Jupiter u Vagi - Natalna Karta - Izrada natalne karte, tumacenje, uporedni horoskop, sta me ceka u buducnosti

   

NAS radio CH

Najčitanije

Jupiter u Vagi

Posle boravka  Jupitera u Devici gde smo bili usmereni na prekomernu brigu o zdravlju, način ishrane, ali pre svega red, rad i disciplinu  sada se okrećemo drugim vrednostima. Sa tranzitnim Jupiterom u Vagi  naglasak će biti na međuljudskim odnosima, na partnerstvima, ali  pre svega onim emotivnim. Jupiteru prija energija Vage pa možemo očekivati balgodeti ove planete tokom naredne godine. Naravno biće Jupiter i u nekim napetim aspektima sa drugim planetama, ali šta je život bez iskušenja…

 

 

Jupiter je boravio u znaku Vage od septembra 1933. do oktobra 1934, od kraja avgusta 1945. do kraja septembra 1946, od avgusta 1957 do septembra 1958, od novembra 1968 do decembra 1969, od oktobra 1980 do novembra 1981, od oktobra 1992 do novembra 1993, od septembra 2004 do oktobra 2005.godine.

Ove godine, tranzitni Jupiter ulazi u znak Vage 09.septembra 2016. godine i ostaće u ovom znaku do 09.oktobra 2017.godine.

Astrološki posmatrano Jupiter je planeta koja daruje, svakom od nas, sreću – takozvani veliki benefik (za razliku od Venere, malog benefika). Potrebno mu je 11.86 godina da se vrati na počnu poziciju i predje ceo Zodijački krug.
Zapadni astrolozi ga smatraju planetom sreće, blagostanja i napretka. Istočni, učiteljem koji će pomoći da se animalne potrebe i sklonost ka željama, preterivanjem i osećaj superiornosti, svedu na granicu i kontrolišu iz materijalne ravni. Jupiter se, šta više, u istočnoj tradiciji, smatra i malefikom. Simbolizuje moral, sveštenstvo, strance, funkcije, dobroćudnost, razumevanje, darežljivost, filozofiju, entuzijazam, optimizam, širenje, osećaj superiornosti. 
Vlada bogatstvom, slobodom, višim intelektom, velikim poslovima, rastom, prosperitetom, hedonizmom, visokim obrazovanjem, filozofskim razmišljanjem, sportom, dugim putevima, saobraćajnim kolapsima i sl.
Osnovna potreba Jupitera je da razume, shvati, nauči, putuje, spozna, doživi expanziju, bogatstvo, uspeh, da predje granice i integrira se u druge kulture. Da bi razumeli Jupitera, zamislite se u poseti skupom restoranu, sve je moguće i dostupno, ali na kraju će i stići račun.

 

 

Znak Vage primarno predstavlja udruživanje, ujedinjenje, partnerstvo, pravdu, odmerenost, zavisnost od tudjeg mišljenja ili podrške, ljubaznost, izmirenje i sl. Znak Vage simbolizuje i umetnost i širenje u umetničkom nadahnuću. Vaga oslikava i  ravnotežu izmedju individualnog i kolektivnog, pa samim tim simbolizuje i individualni odnos čoveka sa spoljnim svetom. 

Prelazak Jupitera u kardinalni znak Vage i recepcija prema Saturnu doprineće širenje potrebe za pravdom i jednakošću.
Boravak Jupitera u vazdušnom znaku Vage pokrenuće najviše pitanja relacija - odnosa u samoj suštini. Kao medjuprostorni element, vazduh će pomoći da se svakoj stvari ili problemu pronadje “identitet” ali i rešenje za problem. Kardinalnost Vage dodaće na aktivnosti, brzini, preduzimljivosti i reformi. 
Ukoliko ste u braku ili partnerstvu koje godinama ne donosi dobro nikome, sada je vreme za razvod. Ukoliko ste u ozbiljnijoj vezi, sada je vreme za brak.

