Strast i bol - Natalna Karta - Izrada natalne karte, tumacenje, uporedni horoskop, sta me ceka u buducnosti

   

NAS radio CH

Najčitanije

Strast i bol

Prva promena u ovom mesecu je prelazak Merkura u Škorpiju, 02. Novembra pa nećemo više biti neodlučni, ali ni tako fini kad je komunikacija u pitanju. Period pred nama biće obojen direktnom i oštrom komunikacijom. Već sledećeg dana 03. Novembra  Venera i Mars u čvrstom zagrljaju donose strast i intezitet u ljubavnim odnosima, ali u istom danu opozicija Jupitera i rxKirona  podseća nas na neke bolne rane koje nisu zacelile.

 

02.Novembra u 08h 05' Merkur ulazi u Škorpiju

Merkur u Škorpiji će boraviti do 20.Novembra.

 

 

Merkur će konačno promeniti znak...

I što je bio uglađen, fin i diplomata bio je... Od sada će uploviti u vode Škorpije a tamo će biti direktan bez mnogo uvijanja naravno...Merkur ovde neće ništa uzimati zdravo za gotovo....Sa energijom Škorpije biće on (a i mi sa njim) i vrlo sumnjičav, a opet sa druge strane on je krajnje direktan i vrlo često grub u komunikaciji....neko će reći neprijatan 

Sa ovom energijom reči imaju intezitet i moć... Pripazite sa ovom energijom reči ili mogu nekog da "podignu" ili da "ubiju". Sa ovom energijom mnogi bi mogli da budu opsednuti nekim mračnim mislima i temama.. Međutim ovakav Merkur nudi jaku intuicijuduboko razmišljanje i istraživanje, površnost ovde nije opcija. Zajedljivi humor, sarkazam, cinizam, sve je to deo ove energije, pa kako se kod koga "primi".  Dok je boravio u Vagi imao je potrebu za ravnotežom... za fer igrom. Sada će shvatiti da život nije uvek fer. Ovakav Merkur imaće potrebu da traga za istinom. Želeće da otkrije neke skrivene stvari, tajne će mu biti izazov. Sa ovom energijom mnogi od vas bi mogli da se "pretvore" u privatne detektive.  Misli duboke, fokusirane, ponekad vode u opsesiju...

 

Merkurov boravak u Škorpiji donosi nam period kada će komunikacija i izražavanje biti drugačije nego u prethodnom periodu, u kojem je bilo više neodlučnosti i nećkanja. Lakše ćemo donositi odluke i uspevati dublje da vidimo suštinu nekog problema. Merkur u Škorpiji najbolje i najbrže dolazi  do skrivenih stvari i otkriva tajne. Povoljan je za sve one poslove i aktivnosti mentalne koje su  vezani za nešto skriveno, tajno ili neistraženo. Sada se može razotkriti nešto što nije bilo poznato i kako je Mars u Strelcu, to može da koristi za otkrivanje istine i dovede do borbe za pravdu. Povoljno je vreme i  za  naučna istraživanja.

 

Merkur u Škorpiji podstiče detektivski duh u nama, koji nepoznato, skriveno lako otkriva. Zato , svi koji imate važne tajne budite obazrivi da ne budete razotkriveni!

Merkur u Škorpiji donosi mogućnost da rešavate teške situacije i probleme, jer nam donosi veću istrajnost i odlučnost da se suočimo sa poteškoćama i realno sagledamo situaciju, uđemo u suštinu problema i na njemu radimo. Iskoristite ga da ono što vam je mučno i opterećujuće sada bude rešavano.

On omogućava da nešto nesmetano ispitate ili istražite. Pod njegovim uticajem ćete sada lako moći da se udubite u to što vas zanima i dođete do suštine stvari. Oni koji žele da svoje mišljenje ili ideje plasiraju sada će biti uporni u tome.

