Mars u Strelcu-pravdoljubivi vitez - Natalna Karta - Izrada natalne karte, tumacenje, uporedni horoskop, sta me ceka u buducnosti

   

NAS radio CH

Najčitanije

Mars u Strelcu-pravdoljubivi vitez

Mars menja znak i energiju i iz Škorpije 06.marta u 03h 28' prelazi u Strelca. Sa ulaskom Marsa U znak Strelca bićemo pokretljiviji, željni avanture, širićemo horizonte, želja za znanjem je takođe pojačana, ali najviše ćemo se boriti za pravdu i istinu. Takođe bitne promene mogu se očekivati sa svim vezanim za inostranstvo. Sve do 17.aprila Mars je direktan pa do tada možete uraditi bitne pomake, a nakon toga kad krene u retrogradni hod sa 8* Strelca kreću zastoji i problemi. Mars kreće u direktan hod 30.juna sa 23* Škorpije.

 

I tako naš Mars posle boravka u vodama Škorpije ulazi u vatru Strelca... Samo da otrese vodu sa sebe i uzjaše nekog konja i krene u avanturu... Bilo mu je potrebno tako nešto... Uzjahaće i krenuti ka horizontu (Strelac).... da širi vidike . Počinje za njega svojevrsna avantura ali i naša zajedno sa njim... Mada ne samo avantura već i potraga za istinom (Strelac)... To je zanimljiv put (Strelac)....Mars kreće u ofanzivu....

06.Mart: 03:28: Mars ulazi u Strelca

Mars će napustiti strastvenu i intezivnu Škorpiju i ući u optimističnog Strelca, spreman da odapne luk na streli, da uzjaše nekog konja i da krene u avanturu... e sada da li u borbu sa vetrenjačama ili neku drugačiju avanturu zavisiće malo i od ostatka horoskopa... Bilo kako bilo ovaj Mars je vrlo aktivan, kako i ne bi sa energijom vatrenog Strelca, doneće pride i puno uzbuđenja u naše živote u narednom periodu....  Sa ovakvim Marsom neko će u krenuti filozofsku borbu, neko u religioznu i duhovnu, neko će u pravne bitke i zavrzlame, drugi oni srećniji će na neki put, neko će se aktivirati fizički i baviti se sportom, probudiće se takmičarski duh... Optimizam će porasti, drugi će brinuti o moralu, moguća brza vožnja autoputevima, puna igrališta, želja za istraživanjem povećanja, avanture svake vrste biće više nego primamljive, daleki putevi otvoreni, poslovi sa inostranstvom, biće aktuelni neki ministri, lovci kreću u lov, neko će krenuti u duge šetnje... Ima ovde puno energije, tako da ona može biti i pogrešno korišćena i usmerena...i eto buntovnika, imuplsivnih reakcija, gde se lako plane ali plamen i brzo prođe :-), takav je Strelac. Mnogi će pomisliti da je sreća negde "tamo daleko" pa će opet želeti da odu odavde...da promene sredinu. Mnogi će postati hiperaktivni...Akcije će nam biti motivisane našim idealima...želećemo da zaštitimo slabije... Hoće li policija i vojska biti nešto aktivniji, hoće li nam stizati kazne, ili nešto sasvim drugo možda ćete krenuti u avanturu zvana dokumenta, pasoš možda... Hrabrosti neće faliti....Neko će se probuditi sa išijasom, nekog će mučiti kukovi, nekog noge butine posebno, čuvajte kičmu.... Dok traje ovaj tranzit ne sukobljavajte se sa zakonom, ne vozite brzo posebno ne na autoputu (Strelac)... Devojke, žene eto vama muškarca iz inostranstva (nekima naravno), neke druge će možda ispratiti svoje jače polovine na put..., druge će upoznati nekog sportistu ili nekog "zaluđenog" za sport, one koje vole avanturiste eto njih... Svima i ženama i muškarcima pojačane strasti, želje za avanturama, i promenama, promiskuitetan je ovaj Mars .

Mars će boraviti u Strelcu od 6.Marta do 27.Maja kada će ponovo ući u Škorpiju.... 2.Avgusta Mars će još jednom boraviti u Strelcu sve do 27.Septembra kada će ući u Jarca!!! Mars će krenuti u retrogradni hod iz Strelca 17.Aprila sa 8*, 27.Maja ulazi u Škorpiju, u direktan hod će krenuti 30.Juna sa 23*Škorpije!!!!

