sada sledi. Saturn iz 2. prelazi u 3.kuću.

U narednom periodu boravka Saturna u Jarcu, Škorpije će se baviti mislima, rečima, komunikacijom, novim idejama, učenjem, pisanjem, putovanjima, komšilukom, braćom i sestrama, saobraćajem... (3.kuća). Ovaj tranzit bi mogao da vas nauči da ozbiljnije i odgovornije razmišljate, komunicirate, donosite neke važne odluke, vezane za vaš položaj, status, profesiju. Možda bi trebalo da naučite da budete optimističniji...Način komunikacije možete promeniti, gledati da vas ljudi ozbiljnije shvate. Možda je vreme da promenite auto, ili neko tehničko sredstvo. Neko će možda češće putovati zbog karijere, ostali možda krenu na neki kurs stranog jezika, ili neki drugi, a sve zbog boljeg položaja u društvu. Setite se: Kakve su vam misli takav vam je i život ili Šta zračite to i privlačite!!!

*Saturn u Jarcu će u nekom trenutku biti u sekstilu (60*) sa vašim Nat Suncem i možda sa još nekom planetom u vašem znaku, što će vam ovaj tranzit Saturna kroz Jarca sigurno olakšati...Iskoristite naredni period što bolje umete, jer kada Saturn pređe u Vodoliju i vašu 4.kuću, bićete u fazi ozbiljnih promena (Škorpija i Vodolija su u kvadratu)!

 

Ribe: I vi ste bili na udaru kvadrata Saturna sa vašim Nat Suncem i možda nekom planetom u vašem znaku tokom perioda Saturna u Strelcu I za vas je to bio sigurno težak i izazovan period. A bavili ste se pitanjima profesije, karijere, položaja u društvu (10.kuća). Da li ste uspeli, da li ste postigli željeni cilj i pored raznih ograničenja, zastoja, problema. Da li ste se popeli na vrh koji ste negde zacrtali. Da li ste postali zreliji, odgovorniji i da li vas ljudi sada vide tako. Da li ste ustanovili koje su vaše granice. Sada će Saturn preći iz 10. u 11. kuću...

U naredne tri godine boravka Saturna u Jarcu vi ćete se baviti društvenošću, socijalnim temama, prijateljstvom, grupnim dešavanjima, iznenadnim dešavanjima, pitanjima slobode...(11.kuća). Bavićete se odnosima sa ljudima sa kojima niste u emotivnoj vezi ali sa kojima imate ista ili slična interesovanja, zajedničke interese. Bavićete se i vašim željama, nadanjima, idejama... Saturn će ovde neka prijateljstva učvrstiti a neka će se završiti. Na testu će biti i vaša individualnost baš u okviru neke grupe. Neko će od vas da se svesno povuče baš iz želje da bude sam a opet neko će se priključiti nekoj novoj grupi ili organizaciji... sve u cilju postizanja boljeg položaja u društvu, profesiji, karijeri...Moguća su i neka nova prijateljstva. Neko će se baviti humanitarnim poslovima, neko internetom i društvenim mrežama, neko nekim novim tehničkim dostignućima. Sve ovo bi moglo da ima veze sa karijerom, profesijom, položajem u društvu. U svakom slučaju će vam laknuti. 

*U nekom trenutku Saturn u Jarcu će biti u sekstilu (60*) sa vašim Nat Suncem i možda još nekom planetom u vašem znaku i vi ćete ovaj tranzit Saturna svakako lakše proživeti a lekcije lakše savladati. Bilo je vreme! Ulaskom Saturna u Vodoliju i u vašu 12.kuću ućićete u period prilagođavanja (polusekstil), za period koji sledi a to je ulazak Saturna u vaš znak!!!

 

Ostali su Strelčevi, Blizanci, Lavovi i Vodolije...Saturn je u Strelcu od 23.decembra 2014. do 20.decembra 2017, Strelčevi su bili u periodu velikih ličnih promena (konjukcija) sada idu dalje...Blizancima sigurno nije bilo lako (opozicija sa Strelcem), Lavovi su imali povoljan period (trigon sa Strelcem), lakše je bilo i Vodolijama (sekstil sa Strelcem)...

 

