Venera kvadrat Saturn - Natalna Karta - Izrada natalne karte, tumacenje, uporedni horoskop, sta me ceka u buducnosti

   

NAS radio CH

Najčitanije

Venera kvadrat Saturn

Venera je na 28* Lava , rxSaturn na 28* Škorpije , 14. Jula u egzaktnom kvadratu u 08h 48’.  Već neko vreme se oseća uticaj ovog aspekta zbog dozvoljenog obrisa. Zbog retrogradnog kretanja Venere koje nam predstoji ovaj aspect će ponovo biti egzaktan 5.Avgusta 17h 05 ‘, samo što će tada Venera biti retrogradana , a Saturn će se kretati direktno.Ovo je aspekt  hladnće u ljubavi, povlačenja, tuge... Mnoge veze i brakovi pretrpeće ozbilnije posledice ovog aspekta, posebno oni koji su duže vreme potiskivali nešto što već neko vreme nije kako treba. Mnogi će se preispitati dokle su stigli i zašto su tu gde jesu, da li su dovoljno voljeni, zašto su sami...

 


Od ovih dana pa sve do 10. avgusta ovo dvoje su u kvadratu. Gledaju se pažnjom nepažnje, okrenuti ledjima jedno drugom.

Ako nisu ledja, onda je neki zid susednih kancelarija, onda je distanca od xy kilometara, onda su rupe vremena iz kojih prošlost poput sadašnjosti curi, ali je ipak – prošlo. Onda je neki drugi univerzum. Onda je 4000 godina koje Drakula mora da živi da bi dočekao Minu, onda su paralelni svetovi u kojima žive Morgana i Dilan Dog, ali baš tog jutra bude se i čini im se da su zaljubljeni, da nekoga vole, samo ne znaju koga. Ali neko vas voli. Uprkos praznini. I ne pričam o porodici, prijateljima – o tešiteljskom “neko vas voli” ajde, ajde, nemoj biti na kraj srca. Pričam o ljubavi koja se spušta sada na planetu a može biti poptuno mistična. Obmotana gustim kalemima energije koju osećate jasno, koja vas uzbudjuje, koja ne znate odakle je došla i ko je šalje.. ali je tu. Može biti tuga kao da ste raskinuli ne znam kakvu ljubavnu priču, jer ne znamo mi kada nešto završavamo. Samo tako ta skrhanost i mi. Taj najednom osećaj praznine.

 

Prvi scenario

Venera je živa. U Lavu je, puna života, stremljenja, samouverena u svojoj lepoti ili duhu, no sasvim nekako svoja. Vlada scenom, vlada i privlači pažnju, reklo bi se gotovo popularna. Sija.

Saturn je u Škorpionu – dakle gotovo iznuren, izmrcvaren, mučan sebi samom, bolestan od padova i nemoći koja ga nadvladava. Ta nemoć su možda godine, a možda neuspesi koje je uspešno naredjao u proteklim mesecima. Možda bespomoćnost početka impotencije kod starijih, možda prolaznost i završetak stare slave. Pa težak postaje i zaslepljen a i zasenjen Venerom u punoj snazi i moći. On je mrzi. Istinski mrzi njenu moć, oteo bi je najradije i zauvek zaključao u nekoj jazbini da samo njemu bude sve to što jeste. On je tlačitelj i tamničar njene radosti. On je iscrpljuje i hoće da je umori, da oslabi njenu snagu, da slomi njen ponos. Zato unižava kako ume. Ljubomoran je. Posesivan. Slep od ljubavne nemoći, iskidan bolom koju mu nanosi njena moć, sloboda, lepota, i naročito – mladost. Zato kvari srećne momente, zato se ponaša rušilački. Ljubav umara, strast postaje gotovo siljenje. Svadje su česte, raskidi naporni i teški.