Merkur u Škorpiji će doneti i više razmišljanja i razgovora vezanih za seks i seksualnosti. Ta tematika vezana za seksualnost, erotiku i slično su prisutniji.  Golicljivi, „masni“ vicevi se više pričaju. U periodu dok je Merkur retrogradan pojavljuje se prilika za rešavanje nekih problema od ranije vezanih  za  seksualnost. Pod uticajem Merkura u Škorpiji ima više i razmišljanja o smrti, ili nekih vesti o njima, kao i razmišljanja o onome što nakon smrti sledi.

Merkur u Škorpiji donosi nam druženje i zabavu koja nije laka, a odiše izvesnom mističnošću. Događa se da se više prećuti, nego kaže i da ćutnja biva  način ispoljavanja uvrede. Način zabave će biti obojen uticajem Merkura u Škorpiji. Tada će humor biti više sarkastičan.

Merkur u Škorpiji predstavlja i dublji vid razmišljanja, onaj koji je vezan za podsvesno, potisnuto, skriveno. Kada je retrogradan on deluje da budemo više introspektivni. Psiho terapije i psihijatrijsko lečenje se može bolje odvijati.

Detektivski poslovi , istraživanja nečeg što je skriveno je uspešno pod ovim uticajima. Ovo je vreme kada se razgovara i razmišlja o nečemu što može da bude i tajno znanje ili nešto što predstavalja suštinsku istinu, pa se mogu razotkrivati i tajne života i smrti. Povećava se interesovanje za okultne teme. Intuitivno razmišljanje će takođe biti više izraženo, posebno početkom oktobra, kada će se osetiti uticaj Merkura, koji će ući u ulazeći trigon sa Neptunom u Ribama. Tih dana je bitno da verujemo u svoje misli, jer se one mogu obistiniti. Ovo je vreme koje je povoljno i za stvaralaštvo, za pisanje o nečemu što je mistično, nepoznato, tajno, a što se intuitivno može otkriti.

Iskoristite ove merkurovske uticaje i da promenite neke svoje stavove, da rešite probleme koje vas opterećuju, jer će nakon toga da imate prilike da se osećate mnogo bolje i rasterećeno.

 

03.Novembra u 02h 09’ Venera konjukcija Mars

Venera i Mars u Devici na 24*

 

 

Ovo je aspekt koji donosi strast, toplinu, živahnost i sexualnu energiju, ovo je težnja ka sexualnom ispunjenju. Ovde su se "sudarile" dve energije ženska (Venera) i muška (Mars), što moze doneti i veliku napetost, razna uzbuđenja, netaktičnost, rasprave...ali i zavodljivost.

Kada se ove dve planete nađu u dobrom aspektu daju nam snagu libida i sexa, daju nam ravnotežu između ljubavi i sexa. Ipak konjukcija daje malo drugačiju sliku, jer tako blizu jedna drugoj pojačavaju strasti, moguća je i ljubomora, poneka ljubavna svađa, mogući su čak i raskidi, sve zavisi od toga kako se koristi ova snažna energija...

Nije to sve...sa ovim aspektom naša kreativnost dolazi do izražaja, imamo jaku želju i stimulisani smo da uradimo ili napravimo nešto lepo...Društveni odnosi su nam strastveni, ponekad ovaj aspekt donosi i "ljubav na prvi pogled", prisutna je i želja za takmičenjem, moguće su i impulsivne kupovine i troškovi...

 

Da, Venera i Mars zajedno....ili u konjukciji...

Da li su Venera i Mars kada se nađu zajedno u hramoniji ili u sukobu?

Baš teško pitanje, još je teži odgovor :).

Venera i Mars, žena i muškarac zajedno :), trebalo bi da bude dobro...Međutim, svesni smo da to ponekad i ne funkcioniše baš najbolje. Ova konjukcija može ići od savršenog spoja i velike uzajamne privlačnosti do sukoba i svađa sve po principu udario tuk na luk!

Kada ova konjukcija predstavlja nas - jednu osobu onda je moguć sukob ženske i muške strane jedne ličnosti, ali i ravnoteža!!! Šta će prevagnuti zavisi i od ostalih aspekata koje ove planete imaju sa drugim planetama u nečijem horoskopu!