Strelčevi: Možda vi slavite izlazak Saturna iz svog znaka, ali ako se malo osvrnete unazad možda i shvatite da ste ipak napravili veliku ličnu promenu (1.kuća). Da li osećate više samopozdanja, da li ste odgovorniji, disciplinovaniji? Da li ste preuzeli sudbinu u svoje ruke? Ako su odgovori pozitivni vi ste onda bili dobri učenici.  Da li vam je Saturn i dalje bauk i da li ga vidite kao mučitelja, ili ste mu možda zahvalni jer ćete započeti jedan nov ciklus u vašim životima, snažniji i jači. Možda ste imali krize (konjukcija) tokom njegovog prolaska kroz vaš znak, možda ste osetili razna ograničenja, manjak samopouzdanja. Ali da li ste na kraju ipak prihvatili odgovornost i izvršili neke promene na sebi, svom telu, karakteru. Da li ste utvrdili koje su vam granice izdržljivosti? Neće vas Saturn skoro ponovo posetiti to je možda dobra vest. Očekujte ga za oko 30 godina! Zapravo dobra vest za vas je ako ste naučili sve lekcije i ako nećete biti u prilici da idete na popravni. 
U naredne tri godine boravka Saturna u Jarca i prelaska iz 1. u 2.kuću, vi ćete se baviti nekim praktičnim stvarma. Ovde će naglasak, fokus biti na vrednostima (2.kuća). Šta je vredno u vašem životu i šta je zapravo vrednost za vas? Koliko cenite sebe? Kako stojite kada su lične finansije u pitanju? Ovo su samo neka pitanja koja će tražiti odgovor dok Saturn bude prolazio Jarcem...Da li treba da radite više da bi zaradili više? Ako su aspekti takvi možda morate da naučite šta znači štednja. Novac, vrednosti biće povezani sa profesijom i karijerom, položajem i statusom koji imate ili (još) nemate. Trebalo bi da naučite šta je to praktičnost. Novac će možda sporo dolaziti, možda ga neće biti previše, ali će bar biti stabilnosti. Sa ovim tranzitom finansijski uspeh je vrlo moguć i izvestan samo je put do njega možda malo naporniji i dugotrajniji. Možda ćete raditi napornije nego obično, imati utisak da novac dolazi sporo i teško, ali prosto vreme je da pokažete šta ste naučili dok je Saturn prolazio kroz vaš znak, vreme je da praktično testirate vašu samouvernenost.

Dokle Saturn bude prolazio kroz Jarca biće u polusekstilu (30*) sa vašim znakom, vašim Nat Suncem i planetama u vašem znaku ako ih ima... Ovo je nešto lakši aspekt, lakši je i prelaz i prilagođavanje za period koji dolazi, a to je Saturnov boravak u Vodoliji, kada će sa vašim znakom biti u punom aspektu u sekstilu (60*)

 

Blizanci: Vi ste preko puta (opozicija) Strelca i Saturnov prolazak kroz taj znak osetili ste na nešto teži način. On vas je neko vreme unazad učio i nadam se naučio šta su za vas partnerstva, gde ste kada je partnerstvo u pitanju (7.kuća). Neki od vas su možda su možda sredili neki odnos, vezu, brak. Neki nisu uspeli. Ali sada kada je to vreme iza vas možda možete bolje da sagledate šta je to ovaj veliki učitelj zapravo hteo od vas. Ali ne samo emotivne veze, brakovi već i sve druge veze, prijateljske, posebno poslovne, kao i odnos sa javnošću. 

Inače u naredne tri godine sa Saturnom u Jarcu i prelaskom Saturna iz 7. u 8. kuću vi ćete učiti neke nove lekcije. Sada su na dnevnom redu finansije, ali finasije koje nazivamo obično "tuđim": partnerske finansije i partnerov novac (zajednički resursi), pozajmice, krediti, kreditne kartice, porezi, stipendije... Međutim neće samo novac biti aktuelan već i vaša fizička, posebno seksualna energija i emocija koju često zovemo strast (8.kuća). Na iskušenju će biti i svaka vrsta podrške i ona materijalna i ona psihološka od vama bliskih ljudi. Neki od vas bi mogli biti zainteresovani za temu života i smrti, prolaznosti života uopšte. I baš vas ta pozicija može pokrenuti a Saturn naučiti da je volja za životom ono što nas drži, a mi sa njom jači i snažniji... Neko od vas bi mogao da se bavi nekim onostranim temama, raznim tehnikama samopomoći i sl. Možda bi mogli da budete i u prilici da sa nekim udružite intimu i novac, da imate zajednička ulaganja i zajedničke interese. Možda ćete biti u prilici da rešavate pitanje nekretnina. Neki od vas bi mogli da se bave pitanjima moći i kontrole. Neko bi mogao da se bori sa posesivnošću, nekom vrstom zavisnosti. Saturn će sve uraditi da tu nešto promenite. On će mnoge od vas i uvesti u priču promena, trasformacije i regeneracije, na vama je samo da pazite i krenete na vreme u taj proces. Možda je vreme da neke stvari ili ljude pustite da odu iz vašeg života. Možda će vas naučiti da je neki kraj zapravo samo novi početak. 

Za vas Blizance ovo je period prilagođavanja, jer će Saturn dokle prolazi kroz Jarca biti u inkonjukciji (150*) sa vašim Nat Suncem i možda još nekom planetom ako ih imate u vašem znaku. Tašto period prilagođavanja, jer će Saturn kada završi ovaj ciklus boraviti u Vodoliji, a tada će on biti u lepom aspektu u trigonu (120*) sa vašim znakom. Konačno!

 

Lavovi: U prethodnom periodu dokle je Saturn boravio u Strelcu vi ste se bavili emotivnim pitanjima, ljubavnim, pitanjima dece, kreativnosti, pitanjima zabave i uživanja.. (5.kuća). Možda ste prošli kroz razna ograničenja i prepreke, nadam se da ste i naučili neke lekcije kada je ova oblast vašeg života u pitanju. Lav je u trigonu sa Strelcem i ta energija je svakako imala povoljan uticaj na vas. Nadam se da ste dobro naučili neke životne lekcije jer sada ulazite u period prilagođavanja. Saturn prelazi iz 5. u 6. kuću i sledi sasvim druga priča...

