Mesečeva polusenka u Lavu - Natalna Karta - Izrada natalne karte, tumacenje, uporedni horoskop, sta me ceka u buducnosti

   

NAS radio CH

Najčitanije

Mesečeva polusenka u Lavu

Prvo pomračenje ove godine je 11.februara kad će Mesec sa 22* Lava napraviti opoziciju na Sunce koje je na22* Vodolije. Pun Mesec imamo svakih 28 dana, ovo je nešto drugačije jer je u pitanju Pomračenje Meseca, odnosno polusenka, nije totalno pomračenje.

Subota počinje energijom Punog Meseca u Lavu i Pomračenjem Meseca....Redovan Pun Mesec, redovno Pomračenje Meseca....Mnogo je najava, dramatičnih najava....Sam Mesec u Lavu je drama, Pun Mesec u Lavu je drama....i na sve ovo Pomračenje Meseca...ni prvo ni poslednje u našim životima! Svake godine imamo pomračenja.... U Februaru osim Pomračenja Meseca imamo i Pomračenje Sunca, u Avgustu još dva!!! Istina je da Pomračenja donose neke promene i globalno i lično, uglavnom ne odmah i u te datume u kojima se događaju....već u narednom periodu i svakako je moguće da te promene prepoznate ili kada dođu ili kada one prođu!!! Da li su ove promene očekivane ili neočekivane uverićete se i same, ali sigurno je da su moćne!!!

Da bi imali uvid u ono što bi vama moglo da se dešava, pogledajte u kojim kućama se nalazi energija Punog Meseca i u kojoj kući energija Pomračenja! Da li će ta energija doneti neku krizu možete saznati iz aspekata sa vašim planetama!!! Imajte na umu da kriza ne mora da bude loša energija, prosto došlo je vreme da nešto manjamo...Nešto mora da se završi da bi mogli nešto da započnemo!!!

Ovaj Pun Mesec u Lavu i Pomračenje dešavaju se u vreme retrogradnog kretanja Jupitera (6.Februar), ulaska Merkura u Vodoliju (7.Februar), u vreme sekstila Sunca i Urana (9.Februar), sekstila Merkura i Venere (10.Februar) i trigona Sunca i RxJupitera istog dana!!! Ok, tu je T-Kvadrat koji u svakom momentu može da proradi, ali svi ostali aspekti ulivaju nadu da bi mogli ove energije da posmatramo iz pozitivnog ugla!!! Pogledajte i sami!!!

 

Što se tiče aspekata vezanih za taj dan, videćete da Mesec u Lavu pravi Veliki Vatreni trigon sa Uranom u Ovnu 21*, Saturnom u Strelcu na 25*!!! Sunce u sekstilu sa Uranom i Saturnom Saturn i Uran u trigonu!!! Saturn u sve ovo unosi stabilnost, dugotrajnost, odgovornost, mogućnost preuzimanja sudbine u svoje ruke, Uran je tu da izazove promene možda i intezivnije jer je Uran vladar Vodolije u kome se Sunce nalazi!!! Uran pokreće, Saturn drži sve pod kontrolom!!!

Pogledajte i ovu kartu!!!

 

Još nešto je zanimljivo osim Velikog trigona planete će formirati i pravougaonik: Mesec sekstil Jupiter, Mesec trigon Uran, Sunce trigon Jupiter, Sunce sekstil Uran. I Mesec i Sunce primaju pozitivne energije Jupitera i Urana...Jupiter jeste u ovoj priči retrogradan i jeste u opoziciji sa Uranom ali kada su ovako različite energije pred nama imamo mogućnost da biramo. Mada mnogo zavisi i od samog karaktera svakog od nas (natalni horoskop)!!! Jupiter bi mogao da vrati neku prošlost, neke neraščišćene račune, odnose...u vidu iznenađenja opozicija sa Uranom...ali to je u isto vreme i prilika da se reši to što ove energije vraćaju!!! U saradnji sa ostalim pozitivnim aspektima sekstilima i trigonima problem kakav god da je ima rešenje i izlaz!!!

 

To što se ovaj Pun Mesec nalazi u Lavu nagoveštava neku vrstu drame...takva je energija Lava generalno...Pun Mesec simbolično osvetljava neku priču....Mesec u Lavu je i pozornica  tu su negde i "reflektori". Svi ostali aspekti govore u prilog da ova drama može imati sretan kraj, naravno uz uvažavanje opozicije RxJupitera u Vagi i Urana u Ovnu!!!

