Kretanje planeta u Decembru - Natalna Karta - Izrada natalne karte, tumacenje, uporedni horoskop, sta me ceka u buducnosti

   

NAS radio CH

Najčitanije

Kretanje planeta u Decembru

Ovaj mesec će za nijansu biti lakši od Novembra, ali će svakako biti dosta tenzije , nervoze i opasnost od prekida mnogih veza, kako emotivnih tako  i poslovnih. Mars koji tranzitira znakom Vage kvadriraće Pluton iz Jarca, a zatim će biti u opoziciji sa Uranom iz Ovna, a ovo nije baš laka situacija. Malo jasnije ćemo moći da vidimo neke stavri i neki planovi mogu biti realniji, jer Saturn I Neptun izlaze i kvadrata, a ovaj aspect nam je doneo previše nejasnoća u predhocnom periodu.

 

Slika neba na samom početku meseca baš i nije obećavajuća. Vidi se napetost, prividno mirno stanje, koje bi čak mogli nazvati stagnacijom....mnogo toga je nejasno, neizvesno, nesigurno. Ispod površine polako počinje da se zakuvava – imamo osećaj da se moramo osloboditi nekih stvari, da moramo prekinuti nešto, da moramo uraditi bilo šta – samo da se trenutna situacija promeni.

Venera na razmeđi između 4-og i 5-og decembra prelazi u znak Škorpije, znak koji vlada bankarskim institucijama, tuđim novcem, strašću, intenzitetom. Ne oseća se baš najbolje ova nebeska lepotica ovde, postaje isključiva, postaje gladna ljubavi, želja, spajanja. Maniri se zaboravljaju i ostaje samo suštinska potreba – spojiti se sa predmetom svoje požude. U finansijskom smislu – neke ćemo vajne koristi videti od svog tog mučenja koje svakodnevnim radom nazivamo. Pa hajde i to čudo da vidimo...

U međuvremenu je tranzitni Mars upao u kvadrat sa Plutonom iz znaka Jarca i odmah posle toga u opoziciju sa Uranom iz znaka Ovna. Šta da vam kažem – nisu ovi aspekti ni malo lagani, bogami će biti pucanja i u emotivnim i u poslovnim vezama, neke će se stvari presecati preko noći, nećemo više moći da podnesemo presiju od strane drugih i tražićemo oslobođenje. Mars u Vagi voli da umotava u oblande i da ide kao kiša oko Kragujevca, ali sada više neće moći da manirima i na lep način rešava probleme. Direkt u sredinu, pa kud puklo da puklo...a da će neke stvari pući – hoće.

Merkur 10-og decembra prelazi u znak Jarca. Kao da počinje da nam „sviće“ u smislu da na drugačiji način sagledavamo neke stvari, dolazimo u kontakt sa ljudima koji imaju nešto konkretnije da nam ponude, počinjemo da razmišljamo i unapred, a ne samo o trenutku koji je ispred nas. Nije loša njegova pozicija ovde jer će malo smiriti stvari, mada ne treba zaboraviti i jednu drugu simboliku – a to je da u pojedinim trenucima možemo postati teški kao crna zemlja, zadrti, tvrdoglavi. Hoćemo da isteramo svoje, pa Bog. 22-og decembra i Sunce prelazi u znak Jarca i sve ono što smo pričali malopre postaje još izrazitije. U međuvremenu je i Saturn počeo lagano da izlazi iz kvadrata sa Neptunom, neke stvari su mnogo jasnije, a mi odlučniji da ostvarimo ono što želimo. Hajd dobro, kao da malo počinju da se razvejavaju ti crni, magloviti oblaci koji nikako da nam dozvole da vidimo u kom pravcu trebamo da krenemo. Počinjemo da se nadamo da možda ta budućnost baš i nije toliko neizvesna i crna koliko smo do sada mislili.

