Totalno pomračenje Sunca u Ribama - Natalna Karta - Izrada natalne karte, tumacenje, uporedni horoskop, sta me ceka u buducnosti

   

NAS radio CH

Najčitanije

Totalno pomračenje Sunca u Ribama

Pomračenje Sunca se događa u sredu 09.marta, ali pre toga Sunce je vrlo aktivno već od nedelje. U nedelju 06.marta u 07h 03' Sunce na 16* Riba formira kvadrat prema Saturnu koji je na 16* Strelca. U ponedeljak 07.marta u 05h 40' Sunce na 17* Riba sekstil sa Plutonom koji je na 17* Jarca. U utorak  08.marta u 11h 56' Sunce na 18* Riba opozicija rxJupiter na 18* Device. Na kraju posle ovakvog ''ringišpila'' dolazi totalno pomračenje Sunca na 18* Riba gde će se sastati sa Mesecom. Mlad Mesec i TOTALNO POMRAČENJE SUNCA dogodiće se u sredu u 02h 57' na 18* Riba.

 

U nedelju 06.marta Sunce kvadrat Saturn

Sunce u Ribama u kvadratu sa Saturnom u Strelcu na 16*. Na vidiku "teški muškarci". Svima nama mogućnost pesimizma, nekih ograničenja, teškoća. Oslabljena volja (Sunce).... Negde i manjak energije... Pripazite dan dva na zdravlje, posebno ako su ove dve planete loše raspoređene u vašem horoskopu. Problemi sa kostima, zubima, generalno manjak energije i vitalnosti. Kod nekih od vas ovo bi mogao da bude sukob sa autoritetima, negde sa očevima ili nekim starijim članom porodice, prijateljem. Mogući problemi u karijeri (Saturn). Kod mnogih možda ništa od svega ovog tek neka melangolija ili tmurno raspoloženje. Ne traje dugo ovaj aspekt...ali ipak!

Energetski nivoi nisu tako visoki kako mogu biti i bilo bi bolje da ostanete kod svoje kuće danas. Možda bi to bilo najbolje, jer okolnosti mogu izazvati konflikte kojim u ovom momentu niste dorasli. Skloni ste da kritikujete, što vas ne čini posebno popularnim među kolegama a niti kod šefova. Može biti opasno da uzimate svoju situaciju previše ozbiljno i tako previdite da uzmete u razmatranje i prava ljudi koji su oko vas. Ovo je ozbiljan problem koji vi možete zaobići ako držite stisnute zube i vežbate samodisciplinu.

Ovaj tranzit vas upozorava da tokom dana treba uskladiti poimanje dužnosti sa shvatanjima o ličnim vrednostima. Dakle, pravo vreme da se život uskladi sa spoljašnjim uslovima i okolinom. Primetićete da će vaši napori ili zahtevi biti podvrgnuti strogoj proveri i vrednovanju od strane vaših kolega, prijatelja ili suparnika, te da će vam pretpostavljeni strogo odmeriti vrednost. Ovo vreme nije pogodno za bilo kakve promene, osim ako nisu zaista apsolutno neophodne. Treba da budete veoma obazrivi u davanju obećanja, jer ćete kasnije uvideti da ih je mnogo teže ispuniti nego što ste u tom trenutku pretpostavljali. Ovo je i loš trenutak za preuzimanje obaveze bilo koje vrste, pošto se priroda života ogleda pre u kontrakciji nego u ekspanziji, a sa životnim prilikama i vitalnošću je sličan slučaj. Ovaj aspekt se često negativno odražava i na zdravlje, usled nedostatka vitalnosti ili preterane iscrpljenosti. Bolest koju na sebe navučete u ovo doba ispoljavaće tendenciju prelaska u hronično oboljenje. U ovom periodu treba da posvetite posebnu pažnju kontrolisanju i odmeravanju svog unutrašnjeg stava prema okolini, pošto je zastupljena i prisutna sklonost ka preteranoj strogosti, kritičnosti ili neadekvatnom vrednovanju situacije ili svojih kolega.