 

 

11.Februara 01:33: Pun Mesec u Lavu na 22* (Polusenka Pomračenje Meseca)

Mesec je u Lavu, Sunce u Vodoliji na 22*

 

Mesec u Lavu, Sunce u Vodoliji, jedan naspram drugog, odmeravaju se!!! Lav željan ljubavi, romantike i Vodolija suprotno uvreženom verovanju da nije romantična, romantiku želi ali na drugačiji način... Lav je više okrenut ka sebi, Vodolija ka drugima oko sebe... Lav ima izražen ego, Vodolija je više okrenuta drugima, grupi, prijateljima. Ovde su suprostavljeni: lično i bezlično, subjektivno i objektivno, intezitet i nonšalantnost. Za Lava Vodolija je previše ležerna. Lav podstiče individualizam, kreativnost, Vodolija je više za prijateljstvo i slobodu. Obe energije vole, ali na drugačiji način!!! Potrebno je napraviti ravnotežu između ljubavi (romanse) i prijateljstva. Lav baš nije za tim i timski rad...neće želeti da svog voljenog ili voljenu deli sa grupom pa makar to bili i prijatelji. Ovaj sukob će "osvetleti" energija Punog Meseca....

Pun Mesec je kulminacija, vreme intezivnih osećanja... a ovaj je u Lavu, pa je sve još intezivnije. Pun Mesec je i obećanje ispunjenja onog što je započeto Mladim Mesecom 

Ovaj Pun Mesec nešto više će delovati na Lavove, Vodolije, Bikove i Škorpije.... ali i na sve one koji tu imaju neke lične planete (na oko 22*)...
Sve ovo je u vezi svakog Punog Meseca u Lavu....ovaj je nešto drugačiji jer imamo i Pomračenje Meseca. Neka verovanja kažu da Pomračenje ima loš predznak, i nije to tipično samo za naše podneblje, gotovo svuda u svetu Pomračenje izaziva neku vrstu nelagode. Neki bitni događaji se vezuju za pomračenja. Neke revolucije, abdiciranja, neke elementarne nepogode (poplave i sl.)... Mnogi će navesti kao mogućnost pune Hitne Pomoći, podivljale kriminalce, razne druge nesreće. Da li zaista pomračenje Meseca (i Sunca) donosi neke bitne događaje možemo na tu temu raspravljati dugo... sigurno je jedno Mesec utiče na plimu i oseke... Ostalo možemo proveriti tek kada Pomračenje prođe. Zato da ne prizivamo više .
Ovaj Pun Mesec se događa u vreme trigona Sunca i Jupitera (isti dan), sekstila Sunca i Saturna (14.Februar egzaktno), sekstila Merkura i Venere (10.Februar - Dan Ljubavi)

11.Februar 16:25: Sunce trigon Jupiter

Sunce u Vodoliji, RxJupiter u Vagi na 23*

 

Poslednji egzaktni aspekt za ovu nedelju je u Subotu popodne posle energije Punog Meseca i Pomračenja... je trigon Sunca u Vodoliji i RxJupitera u Vagi....jedan od najlepših aspekata u astrologiji!!! Lepo raspoloženje u najavi....energija koja jača samopouzdanje....to što je Jupiter retrogradan samo je znak da nas prošlost čini onakvim kakvi jesmo, da je prošlost deo nas i da ona ne mora da bude negativna!!!

 

Svaki pozitivan aspekt sa Jupiterom spada u jako dobre aspekte i uticaje...Ovaj trigon Sunca i Jupitera spada u jedne od najboljih aspekata!!! Sve u vezi Sunca, naše volje, ega, vitalnosti, energije se širi (Jupiter), ovo je aspekt lepog raspoloženja, entuzijazma, sreće, samopouzdanja... Mogućnost širenja vidika, životne filozofije, prilike za učenje, putovanje, duhovnog razvoja....Ova energija donosi i jako lepe materijalne mogućnosti....Ima jedno ali....Jupiter je u retrogradnom hodu, pa u priču može ući neka vaša prošlost....imate priliku da nešto dovršite, nešto što ste započeli ranije...

Jupiter je u Vagi, moguća su i dešavanja u vezi vaših odnosa, veza, partnerstava...

 

Imali smo ovaj aspekt 13.Januara 2016: Egzaktni trigon Sunca u Jarcu i retrogradnog Jupitera u Devici, na 23*; 3.Maja 2016. Sunce u Biku trigon RxJupiter u Devici na 13*, sledeći će biti 3.Juna 2017. Sunce u Blizancima trigon RxJupiter u Vagi na 13*

e-mail novosti

Ako želite da dobijate Astrološke novosti na vašu e-mail adresu, upišite Vaše ime i adresu u polje ispod i na taj način ste se prijavili.
Sve novosti koje obavljujemo na sajtu Ulepšajte budućnosti biće Vam dostavljene na adresu koju ste upisali. Hvala