Dominacija vode i zemlje - Natalna Karta - Izrada natalne karte, tumacenje, uporedni horoskop, sta me ceka u buducnosti

   

NAS radio CH

Najčitanije

Dominacija vode i zemlje

Sunce  23. Oktobra u 19h 46’ menja znak i prelazi u Škorpiju i osmu prirodnu kuću. Narednih mesec dana bićemo strastveniji, podložni regeneraciji i transformaciji, ali i mnogo posesivniji, sve će biti mnogo intezivnije, nema mesta površnosti. Istog dana aktuelan je I trigon između Venere u Devici i Plutona u Jarcu, jaka energija zemlje uz dobar aspect pruža mogućnost za povoljne promene I transformacije kako kad su emocije u pitanju tako i kad su finasije. Opozicija Marsa iz Device i Kirona iz Riba donosi opasnost da nas neko duboko povredi, ali takođe i mi možemo nekog povrediti, a možemo se samo i setiti nekih bolnih situacija i samim prisećanjem rane mogu da ožive i ponovo istinski zabole. Dan ranije 22. Oktobra kvadrat Merkura u Vagi i Plutona u Jarcu može da dovede do oštre komunikacije i uvredljivih reči. Pažljivo birajte reči, jer jednom izrečeno teško se zaboravlja.

 


22.Oktobar: 23:21: Merkur kvadrat Pluton

Merkur u Vagi, Pluton u Jarcu na 13*

Neki argumenti bi na silu da dođu u prvi plan...budite oprezni!!! Ja bih ovaj aspekt nazvala....po čuvenom citatu iz filma (Maratonci trče počasni krug)..."Laki je malo nervozan". Sa ovim aspektom mnogi bi mogli da se precene, da precene sopstvene snage, nosi on i dozu fanatizma. Budite oprezni šta drugo da vam kažem. Neko od vas bi mogao da bude zabrinut zbog nečega...neki strahovi bi mogli da islivaju na površinu. 

Opsesivne (Pluton) misli (Merkur) su mogući, takav i govor... Reči ovde imaju ogromnu moć (Pluton)....problem je što je kvadrat u pitanju. Budite oprezni u komunikaciji sa ljudima koji prestavljaju Vagu: bliski ljudi, partneri, ortaci, prijatelji... Neko od njih bi mogao da pokuša da nametne neko svoje mišljenje, mada to se može očekivati i od vas prema njima....

Merkur u Vagi je 9.Oktobra krenuo u direktan hod... Od tada smo u mogućnosti da sredimo neke naše odnose (Vaga). Sve ono što je u vreme retrogradnog hoda išlo teže ili naopako sada smo u mogućnosti da uskladimo i da mnoge nejasnoće i nesporazume razjasnimo i sebi i drugima...Merkur je i dalje u retrogradnoj senci i biće sve do 24.Oktobra, dva dana pre toga u Četvtak 22.Oktobra Merkur će biti u kvadratu sa Plutonom:

Nervozne misli, nervozna komunikacija....opsesivne misli i ponašanje, ali i pokušaj nametanja mišljenja. Svadljiva komunikacija....Suzdržite se...ili pažljivo birajte svoje bitke...

Opsesivne misli su ipak više moguće tamo gde već postoji "pogodno tlo", uglavnom je kroz tranzit to neki blaži oblik, ali ako imamo potvrdu u natalnom ovaj tranzit može biti okidač. 

Kako već imamo jaku energiju Device....sa ovim kvadratom Merkura (vladar Device) i Plutona mogu na površinu izaći neke opsesivne radnje i rituali....strah od nečistoće (učestalo pranje, čišćenje), strah da će se poremetiti neka simetrija i u glavi i stvarno (pravljenje simetrije, ređanje stvari u liniji i sl.), zatim sumnja i stalna potreba da se proveri nešto (pegla, ringla, da li je nešto zaključano i sl.), skupljanje stvari i strah od bacanja nečeg što je nekome bitno, itd. Negde ovaj aspekt može izazvati paranoju....Najčešće ipak je fokusiranje na jednu određenu misao...kod svakog drugačiju!

Komunikacija sa ovim tranzitom može biti vrlo nezgodna, ružne reči, psovke, pretnje...Kako je Merkur u Vagi, u prvom planu je komunikacija sa bliskim ljudima...budite oprezni jer nekada reči mogu da povrede jače od bilo koje povrede....Ovo je vrlo intezivna komunikacija...strastvena, gde se ne biraju reči. Reči ovde imaju ogromnu moć, samo kvadrat je u pitanju pa budite oprezni, posebno u emotivnim situacijama.....Najbolje je već ako postoji neka opsesivna misao, da se fokusirate na to i otkrijete uzrok....

