Kretanje planeta u aprilu 2016. - Natalna Karta - Izrada natalne karte, tumacenje, uporedni horoskop, sta me ceka u buducnosti

   

NAS radio CH

Najčitanije

Kretanje planeta u aprilu 2016.

Iza nas je mart koji nam je doneo poprilično poteškoća, imali smo dva pomračenja , jedno totalno drugo delimično. Bilo je i drugih napetih aspekata koji su nas namučili. April mesec je nešto povoljniji, ali obzirom da tokom ovog meseca još tri planete kreću u retrogradni hod neće sve ići sa lakoćom, posebno u drugom delu meseca može biti neplaniranih zastoja kad pored Marsa i Plutona i Merkur krene unazad u polju polju Bika.

 

 

April je centralni prolećni mesec, smatraju ga jednim od najlepših u godini, priroda je u potpunosti probuđena, sve oko nas zeleni I cveta...A mi? Mi se oporavljamo od burnog početka proleća, pošto je iza nas mesec koji ćemo verovatno želeti da zaboravimo što pre. I tu smo pred vratima aprila, bojažljivo provirujemo, nadajući se da nas čekaju neki lepi trenuci, neke divne ljubavi i boginja sreće, Fortuna koja će nas pogledati svojim toplim okom. E, da – i nešto malo više novca, ako bi bilo moguće...

A znate li kako izgleda sam ulazak u ovaj mesec? Kao da ste ostavili ogromnu količninu nerviranja za sobom, kao da su se desile neke stresne situacije sa kojima ste upravo završili... i ne znate gde ćete dalje...ne znate koji će vaš naredni korak biti....Mars, planeta, akcije, energije, inicijative u svojoj je stanici i sprema se da krene retrogradnim hodom. U kvadratu je sa Neptunom iz znaka Riba, pa otud ta nesigurnost, neizvesnost, i na sve to mrvica konfuzije da začini stvari. Znate ono – „dal sam pošla il sam došla?“ E, tačno tako...

Iz ove statičnosti prvo će nas pokrenuti ulazak Venere u znak Ovna, i to 5-og aprila, a bukvalno sat vremena kasnije, i Merkur će ući u znak Bika. Dve planete su promenile znak i odmah mora biti aktivirana promena postojećeg stanja. Da se ne lažemo – nije ta promena baš i nešto spektakularna, ali u postojećim uslovima – daj šta daš.

Venera u znaku Ovna doneće veće aktivnosti po pitanju ljubavnih odnosa i strasti, ali pošto joj je dispozitor stacionarni Mars u znaku Strelca, ipak će ta strast i neobavezni odnosi biti mnogo jače naglašeni. Merkur u znaku Bika, znaku koji vlada materijalnim, finansijskim i praktičnim stvarima okrenuće naša interesovanja ka svemu onome od čega se živi.

Mlad Mesec u znaku Ovna 7-og aprila, kada će zajedno sa Suncem biti u konjukciji sa Uranom i trigonu sa retrogradnim Saturnom aktiviraće period inicijative i veće angažovanosti u svim segmentima. Vreme je da se pokrenemo mnogo jače da na neki potpuno nov način rešimo stare probleme. Ponuđena nam je još jedna šansa da ispravimo neke stvari, shvatite ovo potpuno ozbiljno i prihvatite je.

17-og aprila Mars kreće retrogradnim hodom. Pred nama je period sa usponima i padovima energije, u jednom trenutku ćemo se osećati zablokirano, da bi već u sledećem jurili kao muve bez glave. Sve ovo će se najviše manifestovati kroz prirodnu simboliku znaka Strelca – problemi u odnosima sa strancima i stranim firmama, komplikacije u ostvarenju onoga što smo planirali, a još će dodatno označiti negativnu simboliku za sve znake, u zavisnosti u koje horoskopsko polje im ovaj aspekt pada.

18-og se retrogradnom kretanju priključuje i Pluton, koji tranzitira kroz znak Jarca i prirodno polje karijere, nadređenih, pozicije. U noći između 19-og i 20-og aprila Sunce prelazi u znak Bika, dajući dodatni podstrek materijalnoj i finansijskoj sferi.

