Pun Mesec u Škorpiji 22. aprila - Natalna Karta - Izrada natalne karte, tumacenje, uporedni horoskop, sta me ceka u buducnosti

   

NAS radio CH

Saturn u Jarcu

decembar 20, 2017

Vladavina Jarca

decembar 22, 2014

Čime šarmiraju horoskopski znaci?

jul 11, 2015

Uran kvadrant Pluton

decembar 15, 2014

Najčitanije

Pun Mesec u Škorpiji 22. aprila

Svakih 28 dana imamo Pun Mesec i to nije ništa novo, svakog meseca je u drugom znaku opozicija Sunca i Meseca. Ovog 22.aprila u 07h 14' Mesec je na 2* Škorpije, a Sunce na 2* Bika. Međutim okruženje ovog Punog Meseca je nešto drugačije i napetije , a pre svega zbog velikog broja retrogradnih planeta. Najjači inajnegativniji uticaj na sve nas ima retrogradni Mars.

 

Nešto duže nisu objavljivani tekstovi sa aktuelnim aspektima iz jednog jedinog razloga, vi koji ste bili u ličnom kontaktu sa nama znate o čemu se radi. Veliki broj vas je tražio konsultacije i sate i dane smo provodili rešavajući neprijatne situacije i prevazilazeći loše aspekte kroz koje pojedinci od vas prolaze. Drago mi je da je za mnogo nađen način da se što bezbolnije prebrode krizni trenutci i da ste sad bar načisto koliko još trpite loše uticaje . Lakše je znati do kad traje nešto, pa se tako i pripremite da izdržite do boljih vremena. Danas ipak malo vremena posvećujem i vama koji ste redovni čitaoci i potrudiću se da objedinim u ovom tekstu sve važno što se dešavalo , ali i ono što nas čeka do kraja meseca.

Od važnih događaja dve planete su krenule retrogrado, Pluton i Mars, Sunce je promenilo ebergiju i prešlo u Bika, 28. I Merkur kreće retrogradno i poslednjeg dana u aprilu Venera prelazi u Bika. O svim ovim događajima napisaću ono što je najvažnije.

Pun Mesec u Škorpiji 22.aprila

Sunce u Biku  na 2*- sve što je moje u opoziciji sa Mesecom u Škorpiji  na 2*- sve što je tvoje. Obe ove energije su jake i ne treba favorizovati niti jednu posebno, najbolje je naći ravnotežu i balans...

Bik je ovde u priči ja imam (stabilnost), dok je Škorpija u ja želim (intezitet). Bik je za formu, Škorpija za transformaciju. Sa jedne strane Sunce - volja, stabilna, naklonjena materiji, materijalnim dobrima, ličnim vrednostima, sa druge strane Mesec - duša, strast, intezitet. Pun Mesec simbolično osvetljava ovaj sukob volje i duše...Obe energije su prilično jake, zato taj sukob mnogi od nas osete na svojoj koži. Postoji velika mogućnost da budemo uznemireni, emotivniji nego inače, pa čak i agresivniji. Mnogi će biti razapeti između fokusiranja na opipljive rezultate i pokazivanja svojih emocija....između situacije da li čvrsto stajati na zemlji (Sunce u Biku) ili slušati glas žudnje iz svog srca (Mesec u Škorpiji). Bilo bi najbolje naći ravnotežu, jer sa jedne strane je Sunce (volja) koje želi stabilnost, udobnost, bezbednost a sa druge strane je Mesec (duša) koji ima princip sve ili ništa, intezitet osećanja...Šta ćete izabrati, stabilnost, sigurnost ili intezivna i jaka osećanja, hoćete li razmišljati praktično ili emotivno? Kao što sam više puta naglasila bilo bi dobro da pronađete balans između tih krajnosti...Jer ako to ne učinite može doći do nervoze, preosetljivosti, razdražljivosti, nemira....Pun Mesec često isprovocira negativne događaje....

Bilo bi dobro da znate gde se u vašim kartama nalazi Pun Mesec, tu može da dođe do krize. Ovaj Pun Mesec nešto više utiče na Škorpije, Bikove, Lavove i Vodolije...ali i na sve one koji imaju neke planete u ovim znacima na oko 2*!!!

 

Šta je kod ovog Punog Meseca bitno...

Vladari Škorpije, i Mars i Pluton su odnedavno retrogradni, i to je već naznaka snažne energije!!! U retrogradni hod su krenuli u razmaku od 19 sati...jedan za drugim, Mars i Pluton, a već 28.će im se pridružiti i Merkur. Ovaj Pun Mesec je preko vladara Škorpije pod snažnom energijom prošlosti (retrogradnost). Škorpija inače donosi intezitet i "duboko kopanje"... Podsvest i nesvesno ovde će imati bitnu ulogu...Samo vi znate stanje svoje podsvesti....i šta treba "kopati" i koliko duboko!!!

U "igri" je i Venera i njena konjukcija sa Uranom!!!

Pun Mesec i njegova energija će osloboditi snažnu energiju....mnogi će doživeti kulminaciju nečega. Imajte na umu da je energija Škorpije energija gde nešto može da "umre" i da se nešto može "ponovo roditi"...Da, kraj nečega i novi početak!!!

 

Retrogradni Mars

Mars u Strelcu 17.Aprila u 14:13 CET je krenuo u retrogradni hod!

Mars će krenuti sa 8* Strelca i u tom svom putovanju unazad stići će do 23* Škorpije!!!

Dakle, Mars će u retrogradnom hodu biti kroz dva znaka (Strelac, Škorpija).

Mars u Strelcu će biti retrogradan do 27.Maja, kada će preći u Škorpiju! 

Retrogradan će biti od 17.Aprila do 30.Juna!!!

Mars je najređe retrogradan od svih retrogradnosti planeta! Za Marsa je retrogradnost i najmanje tipična osobina, jer je on sam po sebi vrlo direktan!!! Mars je odavno u retrogradnoj senci, još dokle je boravio u Škopiji tačnije od 18.Februara 2016.

Kada je Mars retrogradan mogao bi da bude problematičan...da zaustavi neke vaše akcije, planove, čak i da se od nekih odustane sasvim...Ali dobar je za vraćanje na neke stare ciljeve i planove...Mars spada u tkz. malefike, ovako retrogradan on baš može biti nezgodan!!!

Sve ono čime vlada Mars (imate podsetnik na kraju teksta) biće u fazi procenjivanja, retrospekcije, vraćanja unazad u prošlost... 

Mogli bi da osetite manjak energije, ili neki problem sa energijom, zastoj, kočenje...manjak inicijative, ono kada pomislite da nema šta da vas pokrene...Moguće je više agresivnosti, nasilja, destruktivnosti... Sa ovom energijom pod određenim uslovima (kuće, aspekti) možete postati žrtva ili nasilnik, počinioc neke agresije, nasilja...Sve što nosi uniformu moglo bi da pobesni...Ovo je energija ratova, sukoba, ratnih zločina, silovanja...Mogući su i problemi sa seksualnošću, izbijanje primitivnih nagona... Problemi sa željama... Mogu se javiti bolovi, stare rane, povrede mogu da zabole...Problemi sa mišićima, reproduktivnim organima, bešikom....Problemi sa operacijama, rehabilitacijom...itd.

