Osnaženi Sunce i Venera - Natalna Karta - Izrada natalne karte, tumacenje, uporedni horoskop, sta me ceka u buducnosti

   

NAS radio CH

Najčitanije

Osnaženi Sunce i Venera

U subotu 26.marta u 11h 31' Sunce na 6* Ovna trigon Mars na 6* Strelca daje nam dodatnu energiju. Sunce se dobro oseća u Ovnu, a kako mu je Mars dispozitor i u trigonu su ovo je povoljna energija koja će nas dodatno osnažiti, probuditi i pokrenuti na akciju. Istog dana mogu se očekivati i lepi emotivni momenti jer u 12h 11' Venera dolazi na 17* Riba  i biće u sekstilu sa Plutonom koji je na 17* Jarca. Ovo je dobar aspekt polse pomračenje koje smo imali i koje je moglo na neki način da poljulja međuljuske odnose. Takođe su emocije bile na udaru i predhodnih dana kad je Venera bila u kvadratu sa Saturnom. Sada se emocije mogu transformisati iz korena i suštinski odbaciti sve što nam smeta.

 

Sunce na 6* Ovna trigon Mars na 6* Strelca

 

Nekome će ova energija doneti hrabrost, nekome odlučnost, nekome samo višak energije (mada od viška ne boli glava . Odlična energija za početak nekog posla; više samopouzdanja, inicjative, veće šanse za uspeh u nekom poslu...

Jaka fizička energija, jake strasti (Ovan, Strelac - vatra)... Izražena seksualnost.

Muškarci (Sunce, Mars) hiperaktivni .

Trigon je aspekt u astrologiji koji povezuje znakove istog elementa. Svaki element u prirodi ima svoje tri faze: prvu kada je na samom početku i fazi rasta, drugu kada stiže na svoj vrhunac razvoja i treću kada je u fazi opadanja. Kada se dve planete nađu u aspektu trigona, kada jedna prema drugoj prave ugao od 120 stepeni, one jedna drugo potpomažu kroz udruživanje svojih elementarnih simbolika i otvaraju mogućnosti za lako i nenaporno ostvarenje ciljeva. Kada su energije u prirodi u međusobnoj harmoniji, sve se ostvaruje spontano, samim stanjem sklada koje predstavlja jedan oblik prirodne ravnoteže gde sve dolazi na svoje mesto. Ne zahteva od nas ulaganje napora, već samo adekvatno korišćenje onoga što nam priroda već nudi u gotovom obliku. Upravo mogućnost da iskoristimo pogodnosti je nešto što obično ne primetimo kada je reč o trigonu.

Mars u Strelcu

Mars svoj ciklus počinje iz znaka Raka gde se nalazi u svojoj semenoj formi ili u padu. Na svom putu do zrelosti koju dostiže u znaku Jarca, ulaskom u Strelca koji prethodi Jarcu, Mars integriše svoja prethodno razvijena iskustva koja je sakupio prolaskom kroz prethodnih pet znakova (Od Raka do Škorpiona). U znaku Strelca Mars usavršava svoju veštinu, svoju simboliku i uči se onome što mu u njegovom osnovnom značenju nedostaje, a to je ležernost i opuštenost, širina duha, što su kvaliteti Strelca. Mars je po prirodi napet, uvek spreman za akciju, nestrpljiv, nagao. U znaku Strelca on profinjuje svoje kvalitete time što uči kako se gađanje iz luka ne uvežbava samo zato da bi se pogodila meta, a mačem se ne zamahuje samo zato da bi se neprijatelj oborio. Da bi neko mogao da postane pravi majstor gađanja iz luka Marsu nije dovoljno samo čisto tehničko znanje. Sve potrebne tehnike je već savladao u prethodnom znaku, Škorpionu. U Strelcu ga čeka usavršavanje i izgrađivanje veštine koja prevazilazi tehničko znanje. U slučaju gađanja iz luka to znači da strelac (Mars)  i njegovo oružje, u ovoj simbolici luk i strela, više nisu dve odvojene stvari, već je na Marsu da nauči da svoje oružje koristi kao produžetak sebe samog, da strelac i njegov luk i strela postanu jedno.

