Zbunjeni Merkur - Natalna Karta - Izrada natalne karte, tumacenje, uporedni horoskop, sta me ceka u buducnosti

   

NAS radio CH

Najčitanije

Zbunjeni Merkur

Merkur je već samim tim što je prešao u Ribe u lošem dostojanstvu i u ovoj energiji ne oseća se baš dobro. Pored zbunjujuće energije Riba Merkur u ponedeljak 14.marta  u 20h 25' formira kvadrat prema Saturnu koji je na 16* Strelca. Istog dana i Venera formira kvadrat sa Marsom iz Strelca u 21h 47'. Dan kasnije 15.marta Merkur najpre formira sekstil sa Plutonom u 07h 58', a već u 10h 41' biće u opoziciji sa rxJupierom. Dan kasnije 16.marta rxJupiter je u trigonu sa Plutonom i na kraju 17.marta Merkur konjukcija Kiron na 21* Riba. Vidite i sami koliko je različitih aspekata koje će u samo par dana imati Merkur, pa samim tim neće nam biti baš lako da svoje misli držimo fokusirano i da jasno znamo šta zaista želimo.

 

14.mart u 20h 25' Merkur na 16* Riba kvadrat Saturn na 16* Strelca


Kod ovog aspekta je prvenstveno potrebno preispitati sopstvene emocije, jer je Merkur u vodenom znaku, kao i sve one okolnosti gde ste pritisnuti ili primorani (Saturn) da reagujete rečima i kroz verbralno izražavanje, kada je vaš emotivni život u pitanju. Da li na vašu vezu ili na nekoga za koga ste emotvno vezani, reagujete previše osetljivo, jer su Ribe osetljiv znak, a što vas dodatno i mentalno opterećuje (Merkur)? Možda preterujete ili na silu (kvadrat) želite neke sopstvene ideje, stavove i razmišljanja da nametnete i nailazite na otpor, jer odbijate da sagledate okolnosti iz realnog i opipljivog ugla. Ovo čak vaše misli i razmišljanja vodi u potpunu dezijorentaciju ili nesređenost. Slično, kao kada vam nedostaje neka realna procena ili nemate sposobnost da delujete razumno i praktično, pa nailazite na izazove i prepreke da sopstvene ideje sprovedete u dela. Potrebna je neka vrsta mentalne i misaone discipline, što uporno odbijate, jer je Merkur u Ribama vođen snovima i maštom i zato mu je teško da svoje ideje pretvri u dela i da ono o čemu razmišlja i konkretno realizuje. Čak i ono o čemu maštate ili sanjate, što je Merkur u Ribama, ostaju često samo snovi pod uticajem ovog tranzita, jer ste primoran i naterani da se bavite nekim nužnijim i praktičnijim stvarima. Kao kada gledate neku scenu u filmu u kojem glumac priča o tome kako bi se otisnuo na neko svoje mesto iz snova, ali sve ostaje samo na priči, jer nema realnih mogućnosti za to. Prisiljen je da radi od jutra do mraka da bi obezbedio neku egzistenciju, nema novac, pa čak može biti prisutan i strah da bi preuzeo nešto konkretno za nečim o čemu mašta ili što je njegov ideal. Slično kao da je misao već unapred osuđena na strah, posebno kada uroni u maštu i snove ili kao kada se odričete nekih svojih ideala, jer ste prisiljeni da iz nekih praktičnijih razloga odaberete nešto što je u ovom trenutku najpotrebnije.

 

 