23.Oktobar: 09:42: Venera trigon Pluton

Venera u Devici, Pluton u Jarcu na 13*

 

Kada se ovako energije zemlje udruže (Devica, Jarac) onda se osobine zemlje ispoljavaju nešto jače i više.  Za zemljane znake kažu da su: praktični, pouzdani, trezveni, konzervativni i senzualni. Kada se Venera i Pluton nađu zajedno u nekom aspektu tu nema ničeg laganog, opuštajućeg, tu je uglavnom intezitet!!! Gde je Pluton tu je strast pre svega, ali i magnetizam, harizma, moć, tu je i obnova, transformacija, podmlađivanje, magija. Gde je Venera tu je ljubav, uživanje, zabava, lepota, romantika... ali i novac! Međutim mi imamo energiju trigona.Trigon je lep i povoljan aspekt - aspekt koji prave dve planete pod uglom od 120*. To su dve energije koje se dobro slažu. Ovde su to energije zemlje (Devica-Jarac). Planete u trigonu mogu imati različit cilj ali energije im se slažu i podržavaju jedna drugu. Sa trigonom lakše prihvatamo neku situaciju ili neki događaj, možemo se (iz)lečiti, zalečiti, zaboraviti neke ružne stvari i događaje. 

Venera trigon Pluton: Intezivna ljubav, ljubav koja trasformiše, ljubav koja želi trasformaciju, intezivan odnos, transformacija kroz odnos, moć i ljubav, opsesija i ljubav, atraktivna osoba, magnetski privlačna osoba, jaka sexualna energija, velika strast, dubina odnosa, lepota koja ima moć, ljubomora, osećanje sudbinske ljubavi, "ljubav do smrti" ili "dok nas smrt ne rastavi", iscelenje kroz ljubav, jake želje, misteriozni ljubavnici, "zabranjeno voće", fatalne žene, potreba da se veza, odnos remontuju, promene, trasformišu.....

Moguće je sa ovom energijom obnoviti strast, tamo gde je ona zamrla.....Međutim moguće je i da vas privuče neko što vodi u priču o "zabranjenom voću"... Imate nešto što vas ne zadovoljava, niste zadovoljni i ispunjeni u vezi, a "naišao" je neko ko vam može ispuniti tu prazninu, neko ko može zadovoljiti neke vaše želje....Da, i ako je to trigon to je i dalje zabranjeno voće....ali srce je srce...šta ono zna o voću . Ipak pripazite šta želite može vam se i ostvariti.

Za razliku od Merkura u Vagi, Veneri u Devici će prijati energija Plutona u Jarcu, u Petak 23.Oktobra ove planete će graditi trigon:

Misli i reči, govor nervozni (Merkur kvadrat Pluton), ali osećanja, emocije, uživanje, zabava, kreativnost, novac (Venera)... strastveni, intezivni, sve u stilu "sve ili ništa" (trigon Pluton)...Moć ubeđivanja jaka...Venera zavodljiva....Jaka seksualna energija, šarm i magnetizam veći....Ako u vreme ovog tranzita upoznate nekog, ta osoba bi mogla da bude ono što svi zovemo "srodna duša"... Jaka uzajamna privlačnost je deo ovog aspekta, intezitet osećanja takođe... Bez obzira što je u pitanju trigon i ovde je moguća energija posesivnosti i opsesivnosti (Pluton)... Ono što "nudi" Pluton teško je kontrolisati, posebno jer Pluton deluje više podsvesno....Pluton ne voli da deli....otuda opsesije :)).

Generalno pod uticajem ovog tranzita vaša osećanja će biti intezivnija nego obično, bilo da ste u vezi ili niste. Emocije su jake, intezivne, moćne....Želje su jake, posebno one seksualne....Ovo je energija sa kojom možete podeliti svoja osećanja (Venera) prema nekome na najdubljem nivou (Pluton), bez obzira da li je to emotivan ili prijateljski odnos, porodični, zapravo odnos koji je vama jako bitan....Bez obzira što je ovde u pitanju trigon, sa ovom energijom moguće su tkz. zabranjene veze ili "zabranjeno voće"....Moguće su i tajne (Pluton) veze (Venera)....

Savet: iskoristite ovu moćnu energiju da sredite neke odnose, ali i vaše finansije, da ih transformišete i regenerišete (uticaj Plutona). Ako Veneru posmatramo kao vrednost, novac, ovo je odlična prilika za bolje finansije i lične i one tkz. tuđe....Moćna energija za "privlačenje" novca, za bolji protok energije novca. Usmerite pažnju, fokusirajte se i novac će uslovno rečeno teći....Možete i sa ovom energijom privući nekog ko će investirati u neku vašu ideju, poslovni poduhvat...