 

Drugi scenario

Upoznali su se poslednjeg dana na moru. Ili bilo gde. Ali poslednji dan, posle svih tih dana nanizanih poput prekovremene dosade, došao je dan u koji treba spakovati sve. I ushićenje i eros, i ljubav i strast i nežnost. I rastanak.

Ili: do ljubavi dolazi taman pre nego što će neko od njih na put, ili u drugi grad.

 

Treći scenario

Nije znala da ga i dalje voli. Onda ga je srela sa ženom, detetom.. ili je čula da se verio. Ili je čula da ima nekog koga voli. Nije znala da ono što su joj jednom rekli u horoskopu “da je ona ljubav njegovog života i da nijedna mu neće biti važna kao ona” možda i nije bila istina. Rvanje sa sujetom. Mučenje sa ponosom.

Isto važi i za njega. Saznao je da bivša ljubav ima srećnu sadašnjicu. A imao je dobar plan. Mislio je da je sve ovo njihova igra u kojoj tako bez kontakta i dalje negde zajedno postoje, jer.. kako ga je samo obožavala. Kako je samo bila spremna da sve ostavi zbog njega, da mu se nadje uvek… a vidi je sad! Možda ipak da je okrene? Možda nije kasno? I ona misli isto.. “Samo da vidim kako će da reaguje kada me čuje?!” I taman da klikne na njegovo ime u imeniku, oseti svu nemoć sveta i strah od istine da neće čuti glas koji želi da je što pre vidi. Ali ipak da proba pa šta bude… stare ljubavi koje nisu imale dovoljno hrabrosti da kažu prave stvari u pravo vreme sada gutaju knedle i bore se sa sujetom, traže opravdanja i razloge zašto je možda ipak bolje ovako.

 

Četvrti scenario

Opraštanje od mladosti. Oko nje neka nova mlada bića, nova muzika, nove fore, novi načini. Nostalgično prija. Nostalgično i ubija. Sreća i tuga se smenjuju kao dan i noć. Vreme je za knjigu, solo šetnju, spavanje na vreme. A možda još samo ovu noć… i tu može lako doći do preterivanja u porocima, opijatima, načinima za koje više nema snage i od kojih se telo odavno oprostilo.

 

Peti scenario

To su oni koji se još nisu sreli. Koji su se možda nekada mimoišli, ili kao deca još letovali u istom gradu godinama. Jednom joj je dodao loptu, no neće se setiti toga čak i da se sretnu. Njen otac je nekada bio zaljubljen u sestru njegovog oca. Ili je on koji se vode gotovo boji rešio da krstari i na brodu je godinama nesvestan da čeka tu poslednju smenu, kada će se ukrcati ona. Šta ga je poslalo sa kraja sveta ka njoj, šta ju je probudilo noć pred polazak i oblivenu u znoju uplašilo pomišlju da se u ovu sobu, u ovaj grad nikada više ista vratiti neće. To su oni koji se traže svetom, gradovima i trgovima. Koji se energijom sudbine, karme ili nazovite je kako god hoćete, ali nekom praiskonskom zakletvom nikako ne predaju drugima već godinama.

Prolaze ih i prelaze, odu iz svake veze pre nego i počne, kao da ne smeju da izdaju – samo ne znaju koga… E pa neki od takvih sa Venerama u 8. kući ili Škorpionu, sa Venerama u aspektima sa Saturnom ili Plutonom, u svojim horoskopima evo gde se sreću, no da li i ostaju zajedno? Svakako dovoljno za jedan život, pa ma koliko trajalo, jer mnogi na ovom svetu ni u trista ljubavi novih takvu okusiti neće. Kada se koža naježi pre nego što se ugledaju, kada izgovore iste rečenice u glas i kada je sve poznato odnekud, kao da su već milion godina bili zajedno i slušali jedno drugo kako dišu.

