Merkur je neodlučan ili je za kompromis - Natalna Karta - Izrada natalne karte, tumacenje, uporedni horoskop, sta me ceka u buducnosti

   

NAS radio CH

Najčitanije

Merkur je neodlučan ili je za kompromis

Merkur je od 7.oktobra u Vagi i biće tu do 12.novembra. tokom boravka u Vagi Merkur će imati dosta egzaktnih aspekata pa ćemo svi biti aktivniji i društveniji nego inače.

 

07.Oktobar 09:55: Merkur ulazi u Vagu

Nebeski glasnik (Merkur) dobiće energiju društvenosti, uglađenosti, diplomatije, objektivnosti, ali i energiju neodlučnosti (Vaga)... Merkur voli vazdušnu (Vaga) sredinu, odgovara mu... Tu će biti taktičan, paziće više nego obično šta  priča, neće nametati svoje mišljenje, neće voleti ni grubosti, naprotiv biće uglađen, prefinjen... Samo teže će donositi zaključke i odluke. Opet on voli da daje savete... On vas neće uvrediti. Vrlo je sposoban da bude posrednik... Biće to vreme u kome će mnogi biti neodlučni, praviće "spiskove" za i protiv....i tada ćete pod uticajem ove energije odluke donositi u poslednjem trenutku...Ovde neće biti grube komunikacije, više diplomatske i one pune kompromisa. Uživaćete u prijateljskim ćaskanjima i debatama...Biće teško razbesneti vas pod uticajem ove energije... Povišen ton nije odlika ove energije.... Uglavnom ćete paziti ta govorite ali i kome... Potreba da se komunicira (Merkur) sa partnerom (Vaga), i emotivnim i svakim drugim....

Pre nego se misli izgovore mogle bi biti stavljene na zamišljenu Vagu... 

Sa ovakvom energijom Merkura trebalo bi da se više razmišlja kakav uticaj imaju izgovorene reči na druge na one preko puta nas (Vaga). Ali i naš odgovor na reči onih preko puta nas bi mogao da bude takav pažljivo odmeren...  

"Možda".... to je negde lajt motiv Merkura u Vagi... 

Izbećiće sukobe kada god to može... uvek će bar pokušati da smiri situaciju kada proceni da se ona "zakuvava". Merkur u Vagi je uvek na strani pravde i pravičnosti, on će i težiti da pravda bude zadovoljena....

Mogao bi Merkur u Vagi neke od vas da "izludi" jer će vam možda običan poziv na kafu i časicu razgovora pretvoriti u noćnu moru, u smislu da li da odem ili ne, možda je bolje da ostavim za sutra.... Ili idem u onaj kafić, ne bolje je onaj novi skoro otvoreni...i tako unedogled . 

Merkur će boraviti u Vagi od 7.Oktobra do 12.Novembra....

Ukoliko ste rođeni sa Merkurom u Vagi:

Ove osobe su veoma prijatne. Diplomatija im je prirodni talenat, ili bar mnogo trpe da bi se tako ponašali. Uspeh zavisi isključivo od njihove publike.

Osobe koje su rođene sa Merkurom u Vagi žude za ravnopravnošću u intelektualnom svetu. Mentalne sklonosti su im najbitniji  faktor u bilo kakvoj njihovoj vezi. Ako to ne dobijaju (a mnogima je tako), potrebno je da u sebi pronađu odgovore. Moguće je da se previše trude da kod partnera skupe intelektualne poene, umesto da saslušaju šta tačno imaju da kažu. Trude se da budu fer u svakoj raspravi, ali obično sa prisnijim ljudima. Zapravo, Vagina konstanta poređenja deluje nefer! Vaga ume da pravi nebrojeno  mnogo digresija i za svako izneseno mišljenje nađe protivstav i samo rasplinjuje razgovor.

Ove osobe uvek tragaju za kompromisom. Zapravo, izuzetnu neugodnost im stvaraju bilo kakvi ekstremi u razmišljanju. Ovo ih čini odličnim savetnicima i posrednicima, ali i doprinosi velikoj neodlučnosti u privatnom životu. U želji da nađu najbolje, najlepše, mogu da menjaju stav od “za” do “protiv”, pa nazad do “za” – ali onda ne možemo zaboraviti još jedno “protiv”, čisto radi balansa. Posmatračima ovo može izazvati vrtoglavicu! Ova izluđujuća osobina dovodi do čudnog paradoksa – ne mogu da udele pristojan kompliment nikome, a da ne dodaju neko “ali”. Ipak je deljenje komplimenata samo izvlačenje zaključaka ili iznošenje mišljenja. Ovo je paradoks, jer je Vaga šarmantna, ali nakon nekog vremena provedenog sa nečim, biće im teško da izvuku potpuno dobar (ili loš) zaključak.

Sposobnost apstraktnog razmišljanja im daje dobar udeo objektivnosti. Imaju suptilnu inteligenciju. Misli im okpira relativno razmišljanje – ne mogu da ocene ni jedno okruženje bez poređenja sa nekim drugim. Ova osobina doprinosi istančanom ukusu.

Generalno su dobri u povezivanju sa ljudima, ali zapamtite da Vaga ume da bude lenj znak – a za one kojima je Merkur u Vagi – mentalno lenj. Ovo ih može sprečiti da prate i održavaju jednom ostvarene konekcije.

Ove osobe ne podnose kada ih smatraju lošim momkom (ili devojkom) i mogu se uplesti u pokušaje da zadovolje previše ljudi istovremeno.

Često se moraju obratiti drugima za mišljenje kada je potrebno da nešto odluče. Izluđujući deo ovoga je što ako im date odgovor na postavljeno pitanje, najverovatnije će se odlučiti upravo za suprotno. Na primer, ako Vas pitaju za izbor između dva restorana, skoro sasvim sigurno će otići u onaj koji niste odabrali. Previše često izigravaju i đavoljeg advokata. Dešava se i da ne veruju sasvim ni u ono što čini stranu koju su odabrali, jednostavno samo učestvuju u intelektualnoj raspravi. Bilo bi mudro da svako malo sa sobom provere šta tačno osećaju. Mogu se izgubiti u pokušaju da pobede u raspravi ili pobiju neke predrasude sagovornika, da na kraju zaborave šta je njima uopšte i važno.

 

 

Merkur u Vagi u natalnoj karti neretko ukazuje na racionalan pristup stvarima i na objektivnu percepciju stvari u životu. Ova osoba je veoma intuitivna sa istančanim ukusom i sa dobro razvijenim estetskim čulom. Kada je Merkur u ovom položaju aspektovan dobro to je često pokazatelj dobre sposobnosti za brzo i efikasno rešavanje problema. U slučaju loše aspektovanog Merkura u Vagi osoba nije uvek dovoljno sigurna koju odluku je potrebno doneti u važnim životnim situacijama.

e-mail novosti

Ako želite da dobijate Astrološke novosti na vašu e-mail adresu, upišite Vaše ime i adresu u polje ispod i na taj način ste se prijavili.
Sve novosti koje obavljujemo na sajtu Ulepšajte budućnosti biće Vam dostavljene na adresu koju ste upisali. Hvala