Venerin ples, korak napred-nazad dva - Natalna Karta - Izrada natalne karte, tumacenje, uporedni horoskop, sta me ceka u buducnosti

   

NAS radio CH

Najčitanije

Venerin ples, korak napred-nazad dva

Venera je 19.Jula u 00h 44' iz Lava prešla u Devicu, vec na samom ulasku na 0* Device stacionirana je i spremana za povratak unazad i retogradni hod. Venera kreće unazad 25. Jula u 11h 29*, a u Lava ponovo ulazi 31.Jula  u Devicu će ponovo ući tek 8. Oktobra.

 


Venera u Devici u tranzitu....

Šapnuće vam ova Venera:Lepota je u detaljima, onim malim sitnicama koje život znače...  I ako ne vidite šumu od drveća (Venera u Devici), zagrlite to jedno drvo koje vidite, šuma vam neće pobeći .

Zagledaćete se i možda zaljubiti "samo" u nečije oči ili osmeh....ništa drugo nećete videti....Analiza dolazi kasnije , pitanja već spremna .

Ovo je i period za ljubavnu komunikaciju ili bilo koju drugu... Kakvu? Dobru ili ne, reći će aspekti . Reći će vam i Merkur (vladar Device)....i vaš i tranzitni. Slušaj(te) šta vam partner govori, pa čak i ako kritikuje....Venera u Devici (i u tranzitu) skoro sve rešava razgovorom .

 

Ne brinite, nije sve do Venere....nešto je i do drugih planeta i ne samo planeta...Za romantiku su "zaduženi" i Mesec i 5.kuća..., Lav i planete u Lavu....i Ribe su romantične i Neptun koji prolazi kroz taj znak.. Moj Neptun u 1.kući, romantičan je za sve pare, kao i onaj tranzitni u 5.kući i Venera u Devici (ni ona moja niti ova u tranzitu) se tu ne pitaju mnogo (primer). Tran Neptun u Ribama (i ne samo on) ako je dobro uklopljen u vaš horoskop doneće romantiku uprkos Veneri....koja će možda sve to analizirati, onako do besvesti....Niko nije savršen zar ne?

 

Probirljiva, a uslužna

U vreme ovog tranzita nećete lako "padati u ljubav", niti ćete mnogo švrljati okolo. Izbirljiva je ova Venera.., uvek se setim moje mame koja kaže "Probirač nađe otirač".

Venera u Devici će se potruditi da popravi, uredi, usavrši, ona je tu da i da "izleči", zaleči tuđe i vaše rane, ublaži i popravi mane  i vaše i tuđe....Devica je zemljani znak, praktični znak i sa njom Venera ljubav pokazuje na vrlo praktičan način....to vam ne zvuči romantično , možda i nije....ali rekoh već romantiku možete potražiti na drugoj strani nešto kao "začin"..... Jer mi nismo samo Venera, i mi ne proživljavamo samo jedan tranzit ili samo jedan aspekt.....Mi smo vrlo kompleksni....a takvo je i nebo nad nama....Sreća pa je tako

Sa ovim tranzitom možda nećete uleteti u vezu ako ste sami, već ćete ići polako, mada i ovo podleže promenama ako su vam aspekti drugačiji, ostaje analiza i kritičnost . Biće vam potrebno više informacija, jer ovoj Veneri je potrebno da razume u šta se upušta....U vreme ovog tranzita mogla bi da vas privuče osoba kojoj ste na neki način potrebni, osoba sa nekim problemom koji treba rešavati (pogledajte sliku sa strane:)...i rešavaćete ih bar dokle traje ovaj tranzit....U vreme retrogradnosti dokle Venera bude u Devici (kratko od 25.Jula do 31.Jula)mogu vam se javiti bivši/bivše da im rešavate neke probleme :)). Ona uvek pokušava nekog da spase....a pri tom često zaboravi ili zapostavi svoje probleme... Da bi volela potrebno joj je da se oseća korisnom....Imajte ovo na umu

Sa ovim tranzitom mogli bi da budete nešto rezervisaniji, skromniji, stidljiviji....onoliko koliko dopušta ostatak horoskopa. I suzdržanost je deo ove energije....u fazonu "gledaj, ne diraj" , diraćeš kada ti dozvolim.

