Kretanje planeta u Avgustu - Natalna Karta - Izrada natalne karte, tumacenje, uporedni horoskop, sta me ceka u buducnosti

   

NAS radio CH

Najčitanije

Kretanje planeta u Avgustu

Važan događaj ovog meseca je direktno kretanje Saturna od 02. Avgusta, ali će on praviti napete aspekte sa mnogim planetama , između ostalog i Sunca i Venere iz prirodnog petog polja Lava pa je sasvim izvesno da do polovine meseca osećamo još težine i ograničenja na polju emocija. Jupiter menja znak i 11. Avgusta prelazi u Devicu pa ćemo postati odgovorniji u obavljanju svakodnevnih obaveza, ali i velika želja za učenjem je ovde prisutna. Znak će promeniti i Merkur i to dva puta , 07. Avgusta ulazi u devicu, a već 27. Avgusta ulazi u Vagu. Mars prelazi u Lava 09. Avgusta, a Sunce u Devicu 23. Avgusta. Mlad Mesec je 14. A Pun Mesec je 29: Avgusta

 

Neke će se značajne promene odigrati tokom ovog blistavog i toplog meseca koji će većim svojim delom biti pod uticajem tranzita Sunca kroz znak Lava.

Na samom početku, već 2.-og avgusta, Saturn kreće direktno u znaku Škorpije. Samo ovo će biti dovoljno da skine jednu određenu količinu tereta sa nas, jer da se ne lažemo – u svom retrogradnom hodu, pošteno nas je namučio. Istina je da je poenta njegovog vraćanja u znak Škorpije bila da se sav nakupljeni otrov izbaci, da se neke istine ogole do kosti, da se mi sami transformišemo – dotaknemo dno i onda ponovo krenemo ka vrhu, olakšani od tereta koji smo bespotrebno vukli – ali verujem da će nam svima laknuti kada se ovo već jednom završi.

Ipak – do polovine avgusta, praviće kvadrate sa Jupiterom i Venerom iz prirodnog petog polja – polja ljubavi, životne radosti- tako da je sigurno da će „ostaci“ najtežeg uticaja da se razvlače sve do tada. 4.-og dolazi do spajanja retrogradne Venere i Jupitera (ne treba zaboraviti da tada ovaj aspekt kvadrira Saturn). Ova, izuzetno srećna kombinacija, biće donekle umanjena i najverovatnije će se odraziti kroz ponovne početke karmičkih priča ali i kroz sudbinski uticaj vezan za posao i materijalna sredstva.

Od 9.-og avgusta Mars prelazi u znak Lava. Vatrena planeta u vatrenom znaku, polju zabave, ljubavi, seksa, avanture dodatno će doprineti boljem raspoloženju ali i nagovestiti da je otvoren period da se sve ono vezano za ljubav samo zahuktava sve više – jer, ne zaboravite – retro Venera i Mars idu jedno ka drugom. Ljubavnici koje je razdvojila sudbina, vreme, oni kojima se „nije dalo“ u nekom od prošlih života – sada se spremaju da polete jedno drugom u zagrljaj, da se prepoznaju u trenutku i otpočnu svoju priču.

Posle punih dvanaest godina, Jupiter ponovo ulazi u znak Device, prirodno šesto polje horoskopa i to od 11.-og avgusta. U njemu će boraviti narednih godinu dana. Ovo polje je zaduženo za odgovornost, obavezu, odnos prema zdravlju, bolesti, poslovne okolnosti i svakodnevicu. Želja za učenjem, za usavršavanjem, napredovanjem u poslovnom smislu, do uspeha se ide postepeno i korak po korak, ali se stiže do svoga cilja. Pozicija Jupitera u Devici najviše će odgovarati Škorpijama, Jarčevima, Bikovima i Raku. Pošto će do kraja meseca već napraviti ulazeću opoziciju sa Neptunom iz znaka Riba, isključite svaku mahinaciju u svojim načinima zarađivanja jer je sigurno da ćete samo izgubiti.

14.-og avgusta imamo Mlad Mesec u znaku Lava. Ako se setite onog dela teksta u kojem sam vam pričala o Veneri i Marsu, sada ću dodati da je ovo samo potvrda da se priprema pozornica za neka velika ljubavna dešavanja. Mlad Mesec označava nov ciklus, nov početak, a ovaj put on je vezan za emocije.

23.-eg Sunce izlazi iz znaka Lava i prelazi u Devicu, brzo se krećući ka konjukciji sa Jupiterom. Ovaj aspekt koji se dešava 27.-og avgusta, najviše će doprineti sređivanju nekih materijalnih zaostataka ili dogovoru koji se postiže vezano za dugovanja.