 

Šesti scenario

Za one koji su već dugo zajedno, uglavnom se ovakvi dani odnose na dešavanja oko njih. Brige oko posla ili puno posla, šta je s kućom, gde su deca, koliki su računi, kad stižu majstori, jesi li zakazao zubara? Koliko imamo para? Priča ide od egzistencije do obaveza iz minuta u minut. Brige oko svakodnevnog, i nešto manje vremena za relaks i intimnost. Zove ovaj, zove onaj, svi nešto traže, svakome nešto treba. Minimum vremena za sebe, za odnos. Raspravljanje u prazno oko nepotrebnih stvari. Sitnih stvari. Džangrizanje. Bolje je ćutati i u ćutanju odmarati. Negde će se pojaviti sebičluk, vade se digitroni – koliko je ko dao, koliko dobio. Ko je alav a ko je naivan? Željni svi blagougodnosti i romantike, željni nege i odmora, željni pažnje i poklona. Nezadovoljni jer nije dovoljno. Strast baš kad gosti dolaze. Baš kad se deca vrate sa puta. Baš kad majstori popravljaju krov. Baš kad mora da se krene na posao ili negde gde ne bi trebalo da se kasni. Ili će se zbog strasti zakasniti. A gosti možda malo duže čekati ispred vrata. Tek malo stida koji sada raspaljuje eros kao potencijalni blam, nešto što unižava. Za parove je ovo dobar period za potomstvo, za začeće i širenje porodice.

Inače….

Na putu povećati pažnju jer ovaj aspekt donosi potencijalno gubitak novca, pljačku, kradju, prevaru. Uvaljivanje bofl robe za mnogo para. Nesnalaženje u procenama. Gubljenje torba, nakita, ili uništavanje, kvarenje – polomljene skupe naočare, napukao zlatni prsten, ispao medaljon.. a neko je izgubio ili mu je ukradena ljubav.

Ovo su sve lokacije koje su stare, napuštene, datiraju iz nekih davnih vekova, svi zamkovi i stepenice na kojima se nešto strašno dogodilo nekada. Zato se jedna devojčica sada sapliće i pada baš na tim stepenicama gde se nekada davno davno neko ubio zbog nesrećne ljubavi, ili su je odatle odveli u naručje nekome koga nije htela. Ko je bio dosta stariji od nje. I baš tu na tom mestu iz svih tih kamenčuga starih, dok joj je brisala oguljena kolena, njena majka vidi cvetak. Jedan cvetak koji je našao put kroz kamen, kroz vekove.

Ovo je i trovanje zbog prljave vode ili voća koje nije dobro oprano. Ali zdravstveno,

uglavnom su padovi, saplitanja, ukočenost vrata, ramena – kao poruka svemira “Ne osvrći se!” Hrabrost srca da se ide napred, da se ode. Da se ostavi. Da se napusti. Hrabrost da se odtuguje i da se u suzama sa osmehom raduje onome ka čemu ide iako ne zna tačno gde. Beznadje mladih devojaka što ne izgledaju kako bi htele, sumanute ideje i dijetama i festival kompleksa. Neurednost hormona, negde prva menstruacija, negde poslednja. Negde muka zbog nove ženske obaveze, negde patnja i opraštanje. Kod nešto starijih okupiranost udajom koje nema, decom koje nema. Kod još starijih, žudnja žudnja žudnja da bude željena, obožavana, na pijedastal stavljena kao Venera pa makar samo jednu noć.

Ovo su i otkazivanja/odlaganja veridbi, svadbi, krštenja, koncerata, turneja, slavlja, žurki, promocija. Refundacija i reklamacija robe.

A neko će možda sve ovo proći bez muke jer je već pristao na prihvatanje.

 

 


e-mail novosti

Ako želite da dobijate Astrološke novosti na vašu e-mail adresu, upišite Vaše ime i adresu u polje ispod i na taj način ste se prijavili.
Sve novosti koje obavljujemo na sajtu Ulepšajte budućnosti biće Vam dostavljene na adresu koju ste upisali. Hvala