 

23.Oktobar: 19:46: Sunce ulazi u Škorpiju

 

Sunce će istog dana u Petak 23.Oktobra promeniti energiju i preći u Škorpiju, takođe jednu od energija "sve ili ništa"....Škorpijom osim Marsa vlada i Pluton, tako da će i ovde biti jeke energije trasformacije i regeneracije....Ovo je redovna promena energije Sunca, ali svakako je važan astrološki događaj, jer će u narednih mesec dana Škorpije slaviti svoj solarni povratak.... Sretan vam rođendan Škorpije... Osim Škorpija i svi ostali će moći da se pozabave svojom intimom, strastima, željama....Naravno tamo gde im se nalazi Škorpija u horoskopu. Tu ćemo želeti da zablistamo i zasijamo.

Energija dubine, ekstremnih osećanja... inteziteta. Sa ovom energijom Sunca favorizuju se intimnost, strast, tajne, sve što je skriveno, tabui, potisnuta osećanja. Vrlo je provokativna ova energija, neprepoznatljiva, na izgled mirna... nema ništa mirnog u ovoj energiji sve je intezivno, strasno... silno. Volja je jaka, odlučna, ambiciozna.

Škorpija je vodeni, ženski znak. Vladari Škorpije su Mars i Pluton...

Škorpija vlada 8. kućom prirodnog horoskopa... Svi imamo negde u natalnoj karti Škorpiju. Na vama je da to utvrdite (naravno ako još uvek ne znate), tu u toj kući/kućama u sledećih mesec dana prolaziće -tranzitiraće Sunce. Tu kuću, tu oblast života će osvetleti, a i vi ćete tu želeti da zasijate... Sve ostalo je u "rukama" aspekata:  Da li će taj tranzit za vas biti blagonaklon ili ne baš.

Šta da očekujemo od ovog tranzita: Da bi utvrdili kakav će ovaj tranzit biti potrebno je da pratimo i kosmičke vibracije Marsa i Plutona.  Međutim mnogo je bitno i kakve aspekte Sunce u Škorpiji pravi sa vašim planetama.... tek tako ćete imati potpuniju sliku o ovom tranzitu....

Sunce će boraviti u Škorpiji sve do 22.Novembra... 

 

25.Oktobar: 20:03: Venera konjukcija Jupiter

Venera i Jupiter u Devici na 15*

 

Imali smo već ovu konjukciju u drugom znaku. 4.Avgusta Venera i Jupiter su se tada sreli drugi put u Lavu, prvi put je bilo 1.Jula. I ovo je treća sreća . 

Venera u Devici......Jupiter u Devici....

Ja u Ljubav (Venera) Verujem (Jupiter)....

Ljubav (Venera) poraste (Jupiter), sreća (Jupiter)) u Ljubavi (Venera); pojača se želja i potreba za ljubavlju, za davanjem i primanjem...interesovanje za romantiku, romantizam je veće; kao i želja i potreba za uživanjem, zabavom, druženjem; vera (Jupiter) se vraća (retrgogradna) u Ljubav (Venera); filozofira (Jupiter) se o Ljubavi (Venera); vera  (Jupiter) u Brak (Venera); veridba; veliko venčanje; ljubav na putovanju; ljubav sa strancem, diplomatom, ambasadorom, sportistom, visoko obrazovanom osobom, bogatom i u duhovnom i u materijalnom smislu; širenje umetnosti, kreativnosti; širenje vidika; strane kulture; ljubav prema duhovnosti; širenje duhovnosti; ljubav prema putovanju, moda u u ekspanziji; previše.....nakita, šminke, luksuza....smisao za humor; više smeha, humora; komedije i komičara; "zarazni" optimizam, sreća, radost; velikodušnost, ljubaznost; senzualnost, žene ženstvenije; plodnost; potreba za druženjem; potreba za odnosima sa ljudima; popularnost; sreća (Jupiter) sa Novcem (Venera); materijalne prilike bolje; troši se više; troši se na ljubav i zbog ljubavi; preteranost u svemu, u ljubavi, novcu, modi, pokazivanju, uživanju, hrani (slatkiši posebno); ali i lenjost. Odličan aspekt: ljubav, venčanje, veridbe, romantične susrete i romantične gestove, poklanjanje, putovanje, kupovinu, planiranje dece  i konkretan "rad"; odličan aspekt za "privlačenje" ljubavi, novca...; za lepše odnose (postojeće), više ljubavi u njima, vere....za praštanje, za otkrivanje istine....ALI....svaka medalja ima dve strane....budite oprezni jer ovo je "odličan" aspekt za preterivanje u hrani, piću ili već u onome čemu ste skloni da preterujete, budite oprezni i sa novcem, posebno vi koji imate tu potrebu da trošite, da "rasipate".....