U znaku Strelca Mars usavršava svoju veštinu, svoju simboliku i uči se onome što mu u njegovom osnovnom značenju nedostaje, a to je ležernost i opuštenost, širina duha, što su kvaliteti Strelca. Mars je po prirodi napet, uvek spreman za akciju, nestrpljiv, nagao. U znaku Strelca on profinjuje svoje kvalitete time što uči kako se gađanje iz luka ne uvežbava samo zato da bi se pogodila meta, a mačem se ne zamahuje samo zato da bi se neprijatelj oborio. Da bi neko mogao da postane pravi majstor gađanja iz luka Marsu nije dovoljno samo čisto tehničko znanje. Sve potrebne tehnike je već savladao u prethodnom znaku, Škorpionu. U Strelcu ga čeka usavršavanje i izgrađivanje veštine koja prevazilazi tehničko znanje. U slučaju gađanja iz luka to znači da strelac (Mars)  i njegovo oružje, u ovoj simbolici luk i strela, više nisu dve odvojene stvari, već je na Marsu da nauči da svoje oružje koristi kao produžetak sebe samog, da strelac i njegov luk i strela postanu jedno.

 

 

Ako malo bolje razmislite o ovoj simbolici, zaključićete već iz sopstvenog iskustva da kada razvijate bilo koju veštinu, ili da odredimo konkretno kroz simboliku Marsa i Strelca, kada počnete da trenirate bilo koju sportsku veštinu koja osim korišćenja vašeg tela uključuje i rukovanje nekim sportskim rekvizitom (luk i strela, koplje, disk, motka, snajper, lopta, teniski reket i sl.), prvo morate da savladate osnovne pokrete svojim telom, a zatim i tehniku rukovanja rekvizitom koji u vašoj sportskoj disciplini koristite. Ali ako želite da se probijete u krug vrhunskih sportista, onda shvatate da koliko god trenirali i usavršavali svoju tehničku pripremljenost, i dalje ne postižete rezultate koji bi vam omogućili status vrhunskog sportiste. Zašto je to tako? Upravo zato što svo vreme doživljavate sebe odvojeno od rekvizita koji koristite. Pri tome razmišljate o svakom vašem pokretu i najviše pažnje obraćate tome da savršeno tehnički izvodite pokrete, a to je ono što vam onemogućuje da prevaziđete sopstvene granice. To čini razliku između prosečnog i vrhunskog sportiste. Vrhunski sportista ne razmišlja o tehnici. On unosi sebe u igru i u potpunosti se prepušta svakom svom pokretu, pretvara se u pokret. Uzmimo na primer vrhunskog tenisera. On, njegov reket i loptica su jedno. On uopšte nije svestan ni reketa ni loptice. Tokom igre, on se svakim svojim pokretom "pretvara" u onu lopticu i zato postiže vrhunske rezultate. Ovo sve što sam vam opisao je analogno simbolici znaka Strelca, jer je to onaj deo prirodnog horoskopa gde započinjemo da nadograđujemo svoju telesnost, a nadogradnja telesnosti je ulazak u polje umetnosti i duhovnosti. Dalji korak ka potpunom razvoju individue. Prateći ovu simboliku, možemo razumeti da Mars u Strelcu uči o značenju poslovice: "Boj ne bije svijetlo oruzje, vec boj bije srce u junaka." Isto tako, Mars u Strelcu počinje da shvata pravo značenje izreke: "U zdravom telu zdrav duh", jer nakon što je svoje telo usavršio i načinio potpuno zdravim u Škorpionu, u Strelcu je došao red i na izgradnju zdravog duha. Sada vam je verovatno jasna i sama simbolika znaka Strelca predstavljenog kentaurom, mitskim bićem koje je ima ljudski gornji deo tela, a u donjem životinjski, jer to sibolički predstavlja spoj tela i duha. Samo tako imamo svesno biće koje je sposobno da se uzdigne iznad animalne prirode.

