Merkur kreće napred, Neptun nazad, a mi se još vrtimo u krug - Natalna Karta - Izrada natalne karte, tumacenje, uporedni horoskop, sta me ceka u buducnosti

   

NAS radio CH

Najčitanije

Merkur kreće napred, Neptun nazad, a mi se još vrtimo u krug

U istom danu 12. Juna odmah posle ponoći u 00h 34' prvo Merkur sa 4* Blizanaca kreće u direktan hod, a u 11h 09' Neptun sa 9* Riba kreće unazad. Danas je i Kiron na sceni, nalazi se na 21* Riba i najpre će biti u kvadratu sa Marsom koji je na 21* Blizanaca, egzaktan-tačan u 02h 34', a sa Suncem u 20h 54'. Merkur će biti u senci sve dok ne dođe do 13* odakle je krenuo svoj put unazad, na to putu biće u kvadratu sa rxNeptunom, pa vreme nejsanoća još nije iza nas. Pričekajte do 27. Juna sa donošenjem važnih i konačnih odluka.

 


Merkur je u Blizancima od 1.Maja do 8.Jula

Posle nekoliko nedelja retrogradnog kretanja Merkur će konačno da nas oslobodi problema u komunikaciji i u donošenju nekih važnih odluka... Ako ste se osećali kao izgubljeni u prostoru i vremenu, ako niste uspevali da ostvarite komunikaciju na neću reći normalan način ali jasnu i bez zbunjenosti, ako je mnogo toga što ste započeli moralo da čeka ili da se odloži... došlo je vreme da lakše dišete i da krenete napred!!! Ako je vaše razmišljanje bilo na neki način iskrivljeno, nelogično... vreme je da se tu stvari poprave!!!  Ali....ima nešto što treba da znate!!! Nije uvek sve jednostavno kako na prvi pogled izgleda... Merkur zaista kreće (polako) napred ali ima tu i neka caka  u senci je. Mali oprez i sve će biti kako treba!!!

Još od 4.Maja Merkur je ušao u retrogradnu senku....i sada kada kreće napred biće neko vreme u retrogradnoj senci...Do kada? Izaćiće iz te zone kada ponovo bude na stepenu sa kog je krenuo u retrogradni hod. Merkur je u retro hod krenuo sa 13* Blizanaca....U direktni hod polazi sa 4*....ponovo će biti na 13* Blizanaca 27.Juna. Tada će konačno izaći iz senke .

Dakle, neko vreme Merkur će i dalje biti "mamuran" .

Kada krene u direktan hod... krenuće i energija, krenuće i neka razjašnjavanja, krenuće bolji protok informacija, um neće biti previše u magli...Međutim u vreme stacioniranja Merkur se kreće jako sporo, retrogradna senka deluje i dalje na nas preko Merkura....sporo ide sve to....ali ide.

 

 

12.06. 11h 09' Neptun kreće u retrogradni hod

 

Retrogradni Neptun nas tera da razotkrivamo misterije života snagom našeg uma...Retrogradnost nas na neki nacin vraća u prošlost... Mnogi od nas će zaroniti u svet snova...i mozda bežati od stvarnosti..

Nikako nije lako sa Neptunom jer je on povezan sa našom psihom. A to kako će on uticati na naše živote mnogo zavisi od toga da li mu pružamo otpor ili pokušavamo da radimo i sarađujemo sa ovom planetom duhovnosti i ilizija. Zato je potrebno pratiti ga od početka tranzita...i osluškivati šta nam on poručuje, posebno sada kada kreće unazad. U nekom trenutku imaćemo doživljaj "već viđenog", proživljavaćemo neke stvari još jednom...

Obratite pažnju na te događaje....to vam vaša podsvest nešto poručuje...

Kretanjem Neptuna unazad... sve je okrenuto ka unutra, kada je Neptun retrogradan dobijamo Neptun na kvadrat :-))). Mnogi će dobiti jasniji uvid u nešto što im do sada nije bilo jasno (sa dobrim aspektima), ali najviše će ipak biti onih koji će pobeći, uslovno rečeno pobeći od stvarnosti u kojoj su....Ko gde već beži (inače).... neko u alkohol, neko u muziku, neko u neku umetnost, neko će se samo povući u sebe, "sakriti" od drugih.

Kretanje Neptuna unazad.... osetiće nešto više naravno Ribe, zatim oni kojima Neptun tranzitira oko ASC, ali i svi oni koji imaju neke planete na oko 9* Riba, i svi ostali tamo gde im se Tran Neptun sada nalazi....

