19. Januar, dan preterivanja i lenjosti - Natalna Karta - Izrada natalne karte, tumacenje, uporedni horoskop, sta me ceka u buducnosti

   

NAS radio CH

Najčitanije

19. Januar, dan preterivanja i lenjosti

Venera na 19* Vodolije u opoziciji sa retrogradnim Jupiterom koji je na 19* Lava.

 

 

Venera u Vodoliji - da li ljubav može tu da stanuje? Venera planeta ljubavi, lepote i umetnosti podstiče rađanje nežnih, tananih, čuvstvenih i romantičnih osećanja u ljubavi dok u ekscentričnoj i neobičnoj Vodoliji otkriva jednu sasvim drugačiju prirodu ljubavi. 

Sa Venerom u Vodoliji očekujte neočekivano! To je osoba koja voli da šokira, kosmopolitskog gledišta, revolucionarnog je i inventivnog uma sa modernim shvatanjima. Zainteresovana za ono što je novo i napredno. Idealistična, nesputanog i pobunjeničkog duha. Nezavisna, originalna, samostalna, neobična i pomalo luckasta. Krajnje savremena, avangardna sa puno nekonvencionalnih interesovanja i navika. Privlači je intelektualno druženje sa onima koji su, takođe, pobunjeničkog i odmetničkog duha poput nje kako bi mogla da uživa u zanimljivim i stimulišućim razgovorima sa onima čije se mišljenje i stavovi razlikuju od mišljenja i stavova većine ljudi.

Slobodna, drugačija i prkosno svoja, srce ove osobe je teško osvojiti. U društvenim odnosima jako je vesela, pričljiva, zanimljiva i ume da ostavlja vrlo upečatljiv pozitivan utisak na ljude oko sebe. Ima mnoštvo prijatelja ili širok spektar interesovanja, blagonaklona je ali ne spada u grupu onih koji se tako brzo i lako zaljubljuju. Iz tog razloga često i ostavlja utisak emotivno hladne, teško osvojive pa i nedostižne osobe u ljubavi.

Romantika u ljubavnoj vezi? To baš i nije naročito blisko niti privlačno onima kojima je Venera u Vodoliji u natalnoj karti. Romantika i sanjarije u ljubavi rezervisane su za neke druge, jer je u ovoj ljubavnoj priči važno praktično delovanje i orijentisanost ka ostvarenju konstruktivne komunikacije kojom se dolazi do rešenja konkretnih stvari i pitanja. Ovoj osobi dakle, neretko više prija komunikacija u kojoj će moći da izražava svoja altruistička i humanistička uverenja i da raspravlja o socijalnim pitanjima u društvu nego da izražava svoja najdublja osećanja i emocije u ljubavi. Dakle, bolje se snalazi kada je u pitanju komunikacija o svakodnevnim dešavanjima u svetu nego kada je u pitanju ispoljavanje strasti i nežnosti u ljubavi.

Naglašena je i snažna principijelnost sa kojom su postupci vrlo usaglašeni. Izražena nezavisna pojava i buntovna priroda s jedne strane predstavlja pravi "magnet" za one koji su ljubavno zainteresovani dok s druge strane povećava opasnost od težeg ostvarenja dobrog razumevanja u ljubavi.

Na polju ljubavi ova osoba je vrlo harizmatična, prijatna, ležerna i najčešće bez predrasuda. Ne trpi okove i odbija je kada neko pokušava da joj nameće svoj autoritet ili kada neko nastoji da ostvari superiorniji položaj. Liberalna je u ljubavi a svoju slobodu i nezavisnost želi da očuva u gotovo svakoj prilici. Ljubav dolazi iznenada i neočekivano ali isto tako može doći i do naglog prekida ljubavne veze. U ljubavi ne teži za nekim ko će se postavljati zaštitnički jer smatra da ume dobro i sama da brine o sebi i da štiti sebe i svoje interese, već joj je potreban neko ko će je iskreno voleti dopuštajući joj da bude ono što jeste.