Retrogradni Mars ima sličnu energiju kao Mars u 12.kući. Dakle, vi sa Marsom u 12.kući možete bolje shvatiti retrogradnost Marsa. Naravno i vi koji već imate RxMarsa (u bilo kom znaku) u vašem horoskopu. Nešto snažnije će ga osetiti Ovnovi i Škorpije, znaci kojima inače Mars vlada, Strelčevi...., ali i Blizanci (opozicija), Device, Ribe (kvadrat)....

Kakav je njegov uticaj već zapravo znate, mogli ste da ga osetite jer Mars je u retrogradnoj senci još od 18.Februara (tada je bio na 23*Škorpije)..

Retrogradni Mars I deo (u Strelcu od 17.Aprila do 27.Maja)....

Prvi deo Marsovog retrogradnog putovanja.... je u energiji Strelca.

Pozitivna energija Marsa u Strelcu, mogla bi da se preokrene u negativnu...Vesti bi mogle da budu ni malo lepe....žarište ovde, onde...nasilje, ubistva... Problemi sa religijama, drugim kulturama, ideologijama... Na ličnom nivou, problemi sa putovanjima, obrazovanjem, životnom filozofijom, duhovnošću, istinom.....povrede, uganuća, problemi sa kukovima...zapravo svim onim što predstavlja energija Strelca.

Mars je pre svega muški princip. On je ona pokretačka snaga u nama.  Mars je naša energija. Za razliku od Sunca koji je naša volja, naša vitalnost, karakter, Mars je izvršilac. Mars će uvek izvršiti naređenja, baš kao vojnik ili oficir. To nikada nije sporno.  

Mars je želja. On će pokazati kako i koliko nešto želimo.To će uglavnom zavisiti i zavisi od energije znaka u kome se nalazi (i natalno i tranzitno). Ako je recimo u vatrenim znacima (Ovan, Lav, Strelac) želi se sa puno strasti, ako je u vazdušnim znacima (Blizanci, Vaga, Vodolija) želi se više racionalno nego emotivno, ako je u vodenim znacima (Rak, Škorpija, Ribe) želi se osećanjima, intuicijom, i ako je u zemljanim znacima (Bik, Devica, Jarac) želi se na jedan realan, praktičan način....Osim energije borbe i ratovanja, Mars je i planeta akcije...

Sam po sebi Mars nije loša planeta, ali energija koju on nosi može da se pretvori u nešto loše u nasilje, agresiju, destruktivnost. Sa energijom Marsa može se ili stvarati ili rušiti, sve zavisi kako se energija troši, gde se u kom znaku pre svega se Mars nalazi - tranzitira. Ali i od aspekata koje će praviti... 

Mars bog rata, mladić, neko ko nosi uniformu i vojnik i policajac, sportista, muškarac... Ali Mars je i oružje od noža pa do svake vrste naoružanja... Mars su ratovi, nesreće, nasilje...ali i takmičarski duh i takmičenje.. Mars su rane, povrede, zapaljenja, opekotine, neke bolesti (one akutne uglavnom)... hirurgija, operacije...Mars je želja, osvajanje, strast, sexualna energija i poriv. Mars su mišići, reproduktivni organi glava, lice, crvena krvna zrnca, bešika, žlezde...Mars vlada Ovnom, kovladar je Škorpije...Mars je pre svega akcija, inicijativa, agresivni poriv... ali i snaga, hrabrost. Mars je energija!!!

Strelac je promenljiv, vatreni, aktivan znak. 

Vladar Strelca je Jupiter

Vlada 9.kućom prirodnog horoskopa. Grafički znak strela.

Osnovna fraza Strelca je: Ja shvatam, ključna reč vizualizacija.

U dobrim aspektima: filzofski nastrojena energija, širokih nazora, direktna, optimistična, velikodušna, pravična, akademska, sportski nastrojena, religiozana, slobodoljubiva, istinoljubiva..  U manje dobrim aspektima: energija sklona preterivanju, netaktična, nestrpljiva, nametljiva, usijane glave, energija kocke i kockara, pričalica, energija svađalački nastrojena....Koja će od ovih energija preovladati zavisiće od aspekata koje će Mars dok boravi u ovaj energiji praviti sa ostalim vašim planetama!!!

 

Retrogradni Pluton

Za ovu priču, priču o retrogradnom kretanju i retrogradnim planetama jako je bitno što su i Mars i Pluton vladari Škorpije...Mars je trenutno u tranzitu kroz vatrenog Strelca, Pluton već duže vreme u tranzitu kroz zemljanog Jarca....To što obe planete oba vladara u kratkom razmaku od 19 sati kreću unazad mogli bi i globalno i lično poprilično da osetimo... Najpre energetski jer i Mars i Pluton imaju popriličnu energiju i fizičku i psihološku....Promene su izvesne....i one kratkoročne (Mars) i one suštinske (Pluton)...Mars je ovde očigledniji, Pluton ne baš....Mars je zbog energije retrogradnosti u prilici da se ljuti, besni, izaziva nemir... Pluton je suptilniji, i možemo ga uporediti sa vulkanom iz prirode....miruje, miruje....pa krene da se puši....kada lava krene obično bude kasno za evakuaciju...

Što se Plutona tiče njegovo putovanje unazad, njegov retrogradni hod trajaće do 26.Septembra ove godine. Kreće sa 17* Jarca, taj put završava na 14* Jarca sa kog stepena će krenuti na novi put - na direktno kretanje... I kada smo već kod Marsa i Plutona....Mars će dan posle Plutonovog kretanja direktno dakle 27.Septembra ući u Jarca....Družiće se neko vreme a njihov egzaktni zagrljaj (konjukcija) dogodiće se 19.Oktobra 2016.!!! Tu negde u to vreme saznaćete i rezultate sadašnjeg kretanja unazad i Marsa i Plutona.....

18.April 9:25: Pluton u Jarcu kreće u retrogradni hod sa 17*

 

Pluton kreće u svoj redovni godišnji retrogradni hod!

Pluton je u Jarcu još od 2008. u ovom znaku će boraviti prilično dugo sve do 2023. Od kako je u Jarcu bavimo se uglavnom strukturama, formama, oblicima (Jarac - Saturn), i to posebno onim koje smo formirali u prošlosti, i koje smo eto ponekad prinuđeni da menjamo...

Pluton je jedna od najzagonetijih planeta...

Moja prva asocijacija na ovu planetu je ENERGIJA, ali ne obična energija, već energija jednog vulkana... nikada ne znamo kada će erupcija.. Ponekad mu pripisuju čak i magijsku moć. Rekla bih da on ima i energiju koja teško možemo potisnuti ili kontrolisati. Kada čitate o ovoj planeti naićićete na najrazličitije opise... vezuju ga za destrukciju, mržnju, brutalnost, smrt, prinude, viruse, zarazne bolesti.... ali i za strast, sex, obnovu, regeneraciju, transformaciju .... čin rađanja!!!

Pluton je tkz. generacijska planeta (u jednom znaku ostaje od 12 do 32 godine) i uglavnom je tako i osećamo na globalnom nivou. Vezuje se za mase, masovne pojave, nažalost masovna stradanja, katastrofe, ratove...

Ipak nikako ne treba podcenjivati uticaj Plutona na ličnom, pojedinačnom nivou svakog od nas. Ona na ličnom nivou uglavnom od nas traži promenu - definitivnu promenu! Da bi do transformacije došlo ponekad je potreno da se nešto sruši, uništi... umre (ne obavezno fizička smrt).... da bi napravili mesta za novu energiju, za nešto novo i drugačije. Tada shvatimo da je nešto "moralo da umre da bi se nešto novo rodilo"... On je tu da "digne iz pepela" kada zatreba... On je taj koji nas podstiče na obnavljanje i pročišćenje...