Neptun istog dana kreće unazad i on dodatno zbunjuje. On nas može na svoj način uvesti u magle, nejasnoće, zabune... Nije isto, ali slično jeste...Merkur u retrogradnoj senci, Neptun kreće u retrogradni hod... Magla, magla, svuda oko nas . Ovu energiju možemo doživeti ili kao manjak energije, umor, tugu, nostalgiju, čežnju, nezadovoljstvo ili kao energiju kreativnosti, mašte, fantazije, inspiracije, intuicije.....Vi birate!!! Kako? Tako što možete izabrati u kojoj energiji želite da budete, ili još bolje u kojoj energiji ne želite da budete....Setite se samo ovog: "Šta zračiš, to i privlačiš".....Satite se i ovog: "Gde ima volje ima i načina".... Jednostavno? Možda i nije ali sigurno vredi pokušati..

12.Juna 2015. Neptun će krenuti unazad sa 9* Riba....Ta kuća, ti stepeni su važni za svaku pojedinačnu priču!!! Pročitajte taj tekst od prošle godine, probajte da se setite šta se dešavalo tada u Junu prošle godine....jer tu je vaša priča!!Tada je raspored planeta bio nešto drugačiji: Venera je bila u Biku, Mars u Vagi, Merkur u Raku, Jupiter u Raku, Saturn retrogradan u Škorpiji.....Prilično drugačije u odnosu na sada!!! Neptun bi mogao da pokrene nešto "već viđeno", ali sada u drugačijem okruženju: Merkur, Sunce i Mars u Blizancima, venera i Jupiter u Lavu, RxSaturn (još uvek) u Strelcu ali ubrzo u Škorpiji, jedino su Uran i Pluton u istim znacima i još uvek u kvadratu!!!

Kiron u Ribama na 21*

Ranjeni iscelitelj, rana koja se teško leči...

Kiron kvadrat Mars u 02h 34’

Kiron kvadrat Sunce u 20h 54’

Kiron i Ribe imaju puno toga zajedničkog...ono što ja volim kod ove energije je magija, nešto poput magičnog tepiha. Kiron pola čovek pola konj, Ribe znak koji ima dve ribe koje plivaju u suprotim pravcima... I Kiron i Ribe imaju energiju dualizma...

Kiron - ključ, isceliteljstvo... simbol Kirona i liči na ključ... on predstavlja vrata koja se otvaraju u bezizlaznoj situaciji, on predstavlja nešto novo originalno ili paradoksalno rešenje, alternativno rešenje...Kirona smatraju zaštitnikom alternativne medicine...

Kiron u Ribama u tranzitu... mašta, filmske ljubavi, saosećajnost, i podrška drugima... kreatvno povlačenje, traženje unutrašnje harmonije, zadovoljstvo u duhovnim stvarima, pomoć drugima i pozitivan uticaj na okolinu... U natalnoj karti ukazuje na područje u kome je duša ranjena u prošlosti. Ima prirodu Meseca samo mnogo dublju, iscelitelj je.... Transformacija ranjenika u iscelitelja.

Kiron se nalazi između Saturna i Urana, prošlost i budućnost. Nije previše ograničen prošlošću, nije sasvim u stanju da se vine u budućnost, tu je negde između. Kiron je vrlo mudar učitelj i vrlo darovit iscelitelj... Kao i svaka planeta koja se vraća na natalnu poziciju i Kiron donosi neke lekcije...Osim ako neko doživi stotu uglavnom se doživi jedan Kironov povratak oko pedeset i neke godine života.Kada se to dogodi kada se Kiron vrati kući imamo priliku da zavirimo u svoje rane iz prošlosti... Ako tada shvatimo da neke rane nikada se ne izleče verovatno smo uspeli u savlađivanju lekcija i možemo dalje..

Svi imamo svoja bolna mesta i svi smo na ovaj ili onaj način ranjeni (Kiron u znaku i kući)

U vreme ovih kvadrta moguće je da ćemo biti (kako ko) suočeni sa nekim problemima... Da li će nas neko povrediti ili ćemo mi nekog povrediti? Sve zavisi od položaja ovih planeta u našim horoskopima. Tamo gde je Kiron u Ribama u vašem horoskopu tamo su i odgovori. Tamo gde su Sunce i Mars u Blizancima tu je energija sa kojom možete pronaći svoj put lečenja ili izlečenja....Kako je Kiron ruka ili ključ....tu negde je i odgovor....Kiron je i alternativno ili paradoksalo rešenje ili izlaz...budite spremni.

Sve ovo se dešava istog dana kada Merkur kreće napred, a Neptun unazad!!! I ta dešavanja su u nekoj vezi....

 

 


e-mail novosti

Ako želite da dobijate Astrološke novosti na vašu e-mail adresu, upišite Vaše ime i adresu u polje ispod i na taj način ste se prijavili.
Sve novosti koje obavljujemo na sajtu Ulepšajte budućnosti biće Vam dostavljene na adresu koju ste upisali. Hvala