Na ljubavnom polju je naglašena težnja za povezivanjem sa nekim ko ima slična interesovanja i sa kim će deliti iste životne ideale. Taj neko mora fascinirati ovu osobu svojom posebnošću i originalnošću kako bi joj u većoj meri privukao pažnju i trebalo bi da se po nečemu izdvaja od proseka. Idealan ljubavni partner za osobu, koja u svojoj natalnoj karti ima Veneru u Vodoliji, je snažni individualista otvorenog i spekulativnog uma, budne svesti i neko ko je u svakom pogledu ostvarena ličnost. To jeste vrlo retka jedinka i može izgledati da je ovde prava ljubav teže ostvariva međutim, pogled ove osobe često je okrenut ka lepšoj budućnosti s verom da će bolje sutra kad tad doći.

 

Jupiter u lavu donosi mogućnost za razvoj dostojanstva, odanosti, samopouzdanja, optimizma i izuzetno dobre naravi, sa jakim kvalitetima vođe. Čast, socijalni status i prestiž su osobama sa Jupiterom u lavu veoma bitni u životu, i daju im osećaj vrednosti i važnosti. Sve su ovo kvaliteti koji će im pomoći da razviju svoj život u pravcu koji žele. Obaveza ovih osoba je da inspirišu, osnaže i vode ljude, posebno u oblasti politike, religije, prava, moralnog razvoja, filozofije ili nekog drugog višeg intelektualnog obrazovanja. Ovakav položaj Jupitera se smatra srećnim i često donosi uspeh.

Ulaskom Jupitera u znak Lavami smo trebali da naučimo neke lekcije, a te lekcije i nisu teške: lekcije o samoizražavanju, razigranosti, ljubavi, lekcije o deci …

 

Sa Jupiterom unazad krećemo u unutrašnji (retrogradno) rast (Jupiter) svakog od nas....Mnogo važnije će biti lične priče nego one opšte...Ovde je reč o planeti sreće, ekspanzije, širenja...u naredna četiri meseca očekuje nas "povlačenje" u sebe u naš viši um, gde ćemo svako za sebe tražiti prosvetlenje, nadu, veru, mudrost,oprost.... Mnogi od nas će imati "posla" sa nekom prošlošću, usporiće nas, usporiće se i neki delovi našeg života (tamo gde Jupiter prolazi) što ne mora da bude loše, naprotiv. Svakome od nas će doći na red neko preispitivanje: lične (životne) filozofije, morala, etike, pravde, vere, verovanja... (Jupiter). Razmatraćemo pitanje obrazovanja, putovanja, daljina... (Jupiter). Naravno i sve teme vezane za energiju Lava: pitanja srca, ljubavi, samoizražavanja, deteta u nama, naše dece, dece uopšte, kreativnosti, zabave, uživanja, odmora....

 

Neće se ekspanzija i rast zaustaviti, ali će sigurno usporiti.... Šta će se promeniti? Dok je išao napred Jupiter vas je držao ka spolja...na neke teme i oblasti života koje su javne... posao, karijera, novac...ali ljubav (zbog Lava)... sve ono što se vidi, što je javno i što nam je negde zajedničko. Kako krene unazad on će nas usmeriti ka unutra.... u neka naša unutrašnja pitanja i dešavanja....Sa uticaja ovog spoljašnjeg i javnog na svakog od nas....na naš lični-intimni  doživljaj svega ovog što Jupiter u Lavu prestavlja i znači a sve imate gore u linkovima ka Jupiteru u Lavu da se ne ponavljam!

 

 

Generalno Jupiter unazad ili retrogradni Jupiter će nam pokazati koliko smo iskreni prema sebi ali i prema drugima!!! Da objektivno i realno vidimo gde smo, šta radimo, po pitanjima poštenja, integriteta, morala....Koliko ulažemo u sebe i u ono što je zaista bitno!!! Da li ste prestali da verujete, da se nadate... Da, ovo je prilika....da obnovite veru, nadu, neke želje... Dokle on bude išao unazad imate šansu da budete iskreni prema sebi, da zavirite unutra...Kako je u pitanju energija Lava onda u svoje srce...

 

Retrogradno kretanje je iluzija zapravo. Ali ta iluzija ima jak uticaj na naše živote!!! Toliko jak da će mnogi od nas promeniti percepciju i perspektivu... vraćajući se unazad, u sebe, u unutrašnjost, u ono što smo negde pospremili za bolja vremena... Ovo vraćanje znači vrlo često neko zaustavljanje - usporavanje.