Pluton u Jarcu kreće u retrogradni hod 18.Aprila sa 17*, retrogradan će biti do 26.Septembra kada će Pluton u Jarcu krenuti napred sa 14*

Ne ide on zaista unazad to je samo utisak, ali ta energija je takva da je osetimo skoro svi na ovaj ili onaj način. Retrogradnost nas "tera" da se okrenemo sopstvenoj unutrašnjosti, da prodremo dublje u našu psihu... On nas okreće sebi samima i našim potrebama za unutrašnje transformacije...  tek kada prodremo dovoljno duboko u samu srž i suštinu dolazimo ili do novog rešenja ili novog indentiteta... Međutim neće nam on uvek dozvoliti da do suštine dođemo lako... da bi se to i dogodilo moramo biti uporni i fokusirani...to je (ponekad) bolan proces, ali ako ga uspešno savladamo možemo biti zadovoljni i srećni na duže staze...

Pluton se kreće jako sporo, ali to ne treba da nas zavara.... on je tu da napravi (ponekad) velike promene u našim životima. On više "radi" iza scene, retko će nam otvoreno nagovestiti o čemu se radi... Dok je u retrogradnosti on nas okreće ka unutra... da što dublje uđemo u suštinu stvari i problema, situacije... ili suštinu unutar nas samih...

Do 26.Septembra sledi nam još jedno putovanje u našu unutrašnjost.... Imaćemo opet sasvim dovoljno vremena za taj proces.... Što bolje sagledamo tu unutrašnjost, što bolje sagledamo našu podsvest, moćićemo i neke planove za budućnost da učinimo izvesnijim i sigurnijim... Ono što je ovde dobro je da nam retrogradnost Plutona nudi moć transformacije i regeneracije mnogo dublje i jače nego u direktnom hodu...

Period svojevrsnog psihološkog istraživanja.... nešto kao psihoanalizu naših života. Sagledavanje srži i korena problema... A kada ponovo krene napred (za pet meseci) ka spolja bićemo spremni i za akciju... Za nekoga ovaj retrogradni hod može značiti i neko vraćanje u neku prošlost... A sve da bi sagledali sve forme i obrasce koji su odavno zastareli... to bi mogli da budu: (kod svakog je to drugačije) neke naše navike, neki naši odnosi, motivi... Ako su u pitanju odnosi i veze onda je to ono najintimnije u tim odnosima (Pluton - intimnost)... Tu bi moglo i da se javi pitanje u kakavoj ste vezi? Da li od nje dobijate sve ono što vam je potrebno ili što želite....

Vreme je za čišćenje i veliko spremnaje.... Šta je to staro, dotrajalo, što više ne valja, šta je to što treba ili želi da ode iz naših života i što očigledno treba da pustimo? Šta je to što već neko duže vreme ne funkcioniše? Ovo su pitanja koja će svako morati sebi sam da postavi. Koja je to energija koju treba pustiti i osloboditi mesto za novu energiju, šta je to što SIMBOLIČNO treba da umre da bi se nešto novo rodilo.... A to je zapravo proces transformacije i regeneracije...

Šta treba promeniti...Neku emociju, neki odnos, finasijsku situaciju, nešto u vezi karijere i profesije, možda i nešto što se zdravlja tiče..... Razmislite šta je to.... šta ste već neko vreme potisnuli, gurnuli u neki orman ili pod tepih, sakrili i od sebe i od drugih... šta je prekriveno nekim velom tajne.. Kada to otkrijete .... doćiće i vreme da se toga rešite... i uđete u proces transformacije i regeneracije.... Jedan mali savet: Pokušajte da te promene ne projektujete na nekog drugog.... I nećete baš na samom početku osetiti efekte ovog tranzita, podsetiću vas Pluton se zaista kreće sporo....Neki od nas (ne svi naravno) biće u prilici da donesu neke radikalne odluke u narednih nekoliko meseci...

Efekti ovog tranzita na globalnom nivou su uglavnom državne i ekonomske reforme, obnavljaju se se putevi, mostovi, zgrade... Na ličnom nivou to je obično nešto što traži promenu, što je postalo neophodno da se menja.....

 

Sunce u Biku od 19.aprila

Sunce je u jednoj vrlo zanimljivoj energiji, energiji zemlje, energiji stabilnosti, emotivne i materijalne sigurnosti i stabilnosti...Ušli smo u jedan ciklus potrebe za uživanjem, ciklus gde će nam biti izoštrena sva čula, a posebno čulo dodira i ukusa

Sa Suncem u Biku kreće praznik za naša čula. Sa tom energijom krećemo u potragu za zadovoljstvima. Za nekoga to je kopanje po bašti i sadnja nekog ili cveća ili povrća, za nekog je to šetnja po prirodi, za nekog je to masaža, aromaterapija, gurmanski obrok sa konjakom i kubanskom cigarom na kraju . Biće onih kojima je sasvim neko drugo zadovoljstvo na pameti. Ova energija nas uči da ne žurimo nigde, da se spojimo sa prirodom, zastanemo usput i pomirišemo cvet, zapravo da uživamo u malim stvarima koje nam život nudi....

 

Energija Bika:

Bik je: Strpljiv, metodičan, pomalo spor i pasivan ali uvek u svemu želi da pronađe zadovoljstvo i u hrani i u spavanju, pevanju, vođenju ljubavi. Bik zna da  nam je život dat kao poklon od prirode i on zna i ume to da ceni.....

Emotivna i materijalna sigurnost - energija Bika...

Proleće je već tu, trebalo bi da bude sve toplije, ljubav svuda oko nas (Venera vladar Bika), ali i potreba za sigurnošću - energija Bika (Venera - vrednosti, novac...). Ako neko voli da uživa onda je to sigurno ovaj znak. Bik je sinonim za hedonizam . Bik je prilično svestan šta je vredno (Bikom vlada Venera). Venera vlada ljubavlju. emocijama, lepotom, estetikom, uživanjima, ali i novcem i materijalnim prilikama - Ljubav i luksuz zajedno!!! 

Bik (energija) je dakle dobar ljubavnik, ali onaj koji zna da izabere recimo dobar komad nakita, ili dobru flašu vina, konjaka, cigaru , on će i prilično lako nanjušiti gde se nalazi novac , jer on prosto zna da bez novca nema ni uživanja, on zna da je novac zapravo sloboda. I nije on materijalista kako ga nekada nepravedno optužuju on samo zna kako stvari funkcionišu . Za njega su ljubav i luskuz (Venera) jedno...

Da li ste rasploženi za zadovoljstvo, prepuštanje čulima, za nešto sporiji tempo koji nudi energija Bika. Nekome je prijala energija Ovna, naročito posle duže vladavine Riba, međutim za mnoge je tempo vatrenog Ovna bio prejak možda i agresivan. Sada baš oni ali i svi drugi mogu da odahnu i da lagano idu kroz ovaj prolećni period - lagano, uživajući usput u malim stvarima...  

Bik je zemljani znak, izujte se, hodajte bosi po travi, budite u kontaktu sa zemljom, usput pomirišite neki cvet. I potrebna nam je neka vrsta uzemljenja, vraćanja prirodi!!! 

Bik je i fiksni  znak, doza tvrdoglavosti nam predstoji . Malo fleksibilnosti neće nam škoditi... 

Bik će Suncu doneti energiju stabilnosti, dobrote, opreznosti, potrebu za skupljanjem, sticanjem. Materijalno će doći u prvi plan. Ali i zadovoljstvo, sva čulna zadovoljstva, ljubav, kreativnost...