Ali, Ribe su vodeni znak i to je usmerenost ka unutrašnjem svetu, gde je moguće doći do nekih odgovora (Merkur). Poslušati unutrašnji glas, jer odgovor ne dolazi iz spoljnjeg okruženja, nego je u vama, ali zbog kvadrata sa Saturnom, potrebno je suočiti se sa patnjom, teškoćama i strahovima da bi mogli da ga uopšte čujete. Kad privatite napore koji su povezani sa realnošću i kada se budete suočili sa svim izazovima, koji se nalaze u vašem stavrnom okruženju, onda možete doći i do odgovora, koji nosite u sebi. Merkur u Ribama je sklon povlačenju i zatvaranju, što posebno može biti naglašeno ovim kvadratom sa Saturnom, čija je funkcija da blokira. Zato je potrebno da se zaštitet od spoljašnjih negativnih uticaja, ali ne i zatvarati se, jer onda možete osetiti frustraciju i na emotivnom i na mentalnom nivou, koja se može manifestovati na više načina. Strah i blokade da kažete ono što osećate. Povlačenje u neki svoj svet, što može izazvati usamljenost, haotičnost i nesređenst misli, kao i depresivnost i tugu. Zatim, nesigurnost u ono što govorite i o čemu razmišljate, što vas još više može dezijorentisati. Saturn je često strah, posebno u napetim aspektima, pa i ovde postoji strah da se iznesu sopstvene ideje, planovi i razmišljanja. Na primer, u natalnom horoskopu ovaj aspekt može ukazivati da je neko još od malih nogu ometao kreativno, maštovito ili emotivno izražavanje, a onda i kasnije osoba ima nesigurnost ili strahove da se izražava kroz Merkura na emotivan, maštovit i osećajan način. Sve ovo utiče na krutost u komunikaciji, nefleksibilnost u stavovima, strah u izražavanju, distanciranost i rezervisanost, jer kao što sam rekla, postoji strah da se Merkur verbalno izrazi na emotivan i osećajan način. Zato je ovo aspekt ćutanja i povlačenja. Misli su pritsnute brigama i teškim temama, što takođe blokira maštovito i osećajno izražavanje. Ako Merkur u Ribama kaže „ja imam san“ onda u kvadratu sa Saturnom to je potpunije, „ja imam san, koji nikada neću ostvariti“, jer kao da neveruje u svoje snove. Ili, „ja imam snove, ali nemam vremena za njih“. Toliko bih ti toga pričao o svojim osećanjima i emocijama, ali ne mogu, jer se plašim. Zaronio bih i u sebe, ali me je i toga strah, jer se bojim šta mogu pronaći u sebi. Napisao bih ti pesmu, ali se plašim da me ne ismejavaš. Zato ćutim, a ako i progovorim, mogu zvučati kruto i grubo, jer se samo na taj način branim da ne otkriješ koliko sam ustvari osetljiv i slab.

 


 

Saturn u Strelcu teži da realizuje neke svoje ideale, ali mora ostati i dalje u granicama razumnog. Ovo bi značilo da ideali trebaju koristiti nekoj praktičnoj svrsi, što nije tako jednostavno, međutim kvadrat od Merkura u Ribama je smetnja, jer se planovi rasplinju i razvodnjavaju. To je slično kao kada imate dovoljno vremena, pa i strpljenja, ali nemate dobar i čvrst plan, jer ste u msilima i razmišljanju veliki zanesenjak (Merkur u Ribama). Ako i imate plan, onda nailazite na ometanje i to u kontaktima sa drugima, jer vam oni previše obećavaju što nisu u stanju i da urade ili su sposobni da vam prodavaju maglu. Kao da birate progrešne ljude za poslove i planove gde želite nešto čvrsto i opipljivo da uradite. Onda se sećate se nekih vaših snova ili ideja o kojima ste maštali, a što vas ometa da konkretno uradite nešto i da prihvatite činjenično stanje. Slično, kao kada vas neko još od malih nogu stalno pritiska i podseća na ozbiljnost, odgovornost i obaveze, a time vas udaljava od ideja i misli koje žele kreativno da se izražavanju. Nećeš slikati ili komponovati pesme, jer od toga nema hleba i egzsistencije i zbog toga kasnije kada treba nešto stabilizovati, učvrstiti ili osigurati nailazi se na prepreku i izazove, jer je um (maštovit i kretaivan) u sukobu sa „odabrati i uraditi nešto što daje sigurnost“. Saturn u Strelcu bi krenuo za hlebom po svetu, ali onda je u sukobu sa mislima, pa kada kaže „moram da se iselim ili odem u inostranstvo da bih imao sigurniji posao“ i kada dođete tamo, bićete svesni da ste se odrekli svojih snova, jer ste ustvari bili primorani na to. Strelac je znak koji ima za cilj bolji i ekspanzivniji život, a sa Saturnom se prihvata svaki napor da bi se tako nešto postiglo, pa dok radi ceo dan da bi sebi poboljšao uslove života i napredovao, razmišlja sa tugom o tome kako je nekada imao svoj kreativan kutak ili umetnički atelje, kojeg više nema. Kao da ideje i misli (Merkur) potkopavaju čvrste planove (Saturn), jer se ovde nailazi na izazov u pitanju „kako prihvatiti nužnost i realnost što može doneti boljitak, a istovremeno ostati veran svom maštovitom, senzibilnom i osetljivom umu?“

