Venera se pridružuje Marsu u Ribama - Natalna Karta - Izrada natalne karte, tumacenje, uporedni horoskop, sta me ceka u buducnosti

   

NAS radio CH

Vladavina Raka

jun 20, 2016

Neptun još jednom retrogradan

jun 19, 2018

Vodolija i podznak

januar 21, 2015

Pun Mesec u Biku

novembar 03, 2017

Najčitanije

Venera se pridružuje Marsu u Ribama

27. Januara Venera prelazi u Ribe

Mars i Venera su planete koje u astrologiji uvek gledamo u kontekstu muško – ženskih odnosa. Ovo je prirodni emotivni par, momak i devojka, ljubavnik i ljubavnica, muškarac i žena.

Tokom ovog meseca obe ove planete tranzitiraće kroz znak Riba, koje je prirodno dvanaesto polje Zodijaka, mesto najdublje emotivnosti, ali i najskrivenijih tajni.

 

 

Prvo će u njega ući Mars, i to 12.-og januara, a dve nedelje kasnije i Venera. Iako će Mars tada već biti na jedanaestom stepenu znaka Riba, zbog kretanja Venere koje je dosta brže, već krajem prve nedelje februara ove dve planete će zajednički, kroz konjukciju (jedna pored druge) nastaviti svoj put i isto tako zajednički preći i u znak Ovna 20-og februara. Simbolički i astrološki gledano, ovo je jedan vrlo bitan period za emotivne odnose, baš za taj kontakt muško – žensko.

Mars u znaku Riba nema neko posebno dostojanstvo, njegova oštrica i snaga su ovde prilično umanjene i on ima više sklonost da se krije, da manipuliše, da ostavlja odnose i svoje postupke nedefinisanim i nejasnim. S druge strane, Venera, kojoj je znak Riba mesto egzaltacije, gde je ushićena, na vrhuncu emocija i osećanja, govori da će ženska priroda tokom ovog perioda biti u velikim očekivanjima, nadanjima i željama, spremna da romantično „gine“ za ljubav i da svom Marsu oprašta greške, neumoljivo istrajna da dobije ono što želi. A to što želi je baš taj Mars – muškarac, slika i prilika ljubavi za kojom čezne.

 

 

 

Venera ovde od Marsa pravi princa na belom konju, ne želeći da vidi sve njegove mane i nedostatke, ona će pre zažmuriti na njegove kikseve nego dozvoliti da se njena slika idealne ljubavi razbije u paramparčad. Šta će nam ovaj period doneti baš u ljubavi, životnom segmentu koji nas najviše interesuje....jer, kada imamo pravu osobu pored sebe, spremni smo da zanemarimo neke lošije materijalne i finansijske prilike, tada osećamo spremnost i želju da se izborimo sa teškoćama.

Kao prvo, vreme ispred nas potencira neke tajne veze, emotivne odnose koji se grade u prikrajku, svima iza leđa, koje su slatko i zabranjeno voće. Muškarci će biti inicijatori, kao i uvek, svojom neumerenom romantičnošću, slatkim govorom i šarmantnim gestovima osvojiće neoprezne Venere i dati im na dlanu ono što one žele – onu divlju, duboku, dok nas smrt ne rastavi ljubav.

Povučene ovim zanosom naše drage dame i devojke uplešće se u romantičnu mrežu koju im je zavodnik Mars spremio i upasti u klopku. Dozvoliće sebi da se ponadaju da su našle onog savršenog, onog pravog, i prepustiti se. Mada, možda je reč „prepustiti se“ slaba....pre bi odgovarala – naglavačke će uleteti u zanos kojem neće moći da odole.

Naravno, Mars u znaku Riba, kada dobije ono što želi, sklon je da nestane, da se povuče, da se izgovara obavezama ili da se jednostavno ućuti i prekine svaku komunikaciju.

Ali, jako je teško da će Venera, posle svega što je doživela i osetila, moći da tek tako dopusti da joj Mars isklizne iz šaka. Vođena svom snagom svoje ljubavi, svim očekivanjima, svim snovima, pojuriće za svojim dragim rešena da mu ne dozvoli da se tek tako izvuče iz cele priče. Korak po korak će ga sustizati, dok mu se tamo negde oko polovine februara, ne zalepi bukvalno „na leđa“.