 

Bik kaže: Ja imam, ali on zna da bi mogao da uživa, da zadovolji neke svoje potrebe mora i da IMA!!!  

U periodu njegove vladavine od 19.Aprila do 20.Maja mnogi od nas će briniuti o materijalnoj sigurnosti, o finansijama, zaradi, ovde se radi o udobnom životu, koji se Bikovi to znaju temelji na finansijskoj sigurnosti...

Prema prirodnom horoskopu...

Sunce će Ovnovima zasijati baš tamo treba, oživeće kuću novca, materijalnog, ali i svih životnih vrednosti....jedna je i ljubav....2.kuća

Sunce će Bikove obasjati lično , solarni povratak će im doneti rođendane...., želeće da izgledaju lepše, vitalnost će im biti jača strana....ljubav jako bitna ali želeće i da spoje lepo i korosno...vitalnost u porastu...1.kuća

Sunce će Blizancima obasjati neke tajne ljubavno ili materijalno obojene...neki će se povući u osamu (ali to će im prijati), neki će pokušati da malo uštede...ili sakriju (novac ili ljubav) i od sebe i od drugih....12.kuća

Sunce će Rakovima obasjati prijatelje i druženje sa njima, možda tu pronađu neku ljubav, ili priliku da zajedno sa prijateljima zarade nešto...neće im faliti nade, želja....ali mogući su i iznenadni događaji...11.kuća

Sunce će Lavovima da podigne ego , obasja karijeru i profesiju, neki možda i napreduju, možda im donese povoljne materijalne prilike, možda se tu negde rodi i neka nova ljubav....10.kuća

Sunce će Devicama obasjati daljine pa će neko poželeti da otputuje negde, ali nekome će možda biti važnije obazovanje, ili filozofiranje, moral i moralno, a neko bi mogao i vidike da proširi, i tamo sretne neku ljubav, ili priliku da nešto zaradi...9.kuća

Sunce će Vagama da pojača strast....možda ih navesti da nešto promene, trasformišu ili regenerišu...da li će menjati nešto u vezi emocija ili novca, ko zna ali biće im važna tuđa podrška i psihička i materijalna...8.kuća

Sunce će Škorpijama obasjati sve preko puta njih, pa će i oni želeti da budu tamo....sa partnerima, ili sa nekim sa kim su u nekim zanimljivim odnosima i vezama, tamo je i javnost....ljubav će biti tamo preko puta, ali neka vrednost....7.kuća

Sunce će Strelčevima osvetleti svkodnevicu, biće vedniji, imaće više energija za rad i poslove koje obavljaju, zdravlje bolje, materijalne prilike takođe, a ljubav možda sa nekim kolegom... ili samo bolja, ugodnija poslovna situacija...6.kuća

Sunce će Jarčevima osvetleti emocije, ljubav, imaće energiju za romansu i romantiku, uživanje...ljubav i emocije bi mogle da se izdvoje kao najveća vrednost... više energije za kreativno sticanje...5.kuća

Sunce će Vodolijama obasjati dom i porodicu...dom će postati centar svih zbivanja, lepota u domu, ali i ljubav...vrednosti preko doma, materijalne prilike više privatna stvar...4.kuća

Sunce će Ribama obasjati misli, reči, zablistaće u komunikaciji, možda pronađu uživanje u nekom putu ili negde bliže u komšiluku, lepa energija sa braćom i sestrama ili onim najbližima....ljubav negde tu ali i povoljne materijalne prilike...kroz energiju komunikacije....3.kuća

 

Svi negde u horoskopu imamo energiju Bika

Neka kuća ili kuće su vam u ovom znaku. Kuća kojom počinje Bik je bitna u vreme vladavine ove energije. Bitna je i ona pre nje ako se nalazi u Biku. Ne brinite ako ni jedna kuća ne počinje ovim znakom, ako je uklještena. Ako ste taj "slučaj", sve ovo što se dešava je malo tajanstvenije nego kod drugih. Ne paničite, sve je isto samo možda postoji neka tajna, neka potreba za skrivanjem....ili je nešto skriveno od vas. Možete uživati u ovoj energiji kao i svi drugi....samo na jedan poseban način

Sada pogledajte gde se vama nalazi ovaj znak i ova energija i znaćete više bar što se vas lično tiče....

Ako vam je Bik na vrhu 1.kuće to znači da vam je Bik podznak - ASC i ovde je priča o uživanjima svih vrsta od hrane do sexa vrlo izražena . Bik vam daje šarm i lepotu, prijatan baršunast (neko bi rekao sexi) glas. Naravno da je ovde hedonizam jedna od bitnih osobina kao i prepuštanje uživanjima svih vrsta, čulnost jednom rečju. Za ovu poziciju obično važi da su osobe korpulentne, ipak to treba primiti sa rezervom jer sve zavisi od vladara Venere i njenog znaka kao i kuće u kojoj se Venera nalazi.....

Klaudija Kardinale ima ovaj položaj (ona je Ovan, sa Venerom, Marsom i Uranom u Biku u 1.kući), ima i ga i Dejvid Bekam (on je dupli Bik, sa Venerom u Blizancima u 1.kući), Pedro Almodovar (Vaga, sa Venerom u Škorpiji u 6.kući). Nabrojaću još neke ljude sa podznakom Bika čisto da vam bude jasnije: Martin Luther King, Mariah Carey, Halle Berry, Rita Hayworth, Vivien Leigh, Melanie Griffith, Serena Williams, Paulo Coelho, Immanuel Kant, Humphrey Bogart, Pedro Almodóvar, Eva Peron, Gabriel García Márquez, Carlos Santana....

 

Ako vam je Bik na vrhu 2.kuće to je prirodna pozicija Bika što je dovoljan znak da je značenje (energija) koje Bik nosi sa sobom ovde jako izraženo. Vrednosti su ovde takođe vrlo bitne, sticanje je povezano sa osećanjem slobode, jer ko ima novac ima i slobodu, da uživa pre svega...to vi  jako dobro znate....pa uživanje ponekad vezujete za materijlno....ali neosporno znate da uživate i u hrani (i piću) koja je predstavljena 2.kućom....

Aristotel Onazis je imao ovaj položaj (Jarac, sa Jupiterom u Biku u 2.kući i sa Venerom u Jarcu u 11.kući)  ali imao ga je i Al Kapone (Jarac, sa Venerom u Strelcu u 9.kući , John Lennon, Robert Redford, Paul McCartney, Barbra Streisand, Richard Burton, Ringo Starr, Rihanna, Shakira, Demi Moore, Che Guevara, Samantha Fox, Louis Armstrong, Andre Agassi, Martina Navrátilová, Bo Derek, Dean Martin...

 

Ako vam je Bik na vrhu 3.kuće ovde važi ono "ćutanje je zlato", vas verovatno odlikuje lep glas,  volite da mislite, pričate i komunicirate na temu uživanja (ali i sticanja, drugim rečima o novcu.  Stabilna osoba čvrstih, prizemnih stavova. Hrana je tkz. brza s nogu što se kaže, mada vam nije teško da se prošetate, odvezete se ili sl. do mesta gde se dobro jede....Sex u autu....što da ne.

