Kretanje planeta u Maju - Natalna Karta - Izrada natalne karte, tumacenje, uporedni horoskop, sta me ceka u buducnosti

   

NAS radio CH

Najčitanije

Kretanje planeta u Maju

Tokom maja meseca imaćemo potrebu da zastanemo , okrenemo se iza sebe i  vidimo gde smo. Veliki broj retrogradnih planeta prisiljava nas da napravimo rezime i da u mesecima koji slede napravimo neke suštinske promene. Sada svakako nije povoljno započinjati bilo šta novo, ali zato možete da se vratite u prošlost i vidite gde ste napravili loše poteze. Nekad je i potrebno da se zastane, pa ukoliko idemo u pogrešnom smeru imamo priliku da se vratimo na pravi put.

 

 

Ako je suditi po zvezdanom nebu iznad nas, planete su se u priličnoj meri „namrgodile“ i umesto da nas poguraju napred, one nas non stop vraćaju unazad....pa dokle više moramo da idemo unatraške i da rešavamo probleme i situacije iz prethodnog perioda? Očigledno – sve dok ih ne završimo kako treba. Ne treba zanemariti da je ovoliki broj retrogradnih planeta uvek najava karmičkih, sudbinskih dešavanja, znači onoga što moramo odraditi i ne možemo izbeći...

A na ulasku u maj mesec stoji ovako... retrogradni Pluton, Saturn, Jupiter, Mars, Merkur....ma divno da divnije biti ne može....Kada je ovakva situacija, treba biti pametan i ne trošiti se previše, jer je energija koju posedujemo slabašna i lako je rasipamo. Zato je uvek dobro odrediti prioritete i ne preuzimati na sebe više nego što možete da „izgurate“. Jedina planeta koja je u dobroj postavci i u svom vladarstvu je Venera u znaku Bika. Doduše, Neptun je u Ribama, kojima i vlada, ali u dosta nezgodnim aspektima i trenutno nam nije ni od kakve pomoći. Dakle, ta Venerica nam daje baš ono što sam vam malopre napomenula – samo polako, strpljivo, stabilno, ne žuriti nigde – i sve će biti u redu.

Prvo neko bitnije dešavanje je na razmeđi 6-7. maj kada imamo Mlad Mesec u znaku Bika, kao najavu toga da se trebamo okrenuti ličnim prioritetima i jačanju stabilnosti. Ovo dešavanje nam govori da u tome možemo biti uspešni.

9-og maja – aleluja! Jupiter konačno kreće direktnim hodom u znaku Device. Iako on u ovom znaku nema neko naročito povoljno dejstvo (to vam je ono – sreća na kašičicu) ipak će njegovo kretanje unapred donekle umanjiti uticaje koje u ovom periodu trpimo. Ipak, sve vreme do kraja meseca će biti u kvadratu sa Saturnom, pa će i ta pomoć koju dobijamo biti ograničena. Neko bi rekao – Saturn omogućava da Jupiter pomogne, ali samo prema zaslugama, pa je ovo varijanta – koliko ste uložili u to da neke stvari ispravite, u toj meri ćete sada ostvariti napredak... uvek ima neka začkoljica, jel da?

U periodu do polovine maja će jako biti naglašeni zemljani znaci, i to Velikim zemljanim trigonom, pa je ovo odličan period da se u poslovnom i emotivnom segmentu ustalite, koliko – toliko.

21-og maja Sunce prelazi u znak Blizanaca, a odmah 25-og i Venera ulazi u ovaj znak. U međuvremenu, 22- og imamo i Pun Mesec u znaku Strelca, a 23-eg Merkur kreće direktnim hodom. Komunikacija, pokret – aktiviramo se u velikoj meri, i spremni smo da rešavamo i poslovnu i ljubavnu problematiku. Oslobađa se velika količina energije, koju moramo pametno usmeriti. U tim danima – svađu i rasprave zaboravite, samo je dogovor na prvom mestu! Ne zaboravite ono – dogovor kuću gradi, nesloga je razgrađuje!

U noći između 27-og i 28-og maja Mars se vraća u znak Škorpije. Vreme je da završimo ono što smo započeli, a što je za naš život veoma bitno. Nešto smo počeli u periodu od pre par meseci kada je Mars bio direktan u ovom znaku, ali je moguće da će se kod nekih otvoriti i situacije koje su započete još pre dve godine, kada je ova planeta poslednji put bila u Škorpiji. U svakom slučaju, ovo je dolazak velike energije kao pomoći za naše namere i planove i iskoristite ovu podršku na najbolji način.

I, da malo rezimiramo i da pokušamo da sagledamo u celosti kakvi su ovi dani pred nama. I dalje ćemo osećati da ne možemo da se „razmašemo“ i da smo u onoj varijanti – dovde možeš, odavde ne možeš. Kao da nas je neko ograničio ili da nas gura u tačno određenom pravcu. Ne može tamo gde vi hoćete ili gde vi lično smatrate da bi vam bilo najbolje, već imate usmerenje na tačno ona područja koja se moraju ispraviti, raščistiti, srediti. Prema tome, ne shvatajte ove dane i ovaj mesec kao ograničenje, već kao priliku da sredite one situacije koje su klimave i labave u vašem životu.

Raspoloženje će tokom ovog perioda ipak biti bolje, pa je vreme da malo uživamo i u nekim lepim sitnicama koje život donosi. Radujte se maju!

 

 

01.maj nedelja u 13h 59' Sunce na 11* Bika sekstil Neptun na 11* Riba

03.maj utorak u 09h 57' Sunce na 13* Bika trigon rxJupiter na 13* Device

06.maj sreda u 21h 29' Mlad Mesec na 16* Bika

07.maj subota u 15h 02' Sunce na 17* Bika trigon rxPuton na 17* Jarca

09.maj ponedeljak u 14h 15' Jupier kreće DIREKTNO sa 13* Device

09.maj ponedeljak u 14h 40' Venera na 11* Bika sekstil Neptun na 11* Riba

09.maj ponedeljak u 17h 11' Sunce konjukcija rxMekur na 19* Bika

10.maj utorak u 20h 59' Venera na 13* Bika trigon Jupiter na 13* Device

13.maj petak u 04h 46' rxMerkur na 17* Bika trigon rxPluton na 17* Jarca

13.maj petak u 21h 10' xMerkur konjukcija Venera na 16* Bika

14.maj subota u 04h 20' Venra na 17* Bika trigon rxPluton na 17* Jarca

20.maj petak u 16h 36' Sunce prelazi u Blizance

21.maj subota u 23h 14' Pun Mesec na 1* Strelca

22.maj nedelja u 13h 16' Sunce na 1* Blizanaca opozicija rxMars na 1* Strelca

22.maj nedelja u 15h 20* Merkur sa 14* Bika kreće DIREKTNO

24.maj utorak u 11h 44' Venera prelazi u Blizance

25.maj sreda u 04h 37' Venera na 0* Blizanaca opozicija rxMars na 0* Strelca

26.maj četvrtak u 14h 26' Jupiter na 13* Device kvadrat rxSaturn na 13* Strelca

27.maj petak u 15h 51' rxMars se vraća u Škorpiju

31.maj utorak u 05h 05' Merkur na 17* Bika trigon rxPluton na 17* Jarca

 

e-mail novosti

Ako želite da dobijate Astrološke novosti na vašu e-mail adresu, upišite Vaše ime i adresu u polje ispod i na taj način ste se prijavili.
Sve novosti koje obavljujemo na sajtu Ulepšajte budućnosti biće Vam dostavljene na adresu koju ste upisali. Hvala