Znak Strelca je mesto gde se svaki prosečan Mars ne snalazi dobro i nije mu lako da uči lekciju koju mu Strelac zadaje. Znamo da je Mars prilično telesna simbolika, vrlo okrenut sebi samom, a u Strelcu mora da prevaziđe sopstvene granice, zapravo sam sebi je najveći protivnik, jer upravo sebe samog mora da pobedi. To će biti ono što će mu omogućiti da sa pozitivnom ocenom prođe ovu lekciju u svom prirodnom ciklusu. Svaki prosečan čovek koji je fizički zdrav, može ovladati nekom sportskom veštinom tako što je praktikovati telesne vežbe, ali prava umetnost, nadogradnja, ono što će mu omogućiti da zauzme viši položaj je ono što izvire upravo iz duhovnih vežbi (Strelac). To je ono što profinjuje prirodu Marsa. On mora da shvati dobro poznatu činjenicu da ako je struna previše zategnuta, onda će da pukne, a ako je previše opuštena, strela neće moći da se odapne. I zato je Marsu ovde neophodno da se nauči ležernosti i opuštenosti, ali ne u smislu lenjosti i nemarnosti, već upravo u cilju nalaženja osećaja koji će mu omogućiti da uvek bude u svojoj optimalnoj ravnoteži u skladu sa sopstvenom prirodom - da uvek bude spreman za akciju osećajući sopstvenu energiju i koristeći je na najbolji mogući način. Tako će naučiti da ne gubi ni kvant svoje energije. Prosečan čovek ovo teško nauči, jer priznaćete, svi smo mi ili previše napeti ili previše opušteni. Retko ćete videti nekoga u stvarnoj energetskoj ravnoteži. Upravo to je simbolika koju bi trebali da pratimo dok Mars prolazi kroz znak Strelca. Prema tome, Mars u Strelcu nas uči da profinimo i nadogradimo svoju veštinu u onome čime se u životu bavimo profesionalno ili amaterski, bez obzira o kojoj oblasti je reč. Ako se bavite nekim zanatom, potrudite se da naučite da budete jedno sa svojim alatom kako biste postali pravi majstori svog zanata. Ako se bavite nekom vrstom intelektualnog rada, prestanite da naprežete svoj mozak razmišljanjem o tehničkim detaljima, jer vi ih svakako već dobro poznajete. Umesto toga unesite celog sebe u proces svog rada, jer vi sami jeste taj proces. To je ono što će vam omogućiti bolju efikasnost i bolje rezultate. Sa ulaskom Marsa u znak Strelca ušli smo u onaj deo ove godine gde su nam otvorene mogućnosti da usavršimo svoju veštinu i postignemo bolje rezultate u onome u čemu želimo.

Ovako zajeno u trigonu Sunce iz Ovna I Mars iz Strelca donose mogućnost da ostvarimo svoje ciljeve I ambicije bez previše uloženog napora, ali se svakako moramo pokrenuti I aktivirati.

Venera na 17* Riba sekstil Pluton na 17* Jarca


Tranzitom Venera sekstil Pluton strasti mogu biti pojačane, emocije dobijaju na intezitetu, veće su i jače potrebe, želje... Posle Venere kvadrat Saturn ovo je dobra energija da se  probude strasti.

Sa Venera Pluton tranzitom (bilo kojim) javlja se o osećanje da su veza, partner - "suđeni". Vrlo često ćete negde pročitati da taj odnos planeta donosi sudbinske veze... Imajte u vidu da je ovo kratak tranzit i da je potrebno da se uklopi i u ostatak horoskopa da bi o nekoj sudbini bilo reči.... Ono što je izvesno su jake strasti i sexualna energija.... nešto kao "prva pomoć" tamo gde je ona potrebna. Ovaj tranzit je dobar i za finansijska pitanja....

 

On donosi: Jaku magnetsku privlačnost....onu iskonsku muško-žensku. Ovo je romantika začinjena strašću...Ne pristaje se na malo i slabo, mlako sa ovim tranzitom. Ne pristaje se  na manje od onog što se (po)želi. I nemojte. Zaronite duboko u vode Riba, zemlja je i onako tu....ako zatreba (energija Jarca).....

Kada se Pluton nadje u aspektu s Venerom, on pojačava njenu strastvenost. Ali šta to, zapravo, znači? To znači da on pojačava sve što je Venera! Dakle, sve što jedna zemljano-vazdušna (i vodena) Venera jeste, s Plutonom je ustostručeno. Smisao za diplomatiju, pravdu, harmoniju, duhovno slaganje, estetiku, maniri, libido....