Ovaj položaj je imao Karl Jung (Lav, sa Mesecom u Biku u 3.kući i sa Venerom u Raku u 6.kući), ali i Dženis Džoplin (Jarac, sa Venerom u Vodoliji u 12.kući), zatim Barack Obama, Michael Jackson, George Clooney, Christina Aguilera, David Bowie, Whitney Houston, Audrey Hepburn, Adele, Al Capone, Deepak Chopra, Karl Marx, Mireille Mathieu, Lucky Luciano...

 

Ako vam je Bik na vrhu 4. kuće ovaj položaj donosi kult porodice, pretpostavljam da volite domaću hranu, maminu kuhinju, tradiciju i porodične ručkove. Inače sva uživanja su ovde uglavnom privatna stvar i najbolje i najviše se uživa u domu svom....ili u nečijem udobnom domu. Žene imaju izražen ženski princip, one su potencionalno dobre domaćice i majke, muškarci dobri domaćini, i obično imaju dobar odnos sa ženama. Ovaj položaj nagoveštava imućnu porodicu, posedovanje nekretnina, imanja (zemlja), lepe i udobne kuće...

Ovaj položaj ima Monika Beluči (rekla bih vrlo izražen ženski princip:-) ona je Vaga sa Jupiterom u Biku u 4.kući i sa Venerom u Lavu u 7.kući, Ketrin Denev takođe izražen ženski princip (Vaga, sa Venerom u Devici u 8.kući), Kim Besindžer (Strelac, sa Venerom u Strelcu u 10.kući)....i jedan muškarac :-) Pirs Brosnan (Bik sa Suncem u 4.kući, sa Venerom u Ovnu u 3.kući); zatim Sean Connery, Joseph Stalin, Elizabeth II, Sophia Loren, Paul Newman, Novak Đoković, Jane Fonda, Sylvie Vartan, Priscilla Presley, Brandon Lee, James Stewart...

 

Ako vam je Bik na vrhu 5.kuće to je uživanje, uživanje....i opet uživanje  i bogat ljubavni život . To je znak da vi sigurno uživate u životu i u brojnim zadovoljstvima, naravno i u sexu. Čulnost izražena, potreba za dodirom je velika. Ovo je i znak izražene plodnosti. Jedno od uživanja je i uživanje u deci i sa decom. Mislim da vi znate šta je dobar provod. Vas uvek možemo pitati za dobar restoran i gde se dobro jede i pije. Dobri ste kuvari bilo da vam je to možda profesija (što je čest slučaj) ili to radite iz ljubavi i hobija ili radi zavođenja . Ljubavna uživanja su takođe ovde jaka i izražena. Ponekad su to i dobitci u igrama na sreću...

Ako znamo da je ovaj položaj imala Elizabet Tejlor sve nam je jasnije (Riba, sa Venerom u Ovnu u 4.kući), ima ga i Opra Vinfri (Vodolija sa Venerom u Vodoliji u 2.kući)....Ovaj položaj imaju i: Diana, Princess of Wales, Brigitte Bardot, Paris Hilton, Cristiano Ronaldo, Jimi Hendrix, Bradley Cooper, Coco Chanel, Sophia Loren, Chuck Norris, Fyodor Dostoyevsky, Eros Ramazzotti, Ray Charles...

 

Ako vam je Bik na vrhu 6.kuće i ovde je izražena sklonost ka uživanjima i hedonizmu, ova kuća nam i pokazuje naš odnos prema hrani i ishrani, a kada je Bik na vrhu ove kuće sve je jasno. Lako ćete se prepustiti uživanjima ali i lenstvovanju . Hrana je ponekad povezana sa poslom, pa ili radite kao stručnjaci za hranu ili se specifično hranite jer vam je posao ponekad jako bitan. Vi sigurno znate gde može dobro da se pojede u pauzi za ručak....Mnogi od vas uživaju da rade, teže ka dobro plaćenom poslu-poslovima, udobnim poslovima...Lepo se oblačite, lepo i udobno. Pazite na hranu koju jedete, čuvajte grlo.

Ovaj položaj je imao Marlon Brando (Ovan, sa Venerom u Biku u 6.kući)....Elvis Prisli (Jarac, sa Venerom u Jarcu u 2.kući)....obojica su imali problema sa kilogramima....ali Bred Pit nema (Strelac, sa Venerom u Jarcu u 2.kući), nije imao ni Brus Li (Strelac, sa Uranom u Biku u 6.kući, sa Venerom u Škorpiji u 11.kući); zatim Kim Kardashian, Hillary Clinton, Paris Hilton, Nelson Mandela, Maria Callas, Friedrich Nietzsche, Liz Greene, Nelly Furtado, Simone de Beauvoir, Norah Jones, Garry Kasparov, Bryan Ferry, Brad Pitt...

 

 

 

Ako vam je Bik na vrhu 7.kuće vi najviše uživate u partnerstvu....zajednička uživanja pre svega. Stabilan brak, partner situiran. Uživate u vezi, ili u braku (ako ste u braku , volite romantične večere u dvoje, može i sve drugo u čemu se uživa u dvoje . Volite i da se hranite na javnom mestu...ono da budete viđeni....česti su i poslovni ručkovi posebno ako se bavite nekim javnim poslom, ovde važi ono u društvu je sve bolje. Mada sa ovim položajem uživa se u javnosti, u pažnji koja se dobija od javnosti....

Ovaj položaj je imao Sigmund Frojd (Bik, sa Venerom u Ovnu u 6.kući), Džaklina Kenedi Onazis (Lav, sa Venerom u Blizancima u 8.kući), ali i Rafael Nadal , Nikol Kidman, Tom Kruz (a nisu ostali u braku, on ima Marsa u Biku u 7.kući u kvadratu sa Uranom i Venerom u Lavu iz 10.kuće);  zatim Hillary Clinton, Vladimir Putin, Grace Kelly, Charlie Chaplin, Jacqueline Kennedy Onassis, Maria Callas, Friedrich Nietzsche, Margaret Thatcher, Keith Richards, Keith Richards, Katharine Hepburn....

 

 

Ako vam je Bik na vrhu 8.kuće to je znak da ste vrlo čulne i strastvene prirode, sexualno nadareni . Izražene su i snažne potrebe ovde, ali i nežnost, suptilnost, zapravo sve što će zadovoljiti neku potrebu. Strast i sex vrlo bitni, ponekad možete biti fatalni za suprotni pol . Hrana i sex ovde idu zajedno. Rado se kuva za partnera....može i hrana u krevetu. Dobra energija za nasledstvo, imućan partner...Ovaj položaj je imao Frenk Sinatra (Strelac, sa Venerom u Jarcu u 3.kući)....ali ima ga i Gerard Butler znala sam da imamo nešto zajedničko... (Škorpija, sa Venerom u Škorpiji u 1.kući), Natali Vud (Rak, sa Venerom u Devici u 11.kući); Leonardo DiCaprio, Beyonce,  Britney Spears, Vladimir Putin, John Fitzgerald Kennedy, Alain Delon, Bill Clinton, Frank Sinatra, Jon Bon Jovi, Yoko Ono, Cary Grant, Natalie Wood, Anna Nicole Smith, Eric Clapton, Nastassja Kinski...

 

Ako vam je Bik na vrhu 9.kuće vi volite i uživate u stvarima koje su povezane za neke daljine, inostrnastvo, putovanja... uživate da istražujete hranu drugih naroda i kultura, ako nemate puno prilika za putovanja onda se zadovoljavate isprobavanjem internacionalne kuhinje u vašem mestu...privlače vas i partneri koji "nisu odavde" . Novac "preko" inostranstva, obrazovanja, izdavaštva, trgovine...

