Promena energije od 23.10.2014. - Natalna Karta - Izrada natalne karte, tumacenje, uporedni horoskop, sta me ceka u buducnosti

   

NAS radio CH

Najčitanije

Promena energije od 23.10.2014.

Prvo ćSunce u 1:57pm CET da uđe u Škorpiju..zatim u 10:52pm Venera, u 11:09pm CET Mesec i na kraju će se u 11:56pm CET dogoditi Mlad Mesec u Škorpiji i Pomračenje Sunca... i tako će krenuti vladavina Škorpije...

 

Krenuće energija: sve ili ništa, energija smelosti, odlučnosti, prodorna energija, motivisana, odlučna, vrlo strastvena, ispitivačka, istraživačka...(ako su aspekti dobri), ali i osvetoljubiva, tajanstveana, dominirajuća, negde i nasilna, sumnjičava, netolerantna, ljubomorna, sarkastična...(ako su aspekti manje dobri)... 

Osim što će Škorpije slaviti rođendane i što će ovo biti njihov period, period u kome će zasijati, i svi ostali će želeti da zasijaju tamo gde im se Škorpija nalazi....Glavni moto Škorpije je: Ja želim!!! E pa, tranzit Sunca kroz Škorpiju i kroz neku vašu kuću-kuće rećiće vam i šta želite! Stvarno, šta je to što ŽELITE?

Venera u Škorpiji...

Kasnije uveče istog dana i Venera će za Suncem ući u Škorpiju i eto još strasti i inteziteta...Ulaskom Venere u Škorpiju probudiće se energija strasti i sexualnosti...Ovde se ljubav (Venera) izražava, pokazuje strašću (Škorpija). Nema mlakih niti površnih osećanja, sve jeduboko i intezivno. Dok je Venera boravila u Vagi (gde se lepo osećala, jer je bila kod kuće) bila je sklona miru i staloženosti, bila je ljubazna, fina, ljubavna... Ulaskom u Škorpiju to se menja. Prvo u toj energiji Venera se ne oseća baš najbolje (u tuđoj kući je), drugo ona ulazi u znak kojim vladaju Pluton i Mars, a gde su oni tu je strast i jaka seksualnost.  

Prelazak Venere u Škorpiju poklapa se sa energijom Mladog Meseca i Pomračenjem Sunca, tako da je izvesno da ćemo svi ovu promenu osetiti na neki način (svako već prema svom horoskopu).

 

Mlad Mesec u Škorpiji i Pomračenje Meseca na 0*... 

 

I za kraj šlag na tortu, nekoliko minuta pred ponoć dogodiće se Mlad Mesec i Pomračenje Sunca... Mesec i Sunce će biti u konjukciji... na 0* Škorpije. To će svakako imati određeno značenje. Ovaj stepen (0) samo govori o intezitetu ove energije, još i više potencira ovu energiju.

Zanimljivo je i "okruženje" u vreme Mladog Meseca. Venera je u Škorpiji i istina je da se tu ne oseća baš najbolje (ali šta je tu je...).Venera je dakle u konjukciji sa Mladim Mesecom(Sunce/Mesec) što opet ima neko bitno značenje za svakog od nas. 

Mnogo toga što će se dešavati oko energije Mladog Meseca i Pomračenja Sunca imaće veze sa energijom Venere i svim onim što ona predstavlja i čime vlada.

Da se podsetimo ukratko: Venera je pre svega (bar iz mog ugla gledanja) planeta Ljubavi :-))), zatim planeta tkz. male sreće (velika je Jupiter :-), vlada lepotom, estetikom, umetnošću, kreativnošću, vrednostima, posedovanjem, šarmom, dobrim ukusom, sentimentalnošću, harmonijom, partnerima, partnerstvom, bojama, slikama, pevanjem, poezijom, muzikom, osmehom....i da ne nabrajam više....Jako je važno doduše navesti i da ona vlada odnosima, vezama, brakovima, emotivnim kontaktima, saradnjom....Sve ovo treba uklopiti u energiju Škorpije i u energiju Mladog Meseca i Pomračenja Sunca...jer tu je negde "okidač".  

Sve tri planete: Venera, Mesec i Sunce (na 0*Škorpije) praviće (te noći)trigon (120*) sa RxNeptunom u Ribama (na 4*Riba), ali i sekstil(60*) sa Marsom u Strelcu (na28*Strelca). Ovo nisu egzaktni aspekti ali su dovoljno jaki (dozvoljen orbis delovanja) da se osete!!!

Ovde je trigon sa RxNeptunom nešto interesantniji. U pitanju je vodeni trigon...dakle jaka energija vode: Škorpije i Riba!!! Sa jedne strane trigona jaka energija Škorpije, želja, strasti, smelosti, odlučnosti, sa druge strane trigona energija Riba, energija saosećajnosti, milosrdnosti, jake emotivnosti, osetljivosti, intuitivnosti, spremnosti nažrtvovanje...I tu je retrogradnost Neptuna, možda i neka prošlost umeša ovde svoje prste...Celu ovu priču oko Mladog Meseca u Škorpiji i Pomračenja Sunca prenosi ne teren osećanja (voda).

Ako Mlad Mesec posmatramo kao novi početak što on i jeste,ovaj novi početak za sve nas i generalno i posebno imaće jako emotivno značenje... Mi ovde na našem brdovitom Balkanu imali smo šta smo imali, ovo je šansa da krenemo nekim novim putem...I svako od nas pojedinačno ima svoju šansu i mogućnost da krene novim, drugačijim putem...

Taj put naravno nije lagan....u životu ništa nije jednostavno niti samo crno ili samo belo. Da bi svi krenuli novim putem, pre toga je potrebno da nešto i promenimo, negde nešto završimo, nešto je potrebno da "umre" da bi se nešto drugo "rodilo", ovde naravno pre svega mislim metaforički...Jer ovde je u priči ne bilo koja energija većenergija Škorpije koja će nas (tako bi trebalo da bude) pokrenuti da vidimo šta nedostaje u našim životima, zatim ima li nešto od čega smozavisni, ima li dugovanja, i ima li emotivnih opterećenja... Ovo je period u kome se možemo osloboditi svakog "đubreta" koje se taložilo vremenom, period u kome se možemo osloboditi svega onog štone valja, što nas pritiska, guši, svake negativne energije i svih energetskih "vampra"...i na duhovnom, emotivnom i materijalnom nivou... Sa energijom Mladog Meseca možemo uraditi značajnepromene u našim životima. 

Ovde je prisutna i energija Pomračenja Sunca. I ova energija je takođe prilika za novi početak!!! Pomračenje Sunca donosi jednu posebnu energiju i naboj. Ovde je ipak na delu jaka i skoncentrisana energija Škorpije. I još nešto je ovde bitno, a to su dva Pomračenja koja idu u paru. Jedno Pomračenje smo preživeli 8.Oktobra, preživećemo i ovo drugo. Ali izvesno je da nam kosmos nešto poručuje, svako od nas ima priliku da sazna i šta je to što nam poručuje. Efekte Pomračenja možemo osetiti u narednih šest meseci!!!

Ovaj Mlad Mesec u Škorpiji i Pomračenje Sunca osetiće nešto više od ostalih: Škorpije naravno, zatim Bikovi, Lavovi i Vodolije!!!

 

Izvor:zvezdanindnevnik