U energiji Device emocije su praktičnije, smirenije, sa više detaljisanja, analize....

Venera u Devici nastavlja sa dobrom energijom, u Nedelju 25.Oktobra susreće se sa Jupiterom u Devici....Ovo je treća sreća. Njihov treći susret u relativno kratko vreme. Prvi je bio u Julu, drugi u Avgustu, tada su bili u Lavu, ovaj treći susret je u Devici. Različite energije, Lav je vatra, Devica je zemlja. Ista je priča, ljubav, romansa, romantika u vazduhu, ali nešto praktičnija, smirenija, stabilnija...Mogućnosti su ovde razne: više ljubavi u postojećim vezama, širenje ljubavi..., mogućnost novih ljubavi i

veza, bolje finansije, ulepšavanje, više ugodnosti, uživanja, negde možda putovanje u najavi... Jednom rečju...ljubav, harmonija, sreća.......novac! Vreme za uživanje!

Idealno vreme za zaljubljivanje, nove veze....zapravo lepa energija za početak nove veze....

Pored Venere i Jupitera je i Mars: Venera i Jupiter na 15* Device, Mars na 18* Device. Svi oni su i dalje u trigonu sa Plutonom u Jarcu na 13*!!! Ovde Pluton ima vrlo bitnu uglogu. On je taj koji omogućava neku suštinsku promenu ("umiranje nečeg da bi se rodilo nešto"), omogućava transformaciju i regeneraciju...

Sledeća konjukcija Venere i Jupitera u 27.Avgusta 2016. u Devici na 27*!!!

 

25.Oktobar: 22:59: Merkur opozicija Uran

Merkur u Vagi, RxUran u Ovnu na 17*

 

Šta ova opozicija obično donosi: nervozu, pre svega mentalnu. Tu je i brzopletost, sklonost ekscentričnim idejama, netaktičnost, odbijanje kritike, rasprave... nesporazumi su ovde vrlo mogući, ljudi se međusobno pogrešno razumeju. Nekontrolisane reakcije, indiskretnost... Iznenadni rastanci.

Merkur je u Vagi (odnosi, veze, javnost..., brakovi), Uran je u Ovnu (JA u prvom planu, nove stvari i ideje)...malo ravnoteže i sve se da "ispraviti". 

Merkur u Vagise ne smiruje, naprotiv u Nedelju 25.Oktobra uneće u naše misli i komunikaciju dodatnu nervozu i napetost zbog opozicije sa retrogradnim Uranom u Ovnu.....Uran je taj koji traži uzbuđenje, slobodu, makar više slobode nego inače :)), voli promene (drugačije nego Pluton), ne voli navike, rutinu i sl., Uran je nervoza, nemir, neposlušnost....

Ovako kada je nasuprot Merkuru, najviše će uticati na našu komunikaciju, ali i na naše planove, ideje, informacije...Stresne situacije, stresna i neobična komunikacija.... Nervi na ivici...."Brži jezik od pameti".... U saobraćaju nervoza, brza vožnja....i sl. Najblaže rečeno sulude ideje.... Energija sa kojom se ne poštuje ili ne ceni tuđe mišljenje, zapravo ovde nema strpljenja za tuđa mišljenja....Um traži inspiraciju, ne trpi dosadu i rutinu, ustaljene forme i obrasce, prošlost....Pažnja i koncentracija ovde nisu u najboljem stanju...Šta ova opozicija obično donosi: nervozu, pre svega mentalnu. Tu je i brzopletost, sklonost ekscentričnim idejama, netaktičnost, odbijanje kritike, rasprave... nesporazumi su ovde vrlo mogući, ljudi se međusobno pogrešno razumeju. Nekontrolisane reakcije, indiskretnost... Iznenadni rastanci.

Merkur je u Vagi (odnosi, veze, javnost..., brakovi), Uran je u Ovnu (JA u prvom planu, nove stvari i ideje)...malo ravnoteže i sve se da "ispraviti". 

Nevolje sa strujom, sijalice se kvare, možda i neki uređaji....

 

 

e-mail novosti

Ako želite da dobijate Astrološke novosti na vašu e-mail adresu, upišite Vaše ime i adresu u polje ispod i na taj način ste se prijavili.
Sve novosti koje obavljujemo na sajtu Ulepšajte budućnosti biće Vam dostavljene na adresu koju ste upisali. Hvala