Ova položaj imaju Madona (Lav, sa Marsom u Biku u 9.kući, sa Venerom u Lavu u 11.kući), Kevin Kostner (Jarac, sa Venerom u Strelcu u 3.kući); Nicolas Sarkozy, Lady Gaga, Keanu Reeves, Kurt Cobain, Steve Jobs, Bruce Willis, Charlize Theron, Harrison Ford, Hugh Grant, Patrick Swayze, Kevin Costner, Walt Disney, Silvio Berlusconi, Christina Ricci, Albert Camus, Oscar Wilde, Leonard Cohen... 

 

 

 

Ako vam je Bik na vrhu 10.kuće ljudi vas uglavnom vide kao nekog ko voli da uživa, ko je hedonista, jer takvom energijom uglavnom zračite...Ljudi vas vide i kao nekog ko ima....ko je sposoban i imućan....i ko može da uživa....Ponekad je profesija vezana za hranu i kulinarstvo... Uspešna i plodna karijera...

Ovaj položaj je imala Merlin Monro (Blizanac sa Venerom u Ovnu u 9.kući), Robi Vilijams (Vodolija sa Marsom u Biku u 10.kući i sa Venerom u Jarcu u 5.Kući); Johnny Depp, Sharon Stone, Donald Trump, Justin Timberlake, Freddie Mercury, Tina Turner, Frida Kahlo, Andy Warhol, Agatha Christie, Luciano Pavarotti....

 

Ako vam je Bik na vrhu 11.kuće vi uživanje povezujete sa druženjem, sa prijateljima, sa nekom grupom....Volite i da se hranite u društvu, rado kuvate za prijatelje ili oni za vas... Imućni prijatelji, uspešni i plodni planovi, želje, ciljevi. Dobra penzija (jednog dana). Iznenadna lepa dešavanja. Sex sa prijateljem nešto kao prijatelji sa povlasticama.....kao u komediji sa Milom Kunis i Džastin Timberlejkom ili u onoj drugoj komediji sa Natali Portman i Eštonom Kučerom

Ovaj položaj je imao Salvador Dali, ali ga ima i Mel Gibson (Jarac, sa Venerom u Vodoliji u 8.kući); Angelina Jolie, Jennifer Lopez, Julia Roberts, Bill Gates, Meryl Streep, Cindy Crawford, Kate Moss, Yasmine Bleeth, Kate Hudson, Aleister Crowley, Alfred Hitchcock, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc...

 

Ako vam je Bik na vrhu 12.kuće vi obično volite da uživate daleko od tuđih pogleda....to mogu da budu tajne veze, tajne večere...Možda volite hranu koju jedu monasi, ili volite da jedete u bioskopu (kokice, semenke....) ili u nekom klubu zatvorenog tipa...Tajni novac i imovina...

Ovaj položaj ima Riki Martin (Jarac, sa Venerom u Vodoliji u 8.kući), Fidel Kastro (Lav, sa Venerom u Raku u 2.kući); Paulo Coelho,  Leo Tolstoy, Orson Welles, Steffi Graf, Lord Byron, Erica Jong, George Patton, Johannes Kepler, Pamela Anderson, Ashton Kutcher, Albert II, Prince of Monaco, Mickey Rourke, Anders Breivik,

 

Šta je još bitno u celoj ovoj priči, kada utvrdite gde vam se nalazi Bik i koja je to kuća da znate i gde je Venera (vladar Bika) u kom je ona znaku i u kojoj kući, naravno i koje aspekte pravi....Sve ovo može prilično da izmeni priču o Biku na vrhu neke kuće ili samo da je još proširi.

Retrogradni Merkur

Merkur će sa 23* Bika krenuti 28.aprila u 19h 20’

"Začinće" svaku konverzaciju, koncentraciju, mišljenje, razmišljanje, moć dogovora, ubeđivanja... haosom, zbunjenošću, maglom, greškama, kašnjenjem i sl...

Sve što nije bilo rešeno ranije a ostavljeno za neko drugo vreme sada će opet isplivati na površinu i ponovo doći na dnevni red...Ko radi dva posla dobiće i treći, cimaće ga za rukave, prekidatati...

Ne ide Merkur stvarno unazad, zemlja samo rotira različitim tempom od Merkura i stara iluziju kretanja unazad!!!

Ta promena tempa....ta energija utiče na nas!!!Na sve nas, na našu okolinu, na naše odnose sa ljudima, generalno na našu komunikaciju. U vreme retrogradnog ciklusa Merkura zaista su moguće razne nevolje i određene neprijatnosti. Nama onog ko nije bar jednom na svojoj koži osetio uticaj retrogradnog Merkura.

Da li je moguće neki negativan uticaj "pretvoriti" u pozitivan? Moguće je ako se potrudimo i ako donekle znamo kako!!! Svaka energija.... pa i ova u sebi ima i nešto dobro!!! Ovde ću pisati uglavnom o generalnom uticaju retrogradnog Merkura bez obzira na znak u kome se nalazi (tranzitira)....

 

Ono što najbolje ume da radi retrogradni Merkur je da

Zbunjuje, pravi pometnju, nesporazume u komunikaciji, razmišljanju, mislima, sa rečima, u govoru.... 

Zapravo radiće sve ovo u svemu što Merkur prestavlja i znači: reč, informacija, govor, pregovori, ugovori, kupovina, prodaja, dokumenti, isporuka, učenje, obrazovanje, kretanje, saobraćaj, saobraćajna sredstva, braća, sestre, komšiluk, mediji, auto, brzina, čulo sluha, čulo vida, distribucija, dnevnik, duplikat, dvojnik, glas, gramatika, higijena, hrkanje, humor :-)), ideja, ime, imitacija, intelekt, intervju, ispovest, istorija, ključevi, konferencija, koverat, kratka putovanja, kretanje, kućni ljubimci, kurir, lap-top, lažov, lekar, leptir, ljudi, logika, trgovina (lokalna), memorandum, matematika, mešanje (u nečije stvari...ono kao mirođija :-), misli, mišljenje, novčanik, naočari, nervoza, nesanica, neutralnost, "niži um", novac (onaj sitan), novine, objašnjenje, odevanje, odgovor, oglašavanje, olovka, papir, periodičnost, pešačenje, peticija, pijaca, pisaći sto, pisac, pismo, pošta, poštar, potpis, potvrda, predavanja, prodavac, proza, prtljag, radoznalost, račun (za kupljenu robu), razlog, razred, razumevanje, recept, reči, registar, reflesksi, rešavanje problema, rođaci, rukopis, saobraćaj (i sve iz saobraćaja...znaci i sl), sarkazam, satira, savet, savetnik, sekretar, sitnica, skupovi, slušanje, spiker, svedočanstvo, svedok, svestranost, šala, škola, šivenje, štampač, tačnost, tastatura, telefon, telegram, tema, tenis, test, točak, trgovac, trgovina, trik, udžbenik, učenici, ugovor, ulaznica, um, utikač za struju, vazduh, volan, voz, vozačka dozvola, zabrinutost, zanatlija, zaposleni radnici, zdravlje, znaci interpukcije , zvuk, žongler.....

***Sve ovo može biti pod "udarom" retrogradnosti!!!

 

Kada je Merkur retrogradan obično dolazi do: 

kašnjenja, zaboravljanja, menjanje planova, do toga da sagovornik obično ne čuje dobro šta mu se priča, ili čuje samo ono što želi da čuje, sa ovom energijom nekada se "igramo gluvih telefona". Sa ovom energijom prave se propusti, odlažu putovanja, nastaju češeće neki problemi i nesporazumi... u poslovima, razgovorima, u pisanju, sa poštom, porukama... Kvare se mašine, aparati više nego obično. Zbog ove energije moguće ponavljanje nekog pitanja više puta, obnavljanje nekog zahteva, vraćanje na neke šaltere više puta...