Ona je najpre za one prave ljudske vrednosti, osobine i kvalitete...samo takve osobe će je privući....Ona to zove pametni izbori . Ali zna da se pređe....zapravo aspekti joj pomognu ili odmognu...Njeni standardi su ponekad jako visoki, pa ako se ne ispune, eto razočarenja....Moto za ovu energiju je "Biti potreban".... Ova Venera ne živi od obećanja....zato je često sama....

Dakle, ako ste sami mogli bi do besvesti da analizirate zašto ste sami. Ako upoznate nekog onda da do besvesti analizirate, ispitujete, proveravate. Ako još poznajete nekog ko poznaje tog nekog/neku.....razumete šta mislim .

Venera u Devici je uvek u akciji, i ljubav je za nju akcija (rad)....i požrtvovanost, i uslužnost što da ne.....ona prosto hoće da pomogne...ima li čega lošeg u tome, ako ne preteruje. Ona ima potrebu da bude spasitelj....potrebu da nekome pomogne da se promeni :)). Mada se uglavnom dogodi da se promeni ona sama . Ona je tu da pokaže pravi put. Tu je da pomogne...ako to znači i koju kritiku više, ona ne misli ništa loše....Neće misliti da je trava tamo negde zelenija (kao Venera u Blizancima), trudiće se da popravi sve što se popraviti može...i biće verna i odana....Negovaće tu "travu".....

A sa ovim tranzitom možete pokušati da popravite vezu, vi koji ste u vezama, brakovima, da kažete šta mislite o njoj (vezi), ili da kažete šta mislite o njemu/njoj (sa kim ste u vezi). Možda je i vreme za analizu odnosa...Venera u Devici će radije ljubav pokazati delima i gestovima nego rečima....Ako ima šta da kaže nekada će radije napisati.

Ne treba zaboraviti da Devicom vlada Merkur a on će u vreme ovog kratkog Venerinog tranzita kroz Devicu biti u Raku. Omekšaće Merkur u Raku ovu našu Veneru....možda će i reći nešto, možda će se i raspričati....napisaće i koju poruku ili pismo :-)), pročitati neku knjigu samopomoći ili već nešto slično.... Možda ćete lepiti poruke na ulazna vrata ili na veliko ogledalo...gde svi ukućani mogu da vide....

A kada smo već kod poruka....tu su i spiskovi....

Od svih spiskova koje voli Venera u Devici najviše voli spiskove ZA i PROTIV.....

Venera je ljubav pre svega i povrh svega....Kako ovakav spisak može ovde pomoći?....Može puno , ali ako ne varate , sebe pre svega....Može ovaj spisak pomoći i prilikom upoznavanja i prilikom rešavanja problema u vezi...Može pomoći i u svim drugim životnim situacijama.....Kupiti nešto ili ne, krenuti sa vežbanjem, dijetom ili ne....Uzeti kredit ili ne....itd.


Rad, red, disciplina i čistoća, higijena

 

U vreme ovog tranzita, mnogima od vas posaomože postati ljubav, ili bi mogli da (za)volite svoj posao, ili da ga više volite nego inače, na poslu da se zaljubite, da se zaljubite u nekog u belom mantilu....ili neke druge boje....Ako niste zaposleni ovo je povoljan period da se zaposlite. Svakodnevne obaveze mogu biti mnogo lepše sa ovom Venerom....Ko bolje od nje može naterati nekog da uredi život, ljubav, životni prostor... Da u život unese više higijene, čistoće.....ili baš možda zbog nje (i nekih aspekata) da vas ulenji, da vam dođe period da budete aljkavi....sve suprotno od onog što za ovu Veneru važi....

Fizički izgled? Ozbiljan je to posao za Veneru u Devici.Ishrana takođe....(posao, teretana, tuširanje, zdrav ručak...)