 

Ovaj tranzitni aspekt donosi odličnu koncentraciju ali se mogu javiti i ograničenja i privremene prepreke – Saturnov kvadrat sa Merkurom može doneti talas hladnoće i privremeno blokirati razvoj dogadjaja. Očekivan je talas depresivnih misli stoga zadržite pozitivan stav. Može doći do odlaganja u prepiskama ili telefonskim razgovorima, a negativna perspektiva i nedostatak volje za prihvatanje novih ideja je karakteristična za ovaj aspekt. Ne dozvolite da vas brine nedostatak inspiracije – suočavate se sa neodobravanjem vaših ideja. Izraženija opasnost od javljanja osećaja uljuljkanosti u lažnu sigurnost iz razloga što se neke stvari mogu shvatati prilično olako tako da to može dovesti do velikog razočarenja prilikom suočavanja sa realnim problemima u stvarnosti.

  

Inhibicije, nepoverenje, depresivno raspoloženje, teški uslovi rada. Manje zdravstvene teškoće, glavobolje.

Mnoštvo neprilika i briga, kolebljiv i nestalan um je sklon depresijama i pesimizmu. U govoru ispoljavate sarkazam. Do vas dopiru glasine – o vama kolaju loše priče kroz koju su preuveličani vaši nedostaci. Ovo je nepovoljan trenutak za potpisivanje dokumenata, sklapanja ugovora i održavanje korespondencije. Za vreme ovog tranzita primarni zadatak je sačuvati poverenje i ugled u kojima uživate, kloneći se pritom neopreznih reči.

Uzdržavajte se od upućivanja kritika ili prekorevanja i budite posvećeni u radu, negujte vedrinu ne popuštajući u naporima i budnosti pažnje.

Za vreme ovog perioda komunikacija može postati otežana, jer možda niste sigurni šta želite da kažete. Možda mislite da vaši doprinosi konverzaciji ne vrede utrošenog vremena; ovo zato što Saturn zahteva perfekciju. Zato treba da budete oprezni da ne previdite

pozitivne aspekte u sebi i u drugima. Jedan od efekata Saturnovih aspekata je da sve vidite na negativan način – potražite savet starije iskusne osobe, u kočiji sud imate poverenja. Svako zlo ima svoje dobro.

Uprkos svemu, vaša logika i racio su danas metodični i disciplinovani što će omogućiti da radite uključujući vrlo specifične postupke i da steknete solidnu pohvalu za rezultate. Ovaj tranzit je nepovoljan za pregovore svih vrsta. Bilo bi bolje da ih odložite.

Sa ovim aspektom moguće je (ali i ne mora, jer zavisi od vašeg natalnog šta će se zapravo dogoditi) da budemo nešto zabrinuti, da nas nešto pritiska i muči, nekada (naglasak je na nekada) su to crne (Saturn) misli (Merkur).Sporije se pamti, uči...misli. Misli lenje...Manje entuzijazma kada su misli u pitanju, komunikacija. Strahovi se gomilaju (tamo gde imaju "plodno" tlo)...Ponegde tuga, melanholija...

Možda pomogne ako vam kažem da su ovaj aspekt imali ili imaju:Salvador Dali, Čerčil, Stiv Džobs, Alister Krouli, Robert de Niro, Ringo Star.....

Ovo je i aspekt zaboravnosti, pa ili vežite konac na prst....ili navijte podsetnik , samo pripazite da nezaboravite zašto ste vezali konac....ili zašto ste navili podsetnik....Zapisujte!!! I odmarajte se čće, pravite pauze i setite se da će ovaj aspekt brzo da prođe....

Nešto više utiče na Ribe, Device, Strelčeve i Blizance....