Tranzitni Jupiter će tokom svog boravka u znaku Vage doći do sekstila prema Saturnu, kvadrata prema Plutonu i opoziciji prema Uranu.
U narednih godinu dana, velika većina vas će pronaći nekonvencionalni izlaz iz teže situacije u kojoj se godinama unazad nalazite. Oduševljenje novim smerovima kako na poslovnom tako i na privatnom planu, može vas povući da na prečac okončate situacije u kojima se nalazite odavno a u kojima vam je suštinski loše. 
Ovakva pozicija planeta najčće ukazuje na nagle odluke i promene smerova, nagle promene poslodavaca, relokaciju i neki novi početak daleko od mesta na kome se sada nalazimo. 
Kakvu god odluku doneli, okolina će vas verovatno proglasiti ludim, u startu i neće sve ići kako treba, ali za godinu dve, videćete da uopšte niste prenaglili ili doneli “glupu” odluku. 
Šta god da odlučite, to će svakako odudarati od trenutnih tradicionalnih uverenja, verskih ili filozofskih shvatanja vaše okoline.
Na širem planu, medjunarodni sudovi će opet imati “pune ruke posla” a zakon, brak i bračni odnosi doći će u centar pažnje.  Očekujte seriju skandaloznih venčanja “javnih ličnosti”, hapšenja osoba iz oblasti politike i umetnosti i sl.

 

 

Jupiter je u Devici boravio oko godinu dana od 11.Avgusta 2015. do 9.Septembra 2016. Bio je skoro pa opsednut energijom red, rad, disciplina. Analizom, svakodnevnim obavezama, rutinom, navikama, radom, poslovima, zdravljem, ishranom, higijenom, čistoćom, i svim onim sitnicama i detaljima koje život znače...U Petak 9.Septembra planeta velike sreće prelazi u vazdušni znak Vage i mnogo toga se menja... Vagom vlada Venera i u prvi plan stavlja ljubav, romansu, odnose...Jupiter svojom energijom širenja, ekspanzije proširiće ovu priču....priču o ljubavi, odnosima, vezama, brakovima....naglasak je na ljubavi!!! Hoće li ova energija doneti još koje kraljevsko venčanje kao što je to bilo daleke 1981. kada su se venčali princeza Dajana i princ Čarls ili će svako venčanje biti kraljevsko (Jupiter)....Hoće li nam se vratiti vera u ljubav, zajedništvo u brak... Slede velike (Jupiter) ljubavi (Vaga), velika venčanja, veridbe... ALI...Možemo očekivati procvat umetnosti, kreativnosti, lepote generalno... Procvat mode, dizajna...možda čuvena rečenica "Mir u svetu" koju obično izgovaraju misice dobije pravo značenje. Širenje diplomatije, mira, harmonije...pravde (simbol Vage)... Bolji dani za zakon, pravdu, sudije, pravnike, advokate, diplomate...I dokle se Jupiter u Devici nije baš sasvim mogao izraziti ovde u Vagi će zasijati punim sjajem. Ipak da se razumemo....u životu nije ništa jednostavno, tako je i sa Jupiterom....jer negde kod nekog će možda manje zasijati. Više nego ostalima doneće (generalno) naravno Vagama, Blizancima i Vodolijama (Vazduh - trigon), zatim Lavovima i Strelčevima (Vatra - sekstil)..."komšijama" Devici, Škorpiji (polusekstil)....Ostali? Svi imamo pravo na sreću i Jupiter će svima doneti nešto dobro ipak Rakovima i Jarčevima zbog kvadrata možda se učini da je put do sreće nešto teži. Tu su i Ovnovi - opozicija sa Vagom! Bikovi i Ribe u inkonjukciji pa će biti potreban period prilagođavanja!

