Merkur u Ovnu jasan, direktan, brutalno iskren - Natalna Karta - Izrada natalne karte, tumacenje, uporedni horoskop, sta me ceka u buducnosti

   

NAS radio CH

Najčitanije

Merkur u Ovnu jasan, direktan, brutalno iskren

Merkur je 5.marta ušao u Ribe i evo već menja znak  22.marta u 01h 18' i prelazi u vatrenog Ovna. Merkuru nije pijala energija Riba i svi smo dok je tranzitirao ovim znakom bili pomalo zbunjeni, ali sada kad pređe u Ovna postajemo mnogo odlučniji, direktniji i uvek spremni da na prvu loptu kažemo ono što mislimo, što naravno nije uvek i najpametnije. Ovde nema promišljanja niti premišljana, ono što se misli to se i kaže, iskrenost je vrlo izražena, ali bez razmišljanja o eventualnim posledicama. Merkur ostaje u Ovnu do 6.aprila kad će preći u Bika.

 

Merkur je planeta uma, intelekta, racionalnosti, analitičnosti i komunikacije i trenutno se tranzitni Merkur nalazi u kardinalnom vatrenom znaku Ovna. Mars kao vladar Ovna daje oštrinu, odlučnost, brzinu i aktivnost Merkuru. Vatra daje brzinu i nestrpljivost, a kardinalni kvalitet snažnu aktivnost pri komunikaciji koja može biti veoma žestoka, gruba, silovita, direktna i otvorena. Kratko, direktno i jasno se iznose stavovi sa Merkurom u Ovnu, ako mu se suprodstavite, napašće vas u afektu koji se može vrlo lako pretvoriti u verbalni rat. Za sekundu može nastati eksplozija uma, pri čemu će vikati, galamiti, napadati, psovati i vređati što se pretvara u verbalnu agresivnu komunikaciju, koja može eskalirati u fizičko nasilje i agresiju. Merkur u Ovnu demonstrira silu i svoju superiornost podižući ton, jer ga vladar Mars čini jačim, snažnijim i dominantnijim. Lako plane i naljuti se, nije spreman da popusti, dogovori se mirno i postigne kompromis pri nekoj situaciji. Venera je u Ovnu u znaku izgona, pa neće prećutati ništa, što narušava sklad u odnosima sa drugima. Odluke se donose odmah, bez ikakvog razmatranja nekih činjenica. Nema strpljenja, discipline, opreznosti i praktičnosti, Saturn je u padu u Ovnu, pa se ničemu ne pristupa studiozno i obazrivo. Nema nikakav plan, deluje impulsivno, strasno, nestrpljivo, brzopleto , direktno u momentu donosi odluke. Kog njega ništa ne može da se sačeka, on neće prespavati, pa ujutru kada ustane ponovo razmotriti neku odluku. Odluke se donose preko noći. Um deluje u trenutku bez ikakvog predumišljaja. Misaona brzina koja može doneti pogrešne zaključke usled brzopletosti i nestrpljenja da neke stvari proveri i informiše se pažljivije. Pokazuje snagu pri kontaktu i komunikaciji, hrabrost u idejama i svojim namerama i spreman je da se bori za njih direktno i otvoreno, bez ikakvog uvijanja. Sunce je egzaltirano u Ovnu, pa dok govori i iznosi svoje mišljenje o nečemu želi da skrene pažnju na sebe. Ako uđete u konflikt sa Merkurom u Ovnu preko telefona, nećete uspeti da dođete do reči, još će u naletu besa spustiti slušalicu. Ako uđete u sukob i prepirku sa njim razmenjujući poruke preko telefona ili maila, možete od njega primiti putem poruke rečenicu punu pretnji sa nekoliko uzvičnika.

Merkur je planeta učenja, ali ovaj Merkur nema strpljenja za neke duge lekcije ili čitanje knjige koje zahteva koncentraciju. On bi najviše voleo da mu to ne oduzima mnogo vremena, da ne uloži napora, nego da knjigu preleti brzinski i stigne za čas do kraja. Nestrpljivost pri čitanju, pa lako može preskočiti nekoliko stranica, jer želi što pre da dođe do kraja. U školi, dok radi neki kontrolni ili rešava neki test želeće što pre prvi da završi i preda svoj rad. Ishitren um, koji zbog brzine pravi greške. Sve iz razloga što nema strpljenja da proveri i napravi retrospektivu onoga što je napisao. Ovo je i dete (Merkur) koje se povredilo u igri, dete sa nekom ranom, ogrebotinom ili masnicom, jer je igra podstaknuta agresijom. Svađa dece u školskom (Merkur) dvorištu, koje prerasta u tuču. Ovo je i ulica u kojoj je saobraćaj (Merkur) vrlo prometan i bučan. Brza vožnja. Jurnjava automobila, preticanje, koje zbog prevelike brzine i nesmotrenosti dovodi do naglog sudara. U momentu se desi situacija da nastane kolaps, pa kolona nezadovoljnih vozača počinje da svira iz svog vozila (Merkur). Neki nervozan vozač koji negde žuri (Ovan) otvara prozor svog automobila, i počinje nekontrolisano da psuje onog ispred sebe. Naglo izleće iz automobila, besno zalupivši vrata vozila i ulazi u verbalni sukob. Počinje dreka i galama, ruku (Merkur) je stisnuo u besnicu preteći besno (Ovan).