Dragi moji muškarci, pa šta ste očekivali? Da možete da se poigrate sa nečijim srcem i nestanete tek tako, kao da se ništa nije dogodilo? Venera je ovde slatki, šarmantni, romantični egzekutor, spremna na kojekakve mutljavine da bi dobila ono što želi i neće odustati.

Taj zajednički ulazak Venere i Marsa u znak Ovna ima svoju simboliku. Pošto je Ovan znak istine, jasnoće, otvorenosti, očigledno je da neki tajni odnosi započeti tokom ovog perioda mogu od 20-og februara postati javni i vidljivi.

Vama koji već imate nekoga pored sebe, ovo je upozorenje. Ne igrajte igrice po strani, iza leđa vašeg partnera, jer je očigledno da vaše zakulisne radnje mogu biti otkrivene.

Vama, koji ste slobodni isto valja savetovati da budete na oprezu – iako je ovo period koji nosi veliki zanos i romantičnost, očigledno je da nije sve onako kako izgleda. Ne obavezujte se i ne vezujte čvršće do 20-og februara, jer ćete tek tada onu drugu osobu videti jasno, sa svim njenim vrlinama....ali i manama.

Izlazak ove dve planete u znak Ovna, otvoriće vam oči. Neki će zanosi splasnuti, neke će romanse kada izađu na svetlost pokazati da su bile samo čar jednog trenutka i da ih je lako raspršiti. Međutim, biće i onih kojima će ovaj period doneti baš ono što su dugo tražili i čekali. Onog nekog pravog, sa kim će moći da grade jak i stabilan odnos.

Zato ovaj period jeste bitan za emotivne veze. Na žalost, svako će dobiti drugačije, u zavisnosti od pokazatelja u svojoj natalnoj karti. I jedan savet za kraj – ružičaste naočare su lepe, ali ne stoje svima dobro. Razmislite pre nego što se prepustite.

 

 

 

 

Kako Venera bude ušla u znak Riba... kreće period nežnosti, saosećajnosti. Srca će omekšati, bićemo puni razumevanja za druge.Kreće i period romantike, romanse, senzitivnosti, senzualnosti...Mnogi od vas će osetiti potrebu za ljubavlju ,ali obostranom, nežnošću. Ukoliko  toga nema , iz bilo kog razloga postoji mogućnost da se mnogi osete izgubljeno. Ovo je i period u kome će carovati umetnost, muzika, poezija. Mnogi će osetiti potrebu za prirodom... Kreće i period pojačane intuicije, kreativnosti vaše ili ćete vi nekome poslužiti kao inspiracija. Sve je nekako prenaglašeno, pa je prenaglašena i emocija, a onda je tu i mogućnost lakog emotivnog povređivanja...

Više nego obično vas mogu privući osobe koje su žrtve nečega, gubitnici, umetnici, ljudi koji kao da nisu sa ovog sveta. Ovo je i period kada možemo postati zavisnici nečega (naravno za to mora da ima potvrde u ostatku horoskopa)... Mnogi će postati hipersenzitivni, sentimentalni, nerealni, poneki i promiskuitetni. Najbolje će proći umetnici...

 

 

 

Tu je i potreba za srodnom dušom, obostranom emocijom. Mnogi će imati potrebu za romantikom više nego obično... Ovo je i period više duhovne, uzvišene, ljubavi...ispred fizičke! Sve se svodi na neku bajku, čaroliju, ružičaste naočari i ružičasti pogled na ljubav i partnera. Želja i potreba za bezuslovnom ljubavlju... Ponegde preteran idealizam i idealizacija emocija. Ovde važi ono pijani od ljubavi. Ovde ljubav može da bude jedno mistično iskustvo (sa pravom osobom). Ovo je i energija ljubavi na prvi pogled. Ovo je i neka vrsta magije u postojećim odnosima ili u odnosima koji se začnu u ovom periodu..Ovo je i period kada se čeka da neko drugi (partner) preuzme inicijativu...

Srodne duše....Vi koji ste sami, mislim niste u vezama, dobićete želju i potrebu više nego obično da se zaljubite, ali to obično nije obično zaljubljivanje već stapanje sa voljenom osobom... Vi koji ste u vezama, želećete više romantike, romanse, produbljivanje emocija, "povratnu informaciju", ovo je i prilika da se osećanja prodube, da učinite nešto za svoju ljubav, unesete više mašte, intuicije, senzualnosti...