 

14.mart u 21h 47’ Venera na 3* Riba kvadrat Saturn na 3* Strelca


Ovaj aspekt donosi muško – ženske sukobe, a pošto se istog dana dešava i aspekt iznad (Merkur kvadrat Saturn) mogući su ljubavne svađe sa prekidom komunikacije ili bolje rečeno, koje se završavaju sa ćutanjem. Do rasprave može doći do ne javljanja na telefon, kašnjenja i slično. Da ne bude sve negativno, ovaj aspekt može doneti i neodoljivu strastvenost. Muško – ženski susreti dolaze iz nećkanja i premišljanja.

Venera kreira kvadrat sa Marsom donoseći sklonost ka neskromnosti i preteranim uzbudjenjima.

Teško vam je da zadovoljite svoje potrebe, zapravo bi da naučite da više pažnje poklanjate sebi, umesto da brinete o tome šta drugi od vas očekuju. Danas prevazilazite nepovoljnu sliku koju već izvesno vreme imate o sebi.

Neobična napetost vas okružuje danas. Pokušajte da pronadjete ravnotežu, pronadjite se izmedju ljubavi i mržnje. Ne zaboravite na potrebe drugih, ne budite sebični i komunicirajte jer bi razgovor bi mogao da razjasni bilo kakve zabune.

Otvoreno izražavate svoja osećanja, ali se nalazite uvredjeni ukoliko vam se ne uzvrati na identičan način. Kritikujete partnera jer očekujete previše. Netaktičnost. Iako ovo može da bude tranzit naglašene seksualnosti tenzije u odnosima postoje i sprečavaju da se olako prepustite. Danas biste mogli konačno da raspravite probleme i nesporazume jer je ovo prilično stimulativan tranzit.

Netaktičnost vas danas dovodi u nezavidan položaj. Otvoreno izražavate svoja osećanja ali ste duboko povredjeni ukoliko vam se ne uzvrati na očekivani način. Neosnovano kritikujete, očekujete previše. Netaktičnost, i preterana upuštanja. Interesovanje za erotske igre može biti inspirativno za vašu vezu. Čuvajte grlo, i kontrolišite nivo stresa.

Ovo je potencionalno aspekt preterivanja, nezadovoljsva, netaktičnosti...sve to i još po nešto...Nemir bi mogao da zavlada....i neizdrž. Mogli bi se podići duhovi strasti... za nekog problem, za nekog stimulans...Pod uticajem ovog aspekta moguće su svađe, jer Mars hoće jedno a Venera nešto sasvim drugo...Mars je obično taj koji se ljuti, a Venera bi da se miri, uravnoteži...Ako vas ovaj aspekt ne vuče u rasprave, tenzije, onda vas "tera" da flertujete, zavodite, što ne mora da bude loše ako je vreme i mesto za tako nešto, i ako niko zbog toga neće biti povređen. Ovaj kvadrat bi mogao da bude i stimulans za nešto kreativno, strastveno, nešto što će vas pokrenuti...ALI...ovaj aspekt je i aspekt ljubomore, iznenadnih prekida, a sve jer se u njemu bore muški i ženski princip...Sve ovo se i dešava jer se dve energije ne razumeju, a opet se jako privlače .Venera u Ribama je zavodljiva, tajanstvena, romantična, osetljiva, Mars u Strelcu je vitez, bodyguard, avanturista, vatrenog temperamenta...kako onda da se razumeju, kako da sarađuju...a da ne "leti perje".

15.mart u 07h 58’ Merkur na 17* Riba sekstil Pluton na 17* Jarca

 

Možete “ukrasti” nečiju ideju. Razmišljanje o konkurenciji. Mlađa osoba želi da dobije nešto što nije zaslužila ali će vam pružiti dovoljno razumne argumente da to i ostvari.