Venera u periodu od 18-og do 22-og pravi trigon sa retrogradnim Saturnom, kvadrat sa retrogradnim Plutonom i konjukciju sa Uranom. Sve zajedno – ovaj aspekt označava mogućnost da neke emotivne odnose (moguće i sa bivšim emotivnim partnerima) suštinski promenimo i pokrenemo na potpuno drugačiji način....ili da konačno završimo sa nekom ljubavnom pričom i oslobođeni nastavimo dalje...a možda se upustimo i u neku avanturu...

28-og aprila i Merkur u znaku Bika kreće retrogradnim hodom....da, dobro ste čuli – opet! Ovog puta u polju posla i novca, pa jedino što mogu savetovati jeste da budete spremni na probleme u komunikaciji u poslovnom segmentu.

I na kraju – poslednjeg dana u mesecu Venera prelazi u svoje sedište i znak Bika. Nećemo pričati o njenom uticaju, jer će se to, u suštini, odraziti tek na dešavanja u maju.

I... šta bi mogli reći za kraj, kao rezime svih ovih dešavanja...da li je april mesec bolji u odnosu na mart? Pa, definitivno da jeste, bar u tom smislu da nećemo imati baš toliko statičnosti i neaktivnosti kao što je to bilo u mesecu koji je iza nas.

Ono što je problem jeste što će promene teško dolaziti. Ni mi često nećemo biti sigurni da li smo na pravom pravcu ili smo u potpunosti zalutali. I dalje je pred nama vreme kada imamo mnogo poslovnih obaveza, ali ih teško naplaćujemo ili naš rad nije cenjen. Ipak, do novca se nekako malo lakše dolazi....ili ga ima malo više.

U emotivnim odnosima disbalans između partnera i dosta momenata napetosti i nervoze, mada postoje pokušaji da se uskladite. Mnogo slobodnih odnosa, neobaveznih veza, sve puca od avanture i strasti (pa nije džabe proleće, zar ne?).

 

Aspekti u aprilu:

05.april utorak u 18h 08’ Sunce na 16* Ovna trigon rxSaturn na 16* Strelca

05.aprila utorak u 18h 50’ Venera prelazi u Ovna

06.aprila sreda u 01h 09’ Merkur prelazi u Bika

06.aprila sreda u 22h 12’ Sunce na 17* Ovna kvadrat Pluton na 17* Jarca

07.aprila četvrtak u 13h 23’ Mlad Mesec na 18* Ovna

09.aprila subota u 23h 26’ Sunce konjukcija Uran na 20* Ovna

12.aprila utorak u 11h 417 Merkur na 11* Bika sekstil Neptun na 11* Riba

12.aprila utorak u 21h 15’ Venera na 8* Ovna trigon Mars na 8* Strelca

14.aprila četvrtak u 17h 28’ Merkur na 14* Bika trigon rxJupiter na 14* Device

17.aprila nedelja u 11h 25’ Merkur na 17* Bika trigon Pluton na 17* Jarca

17.aprila nedelja u 14h 14’ Mars sa 8* Strelca kreće retrogradno

18.aprila ponedeljak u 21h 26’ Pluton sa 17* Jarca kreće retrogradno

18.aprila ponedeljak u 16h 37’ Venera na 15* Ovna trigon rxSaturn na 15* Strelca

19.aprila utorak u 17h 29’ Sunce prelazi u Bika

19.aprila utorak u 22h 51’ Venera na 17* Ovna kvadrat rxPluton na 17* Jarca

22.aprila petak u 07h 14’ Pun Mesec  na 2* Škorpije

22.aprila petak u 22h 59’ Venera konjukcija Uran na 21* Ovna

28.aprila četvrtak u 19h 20’ Merkur sa 23* Bika kreće retrogradno

30.aprila subota u 02h 35’ Venera prelazi u Bika

Ovo je pregled svih aspekata koji nas očekuju tokom aprila meseca , detaljnije o svakom par dana pre nego budu aktuelni.

Uživajte u lepom vremenu i boravite što više u prirodii.

 

e-mail novosti

Ako želite da dobijate Astrološke novosti na vašu e-mail adresu, upišite Vaše ime i adresu u polje ispod i na taj način ste se prijavili.
Sve novosti koje obavljujemo na sajtu Ulepšajte budućnosti biće Vam dostavljene na adresu koju ste upisali. Hvala