 

 

 

I šta onda....kako preduprediti tako nešto...

 

Savet: nigde ne žuriti, jer svaka brzina može skupo koštati...

Više puta proveravati: svako pismo, svaki razgovor, mogu se neki fajlovi, nešto napisano greškom obrisati ili nešto tako.  

Pogledajte više puta kome šaljete mail ili SMS lako možete da pogrešite i pošaljete nekom kome ne treba :-), pre nego pritisnete dugme send dobro razmislite…

Napravite back up za dokumenta na kompjuteru... telefonu i sl.

 

 

Merkur u astrologiji vlada: komunikacijama, transportom, idejama, putnicima, marketingom, medijima, sve to će biti pod udarom neugodnosti i izazova... nešto više nego obično tu može da se dogodi "svašta".....

 

Gužve u saobraćaju veće nego inače, telefoni ili u kvaru ili nešto slično, tehnika se kvari, problemi sa kompjuterima... 

Dezinformacije, prava informacija dolazi kasno. 

Možda zaboravite telefon, ili ste ga poneli ali baš kada vam treba shvatite da je baterija "iscurela"

 

Zato ništa ne uzimati zdravo za gotovo, sve proveriti više puta. Ako ste krenuli na put bez pasoša (dokument) nećete stici daleko, zato proverite sve, pre nego sto krenete na put..., ono zeleni karton i sl. Možda čak i novčanik :)

Ne vozite se bez karte u prevozu, kontrole će biti više nego obično.

Ako ste pak vozač možete pomisliti kako su svi vozači poludeli, gužve u saobraćaju veće nego ikada, moguće je da skrenete pogrešno, pogrešan pravac, mislite na levo a skrenete desno...

Ne kupujte tehniku i tehničke aparate, nešto će im faliti, nemojte ni automobile sačekajte da Merkur krene napred....

Kašnjenje je "izmislio" retrogradni Merkur .

 

Šta još može da vam se dogodi....

 

Izbegavati potpisivanje važnih pravnih dokumenata, ugovora, sklapanje novih poslova, ....ali ako se baš mora sve više puta dobro proveriti....pa čak i tada može doći do revizije ugovora... 

Sve što ima veze sa papirologijom može da krene naopako pa pripazite, ne potpisujte ugovore jer može doći do greške (naročito obratite pažnju na sitna slova u ugovorima), ako ne morate ne bavite se administracijom u ovo vreme izbećićete nerviranje, izbegnite i šalterske službe onoliko koliko je to u vašem slučaju moguće, pripremite se za nesporazume vi govorite jedno, neko čuje nešto drugo…

Ako ste pošli da nešto overite ili sl. proverite i da li ste poneli sva dokumenta a i ako jeste tamo na šalteru neka službenica će sa osmehom (ako imate sreće) da vam saopšti: Fali vam još samo.

Izbegnite ako možete u ovom periodu da donosite neke bitne i konačne odluke, da krećete u neki sasvim novi posao ili poduhvat... 

Izbegnite podnošenje tužbi, ili nekih važnih zahteva (tražiće vam gomile novih papira i uvek će faliti još neki)

 

Šta je zapravo retrogradnost - vraćanje unazad, vraćanje u prošlost....Retrogradnost ima energiju planete u 12. kući, a ona je povezana sa greškama, gubicima, skrivenim stvarima, zato su u vreme retrogradnog Merkura moguće greške, gubici....Znam mnoge koji u to vreme izgube makar ključeve...Naravno ne mora uvek da se nešto izgubi, možda vas samo zadesi neko ponavljanje, vraćanje, neka neprijatnost...neki problem sa onim što Merkur predstavlja!!! Imate gore i šta je sve moguće!!! Ako u vreme retrogradnog Merkura polažete neki ispit verovatno ćete ga polagati još jednom!!! Ali isto tako ako neki ispit polažete više puta sada ga još i možete položiti!

Pripazite u ovom periodu, ne morate baš da svoja najjača osećanja iskazujete, jer ili će biti pogrešno shvaćena ili ćete se vi u vezi nečega što budete  rekli  možda predomisliti...

 

Ima i nešto dobro u ovom periodu, dobro je da se dovrše neki davno započeti poslovi, da vam dužnici vrate neke pare, neku knjigu za koju ste već i zaboravili čak i kome ste je dali, pozvaće vas neko na koga ste sasvim zaboravili, dobro je da sredite kućnu arhivu, staru dokumentaciju, slike, ko zna šta možete da pronađete (a mislili ste da ste izgubili)...

Kako je ovo retrogradni proces probajte da svoje mišljenje, svoj um i razmišljanje okrenete ka unutra kao neku vrstu revizije, i možda dođete do nekih važnih unutrašnjih otkrića...

Ako ne ide  otvorena komunikacija razgovarajte sa sobom, meditirajte, razmotrite stare planove i ideje...

 

Kako je najbolje proći kroz ovaj period:

- dati sebi više vremena za svaki projekat,

- dobro, jako dobro se organizovati ništa ne prepuštati slučaju,

- aktivno učestvovati u svim situacijama koje mogu izazvati probleme ili nesporazume

- i najvažnije zadržati pozitivan pristup stvarima...

 

Šta je dobro dok je Merkur retrogradan?

- sve pozajmljene stvari tražiti nazad...

- sve što je predugo odlagano sada rešavati..

- tražiti i novac ali sadašnje stanje ne obećava mnogo, sem isplatu na rate ili sitno, malo po malo....

- preuređivanje papirologije, arhive..

- sređivanje stana.. (čega se treba rešiti - baciti i sl.)..

 

Šta se mora nije teško...ili dva puta merite jednom secite:

 

Ako na put morate pre nego krenete proverite da li ste poneli najvažnije, od četkice za zube do novca....mada četkicu uvek možete da kupite....na put ne možete bez karte, kartica, pasoša, ili vozačke dozvole, zelenog kartona i sl. Ili imate sve to ali niste proverili datume putovanja .

Ako morate da potpišete nešto pročitajte to što potpisuete više puta (i ono ispisano sitnim skoro nevidljivim slovima), i opet budite spremni za neki aneks ugovora...

Pre nego izađete iz kuće proverite da li ste poneli telefon, da li ste napunili bateriju, gde su vam ključevi, krenite ranije nego obično na važne sastanke i događaje da ne biste zakasnili, postavljajte prava pitanja da bi ste izbegli nesporazume, proverite da li je benzin u autu na rezervi...Ako kupujete nešto "krupno" i bitno obavezno uzmite račun, garanciju i sl

 

 

Merkur je i humor....

Tako da više humora, osmeha, optimizma može mnogo da pomogne...dok sve ovo ne prođe!!! Mislim da je Marfijev zakon najbliži objašnjenju Retrogradnog Merkura...u smislu "Šta god može poći naopkao ...poći će..." Jer šta će bolje opisati situaciju u kojoj je nešto neočekivano krenulo naopako od Marfijevog zakona!!! Ja se uvek setim onog...."Prepuštene same sebi, stvari od loših postaju još gore..."