Da li ćete bogoradati po ceo dan što je veš svuda samo ne tamo gde treba i čisti i onaj prljavi, da li ćete odjednom pomisliti da nema dovoljno veša, garderobe....Možda će vas naterati (ova energija) da s vrata pitate "gde si do sada" , s kim si bio/bila....ili ćete pitati jesi li gladan/gladna, treba li ti šta, trebam li ti...., izgledaš umorno, da li te nešto boli...sigurno te ne boli ništa , sve ovo zavisi od energija (jer neke se slažu sa ovom energijom neke i ne baš), aspekata....Možda će vas inspirisati da uđete u sobu, spavaću, dečiju, bilo koju i na prašini ispišete poruku....

 

Tranzitna Venera u DeviciDevicama će doneti ugodne trenutke (0* -  konjukcija). Neće se najbolje slagati sa energijom Riba (180* - opozicija), kao ni sa energijom Ovna i Vodolije (150* - inkonjukcija), potrebna je energija prilagođavanja, sa energijom Bika i Jarca se već jako dobro slaže (120* - trigon), ove energije imaju zajednički jezik i interes, sa energijom Blizanaca i Strelca je u sukobu (90* - kvadrat), sa energijom Raka i Škorpije je u energiji slaganja, saradnje (60* - sekstil), sa energijom Lava i Vage je u dobrim komšijskim odnosima (30* - polusekstil)....

 

Šta ova Venera donosi znakovima (prema prirodnom horoskopu):

Ovnovi će možda na kratko ljubav i zadovoljstvo staviti po strani, i okrenuti se poslu... mada moguća je naka ljubav na poslu...Možda ćete krenuti u neki novi (zdraviji) režim ishrane, vežbanje, obnovu garderobe...sve ovo kroz lupu analize, kritike....prilagođavanja - (Devica je Ovnu 6.kuća)

 

 Bikovi ovo je pravo vreme za ljubav, razonodu, uživanje, kreativnost... dobar odnos sa decom! Nemojte samo puno da analizirate..., opustite se i uživajte, popravite odnose ako su u krizi i ako ste u vezi, nađite se partneru ili neka se on nađe vama, ako ste sami možda upoznate nekog kome ćete biti potrebni ili će on/ona biti potrebni vama - (Devica je Biku 5.kuća)

 

Blizanci vama će sigurnost koju pruža vaš dom biti najvažniji neko vreme, uopšte ljubav bi mogli da potražite u domu svom, porodici... nisu Blizanci baš u skladnom odnosu sa Devicom, mogući su sukobi oko nečeg što predstavlja energija Device (posao, zdravlje, svakodnevni život i rutina). Možda vas čeka i neko uređivanje, preiređivanje....makar i brisanje prašine - (Devica je Blizancima 4.kuća)

 

Rakovi ljubavna komunikacija će biti u prvom planu, pisma, poruke... mada i razmišljanje na temu ljubavi ali ono u sitne detalje (na sitna crevca :-).... Ovo je dobar period za svaku komunikaciju ali posebno onu emotivnu, ljubavnu, porodičnu jer je Merkur u vašem znaku. Možda krenete i na neki kraći put, izlet....kupite auto, ili ga samo servisirate - (Devica je Rakovima 3.kuća)

 

Lavovi vama će vrednosti u narednom periodu biti važna tema... najpre životne vrednosti, a onda i sve one druge koje vam mogu pružiti zadovoljstvo... ljubav i novac....više novca, pitanje kroz detaljnu analizu šta je vredno a šta nije u vašem životu i gde se nalazite kada su emotivna i materijalna sigurnost u pitanju - (Devica je Lavovima 2.kuća)

 

Device ovo je vaš period... za ljubav, lepotu, zabavu, kreativnost... za uživanje. Sve ovo uz energiju koju vi odlično poznajete: red, rad, disciplina, analiza, kritika...U narednom periodu vi bi mogli da procvetate. Jednom u godini Venera prolazi kroz vaš znak iskoristite to vreme na najbolji način  - (Devica je Devicama 1.kuća)

 