Ovo je vreme da ljubavnici istražuju, plivaju i rone zajedno dubokim vodama Riba... neko će biti srećan i izroniti neki biser.

U finasijskom smislu ovde Venera teži da novac teče...novac će i imati neki bolji protok energija za novac bolja, maštovitija, intuitivnija. Ovo je i period davanja....ono vaše malo nekome može da bude puno. Ko daje njemu se i vraća, imajte to na umu....

 

 

 

VENERA U RIBAMA

 

Devojka iz snova. Devojka iz bajke. Iz koje bajke? Pa može da bude bilo koja, kako joj se prohte. Ona je stalno zamišljena u nekim svojim sanjarenjima. Stalno traži nedostižnu ljubav, pa bila ona idealna, nestabilna ili daleka, ona će žudnju iskazivati samo za takvim nekim. Sve što je opipljivo, tu, na dohvat ruke, to nije zanimljivo. Trebalo bi da porazmisli malo da li ona beži od ljubavi, pa traži nekog tako dalekog i drugačijeg od nje same, ili teži ka idealnom i samoći dok ga ne pronađe.

 

Postavljaju se ovde mnoga pitanja. Ova Venera se stalno pita da li je nešto dobro, sve analizira i preispituje, samo što ponekad previše ulepšava stvarnost, pa se razočara i plače. Pored Venere u Raku, čije će se suze videti bez ikakvih problema, ova Venera isto ponekad ne može da izdrži, ali nju nikada skoro nećete videti sa suzama u očima. Sem ako ste joj mnogo bliski. Ona će do te mere ublažavati bilo koju lošu situaciju pred svetom, ne bi li sve bilo naizgled dobro.

 

Na kraju, ona ipak dođe do tog njenog idealnog partnera, ali mora ga tražiti tu negde gde ga vidi, a ne tamo gde ga ne može ni dotaći. Znate kad Vam neko kaže da je ljubav možda baš tu, ispred nosa, a Vi ništa. E, tako i ona, neverovatno, ali istinito. Ništa ne primećuje dok je neko ne povuče za rukav. Romantične prirode, voli vodu, večere, slatkiše, filmove.

 

 

Venera je ovde egzaltirana, pa je osoba sa ovom Venerom jedna od najdarovitijih od svih. Talenat za muziku, za pevanje, za umetničke nastupe, ako ništa drugo, bar zna da razlikuje šta je dobro, a šta loše u sferi umetnosti. Lako izražava svoja osećanja, ali ne kroz reči, nego kroz dela i ponašanje. Ignorisaće ljude koje ne voli, jer nema srca da im kaže da ih ne voli. A i što bi to radila, neka svako misli šta hoće, ona će svoje stavove zadržati za sebe, a samo će izneti lepe i govoriti ponajviše o sebi. Doduše, ipak kako će se manifestovati ova Venera zavisi od Jupitera, a i Neptuna, koji su njeni dispozitori.

 

Voli da spava. Njeni snovi su jako slikoviti, ali na neki način umetnost, muzika i san će obeležiti njen život. Mnogo joj je teško da nađe neko uporište, luku da bi mogla da se razvija. Stalno misli da bi mogla mnogo više da uradi, ali sva njena sreća će zavisiti od njenog stanja duha. Kad to shvati, neće imati probleme. Teško će naći na ovom svetu osobu od poverenja, jedino to mogu biti sestra ili ćerka, eventualno drugarica. Ali mnogo tajni ona čuva za sebe, a za mnoge stvari zažmuri na jedno oko, pa i na oba. Voli životinje. Humanitarac.

 

Uvek je tu kad je najbitnije, kada nema nikoga oko Vas. Pomoć nudi i kad joj se ništa ne traži. Ljudi je vole, ali je mnogi ne razumeju, pa ume ili da ih isfrustrira njeno prisustvo ili će morati da se bori sa zavišću drugih. No, ona ide kroz život sa poluzatvorenim kapcima, živi u polusnu i njoj je tako lepo.  To je jedino bitno. Da sledi svoje snove.

 

e-mail novosti

Ako želite da dobijate Astrološke novosti na vašu e-mail adresu, upišite Vaše ime i adresu u polje ispod i na taj način ste se prijavili.
Sve novosti koje obavljujemo na sajtu Ulepšajte budućnosti biće Vam dostavljene na adresu koju ste upisali. Hvala