 

 

Šta bi sve ovaj kontakt Venere i Marsa mogao da predstavlja:

Ili harmonija ili sukob!!!

Muške i ženske osobine u harmoniji ili u sukobu...

Savršen spoj muško - žensko ili neki problem;

Hrabrost da se voli... Mars-hrabrost, Venera-ljubav, voleti; 

Hrabrost u vezi (vezama)... Venera-veze;

Hrabrost da se želja ostvari;

Seksualni-Mars šarm-Venera; Flert...

Korišćenje šarma da se dobije ono što se (po)želi; više od flerta :)

Intezivne, jake-Mars emocije-Venera;

Atraktivnost, otvorenost...,

Preuzimanje akcije, inicijative, osvajanje, udvaranje...;

Nametanje svog ukusa, estetike...;

Muškarav ljut (Mars) na ženu (Venera) ili obrnuto...

Seksualna frustracija...

Uvek u potrrazi za novim osvajanjem;

Nestrpljivost u odnosima, vezama:

Manipulacija da bi se dobilo ono što se želi!!!

Problem sa seksualnošću, opredelenju.....

Problemi sa kompromisom!!!

Privlačenje fizički snažnih ljudi....ili žena;

Takmičenje u ljubavi, ali i takmičenja lepote (izbori za lepoticu ...)

Venera-Mars erotika...

Sa konjukcijom ovih planeta može da bude zdrave erotke, ali i erotkse napetosti...u svakom slučaju jake i intezivne emocije i strasti. Vrlo burne reakcije, negde sklonost sukobima i svađama...

Nametljivost, želja i potreba za emocionalnom i seksualnom vezom jaka... ljubav  i sex po svaku cenu.

Sa ovim aspektom dakle moguće su jake strasti i emocije, snažne ljubavi, ali i sukobi, svađe pa i raskidi (ako tako nešto podržavaju i ostali aspekti). Rekla bih da ova konjukcija može biti okidač!!!

Negde će se sa ovim aspektom probuditi i rasplamsati strasti, ali tako da će se ona pametno iskoristiti, negde te strasti mogu odvesti u svađu, sukob i možda raskid.

Udario tuk na luk

Svađe i mirenje....

Ne zaboravite da je često tanka granica između svađe, besa i seksualnog uzbuđenja, svađa kao okidač...Dok traje ovaj aspekt to i nije ni nemoguće ali nije ni retkost. Međutim ako je tako stalno u nekoj vezi, onda stavite prst na čelo i dobro razmislite. Ponekad se problemi mogu rešiti u krevetu, ali ako je to redovna pojava, to je već alarm za uzbunu....

Sa ovim aspektom moguća su (pre)velika očekivanja otuda i nezadovoljstvo, ljutnja...jer očekivanja se nekada i ne ispune...Rekla bih da je ovde sve u intezitetu, ako je on pod kontrolom onda je ovo jako dobra energija, ako se izmakne kontroli onda ovo može da bude teška energija...

Negde je sa ovim aspektom moguća i biseksulanost...

Nije isto da li ovaj aspekt neko ima u natalnom ili je on samo u tranzitu... Ali uticaji su negde slični. 

Da li je to nešto sa čim se rodimo ili se uči? Naučnici kažu da je urođeno. I ja mislim da se flertovanje ne uči, to je ono "nešto" što imate ili nemate. Mada mislim da svi imamo tu sposobnost, kod nekog vrlo razvijenu, kod drugih možda manje, retki su oni koji ili te veštine nisu svesni ili imaju neki problem u socijalnosti..

Muškarci i žene vekovima koriste ovu veštinu da bi osigurali produžetak gena. U prirodi imamo toliko primera udvaranja recimo kada gorila isturi grudi , golub se nakostreši....

Pogled ispod obrva...

Neverbalna komunikacija

Jedan od znakova da počinje igra zavođenja kod ljudi je širenje zenica, gde je zainteresovanost više nego očigledna...Da li ste nekada bilo kada doživeli ono što se zove "skidanje pogledom". ne skidati pogled sa nekog i sl. Zatim tu su i neki gestovi, držanje tela, izraz lica, pogled, izvijanje obrva na gore, boja glasa vas takođe može "odati"....Mada i bez i jedne izgovorene reči ponekad sve bude jasno. Telo samo odaje nečije misli....Telo govori . 