26-og Uran u znaku Ovna kreće direktnim hodom i u narednom periodu će se sve više odvajati od kvadrata sa Plutonom koji nas toliko muči i maltretira godinama unazad. Što se Urana tiče, promene su izvršene (naravno, na najteži mogući način), reforma je stavljena na dnevni red i nastupila je, što smo uradili uradili smo, sada samo treba videti koliko ćemo vajde imati od toga. Zaključak ove planete je – haos je stvoren sa razlogom jer je bilo vreme da se ono što je ukorenjeno iskoreni. Sada, na ruševinama onoga što je bilo možemo da gradimo nešto novo, što će (bar se nadamo) imati pravu vrednost i trajati.

U poslednjem trenutku, pred sam kraj ove godine, 30-og decembra, Venera ulazi u znak Strelca. Obzirom da ćemo sa ovom pozicijom ući i u narednu, 2016-u godinu, nisam sigurna da li trebamo da se radujemo ili ne. Jer, u istom se znaku nalazi i Saturn, planeta vremena i karme, što samo napominje da će nam i sledeća godina biti u velikoj meri protkana težinom na materijalnom planu, ali i sudbinskim vezama i odnosima. Ma ne, nije bilo dovoljno karmičkih veza, obaveza i dužnosti – zašto da nam sledeća godina bude iole lakša po tom pitanju?

I da zaključimo – kakav nam je to ovaj mesec? Pa, ako vam kažem da je bolji od novembra, vi ćete mi reći – rekla si nam da je novembar bolji od oktobra, kuku lele ako je to bilo bolje....ja ne mogu da poreknem da je ovo težak period, to svi i vidimo i osećamo na svojoj koži, ne mogu da poreknem da su pobede male a porazi veliki, ali isto tako vam je jasno da i pored težine neke stvari „čistite“ lagano, korak po korak. E, pa takav će biti i ovaj mesec. Doduše, biće malo više pucanja i nerviranja, malo više stresa, ali neki put je i to potrebno da bi se nešto konkretnije uradilo. Ili da bismo izašli iz okova nefunkcionalnih veza i poslovnih odnosa koji više nemaju nikakvog smisla u našem životu.

Asekti koji nas očekuju u Decembru

01. utorak u 14h 59' Merkur na 16* Strelca trigon rxUran na 16* Ovna

04. petak u 13h 52' Merkur na 21* Strelca kvadrat Jupiter na 22* Device

05. subota Venera prelazi u Škorpiju

06. nedelja u 11h 13' Sunce na 13* Strelca sekstil Mars na 13* Vage

06. nedelja u 21h 51' Mars na 14* Vage kvadrat Pluton na 14* Jarca

09. sreda u 03h 38' Sunce na 16* Strelca trigon rxUran na 16* Ovna

10. četvrtak u 03h 34' Merkur prelazi u Jarca

11. petak u 02h 30' Mars na 16* Vage opozicija rxUran na 16* Ovna

11. petak u 07h 13' Venara na 7* Škorpije trigon Neptun na 7* Riba

11. petak u 11h 20' MLAD MESEC

14. ponedeljak u 16h 01' Sunce na 22* Strelca kvadrat Jupiter na 22* Device

14. ponedeljak u 20h 39' Merkur na 7* Jarca sekstil Neptun na 7* Riba

17. četvrtak u 12h 19' Venera na 14* Škorpije sekstil Pluton na 14* Jarca

19. subota u 19h 55' Merkur na 14* Jarca konjukcija Pluton na 14* Jarca

21. ponedeljak u 04h 07' Merkur na 16* Jarca kvadrat rxUran na 16* Ovna

22. utorak u 05h 47' Sunce prelazi u Jarca

24. četvrtak u 11h 02' Venera na 22* Škorpije sekstil Jupiter na 22* Device

25. petak u 12h 12' PUN MESEC

25. petak u 21h 19' Merkur na 22* Jarca trigon Jupiter na 22* Device

26. subota u 04h 53' Uran sa 16* Ovna kreće DIREKTNO

29. ponedeljak u 14h 17' Sunce na 7* Jarca sekstil Neptun na 7* Riba

29. ponedeljak u 15h 59' Merkur na 27* Jarca kvadrat Mars na 27* Vage

30.utorak u 08h 16' Venera prelazi u Strelca

 

Srećni praznici !