Vage za vas će ljubav u narenom periodu biti ili daleka ili tajna ili jedna velika fantazija i čarolija... Ljubav koja liči na san ... pre nego se probudite iz tog sna možda se izgubite u ljubavi, ovo je energija koja može da znači da vam je neko potreban ili ste vi nekome potrebni ali "daleko od očiju drugih", ako treba da se povučete neko vreme i meditirate, razmišljate i analizirate svoje odnose ovo je period za tako nešto, napunite baterije - (Devica je Vagama 12.kuća)

 

Škorpije budite spremni za razna iznenađenja pre svega emotivne prirode, ali i na više druženja, prijateljskih okupljanja.. ljubav je možda tu negde, neočekivana, drugačija, neobična, možda ćete biti potrebni nekom prijatelju ili on vama, za neku novu ideju, želju...možda je reč o novcu i finasijama, svakako ovo je energija saradnje pa je iskoristite - (Devica je Škorpijama 11.kuća)

 

Strelčevi da li je vreme za neki profesionalni uspon, položaj ili ćete samo skrenuti pažnju na sebe u vašem profesionalnom životu, ili u društvenom statusu i položaju, ne slažu se ove energije pa negde moguć i sukob, nemir, nervoza.... Nije najbolji period za nove poslove. Možda je tu negde i neka ljubav koja čeka na vas, ali pod lupom analize i kritike ili će postojeća biti u krizi - (Devica je Strelčevima 10.Kuća)

 

Jarčevi vi bi mogli da poželite nešto... možda vam Venera ispuni želju. Neko će na put nešto dalji, jer možda ste nekome potrebni ili je neko potreban vama, neko će lakše da uči, neko će samo da proširi vidike... možda neka nova ljubav iz inostranstva ili u inostranstvu - (Devica je Jarčevima 9.kuća)

 

Vodolije vreme je za strast, želje, intimu... sexi ili sex je reč koju ćete češće koristiti. Možda i neka tajna, neko emotivno istraživanje, ili regeneracija kroz ljubav, ali kroz energiju prilagođavanja - (Devica je Vodolijama 8.kuća)

 

Ribe odlično veme za poboljšanje vaših odnosa, bilo emotivnih, bračnih bilo onih drugih porodičnih, prijateljskih, poslovnih.... ipak ljubav pre svega... možda je vreme za veridbu, brak.... ono u fazonu ili to ili raskid, ili za one koji su to već "obavili" neko bolje i ugodnije vreme, mada budite oprezni jer ovo su suprotne energije, nekima od vas moguća su razdvajanja, za raskid ne brinite unapred, jer tako nešto mora da se vidi u ostatku horoskopa - (Devica je Ribama 7.kuća)

Dokle Venera boravi u Devici:

Da li ćete osetiti potrebu: da budete savršeni, stidljivi, uslužni....da li ćete (po)želeti da budete negovateljica, ne znam reč za muškarca u toj ulozi ), možda ćete biti kritičari, baviti se detaljnom analizom, praviti spiskove.... sve ovo zavisi od kuće kroz koju će Venera u Devici prolaziti, ali i aspekata i tranzitnih i onih sa vašim planetama....

Neko će odjednom postati uradan, neko obrnuto aljkav

U ljubavnom životu bi mogla da krene deviza "gledaj ali ne diraj"... čednost na ceni , ili baš suprotno možda vam položaj ove Venere probudi neslućene strasti i senzualnost....

Iskazivanje emocija onim malim sitnim stvarima i detaljima koje život znače....

Mali znakovi pažnje, praktični gestovi....koji nekome mogu olakšati život....i ulepšati ga...

Mnogi će se "naći" partneru, prijateljima, bliskim ljudima....učiniti neko dobro delo, uslugu, nešto korisno...

Biće i onih koji će analizirati nešto do besvesti....neku emociju, ljubavnu priču, partnera...finansijsku situaciju....

Neko će se na poslu ili preko posla zaljubiti....primetiti da ga kolega drugačije gleda nego obično, neko će možda upoznati nekog u belom mantilu....