U ponedeljak 07.marta Sunce  sekstil Pluton

Ovo je energija čišćenja... bilo čega, od ormana do onog u vašim glavama . Energija promene! Ovo je i energija liderstva! Energija uticaja na one sa kojima ste u nekom odnosu...Borba za vlast, samopotvrđivanje, superiornost... Samo što ovaj aspekt ne traje dugo, tek dan dva... ali traje i treba ga iskoristiti...

Krenite u čćenje i pre zvaničnog početka proleća....

Osmislite promene koje ćete danas implementirati u dnevnu rutinu. Snaga volje i sposobnost da uvidite  sve što vam je potrebno pomoći će da definišete nove ciljeve. Odličan dan za regeneraciju. Danas možete promeniti loše navike, eliminisati sve što je nepotrebno i ne funkcioniše - imate moć. Grupne aktivnosti donose zadovoljstvo, osobe na visokim položajima su veoma receptivne su za novi pristup. Postavite temelj promene.

Borba za prevlast, naglašena želja da budete superiorni u odnosu na druge, samopotvrdivanje. Ovaj tranzit će vam dozvoliti da proživite dan punim intenzitetom. Sunce, koje vlada voljom podržano je sesstilom Plutona, planetom moći i regeneracije. Ovo je samo jednodnevan harmonični tranzit koji daje šansu velikim promenama u vašem životu, mada će one imati pozitivan uticaj na vas jer postajete svesni  značaja kontrole sopstvenog egoizma.

Koncentrisani ste na ciljeve i lako se upuštate u borbu za vlast. Ostvarujete nove ideje, izuzetno snažne volje i koncentracije, sposobni za skoro sve jer ste neustrasivi i osećate ogroman priliv energije. Izvanredne mogućnosti regeneracije. Sposobni ste da iz tudje štete izvučete benefite. Ovaj aspekt vam daje snagu da se nametnete, koncentracija i samokontrola su izuzetno snažni, a vi odlično procenjujete šta i kada treba reći i učiniti. 

Danas možete uneti neke korisne promene jer će snaga volje i percepcije pomoći da primetite sve kombinacije koje mogu omogućiti bolji život. Moguće je obnavljanje u svim segmentima života, izmenite loše navike koje su nepotrebne ili prevazidjene. Imate svu potrebnu snagu volje danas. Grupne aktivnosti mogu doneti fantastičan uspeh danas, a šefovi su receptivni za vaše ideje - pravi je trenutak da ih prezentujete. Ovaj tranzit modelira ego na neobičan način, darivajući osećaj dominacije. Da bi se u vezi i odnosima postigla harmonija potrebno je prepuštanje a ne izjašnjavanje ega jer bi u protivnom veza postala agonija. Pokazivanje emocija i ranjivosti može doneti mnogo bolji ljubavni i seksualni život.

U utorak  08.marta Sunce opozicija rxJupiter

Ovaj aspekt provocira aroganciju, sebičnost... i neku vrstu preterivanja. Sa ovim aspektom u krizi bi mogli da budu ili moral ili finansije ili i jedno i drugo. Sa preterivanjima, negde bi mogla da se javi pohlepa, negde preterana velikodušnost... Pripazite ako dajete neka obećanja, sa ovim aspektom se može obećati nešto što nije izvodljivo da se uradi i ispuni... Kako sa ovim aspektom uglavnom ide preterivanje mogao bi da se javi i preteran optimizam negde do euforije... Mogla bi da se probudi sujeta, ponos, licimerje... Javljaju se razne predrasude, sumnjivi moral... Moglo bi da se dogodi i da se propuste neke dobre prilike, a sve zbog želje za nekim brzim uspehom... posebno u finansijskim aspektima života...Generalno: čuvajte se lažnih obećanja....