Misli ovde intezivnije, energetski (Pluton) jače, psihološki takođe. Imamo mogućnost jasnijeg uvida u neke stvari jaču intuiciju... Intuitivnu komunikaciju, strastvenu (Pluton) komunikaciju (Merkur). Govor glasniji, snažniji (Merkur-Pluton). Manje je diskrecije, sve je više otvorenije i jasnije nego obično. Ponegde opsesivnost (Pluton) snažna potreba da se nešto nekome kaže. Dublje prodiranje i istraživanje u toku razgovora. Promena u načinu izjašnjavanja, u govoru...svakako više hrabrosti. Ovde neke misli, reči....(Merkur) mogu imati sposobnost transformacije, izlečenja, regeneracije (Pluton), odbacivanje zastarelog načina mišljenja... Iznenadna provala (Pluton) misli, reči. Oni koji zapisuju svoje misli i reči sada to mogu intezivnije i hrabrije... Imamo i više hrabrosti da se suočimo sa onim stvarima (misli) koje smo gurnuli negde (pod tepih, u orman, u neke kutijice...). Ovaj aspekt će istaknuti svačiji dar za duhovitost, daće nam analitičnost, intuiciju... Pomaže da imamo odličnu koncantraciju, i moć razumevanja događaja i ljudi... Inteligentno (Merkur) korišćenje snage (Pluton) volje. Aspekt je odličan tamo gde je potrebna analiza, predavanje, učenje, istraživanje, u medicini, ali i u finasijskim poslovima i transakcijama.

15.mart u 10h 41’ Merkur na 17* Riba opozicija rxJupiter na 17* Device


Teškoće u komunikaciji sa ljudima iz inostranstva. Mogući su problemi pri saobraćaju ka inostranstvu. Dugi razgovori koji će i pored par sati priče, ostati nejasni.

I ako je Devica praktičan znak ovde nema puno praktičnosti. Mogli bi da budemo skloni preterivanjima, raznim krajnostima i sl. Ne obraća se ovde puno ni na detalje. Budite oprezni neko vreme u sferi obrazovanja, zakona, pravde, morala... Pripazite da se ne "izgubite" u moru informacija, da ne preterate sa nekim izjavama...Ovo su velike (Jupiter) ideje (Merkur)... možda su i vezane za prošlost (retrogradni Jupiter). Ako se u sred sređivanja nekih papira i dokumenata pripazite malo, pripazite i ako idete na neki put opet na papire i dokumenta.

Teško je sa ovim tranzitom doći do neke istine, razdvojiti istinu od fikcije, stvarnost od fantazije. Teško je i skoncentrisati se na jednu stvar, um "skače" sa jedne stvari na drugu....

Prvo će Merkur dobiti pojačanje u vidu sekstila sa Plutonom. Intezivnije misli, reči dobijaju moćnu energiju! Jača i naša intuicija....Iskoristite ovu energiju!!!! Mada neće biti lako, jer isti taj Merkur biće suprotno (opozicija) sa RxJupiterom u Devici. Moguća su razna preterivanja. Od preteranog optimizma do preteranog pesimizma. Ovde je bitno i kako vi inače gledate na život, svet i okolinu. Da li ste izvorno (natalno) optimista ili pesimista. Jupiter ima energiju širenja i u pozitivnom i u negativnom smislu!!! Ovde su moguće razne krajnosti!!!

 

16.mart u 21h 05' rxJupiern na 17* Device sekstil Pluton na 17* Jarca


Već smo imali prilike da se upoznamo sa ovom energijom 12.Oktobra 2015. Ovo je dakle drugi put. Bitno je da znate da će biti i "treća sreća" 26.Juna ove godine. Kažu da sve što se dogodi dva puta mora da se dogodi i treći :)). Setite se Oktobra prošle godine, povežite sa ovom energijom sada i možda ćete znati šta bi moglo da se dogodi u Junu. Mogao bi ovaj aspekt, ovaj dugotrajni aspekt da popravi neke stvari. Da pozitivno utiče na sve nas. I ako je egzaktan u sredu i ako je centralni događaj ove nedelje biće on prisutan tokom cele nedelje i duže!!!

Planeta sreće i planeta moći u trigonu....

Mogućnost transformacije....Pozitivna (Jupiter) mogućnost transformacije (Pluton)...Lična trasformacija, transformacija života, ljudi iz vaše okoline....

Dobar aspekt i energija za povećanje blagostanja, finansija, uspeh u karijeri.... Uvećanje moći i uticaja....Često ovaj aspekt nazivaju aspektom bogatstva....

Znanje (Jupiter) je moć (Pluton)...

Više optimizma, ambicije...mogućnost uspeha...