A Marfi kaže i ovo: "Kada rešiš da ozbiljno zasučeš rukave, primetiš da nisi obukao košulju“"ili "Nikad nije kasno da se stigne kasno"..."Šef je neko ko dolazi ranije kada vi kasnite, i dolazi kasnije kada vi poranite"

Ovo nije Marfi, već iz jednog našeg poznatog filma: "Slušajte, druže! Možda ste dobili pogrešan broj, al ste dobili onog kog ste tražili"!

 

"Ako ne možemo da ga pobedimo onda da mu se pridružimo. 

 

Ovo je nešto kao PRVA POMOĆ u vreme retrogradnog Merkura:

* ne žurite nigde,

* sve proverite više puta,

* ne kupujte bitne stvari (tehniku, automobile...i sl.),

* ne potpisujte ugovore, ili bar dobro pročitajte ako morate da potpišete,

* napravite beck up...za sve što možete,

* opustite se i imajte uvek rezervni plan,

* i coolirajte što više možete...

* šalite se više, smejte se više.... 

 

 

Postoje ljudi na koje retrogradni Merkur ne deluje ovako...

To su ljudi koji su rođeni sa retrogradnim Merkurom. Njima obično nije jasno zašto se diže prašina oko svega ovog.....Njima je ovaj period kao i svaki drugi, sve je normalno! Oni žive sa retrogradnim Merkurom ceo život!!! Njima je "lakše". Neko od njih će dobiti novi posao, neko će krenuti na neki put, a neko kupiti novi auto...

 

Oni koji nemaju u natalnom retrogradnog Merkura 

U vreme ciklusa retrogradnog Merkura treba da znaju najpre gde im se Tran retrogradni Merkur nalazi: u kom znaku i u kojoj kući , jer će ta oblast života biti pod "udarom" retrogradnosti!!! Zatim treba znati i odakle ide Merkur iz kojih kuća....a to su kuće koje počinju Blizancima i Devicom....Merkur vlada ovim znakovima.....

Najbolje bi bilo da malo zastanemo i razmislimo šta radimo i zašto nešto radimo. Merkur će pružati otpor u savlađivanju nekih lekcija, otuda i svi problemi koji mogu nastati u ovom ciklusu. Duboko uzdahnite, koraknite unazad i pokušajte da shvatite šta ovakav Merkur zapravo hoće od vas...

Dokle retrogradni Merkur pravi pometnju u realnom životu, sa druge strane on nudi da malo više razmislite o svojim životima, simbolično vraćajući se unazad. Da preispitate, revidirate, istražite neke stavove, planove... i da možda tako u tom procesu dođete do nekih bitnijih unutrašnjih otkrića... Ovo je odličan period da meditirate na neki svoj način, da pročitate šta ste nekada negde zapisali, ili da počnete da pišete dnevnik, da se setite sa kim niste dugo pričali jer bi sada mogli, osim kućne papirologije mogli bi da sredite i ormane sa garderobom jer ih sada možete uspešno preurediti, baciti sve što vam davno nije više potrebno....

I dokle čekate da Merkur krene napred...zavšite neke (davno) započete poslove... I tek kada Merkur ponovo krene napred možete donositi bitne i važne odluke... Naučite da sarađujete sa energijom retrogradnog Merkura, a ne da idete protiv nje....a više nego što možete i da zamislite pomaže i pomoćiće smisao za humor.

Venera u Biku

Venera je vladar Bika i tu je kod kuće. Iz Ovna u Bika Venera prelazi 30.aprila u 02h 35’.

Energija Bika će Veneri dok bude prolazila ovim znakom sugerisati sigurnost i stabilnost...Oni koji su u vezi ovaj period za njih može značiti jaču posvećanost, obnavljanje emocija, strasti, ali i rad na udobnosti, sigurnosti koju dobijate ili pružate. Oni koji su sami, u ovom periodu bi mogli da ih privuku stabilni i pouzdani partneri...

Dok Venera bude pod uticajem energije Bika, uglavnom bi mogli da se opiremo promenama. Predvidljivost u vezama neće biti problem čak će biti potreba. Udobnost i odanost to je ovde ovoj energiji vrlo bitno. Posesivnost i zavisnost od partnera vrlo mogući u ovom periodu. Potreba za fizičkom izražavanju ljubavi. Nosi ova energija i ljubomoru. Mada ova Venera ne voli baš dramu u svom životu, ne voli ni igre i igrice. Ali voli dodire, češkanje, masažu i sva druga fizička zadovoljstva, voli ona i "obično" držanje za ruke. Mnogi će pod uticajem ove energije postati umiljati. Neka vrsta smirenja sledi svima...

Dok ima sigurnosti i udobnosti ima i ljubavi, ako toga nema možda potražite to što vam fali na nekom drugom mestu. Dok traje ova energija Venere, obično se to radi "iza leđa", jer raskid dok ova energija traje je neprijatna priča i možda se to ostavi za neko "bolje" vreme. Možda će neki od vas imati energije da se odnos radije poravi nego raskine. Tu će svakao pomoći trenutni aspekti. Inače u vreme ovog tranzita u prvi plan dolazi fizička komponenta veze, emocije ovde nisu primarne... Materijalne potrebe mogu biti predmet razmirica i odličan test za kvalitet neke veze...

U vreme ovog tranzita do izražaja će doći sva prirodna lepota u odnosu na veštačku. Ipak da se ne lažemo veličina grudi ovde igra važnu ulogu . Ženama će nešto privlčniji biti oni muškarci koji umeju da zarade. Ljubav je ovde topla, posesivna, fizička, ne pokreće se lako ali kada se pokrene :-). Plodnost je u ovom periodu izražena. Postoje dva puta kojim ova Venera može ići jedan je do spavaće sobe, drugi je do nekog restorana gde se dobro jede.

Dok traje ovaj tranzit Venere kroz Bika... Budite u kontaktu sa zemljom i prirodom, bosi hodajte po travi, oni srećniji po pesku nekog plićaka. Koristite svojačula, uživajte ljubavi, u hrani, dobrom vinu, budite gurmani, slušajte muziku onu koja je vama dobra, uživajte u izlasku ili zalasku Sunca.... i pomirišite cveće...kao Bik Ferdinand.

Ako niste taj tip, možda će vas zadovoljiti neka dobra kupovina, malo luksuza što da ne, dobar parfem, tašna, novčanik (Bik), ili nešto po vašem ukusu i meri ali da je udobno!!! Možda ste od onih domaćinskih tipova, onda ulepšajte svoj životni prostor, učinite ga još lepšim i udobnijim. Svilena ili satenska posteljina je možda jedno od rešenja. Ako volite da pevate pevajte u kuhinji, kupatilu, autu...jer ko peva zlo ne misli...Venera u Biku možda otkrije vaše skrivene talente...

Možda nekima od vas ova energija pomogne da materijalnu i finansijsku situaciju učinite boljom ili bar podnošljivijom, ova energija može da privuče neka materijalna sredstva u svakom slučaju značajna za situaciju u kojoj ste trenutno...

U ovom periodu bi neki od nas mogli da budu skloni gojenju ili da imaju probleme sa kilogramima. Pričuvajte grlo jer je ono u ovom periodu osetljiva tačka... 

Tako dolazimo do kraja aprila.  O svim planetarnim dešavanjima u Maju možete uskoro prošitati na našem sajtu.

 

e-mail novosti

Ako želite da dobijate Astrološke novosti na vašu e-mail adresu, upišite Vaše ime i adresu u polje ispod i na taj način ste se prijavili.
Sve novosti koje obavljujemo na sajtu Ulepšajte budućnosti biće Vam dostavljene na adresu koju ste upisali. Hvala