Zbog toga je vrlo bitno da znate gde se to dešava - u kojoj kući - kućama!!! I imajte na umu da je direktni Jupiter više usmeren na globalno, javno, opšte.... a retrogradni Jupiter više na lično, unutrašnje.. Tu su odgovori na pitanja!!! 

Retrogradni Jupiter vam u nekom momentu može zaličiti na Saturna... Ima smisla verujte... Jer retrogradni Jupiter će mnogi osetiti kao kočnicu.... onu ručnu, koju podižete ili vi sami ili on umesto vas... Vozači, setite se kada ste tek bili krenuli u avanturu učenja vožnje, setite se da ste bar jednom vozili pod ručnom kočnicom... auto je išao napred ali teško... vi ste osećali da nešto nije u redu ali i dalje ste vozili....to je neiskustvo mladog vozača... Ali probajte i sada da tako vozite....auto će ići ali nekako teže.. E tako je i sa retrogradnim Jupiterom....ide, ali teško ili teže!!! U nekom trenutku shvatite da je bolje zastati!!! Ili krećite se ali polako, sporije....i sačekajte bolje sutra!!! Jer sve ima svoj razlog....i svako zašto ima svoje zato :-))). Iskoristite ovaj period najbolje što umete, završite nedovršeno, ispitajte sebe, budite iskreni prema sebi... Naučite neke nove životne lekcije.

Jupiter će biti retrogradan do 8.Aprila 2015. kada će ponovo krenuti napred sa 12* Lava.

 

Venera (mala sreća) i Jupiter (velika sreća), potraga za srećom ovde je jaka. I sve je šire, jače, intezivnije i ljubav, i smisao za humor, i optimizam...ali i druga krajnost lenjost!!! 

Ovaj aspekt donosi - Želju za davanjem i primanjem... Želju za samougađanjem...

Uživaj danas...platićeš sutra govoriće vam ovaj aspekt na uvce.. 

Sa ovim aspektom poziv na žurku se ne odbija :). Postajete tolerantniji i velikodušniji bar na kratko. Ali i dramatičniji, ekstravagantniji, sve zapravo iz nekog unutrašnjeg nezadovoljstva. Želećete više od života bar na nekolio dana.... Sa ovim aspektom možemo preceniti ili sebe ili druge... Može da proradi taština... 

Zasvrbeće vas i dlanovi, ne idite u kupovinu sem ako imate para za bacanje... Ne traje ovaj tranzit dugo tek dva tri dana, možda je i dobro napraviti kratak predah od umerenosti, štednje... možda je potrebno da se baš na ovaj način malo opustite...Venerini tranziti uglavnom donose zadovoljstvo i popustljivost.... ovde je to malo ili malo više (kako kome) PRETERANO!!! Ali život je jedan... jedno veće parče torte, čaša dve dobrog vina sigurno neće napraviti veliku štetu. Ili novi parfem, a kod kuće bar još dva tri neotvorena... kako može da škodi nešto tako lepo i mirisno . 

Ljubav, gde je ovde ljubav? I ona bi u preterivanje...Emocije preterane...šire se kao požar, jer Venera je Vodoliji  (vazduh), Jupiter u Lavu (vatra)... potreba za ljubavlju tolika da ako je nema ide se u potragu čitajte avanturu... Lako je ako ste sami, šta ako ste u vezi? Ovaj aspekt može doneti takozvanezabranjene ljubavi, ljubavi gde je moral pod znakom pitanja... Za ovaj aspekt važi da je aspekt klasičnih afera. 

Ovaj aspekt može doneti i  osećanje nevoljenosti, ili zanemarivanja od strane partnera... 

Brzinom svetlosti javi se onaj osećaj da je lepše plakati sa novim čizmama ili nekim komadom nakita... I pare odoše dok ste trepnuli....Ili dobijete poklon, pa i ako se poklonu u zube ne gleda, možete se zapitati ..... šta li je zgrešio (zgrešila) :-))). Nekome ovaj aspekt donese rastanak zbog nekog puta, negde ljubav trpi zbog velike udaljenosti...

 

e-mail novosti

Ako želite da dobijate Astrološke novosti na vašu e-mail adresu, upišite Vaše ime i adresu u polje ispod i na taj način ste se prijavili.
Sve novosti koje obavljujemo na sajtu Ulepšajte budućnosti biće Vam dostavljene na adresu koju ste upisali. Hvala