Što se energije tiče biće je i viška, samo ovde sa ovim aspektom se obično ne zna kada je dosta i kada se treba zaustaviti... Sa ovim tranzitom uglavnom se želi više od života... Osim optimizma ovde raste i samopouzdanje... i vrlo lako može doći do precenjivanja i situacije i ličnih sposobnosti... Budite oprezni sa novcem, zakonom, očekivanjima... Lepo je imati visoko mišljenje o sebi, ali i ne preterivati u tome... Arogancija i sujeta ne stoje nikome lepo.

 

U sredu Mlad Mesec na 18* Riba-konjukcija Sunca  i  Meseca

TOTALNO POMRAČENJE SUNCA

Kroz energiju Riba doživljavamo neki kraj neko čćenje. Prolećno čišćenje! Samo ovo je više od prolećnog čćenja životnog prostora, kuće, ormana....itd. Ovo je i psihološko čćenje i neka vrsta lične transformacije, ovo je prolećno čćenje pre zvaničnog početka proleća... 

Pomračenje u Ribama na 29*27' imali smo 20.Marta 2015. 

Zatvaraju se jedna vrata..... otvaraju druga .

Pomračenje i Mlad Mesec je priča o nekom kraju i početku! Samo u početak se ne ide sa teretom...sa nekim teretom iz prošlosti. Međutim baš ta prošlost je negde važna jer bez nje ne bi bili ono što jesmo, ona nam je na neki način i ucrtala put kojim idemo dalje. A da bi išli dalje nečeg se iz te prošlosti moramo rešiti, promeniti, završiti .....kako ko već prema svom karakteru (natalnom horoskopu). Ni jedan novi početak neće doći sam od sebe. Njega pokreće nešto što je bilo pre tog novog početka!!!

Sa energijom Riba stigli smo do nekog kraja....umorni, isfrustrirani, nakupljeni energije svih znakova kroz koje je kružila energija od predhodnog ciklusa (Ovan-Ribe)!!! Došli smo do kraja puta već pomalo nestrpljivi da dođe bolje sutra. Prosto je duši (Mesec) potrebna nova energija i volja (Sunce)... i to nam i pruža Mlad Mesec.....priliku za novi početak! U Ribama....to je potreba za iskupljenjem, izlečenjem....i opraštanje je deo ove energije. Svima nam je potrebna druga šansa!!!

Negde su ove promene dramatične, negde su postepene (što je bolja varijanta :). Da kada prođe neko vreme (efekti Mladog Meseca i Pomračenja Sunca idu i do šest meseci) i pogledamo unazad shvatimo da je do neke promene došlo, zapravo da tek kroz vreme dobijemo "dokaze" da je do promene došlo. Ovo posebno važi za one nestrpljive, za one koji pročitaju da će se nešto dogoditi i misle da je to sada i odmah....pa kada ne bude onda se razočaraju....ponekad ni kroz vreme ne uvide da je do promene došlo... Zašto? Pa to je nešto u karakteru!!! Nismo svi isti i ne doživlajavamo uticaje planeta svi na isti način.....Srećom :). Jer da jesmo sve bi bilo drugačije i vrlo predvidljivo. 

Pomračenje Sunca i Mlad Mesec provociraju novi životni ciklus i promene! Sada sve ovo imamo u energiji Riba!!!

Šta je zapravo Mlad Mesec? Konjukcija Sunca i Meseca - astrološki. Mesec nije vidljiv jer ga Sunce nadjača! Mlad Mesec nas uvodi u novi ciklus gde ćemo za četrnest dana imati Pun Mesec....Ono nesvesno u nama je najjače. Emocije su najjače i intezivnije nego obično. Šta je Pomračenje Sunca - astrološki? Mesec se nalazi ispred Sunca i blokira njegovu svetlost. Pomračenje Sunca se dešava obično dva puta godišnje na oko pet šest meseci između pomračenja! Pomračenje Sunca je jaka i moćna energija slična Mladom Mesecu samo što je moćnija i intezivnija!!!