Ovde su dve energije udružene u harmoničan aspekt, Jupiter: optimizam, obilje, ekspanzija, rast, vera, mudrost, filozofija, sloboda, istina... i Pluton: moć, kontrola, regeneracija, transformacija, čćenje, promene (suštinske), smrt i ponovno rađanje....Tu su i dve energje zemlje Devica i Jarac koje tako zajedno udružene donose mogućnost uspeha, priznanja, napredovanja u poslu, karijeri, društvnoj lestvici....mogućnost finansijske i materijalne sigurnosti...

Imaćemo mogućnost transformacije života od onog svakodnevnog i rutinskog, poslovnog i profesionalnog... Oslobađanje od svega onog što nas sprečava da rastemo, širimo se....Ovo je i menjanje životne filozofije i vidika, menjanje i širenje....Mogućnost da se vidi šire i dalje.....mnogo šira slika sveta i okruženja....Ovo je otkrivanje istine....životne istine!!!

Pogledajte gde vam se u horoskopu nalaze Jupiter (kuća u Devici) i Pluton (kuća u Jarcu), tu negde su i dešavanja i uticaji....Pogledajte i kojim  oblastima- kućama vladaju Jupiter (Strelac i Ribe) i Pluton (Škorpija) i te kuće su bitne za tumačenje....U tim kućama u tim oblastima života mogući su događaji ili psihološki uticaji....Ono "seme" koje je posejano krajem 2007. sada bi moglo da izraste u nešto moćno....Imate tri šanse, tri prilike, iskoristite ovu energiju od sada do Juna 2016.

 

Najvažniji uticaj ovog trigona je da možete preduzeti korake da poboljšate svoj život u ovim oblastima - kućama u kojim se nalaze ove dve planete...Ako ste imali ili imate neki problem ovo je vreme da se on i reši..., jer ovaj trigon donosi ogromnu energiju koju treba iskoristiti...Kako ovaj aspekt donosi želju da se bude najbolji, želju za liderstvom, kao i želju za bogatstvom....to treba smestiti u vaše živote i vaše priče i sve lepo iskoristiti dok taj uticaj traje....Iskoristite i veliku želju za dokazivanjem....a imate sve sreću, ekspanziju, optimizam (Jupiter) i ogromnu energiju i moć regeneracije (Pluton)...

Negde ćete pročitati da ovaj aspekt donosi ogromno bogatstvo...., naravno da treba imati u vidu vaš natalni horoskop i da li tu mogućnosti i potencijala  za bogatstvo ima...I šta je uopšte za koga bogatstvo? Neko će misliti na milione, neko na par hiljada dinara....

 

17.mart u 14h 27' Merkur na 21* Riba konjukcija Kiron na 21* Riba

 

Kada duša boli ....znak da nešto nije u redu?!

Kada organizam počinje da se brani? Od potisnutih osećanja, od nagomilanog besa, stresa, tuge? 

Onda kada telo (organizam) više ne može da se brani, kada popuste brane.... Tada nastaju tkz. psihosomatske bolesti.... Recimo visok pritisak (tako kažu stručnjaci) nastaje kod ljudi koji nisu zadovoljni svojim životom i sa onim što su u životu postigli!!! Cistitis imaju ljudi koji previše brinu, migrena se javlja kao otpor prema obavezama itd... Znači duša pošalje signal kada nešto nije kako treba....

 

"Svaka bolest je izlečiva ali nije svaki pacijent."

Ovde dolazimo do teme: Merkur konjukcija Kiron! 

Za bolje razumevanje svega ovog potrebno je znati šta predstavlja Kiron

Simbol Kirona i liči na ključ, on predstavlja vrata koja se otvaraju u bezizlaznoj situaciji, on predstavlja nešto novo originalno ili paradoksalno rešenje, alternativno rešenje...Kirona smatraju zaštitnikom alternativne medicine...

Kiron u Ribama u tranzitu: mašta, filmske ljubavi, saosećajnost, i podrška drugima, kreatvno povlačenje, traženje unutrašnje harmonije, zadovoljstvo u duhovnim stvarima, pomoć drugima i pozitivan uticaj na okolinu posebno ako je aspekt dobar. Kiron u Ribama crpi veliku snagu Neptunovske intuicije, tu je izvor snage i moć izlečenja, potrebna je i vera naravno ... 

Sa Kironom u Ribama svet imaginacije može se doživljavati kao stvaran, naročito ako su osobe mlade. Sa ovim položajem Kirona privlače nas ljudi kojima treba podrška, koji zahtevaju dosta vremena i energije. Zbog svega ovog potrebni su nam periodi kreativne izolacije.