Prema tome, kada neko kaže: "Osećam ljubav prema putovanjima", to zvuči romantično. Ali kada kaze: "Osećam strast prema putovanjima", to vec ume da uplaši. Ali, nema potrebe. Ako Mars predstavlja snagu i silu da nešto učinimo, realizujemo, da ustanemo, da jedemo, da odemo u grad, da nekom priđemo, a Pluton višu oktavu Marsa, onda je Pluton snaga na kvadrat, snaga koja je moć, snaga koja iz najlepše smrti, npr, vodjenja ljubavi ili poradjanja, stvara novi život. Naravno, svaka energija moze biti zloupotrebljena ili negativno orijentisana, sa svakom se može preterati, čak i ako je protok dobar, tj. ako je dobro integrisana u pojedincu. I naravno, čoveka čini cela natalna karta, a ne samo Venera.

Venerina simbolika je povezana sa lepotom, čulnošću, ravnotežom i skladom u odnosima. Vladar je znaka Bika i Vage, dok je Pluton vladar znaka Škorpiona koji se nalazi preko puta znaka Bika. Pluton simbolizuje transformaciju, promene agregatnih stanja, podzemne enegetske resurse i ulazak u subatomski nivo, što možemo predstaviti ogromnim količinama korisne energije u nuklearnim reaktorima, u isto vreme potencijalno opasne u slučajevima havarije. Kako aspekt trigona ipak predstavlja sklad i ravnotežu u prirodi, Venera i Pluton u ovom aspektu podržavaju jedno drugo upravo kroz stvaranje velike potencijalne energije ljubavi i sklada. U svom prirodnom ciklusu Venera je sve do znaka Škorpiona orijentisana na telesnu ljubav i na ljubav koje je usmerena ka nekom objektu ili osobi.  Ali krećući se dalje na svom prirodnom putu kroz astrološke znake, Venera proširuje svoje granice, pa postaje sposobna i za ljubav koja prevazilazi telesnost i objektnost. Tu počinje razvoj osećanja ljubavi i harmonije sa npr. prirodom, čovečanstvom i šire od toga. Odavde počinje da se stiče razumevanje pojma onoga što smo često puta imali prilike da čujemo kao bezuslovnu ljubav, mada nismo mogli da proniknemo u pravo značenje tog pojma.

Da bi Venera mogla da proširi svoje granice i oplemeni, usavrši svoju suštinsku simboliku, ona najpre mora da se sjedini sa Plutonom, a to je simbol potpunog telesnog sjedinjenja, kada osećamo kako između nas i našeg emotivnog partnera prestaju da postoje razlika, kada se u trenutku vođenja ljubavi u orgazmu izgubi osećaj ega, osećaj onog sitnog "ja" i kada smo makar i na trenutak jedno ne samo sa partnerom nego i sa čitavim Univerzumom. Sekstil Venere i Plutona nam pruža mogućnosti da kroz ljubav prema nekome, najčešće prema emotivnom partneru koji je telesno biće, koga možemo da dodirujemo i grlimo, upravo kroz i obično držanje za ruke dodirnemo onaj deo svog bića koji će nam omogućiti da pomerimo granice svog doživljavanja ljubavi i proširimo je na osećaj koji prevazilazi granice telesnosti. Ovaj aspekt nam pruža priliku da ostvarimo bolji sklad i ravnotežu u odnosima sa voljenom osobom, a isto tako i u odnosima sa nekim ko nam je drag i važan u životu. Ako nemate emotivnog partnera, to može biti vaš roditelj, dete, prijatelj, brat ili sestra. Samo kroz prihvatanje druge osobe kao dela sebe možemo da oplemenimo svoj doživljaj ljubavi, a to je upravo ono što nam trigon Venere sa Plutonom omogućuje. Ovaj aspekt zahteva od nas da nešto činimo sa uživanjem, lako i nenaporno, a da li postoji nešto što je potpuno lako i nenaporno i što može biti veće uživanje od voleti nekoga, pružati ljubav, voditi ljubav? Potpuna predaja ljubavi i čulnosti je najveća snaga, najjača magija koja nas gotovo trenutno dovodi u stanje harmonije i ravnoteže, pruža nam motivaciju da za voljenu osobu učinimo više nego što smo mislili da smo u stanju i dodaje nam novi kvalitet koji nas čini boljim ljudima.

e-mail novosti

Ako želite da dobijate Astrološke novosti na vašu e-mail adresu, upišite Vaše ime i adresu u polje ispod i na taj način ste se prijavili.
Sve novosti koje obavljujemo na sajtu Ulepšajte budućnosti biće Vam dostavljene na adresu koju ste upisali. Hvala