Na dan mladog Meseca, da bi se podstakle novine i promene koje dolaze i da bi one bile pozitivne i dobre po nas, dobro je radimo vizualizaciju. Ovoga puta je mlad Mesec u Ribama koje pojačavaju intuiciju, maštu, uticaj posvesnog, snova, moć isceljivanja, ozdravljenja, kreativnosti i plodnosti, pa je dobro u toku dana 9. marta krenuti sa promenama, bilo da je reč o lečenju, ili početku neke druge važene promene, nove ljubavi, novog načina zarade ili nešto drugo. Da biste podstakli novine, najpovoljnije vreme za vizualizaciju i maštanje o onome što biste želeli da privučete je odmah na početku 9. marta .

Obratite pažnju te noći i na snove, jer oni naročito mogu da ukažu na promene koje vam predstoje. Poznato je da ukoliko se u noći mladog Meseca sanja nešto što je radosno, to je dobro za ceo mesec.

U znaku Riba je moć imaginacije, mašte, a podsvesno je izraženo i moćno. Mlad Mesec u Ribama daje veliku mogućnost da privučemo nove promene i to maštajući o njima.

 

Mlad Mesec i vi.....

Da bi znali gde je vama priča o nekom kraju i novom početku potrebno je da znate u kojoj kući vam se nalazi ova konjukcija! Ako ne želite da se time petljate imate u Nedeljnom horoskopu za znak ili podznak gde vam se Mlad Mesec nalazi prema prirodnom horoskopu i to može i te kako da posluži. Naravno da je bolja priča ako znate gde se nalazi u vašem horoskopu, ali može i tako preko znaka.

Za one naprednije : potrebno je da znate koje aspekte ova konjukcija Mlad Mesec pravi sa vašim ostalim planetama.... jer će to pojasniti situaciju sa krajem i početkom!!! Ako niste u tom fazonu onda pratite koje tranzitne aspekte pravi Mlad Mesec sa ostalim Tranzitnim planetama.

Pomračenje Sunca je takođe prilika za novi početak

Solarna eklipsa (pomračenje) nam govori o tome da treba nešto da započnemo, da učinimo nešto, to je i logično jer su tada Sunce i Mesec u konjukciji, a to je vreme za nešto novo, za neki novi početak, za stvaranje nečeg novog.....Kao da stavljate neku crtu od koje se polazi u nešto novo...

Pomračenja možemo gledati kao okidače... kao energiju koja može aktivirati neki događaj. Znak u kome se pomračenje nalazi ima ogroman značaj za sve događaje koje će inače pomračenje pokrenuti... Mnogo je bitno da li se u blizini nalaze neke planete ili da li ta energija pravi neki aspekt sa nekom od natalnih planeta.....Pročitaćete negde da u vreme pomračenja ne treba nešto započinjati, niti donositi važne odluke, jer bi moglo da se dogodi da to nešto propadne ili da se naša očekivanja ne ispune. Pomračenje sa sobom nosi razne strahove i razne priče. Ima tu nečega... Ipak uprkos svemu neki događaji u vreme pomračenja mogu biti pozitivni... Jer poenta u novom početku je da se pre toga nešto završi i tu je možda ponekad problem ali sve to kasnije kada prođe možemo videti kao pozitivnu promenu....

Kako će pomračenje Sunca uticati na vaš horoskopski znak?

Ovan

 

Ostavićete prošlost za sobom. Imaćete potrebu da se pročistite, da ugodite sebi više. Nećete više robovati svojim strahovima, nego ćete početi da razmišljate o budućnosti, o promenama koje treba da uvedete da ne biste osećali nezadovoljstvo i tugu.