 

Većina osoba koje u svom natalnom horoskopu imaju Mars u Strelcu je sklona avanturizmu. Iz razloga što u sebi osećaju potrebu da prevaziđu sopstvene granice. Zbog toga su večiti putnici, privlače ih daljine, pa se otiskuju daleko na mesta gde se suočavaju sa većim životnim izazovima u odnosu na one koje im pruža mesto njihovog rođenja. Svaki cilj koji sebi postave doživljavaju kao životnu avanturu. Posebno ih privlače mesta gde mogu susresti divlje životinje, jer to odgovara njihovoj prirodi. Lov je nekada davno bio osnovno zanimanje majstora sa lukom i strelom, a danas to mogu biti i naučnici koji odlaze u divljinu da bi proučavali život životinja, a koji umesto luka i strele koriste kamere i foto-aparat.

 

Znak Strelca je mesto gde se svaki prosečan Mars ne snalazi dobro i nije mu lako da uči lekciju koju mu Strelac zadaje. Znamo da je Mars prilično telesna simbolika, vrlo okrenut sebi samom, a u Strelcu mora da prevaziđe sopstvene granice, zapravo sam sebi je najveći protivnik, jer upravo sebe samog mora da pobedi. To će biti ono što će mu omogućiti da sa pozitivnom ocenom prođe ovu lekciju u svom prirodnom ciklusu. Svaki prosečan čovek koji je fizički zdrav, može ovladati nekom sportskom veštinom tako što je praktikovati telesne vežbe, ali prava umetnost, nadogradnja, ono što će mu omogućiti da zauzme viši položaj je ono što izvire upravo iz duhovnih vežbi (Strelac). To je ono što profinjuje prirodu Marsa. On mora da shvati dobro poznatu činjenicu da ako je struna previše zategnuta, onda će da pukne, a ako je previše opuštena, strela neće moći da se odapne. I zato je Marsu ovde neophodno da se nauči ležernosti i opuštenosti, ali ne u smislu lenjosti i nemarnosti, već upravo u cilju nalaženja osećaja koji će mu omogućiti da uvek bude u svojoj optimalnoj ravnoteži u skladu sa sopstvenom prirodom - da uvek bude spreman za akciju osećajući sopstvenu energiju i koristeći je na najbolji mogući način. Tako će naučiti da ne gubi ni kvant svoje energije. Prosečan čovek ovo teško nauči, jer priznaćete, svi smo mi ili previše napeti ili previše opušteni. Retko ćete videti nekoga u stvarnoj energetskoj ravnoteži. Upravo to je simbolika koju bi trebali da pratimo dok Mars prolazi kroz znak Strelca. Prema tome, Mars u Strelcu nas uči da profinimo i nadogradimo svoju veštinu u onome čime se u životu bavimo profesionalno ili amaterski, bez obzira o kojoj oblasti je reč. Ako se bavite nekim zanatom, potrudite se da naučite da budete jedno sa svojim alatom kako biste postali pravi majstori svog zanata. Ako se bavite nekom vrstom intelektualnog rada, prestanite da naprežete svoj mozak razmišljanjem o tehničkim detaljima, jer vi ih svakako već dobro poznajete. Umesto toga unesite celog sebe u proces svog rada, jer vi sami jeste taj proces. To je ono što će vam omogućiti bolju efikasnost i bolje rezultate. Sa ulaskom Marsa u znak Strelca ušli smo u onaj deo ove godine gde su nam otvorene mogućnosti da usavršimo svoju veštinu i postignemo bolje rezultate u onome u čemu želimo.

 


 

Sve ću vam odgovoriti, ali ne mogu sad! Imam svoja posla, nije važno šta je u pitanju. Osim što me svaki čas neko pita za nešto i što po ceo dan objašnjavam ovome i onome, i meni treba vreme da uživam u svojim mislima, da pročitam nešto, da razmislim o svemu, pa i o životu, o zdravom životu, zašto da ne?!

Stalno se pitam – zašto niko ništa ne razume…

Shvatam da vam je važno da čujete šta imam da vam kažem, jer ja ne iznosim nadobudno svoje egocentrične stavove, već se pozivam na mudre glave, koji su odavno spoznali istine. Zato je ovo što ću vam reći možda presudno:

Prvo, čovek ne može biti sretan dok svoju svest ne probudi. A kada je budna svest, rađa se i želja za znanjem. Pitamo se, tražimo odgovore, odgovori donose nova i nova pitanja i tako u nedogled. I taman kad pomislimo da smo nešto dokučili, da postoje zakonitosti o svemu, pa i o životu samom, shvatimo da tamo negde na drugom kraju sveta, misle sasvim drugačije, žive drugačije, veruju u neke svoja božanstva. Čovek mora poštovati kulturu, baš kao i svoje nasleđe. Mora razumeti prirodu i njene zakone. Mora voleti Čoveka u sebi i sve ljude. I učiti, učiti, učiti…

Verujem u Dobro. Verujem u zdravlje. Verujem u svoju istinu do koje dolazim osluškujući praznanja i savremena naučna strujanja. Sretan sam i ne osećam se zbog toga krivim, a mnogi mi zbog toga zameraju.