Pred sam kraj meseca, 29.-og avgusta, imamo Pun Mesec u znaku Riba, prirodnom dvanaestom polju, polju podsvesti, tajni, strahova, ali i polju prethodnog života. Ovaj Pun Mesec će otvoriti vrata romantici, kreativnosti, dubokom talasu inspiracije, ali u isto vreme i potencirati da lako možemo postati zavisni – ne samo od alkohola, droge, cigareta – već zavisni od ljubavi, da se možemo u potpunosti „navući“ na neku osobu i biti spremni da joj položimo dušu na dlan. Da li napomenuti da odmah posle ovog Punog Meseca retrogradna Venera i Mars staju oči u oči jedno pred drugim? I da rezimiramo, pošto smo brzo preleteli kroz najvažnije planetarne događaje tokom narednog perioda....Karmika je na delu i to u punom zamahu. Sve ono što se u prehodnom periodu pripremalo, krčkalo, bilo nagoveštavano – sada će otpočeti. Da ne bude zabune – koliko god ljubav bila potencirana ovog meseca u istoj meri će biti potenciran i novac.

Jer ne zaboravite – Mars vlada Ovnom (JA) ali i Škorpijom (TUĐ NOVAC) a Venera Bikom (MOJE) ali i Vagom (BRAK, ZAJEDNIŠTVO). Obe ove planete u isto vreme označavaju i spoj u ljubavi, ali i partnerstvo da bi se zaradilo.

No, da nastavim. Igranka je otpočela. Bal je otvoren. Princ i Princeza stali su jedno pred drugo i pripremaju se za ples. A ples će se dogoditi u septembru. Šta će biti sa njima? Da li će nastaviti zajedno u dobru i zlu dok ih smrt ne rastavi? Ili će se umešati neko i rasturiti njihovu sreću, odvojiti ih da se opet traže u narednim životima? Pa sada....nastavak ćete čuti u horoskopu za septembar... srećno!

 

Detaljni pregled svih aspekata koji su aktuelni tokom Avgusta

02.08. Nedelja u 07h 54' Saturn sa 28* Škorpije kreće direktno

02.08. Nedelja u 16h 50' Merkur na 20* Lava trigon rxUran na 20* Ovna

03.08. Ponedeljak u 12h 36' Jupiter na 28* Lava kvadrat Saturn na 28* Škorpije

04.08. Utorak u 23h 44' rxVenera na 28* Lava konjukcija Jupiter na 28* Lava

05.08. Sreda u 17h 05' rxVenera na 28* Lava kvadrat Saturn na 28* Škorpije

06.08. Četvrtak u 10h 28' Mars na 28* Raka trigon saturn na 28* Škorpije

06.08. Četvrtak u 16h 24' Merkur na 27* Lava konjukcija rxVenera na 27* Lava

06.08. Četvrtak u 22h 19' Merkur na 28* Lava kvadrat Saturn na 28* Škorpije

07.08. Petak u 09h 08' Merkur na 29* Lava konjukcija Jupiter na 29* Lava

07.08. Petak u 21h 14' Merkur prelazi u Devicu

09.08. Nedelja u 01h 31' Mars prelazi u Lava

11.08. Utorak u 13h 10' Jupiter prelazi u Devicu

13.08.Četvrtak u 03h 11' Merkur na 8* Device opozicija rxNeptun na 8* Riba

13.08. Četvrtak u 12h 26' Sunce na 20* Lava trigon rxUran na 20* Ovna

14.08. Petak u 16h 54' Mlad Mesec u Lavu

15.08. Subota u 21h 21' Sunce na 22* Lava konjukcija rxVenera na 20* Lava

15.08. Subota u 21h 55' Merkur na 13* Device trigon rxPluton na 13* Jarca

19.08. Sreda u 18h 43' rxVenera na 20* Lava trigon rxUran na 20* Ovna

22.08. Subota u 01h 40' Sunce na 28* Lava kvadrat saturn na 28* Škorpije

23.08. Nedelja u 12h 36' Sunce prelazi u devicu

26.08. Sreda u 18h 07' Merkur na 28* Device trigon Saturn na 28* Škorpije

27.08. Četvrtak u 12h 01' Sunce na 3* Device konjukcija Jupiter na 3* Device

27.08. Četvrtak u 17h 44' Merkur prelazi u Vagu

29.08. Subota u 20h 36' Pun Mesec u Ribama

Detaljo o svakom aspektu neposredno pred njegovu egzaktnu poziciju.