Oči su širom otvorene, zenice proširene....svetlost može i da zasmeta, a onda se trepće...li trepće

Sviđanje, kao ni ljubav se ne mogu sakriti. 

Sa ovom konjukcijom veća sposobnost flerta i flertovanja, zaođenja :). I ako je neko ima u natalnom horoskopu ali i kada se javi ovako kao sada u tranzitu....

Osim pogleda bitan je miris...

Venera vlada mirisima... Venera vlada i emocijama... Emocije i mirisi, šta im je zajedničko?

Zašto nas nekada privuku baš određene osobe? Određen muškarac i određena žena? Lekari kažu da je to zbog mirisa ljubavi ili feromona. Ova stručna reč je grčkog porekla i može se prevesti kao: nosilac uzbuđenja. Miris ljubavi ili poruka tela, odgovor na neki susret... 

A sve je u nosu . Uz pomoć njega osetimo miris koji nas uzbuđuje. Nosem vlada gle čuda Mars  Gde je Venera tu je i Mars. Pored Marsa nos se vezuje i za Škorpiju...

Lako zar ne? Izgleda lako ali nije... Koliko ste puta čuli ili izrekli to je hemija... kada ste nekog upoznali? Bez hemije nema ni ljubavi, mnogi će reći, ili nema sexualne privlačnosti a onda mu to dođe na isto. I ne treba ovde mešati miris parfema i ovaj drugi miris ljubavi... Ni jedan parfem na svetu ne može zameniti ovaj drugi miris... tako kažu naučnici, ja im verujem. 

Šta nas kod nekog privuče? Miris parfema ili njegov/njen miris. Miris ljubavi se zapravo ne oseća, osećamo ga podsvesno... dakle ipak prvo osetimo parfem. Međutim naš nos ide dalje.... njuška, njuška.... i eto sexa, eto ljubavi . 

Sa ovim aspektom sve ovo je još izraženije i jače i negde očiglednije.

 

03.Novembra u 22h 57' Jupiter opozicija rxKiron

Jupier na 17* Device rxKiron na 17* Riba

Kiron je ranjeni iscelitelj, a već duže vreme se kreće unazad i tako nas vrća na neke neizlečene rane i tera nas da prodremo u suštinu stvari i pre svega pomognemo sebi samima. Nedavno smo imali opoziciju Marsa i Venere sa rxKironom pa je sasvim izvesno da su rane usko povezane sa muško ženskim odnosima. Danas u istom danu imamo i konjukciju Venere i Marsa tako da ova priča nije završena, akako će se završiti zavisi od svakog od nas ponaosob i od naših aspekata u Natalnim kartama. Danas je aktuelna opozicija sa Jupiterom koji sve što dotakne uvećava, kako dobro tako i loše. U ovom slučaju naše bolne tačke i teme biće ponovo aktivirane i učiniće nam se da bole više nego inače. Potražite u sebi snage i zalečite se, niko drugi ne može znati koliko vas nešto boli, takođe niko drugi vam ne može pomoći ukoliko sami ne želite da pomognete sebi. Ovo je trenutak da shvatite da problem postoji i da su neke stvari samo potisnute, neke rane nisu izlečene i vraćaju se iznova. Vidite u kojim kućama su vam trenutno Jupiter i Kiron i na toj osi-u tim životnim oblastima postoji nešto neprežaljeno. Već samom spoznajom da problem postoji i prihvatanjem činjenica pola posla je gotovo. Ne gurajte ispod tepiha, očistite iz života ono što nije dobro po vas.

 

e-mail novosti

Ako želite da dobijate Astrološke novosti na vašu e-mail adresu, upišite Vaše ime i adresu u polje ispod i na taj način ste se prijavili.
Sve novosti koje obavljujemo na sajtu Ulepšajte budućnosti biće Vam dostavljene na adresu koju ste upisali. Hvala