 

 

Merkur će posle relativno kratkog vremena boravka u Ribama (od 5.Marta) preći u Ovna i pridružiti se Suncu i Uranu....Posle neke vrste tišine na red dolazi bučno i glasno...dodala bih i jasno, iskreno i direktno, baš onako kako voli Merkur u Ovnu... Merkur je po prirodi glasnik i odgovara mu ova nova energija...

Sa ovom novom i svežom energijom Ovna impulsivnost je ono što prvo pada na pamet, zatim brzina... i ogromna energija ideja koje će biti svuda oko nas...Energija Ovna će obojiti komunikaciju u ovom periodu strašću, često i netaktičnošću... pripazite! Iskrenost je dobra ali treba biti oprezan!!! Sa Merkurom u Ovnu najmanje što možete da očekujete je hrabra komunikacija i vrlo otvorena diskusija...Posle energije vode, boravka u Ribama, Merkur dobija na brzini, dobija strasnu energiju vatre...i želju da bude aktivan, ne želi više da okoliša, ima da kaže pa kud puklo da puklo... i pucaće svuda okolo od reči... Mnogi će pod uticajem ove energije da kažu ono to im je na umu bez uvijanja.... neki će čak i jedva dočekati....Sa energijom Ovna mislićemo brže, govoriti brže, glasnije, skakati sa teme na temu... Mnogi će i preterati pa je moguće da se pomisli kako su oni drski i bezobrazni. Niko nikog ovde neće da sluša, govoriće ponegde svi u glas. Vrviće od ideja, brzih odluka... Oštre reči, cinizam, kritika, brzo zaključivanje, nametanje stavova, to su neke odlike Merkura u Ovnu. Glasan govor i vikanje, svadljiv ton takođe, ali ovaj Merkur je vrlo iskren i bolno direktan.... "što na um to na drum"....izmislio je Merkur u Ovnu.... Deca (Merkur) će u ovom periodu biti živahna, nemirna i samovoljna. Vozićemo brže nego obično, ali i nestrpljivo i nepažljivo. Mnogi će ulaziti u nepotrebne razmirice, rasprave...Diskusije žustre. Rasprave sa rodbinom...

U svakom slučaju Merkur će ojačati, Ovan će mu doneti puno strasti, brzine, hrabrosti, borbenosti, akcije.... Ovan je prvi znak u zodijaku, muški i vatreni znak! Sa ovom energijom nema čekanja, strpljenja i sl. Gotovo da je nemoguće zaustaviti misli, reči, i potrebu da se govori, objasni, razjasni, nametne mišljenje. Sa Merkurom u Ovnu mladiće odjednom imati šta da kažu, a mi ostali imaćemo tu mladalačku energiju i neki polet, drugim rečima podmladićemo se..

Merkur u Ovnu u prvi plan stavlja priču o nemačkom jeziku, mnogi mladi ljudi će se opredeliti za učenje tog jezika. Mladi i svi ostali sa ovom energijom dobijaju takmičarski duh, mnogi će bolje da uče, ako naravno budu imali strpljenja da sednu i "navale na knjigu". Međutim sa ovom energijom mladi mogu i da preteraju u nekim situacijama. Nadmetanje, rasprave, svađe. Ipak generalno svi nekako imaćemo više samopuzdanja zahvaljući strastvenom Ovnu. Jedino bi preterana imnpulsivnost mogla da nas dovede u nezgodne situacije. Jer Merkur ovde razmišlja (i mi sa njim) ovako: moram da kažem, moram prvi da kažem, ne mogu da ćutim, neću da ćutim..

U vreme Punog Meseca i POMRAČENJA  23.marta biće Merkur aktivan, najpre će biti u konjukciji sa Suncem, a zatim u trigonu sa Marsom što dodatno donosi snagu i intezitet.

e-mail novosti

Ako želite da dobijate Astrološke novosti na vašu e-mail adresu, upišite Vaše ime i adresu u polje ispod i na taj način ste se prijavili.
Sve novosti koje obavljujemo na sajtu Ulepšajte budućnosti biće Vam dostavljene na adresu koju ste upisali. Hvala