Bik

Nećete više provoditi vreme sa ljudima koji su Vam bliski, ali Vam ne prijaju naročito. U život će Vam ući neki novi ljudi koji će Vam više odgovarati. Promenićete stav prema sebi, tako što nećete dozvoliti da Vam neko priča šta treba da radite, a da Vam u isto vreme odmaže. Novi kontakti će biti od pomoći.

Blizanci

Pokušajte da na poslu uvedete neke novine. Ako ste razmišljali da promenite je posao sada je vreme za to. Svaka opcija koja je loša po Vas mora biti eliminisana, dajte sve od sebe da ne ostajete u firmi u kojoj Vam nije dobro, jer će se uskoro ukazati neka nova prilika. Nemojte je propustiti.

Rak

Rakovi će biti pomalo pomereni iz koloseka. Aktuelno će biti povodom ovih aspekata završavanje sa starim obrascima ponašanja i razmišljanja. Bolje je prihvatiti nove prilike, nego neke stare obnavljati. Razmišljajte više o putovanjima i korišćenju slobodnog vremena, morate imati svoj život. Promenite stav prema sebi, stavite sebe na prvo mesto.

Lav

Promenićete odnos prema novcu. Potrudite se da se usredsredite na štednju, a ne samo na trošenje. Bitno je da se ipak ne nervirate ako imate neki kredit, jer nemate ništa od toga. Sad je gotovo. Gledajte da date šansu nekim novim poslovnim prilikama. Ukoliko ste u vezi koja ima nedefinisan status potrudite se da porazmislite da li je to stvarno dobro, jer je bolje sve od stresa u odnosima sa drugima. Raščistite to.

Devica

Svi problemi u partnerskim odnosima će se rešiti, jer nećete više ostajati u lošem odnosu. Nema čekanja. Prioritet je kompromis, ali ne valja ništa graditi na lošim temeljima. Raščistite sa prošlošću, čekaju Vas bolje prilike.

Vaga

Odlučićete koji su Vam prioriteti u vezi sa poslom. Ostavljate balast prošlih iskustava za sobom, nećete se više nervirati oko stvari koje ne možete da promenite. Potrudite se da povedete više računa o svom zdravlju, a ne samo o poslu, jer ste do sada previše ugrožaali svoje zdravlje.

                 

Škorpija

Promenićete odnos prema vezama. Potrebno je da znate da ne treba da se vraćate na staro, da bi to bilo samo pogubno. Oni koji su u vezama treba da raščiste šta moraju i da se ne opterećuju onim što je bilo. Gledajte napred, u budućnost. Slobodni će dobiti nove šanse da ostvare uspešan odnos.

Strelac

Dragi Strelčevi, promene u vezi sa porodicom su ključne. Počinje novi ciklus, novi život. Drugačije ćete se odnositi prema dragim ljudima i neće više biti emotivnog balasta iz prošlosti. Vreme je za "čišćenje".

Jarac

Počećete da razmišljate drugačije nego do sad. Nećete se opterećivati sitnicama, ali razmislićete o svom usavršavanju. Potrebna su Vam putovanja, promena mesta, pa unesite neku novinu u život povodom toga. Bitno je da se nešto dešava.

Vodolija

Vodolije će promeniti odnos prema novcu, konačno će početi da se sve odvija kako treba. Nove prilike poslovne će doneti dobre stvari. Ne odbijajte ih, nego budite otvoreni prema svakom potencijalnom izvoru prihoda. Promenićete način gledanja na materijalno.

Ribe

Ribe će promeniti odnos prema sebi. Konačno će pozavršavati sve poslove i obaveze koje se tiču samo njih. Manje će misliti na druge, više na svoje potrebe.

 

e-mail novosti

Ako želite da dobijate Astrološke novosti na vašu e-mail adresu, upišite Vaše ime i adresu u polje ispod i na taj način ste se prijavili.
Sve novosti koje obavljujemo na sajtu Ulepšajte budućnosti biće Vam dostavljene na adresu koju ste upisali. Hvala