 

 

Retrogradna Venera

Već 25.Jula Venera u Devici će krenuti na put retrogradnog hoda.....na put prošlosti, sećanja, retrospekcije....preispitivanja, procenjivanja.... Na takav put ide svakih godinu ipo u drugom znaku ili na svakih osam godina u istom znaku (2007. bila je retrogradna u Lavu)....Menja samo kofere - znakove.  

Aranžman obuhvata: Procenjivanje i preispitivanje romantičnog, ljubavnog života, ali i materijalnog.... preispitivanje i procenjivanje stava i odnosa prema ljubavi, novcu i svega onog što cenimo i na određeni način vrednujemo... Veze, odnosesa ljudima iz okruženja. Nju najviše zanimaju oni emotivni odnosi i veze, ali pozabaviće se i prijateljskim, porodičnim, rođačkim...

 

Na put će krenuti da se "razračuna" i sa prošlošću... Poneće i kofer uspomena...U prvom kraćem delu puta (od 25.Jula do 31.Jula)to je kofer sa energijom Device....analiza, analiza....(od 31.Jula do 6.Septembra) nosiće kofer sa energijom Lava....emocije, emocije.....ljubav....dete u nama....

 

 Na taj put Venera vodi i nas....

Neko kofer neće ni otvarati, mnogi ipak hoće....

Kako smo svi različiti svako ima svoj put... svoju mršrutu! Neki će stajati  usput da se odmore, neki se neće zaustavljati jer će želeti da se taj put što pre završi...

Na tom putu srešće (i vi sa njom) razne ljude....neka nova lica a tako poznata (deja vu), ali i ljude iz prošlosti sve sa nedovršenim pričama... Susreti sa pitanjem u očima i na usnama odkud sada pa ti.... ili dobro je što sam te srela... 

Uspeh puta kod mnogih će zavisiti baš od tih susreta....

Oni koji na ovom putu neće imati nikakve susrete, neki jer to nisu hteli, drugi jer ovo nije vreme za njih (već u nekom drugom ciklusu i nekom sledećem putovanju), putovanje će iskoristiti da u samoći sami sa sobom razreše neke dileme i shvate sve greške iz prošlosti. I spoznaju kako sebe vide u nekom budućem odnosu i budućoj vezi.... kada se sa puta vrate...

Oni koji na put ne kreću sami, na taj put kreću da vide gde su u prošlosti grešili i da li će put završiti u dvoje ili sami...

 "Trazili smo se po prethodnim zivotima"...  

Nove veze u vreme ovog puta (ciklusa) mogu imati ono nejasno pitanje "da se već nismo sreli ranije". Nove veze sa primesama starog, već viđenog, proživljenog... Možda ne oči iste boje, ali način na koji se smeje.. ili nešto sasvim drugo ali tako prepoznatljivo... Tek neka iskustva, priče i obrasci koji se već nalaze u našim životnim pričama - natalnim kartama...

Zapravo, ovaj put je više put u prošlost gde je ona Venera (ali i vi sa njom) mogla najpre da sretne samu sebe...onakvu kakva je u prošlosti bila.... i taj susret je mnogo važniji od svih drugih...  Ta tačka puta će negde biti presudna...Taj susret je pre svega traži odgovor pre svih odgovora....Koliko ona voli sebe....ili koliko VI volite SEBE.... Tek na kraju ovog puta i ona i vi dobićete taj odgovor....zapravo imaćete i sve druge odogovore...

Toliko za sada o retrogradnoj Veneri.....naravno biće još reči i o Veneri u Devici, i o retrogradnom hodu, o ponovnom ulasku u Lava....Pratićemo zajedno ovaj Venerin put..... 

Inače Venera će ponovo ući u Devicu 8.Oktobra!!!

 

 

 

e-mail novosti

Ako želite da dobijate Astrološke novosti na vašu e-mail adresu, upišite Vaše ime i adresu u polje ispod i na taj način ste se prijavili.
Sve novosti koje obavljujemo na sajtu Ulepšajte budućnosti biće Vam dostavljene na adresu koju ste upisali. Hvala