Merkur u Jarcu od 17.12.2014. - Natalna Karta - Izrada natalne karte, tumacenje, uporedni horoskop, sta me ceka u buducnosti

   

NAS radio CH

Najčitanije

Merkur u Jarcu od 17.12.2014.

Merkur prelazi u Jarca 17. Decembra i tu ostaje do 5. Januara 2015. godine.

 

Merkur prirodni vladar treće kuće u astrologiji predstavlja logički um, način razmišljanja, komunikaciju, razmenu informacija, saobraćaj, kratke relacije putovanja. Jednom rečju Merkur predstavlja naš mentalni sklop i način na koji opažamo stvari oko sebe, a samim tim pokazuje i na kom smo mentalnom nivou.

Znak Jarca je deseti po redu zodijački znak, predstavlja desetu kuću, kuću karijere i životnog vrhunca. Znak Jarca pripada elementu zemlje, pa samim tim predstavlja i planinu sa najvišim vrhom. Ovu simboliku možemo povezati i sa simbolikom Merkura koji egzaltira u zemljanom znaku Devica, pa samim tim se dobro oseća dok tranzitira znakom Jarca. U vreme ovog tranzita bićemo u prilici da konstruktivno iskoristimo naša znanja i iskustva u prktične svrhe.

Merkur u Jarcu se uvek oslanja na konkretne činjenice koje se mogu dokazati  prilikom donošenja bilo kakvog zaključka i odluke, za njega pretpostavke ne postoje. Ovde Merkur predstavlja čvrsto utemeljeno znanje koje se oslanja na tradiciju i genetsko nasleđe. Tako Merkur u Jarcu koristi sva stečena znanja koja koristi za svoje ciljeve koji su čvrsti, trajni i odlolevaju zubu vremena.

 

Hodajući kroz Zodijak, od znaka do znaka na svom razvojnom putu Merkur je sakupljao znanja, tako sada u Jarcu dostiže maksimum koji može praktično primeniti. Merkur u Jarcu predstavlja kamen na vrhu planine, kamen mudrosti i iskustva. Kako vrh planine simbolizuje samo jednu tačku, tako je i Merkur ovde fokusiran na samo jedan, onaj najviši cilj. Sa Merkurom u Jarcu znaćemo na pravi način da oderidmo proritete u životu i direktno delujemo bez gubljenja energije na nepotrebne sitnice. Međutim Merkuru je nemoguće da se fokusira na samo jednu stvar, on uvek označava više od jednog procesa, pa u ovom periodu dok je u Jarcu biće fokusiran na načine i mogućnosti kako da što lakše i realnije dođe do cilja. Uvek će voditi računa o potrebnom vremenu, neće žuriti i neće brzopleto donositi zaključke i odluke, ali kad ih donese biće korisne i kvalitetne.

 

Osobe koje u svom natalnom horoskopu imaju Merkur u Jarcu obično imaju nasleđen način razmišljanja od svojih predaka koji su predstavljeni Saturnom, to je obično deda. Za te osobe vrlo je bitna tadicija. Znanje stiču učenjem od starijih osoba iz porodice i bližeg okruženja. Njihova pažnja i interesovanje okrenuti su materjalnim i opipljivim stvarima. Kad su za nešto zainteresovani usmeriće potpunu pažnju da što više saznaju o onom što ih interesuje, a kasnije to znaju i praktično da primene za ostvarenje svojih ciljeva.Ono što je karakteristično za ove osobe je to što imaju izuzetno duboko pamćenje. Pamte svoje najranije detinjstvo, čak i ono što su svi drugi davno zaboravili. Okolini se mogu učiniti kao osbe koje stalno razmišljaju o prošlosti, ali nije tako oni samo koriste predhodna iskustva iz već doživljenog i tako lakše sagledavaju sadašnjost, kakše donose zaključke na osnovu već stečenog  znanja. Njihov način komuniciranja je obojen logikom i retko će ih poneti osećanja i emocije, uvek su racionalni. Zbog ovakvog pristupa i načina razmišljanja i komuniciranja mogu drugima izgledati kao bezosećajne osobe, stroge, nekad i dosadne, ali one su samo praktične. Merkur u Jarcu potpima osbine ovog znaka, pa tako uvek staoji sa obe noge čvrsto na zemlji.

Dok Merkur tanzitira znakom Jarca dobar je perod za započinjanje kreativnog procesa na duže staze i rad na dugoročnim životno značajnim ciljevima. Ovo je vreme kad u potpunosti, realno možemo da sagledamo šta nam je činiti. Sa ovim tranzitom možemo utvridti naše ciljeve i naći najbolji način za realno ostvarenje. U ovom periodu bićemo mnogo bolje i preciznije organizovani i skoncentrisani na suštinski bitne stvari.

 

Takođe Merkurov tranzit kroz znak Jarca možemo iskoristiti za vaćne dogovore, pregovore, poslovne sastanke, zaključivanje važnih ugovora. Naš um će u ovom periodu da deluje sporije, ali usmerenije nego inače pa nećemo praviti greške. Lakše ćemo baratati brojkama i kalkulacijama što može pozitivno uticati na krajnji finasiski ihod. Jedni druge ćemo bolje razumeti zato jer ćemo koristiti činjenice u komunikaciji, bićemo jasni i direktni, bez ostavljanja prostora za ramišljane šta bi neka igovorena reč mogla da znači. U ovom periodu se ne izgovaraju nepotrbene i dvosmislene reči, ovde je sve kratko i jasno.

Nažalost neko u ovom periodu može da ima i teške i tmurne misl, pesimističke, sve zavisi od aspekata sa vašim natalnim planetama. Svakako svi ćemo biti malo konzervativniji i oprezniji, ali sve drugo zavisi od rasporeda planeta, prvenstveno Merkura. Mi smo zapravo ono što nam je dato rođenjem i razmičljamo na način našeg natalnog Merkura, a ovaj tranzitni može samo malo da začini i drugacije oboji naše standardne misli. Sa Merkurom u Jarci i naš humor koji je tipičan za Merkur postaje malo drugačiji, više ironičan. 

Ovaj period je povoljnan za osbe koje imaju neke planete u zemljanim znacima, Biku i Devici, dobar je i za Ribe i Škorpiju.

Nepovoljan može biti za Ovnove i Vage, ali i za  Rakove i sve one koji imaju neke planete u tim znacima.

Merkur će u Jarcu boraviti do 5. Januara.

 

e-mail novosti

Ako želite da dobijate Astrološke novosti na vašu e-mail adresu, upišite Vaše ime i adresu u polje ispod i na taj način ste se prijavili.
Sve novosti koje obavljujemo na sajtu Ulepšajte budućnosti biće Vam dostavljene na adresu koju ste upisali. Hvala