 

09.Septembar 13:17: Jupiter ulazi u Vagu

Planeta sreće u znaku Vage:

Ni previše, ni premalo.....već balans

Ko je ikada gajio cveće zna koliko je bitan ravnoteža... ni previše Sunca ali ni premalo, ni previše vode ali ni premalo ...sa dobrim odnosom, balansom, ravnotežom (kako god) biljka neće uvenuti . Ne voli ova energija sukobe, grubost, nasilje. Ima nešto interesantno kod energije Vage, često ona potiskuje svoje reakcije na ono što ne voli i negde kasnije to prosto mora da "izađe"... da izbije. Naravno da će pokušati da izbalansira te reakcije, ponekad uspešno, ponekad i ne. Kompromis kao da je "izmislila" Vaga, a to je često baš na njenu štetu...  

Vaga voli suprotan pol, zato je često vrlo sentimentalna i romantična. Vaga je i tolerantna, međutim pitam ja vas da li mislite da je to dobra ili manje dobra osobina? 

Vaga nosi energiju: druženja, druželjubivosti, harmonije, diplomatije, kompromisa, ubedljivosti, miroljubivosti, finoće, darežljivosti, kreativnosti, umetnosti i pre svega saradnje...Mada ova energija može doneti (ako su aspekti takvi) neodlučnost, kolebanje, durenje,  apatičnost, lako odustajanje....Vaga je: balkon, brak, butik, dijamant, diplomata, društvenost, golf, golub, harmonija, izlog, javnost, jednakost, kompromis, klavir, kozmetika, krojačica, kvarc, lepota, ljubav, ljubičica, moda, muž, muzika, nakit, ODNOS, orman, pacifizam, partner, politika, poslastičar, posrednik, pravda, pregovarač, primirje, potkrovlje, prodavac, publika, razvod, simetrija, slavuj, slikar, dijabetis, tavan, torta, tužba, ugovor, umetnost, upala bubrega, venčanje, veranda, supruga... 

Prirodna kuća Vage je 7.kuća, vladar Vage je Venera... 

Jupiter je srećan u Vagi...Vagom vlada Venera pa je to kao da imamo konjukciju Jupitera i Venere...Sa Jupiterom u Vagi stavićemo naglasakna Ljubav, partnerstvo, brak, odnose, ugovore, javnost...Sa ovom energijom mnogima će se vratiti vera i nada (Jupiter) u ljubav, brak, odnose (Vaga)... Mislim da će se ovoj energiji najviše obradovati oni koji su u dužim vezama jer bi mogla da se oglase svadbena zvona , zatim oni koji su negde u vezama "zapeli", nešto ne ide kako treba (ova energija može pomoći ali na žalost i proširiti nevolje), mogu se svakako obradovati i oni koji su u potrazi za ljubavlju...

Energija Vage ne voli da bude sama, veruje u partnerstvo, veruje u priču o dvoje....Vaga je vrlo društvena tako da će se obradovati i sa više od dva....u smislu druženja, javnosti....Ova energija veruje u jednakost zasnovanu na zakonu i pravdi!!!

Posebno mogu biti srećni svi rođeni u Vagi, oni sa podznakom Vage, ali najviše oni rođeni sa Jupiterom u Vagi jer ovo je Jupiterov povratak na natalnu poziciju!!! Naravno biće srećni i svi ostali tamo gde im se nalazi Vaga.... neko manje, neko više: Blizanci, Vodolije (trigon), Lavovi, Strelčevi (sekstil), Device, Škorpije (polusekstil), Rakovi, Jarčevi (kvadrat), Ovnovi (opozicija), Bikovi, Ribe (inkonjukcija-prilagođavanje)...

 

 

Jupiter će boraviti u Vagi od 9.Septembra 2016. do 10.Oktobra 2107.

Jupiter će krenuti u redovni retrogradni hod 6.Februara 2017. sa 23* Vage

Jupiter će ponovo krenuti u direktan hod 8.Juna 2017. sa 13* Vage  

 

e-mail novosti

Ako želite da dobijate Astrološke novosti na vašu e-mail adresu, upišite Vaše ime i adresu u polje ispod i na taj način ste se prijavili.
Sve novosti koje obavljujemo na sajtu Ulepšajte budućnosti biće Vam dostavljene na adresu koju ste upisali. Hvala