Ako je Kiron ključ on onda otvara vrata... On nam zapravo ukazuje gde duša boli.  

U natalnoj karti ukazuje na područje u kome je duša ranjena u prošlosti. U tranzitu slična energija. Ima prirodu Meseca samo mnogo dublju, iscelitelj je - transformacija ranjenika u iscelitelja.

Kiron se nalazi između Saturna i Urana, prošlost i budućnost. Nije previše ograničen prošlošću, nije sasvim u stanju da se vine u budućnost, tu je negde između.  

Kiron je vrlo mudar učitelj i vrlo darovit iscelitelj. Kiron je ranjeni iscelitelj bilo da se radi o: fizičkim, emotivnim, mentalnim, duhovnim bolima i ranama!!!!

To što je u Ribama ima veći potencijal za izlečenje..... i tela i duha (duše)....Kiron je u Ribama još od 2010. i boraviće tu još oko trinest godina sve do 2023. Dakle imamo čitavih trinest godina gde nam ovaj tranzit nudi priliku i šansu za izlečenje .....kada ovako posmatramo, kada gledamo dužinu trajanja nekog tranzita i uticaja više se misli na globalnu priliku i šansu....mada naravno ovde je bitna i lična priča....Prošle godine od juna do novembra Kiron je bio retrogradan, sada je direktan i pruža šansu da nešto više uradimo i svi zajedno i svako posebno u vezi ove teme koja nas sve podjednako muči.....teme iz pod naslova:  Kada duša boli ....znak da nešto nije u redu?!


Kiron konjukciji sa Merkurom

Bol, rane...(Kiron) povezani sa mislima, rečima, govorom...(Merkur)

Veća osetljivost u komunikaciji sa ljudima... Ovde reči (Merkur) mogu da zabole (Kiron)... 

Rečima možete i povrediti nekog...ili neko vas. Razgovor, komunikacija mogu biti bolni... 

*Misli mogu biti bolne....

Braća, sestre (Merkur) bolesni....vest o bolesti. Ili je to negde potreba da se odnos sa braćom i sestrama izleči...

*Međutim kako je Kiron i ključ za (iz)lečenje... reči mogu da budu lek, ili lekovite reči... 

Nekoga rečima, govorom možete izlečiti ili obrnuto neko vas može rečima izlečiti....

Vreme u kome je dobro otvoreno razgovarati o problemima, o onome što vas boli, povređuje...

Ključ (Kiron) za isceljenje je u mislima (Merkur)....nekim informacijama... 

Ključ je i u pronalaženju (razmišljanju)  onoga što zadaje bol...

Ova konjukcija može da ide u dva smera....

Jedan je razumevanje (Merkur) ličnog bola, svega onog što vas na neki način muči, tišti....ako vas duša boli..... zašto boli....gde je i kakav je put izlečenja... Neko to ne može sam.... neko će se obratiti osobi od poverenja i ispričati (Merkur), neko će se obratiti nekom stručnijem. Drugi pravac je razumevanje, slušanje (Merkur) tuđeg bola....i ne samo slušanje....već ko ima taj dar može i rečima pomoći onom kome je pomoć potrebna.....

I ovde dolazimo do naslova: Reči imaju moć isceljenja.....

Mada ne samo reči, ovde je i intuicija bitna... Um (Merkur) otvoren za informacije, iskustva, razumevanje onoga što nas muči (dušu pre svega), što nas tišti....Za ovu priču bitno je da znate: Gde se nalazi (u kojoj kući - oblasti života) ova konjukcija u vašem horoskopu. Jer tako ćete znati u kom pravcu ide ova energija... Tu dolazimo i do: "Svaka bolest je izlečiva ali nije svaki pacijent." Svako različito reaguje na život, na sreću, tugu, bol.... Tako je i sa ovom konjukcijom.....


e-mail novosti

Ako želite da dobijate Astrološke novosti na vašu e-mail adresu, upišite Vaše ime i adresu u polje ispod i na taj način ste se prijavili.
Sve novosti koje obavljujemo na sajtu Ulepšajte budućnosti biće Vam dostavljene na adresu koju ste upisali. Hvala