U naredne tri godine Saturnovog prolaska kroz Jarca vi ćete se baviti pitanjima svakodnevnog života, uslugama, rutinskim stvarima i poslovma, bavićete se i poslom, poslovnim odnosima, ali i pitanjima zdravlja, zdravstvenih navika, načina ishrane (6.kuća). Vreme je da preuzmete odgovornost za vaše zdravlje, da promenite navike, od ishrane do možda nekog vežbanja...Saturn je tu da zajedno analizirate svoj svakodnevni život, posebno neke navike i da ustanovite na lakši ili teži način šta može bolje. Kada je posao u pitanju i tu je možda vreme za više odgovornosti, discipline, ima li starih obrazaca i nekih struktura koje treba menjati. Da li je vreme da menjate posao ili nešto u vezi posla, ili je vreme da posao nađete, da počnete konačno da radite. Neko će se baviti međuljudskim odnosima, kolegama... U igri je priča o vašem položaju i statusu (posao), karijeri, uspehu, prestižu, praktičnosti...
*Dokle je Saturn boravio u Strelcu u nekom trenutku bio je u trigonu (120*) sa vašim Nat Suncem i možda još nekom planetom u vašem znaku, i možda ste taj tranzit lakše podneli. Međutim vama Lavovima period boravka Saturna u Jarcu biće period prilagođavanja (inkonjukcija 150*). Zapravo ovo je period u kome ćete se zaista prilagođavati onome što tek dolazi za tri godine, kada Saturn bude prešao  u Vodoliju. Kako ste vi nasuprot tom znaku bićete u prilici da se bavite odnosima i vezama, a opozicija bi mogla da malo iskomplikuje taj tranzit. Ne paničite bez razloga unapred, i ako vam je lakše pročitajte i ostale znake i videćete da svi prolazimo kroz neke faze, i da svi prođemo u nekom periodu života slične priče...

 

Vodolije: Dokle je Saturn prolazio kroz Strelca vi ste se bavili pitanjima, društvenosti, prijateljstva, grupa i grupih dešavanja, željama, nadanjima, iznenadnim dešavanjima (11.kuća). Možda ste neka prijateljstva učvrstili, možda ste neka završili. Možda je bilo nekih iznenadnih dešavanja iz kojih ste nešto naučili... Imali ste vremena da vaše želje, nadanja, ideje doživite na ozbiljniji i odgovorniji način. 

Sada kreće jedna nova faza. Saturn u Jarcu će vas Vodolije pripremiti za period (polusekstil) kada će Saturn boraviti u vašem znaku (21.mart 2020.) U narednom periodu bavićete se pitanjima vezanim za neke skrivene stvari, tajne neke, sve ono što ste negde duboko u podsvesti "zakopali", gurnuli pod tepih ili neki orman (12.kuća). Mogli bi da se jave neki strahovi, neke stvari koje ste krili i od sebe i od drugih...Ali ovo je period završetka jednog ciklusa pred početak novog. Više ćete se baviti stvarima koje idu ka unutra, ka vašoj unutrašnjosti. Ovo je period kada možete uraditi i veliko spremanje i čišćenje...Svega onog što vas sputava i koči na neki način. Ovo neće biti lagan niti ugodan proces ali biće više nego potreban. Ovde ne pomaže skrivanje, poricanje problema ili bilo šta slično. Jer ćete izazvati još strahova, još "demona"... Ovaj tranzit vam prosto daje priliku da se svega što je nepotrebno u vašem životu rešite. Vremena imate u naredne tri godine....U vreme ovog tranzita najbolje je dovršavati sve što se nakada započeli. Ko ne može sam da se suoči sa ovom energijom najbolje je da potraži nekog u koga ima poverenja ili nekog ko mu svojim stručnim savetima može pomoći. Do kraja ovog tranzita trebalo bi da se oslobodite svog tereta koji nosite i da potpuno spremni uđete u novi ciklus kada Saturn uđe u vaš znak.

*Saturn u Jarcu će u nekom trenutku biti u polusekstilu (30*) sa vašim Nat Suncem, možda i još nekom planetom u vašem znaku, i ovaj period prilagođavanja ipak učiniti mnogo lakšim...Ovo je period prilagođavanja pred ulazak Saturna u vaš znak 21.marta 2020.

 

*Saturn će ući u Vodoliju 21.marta 2020. 17.decembra 2020

*Saturn će ući u Ribe 07.marta 2023.

 

 

Život ide u krug, sve ide u fazama i ciklusima danas vi, sutra neko drugi...
Ipak život je lep....jer smo živi.

e-mail novosti

Ako želite da dobijate Astrološke novosti na vašu e-mail adresu, upišite Vaše ime i adresu u polje ispod i na taj način ste se prijavili.
Sve novosti koje obavljujemo na sajtu Ulepšajte budućnosti biće Vam dostavljene na adresu koju ste upisali. Hvala