Ne vodim se računicama, ne manipulišem, ne pravim kompromise ni sa sobom ni sa drugima. Ne verujem u ustupke, verujem da je pravda jedna i ista za sve, da su osnovne vrednosti svima slične, ako smo ljudi.

Verujem i u ljubav, ali ne u ropstvo. Volim svoje potomstvo, ali im ne služim. Poštujem i svoga šefa, ali mu se ne klanjam.

Saosećam sa ubogima, mučenima, bolesnima i tužnima, duboko i iskreno i rado pomognem. Za mene se zna da sam najveći donator.

Dajem rado ono što imam (kad imam), a najbogatiji sam u znanju koje stalno stičem.

Vidite li koliko ste me zadržali, već sam zakasnio na dogovoren sastanak! Uvek pričam da čovek ne može da vlada svojim vremenom, a da bude sa ljudima, to mogu samo samotnjaci. Mene privuče mudra reč, provokativno pitanje, obuzme me hiljadu misli i kako da stignem na autobus, brod, avion…

Naravno da sam zdrav, a takav planiram i da ostanem. Ne dozvoljavam da me išta remeti. Dajem dobro i primam samo dobro. Pružam ono u šta verujem, tražim ono što mi je potrebno. Astrolozi nas, Strelčeve, zovu – deca sreće… Ima u tome istine, ali vam opet kažem, ko razume sreću, taj će je i doživeti. Ko veruje u radost, taj će se radovati. Podjednako će to činiti šaman u šumama, hirurg u operacionoj sali, kuvar ili pisac.

Jedem zdravo i raznovrsno. Čovek ne treba da teži jednoličnosti, jer onda sebi nameće razna ograničenja. Takav sam u životu i inače. Ne volim da sedim na jednom mestu, da razgovaram sa jednom osobom, pa ni da ljubim jednu ženu. Kada dođe pravi čas smiriću se. Sve dok ona ne počne da me proganja. Interesantno je to oko žena, iako ste prisutni u njihovoj svakodnevnici, one pokušavaju da okupiraju i svaku vašu misao, a ne samo vreme i prostor. To već ne može. Ja sam nekad potreban sam sebi i kada osetim i najmanji znak sputavanja, odlazim, nekada i bez objašnjenja! Kao da već nije sve jasno.

Nisam ja dužan nikome da izlazim u susret, imam prava da vodim svoj život, da mislim o čemu ja želim, da idem gde mi odgovara. Da napustim kad mi dosadi. Kako neko prestane da jede kolače ili meso, tako i ja prestanem da učestvujem negde kada mi zasmeta. I da znate, osetljiv organ mi je želudac, a to se i dokaže ako sebe nateram na ma kakvo trpljenje. Davno sam podvukao crtu, žrtva da budem neću. Ako život nije lep i vedar ovde gde sam i sa kim sam, oprobaću se na drugom mestu, sa drugim ljudima.

Volim udoban auto i lep garderobu, volim kvalitet. Ne pitam za cenu ako mogu da platim. Svi možemo biti bogati i mudri ako se oslobodimo sumnji i zavisti. Ako odbacimo mržnju i strahove. Ako zavolimo Tvorca i Univerzum i poverujemo u viši smisao.

Zašto me gledate kao da ništa ne razumete ili mi ne verujete???

Razmislite, raspitajte se, proverite, koja je istina vaša. I čija je istina zdrava. Ja sam vam rekao svoju i ja je živim u potpunosti, jer sam pravi Strelac, mada i među nama ima izuzetaka.

Sad zaista moram da idem. Ne znam kad ću moći da porazgovaram sa vama opet, biću na putu neko vreme, pa možda dođem sa nekim novim uvidima…

 

e-mail novosti

Ako želite da dobijate Astrološke novosti na vašu e-mail adresu, upišite Vaše ime i adresu u polje ispod i na taj način ste se prijavili.
Sve novosti koje obavljujemo na sajtu Ulepšajte budućnosti biće Vam dostavljene na adresu koju ste upisali. Hvala