Uran kvadrant Pluton - Natalna Karta - Izrada natalne karte, tumacenje, uporedni horoskop, sta me ceka u buducnosti

   

NAS radio CH

Najčitanije

Uran kvadrant Pluton

Sve do marta 2015.godine, tranzitni Uran i Pluton će tačno sedam puta zauzeti kvadratni ugao iz kardinalnih pozicija (Ovan/Jarac).

Egzaktni kvadrati će se formiratina 8* Ar/Co 26.juna 2012,  na 6* 19.septembra 2012.god, na11* 21.maja 2013.god, na 9* 01.novembra 2013.godine, 13* 21.aprila 2014.godine, na 12*15.decembra 2014.godine, na 15* 17.marta 2015.godine.

 

Uran predstavlja nagon za promenama, budjenje inventivnosti, kombinacije, budjenje, revolucije, inteligenciju – višu svest, šok, stres i nepredvidljive situacije, ali i reorganizaciju, brze promene i inovacije.
Pluton utiče na globalizaciju, sistemsko uništavanje, rušenje i ponovnu izgradnju (ni iz čega). Nemilosrdnost, gaženje „preko mrtvih“, stradanja širokih razmera, ali i kontrolu, moc, despotizam.
I jedan i drugi, predstavljaju generacijske planete, generacijske tokove, i kolektivna zbivanja. Znači, ne tiču se samo pojedinca. Kvadrat uvek predstavlja izazov, pokret i sukob dve volje, ili dve prirode, ili jednostavno dva toka. Ovoga puta, kvadratura se odvija u kardinalnim, polarnim, aktivnim znacima.

 

Uran i Pluton u odnosu (aspektu) nose neminovne brze i dramatične promene. Jedan bi da se vine u nebo, jedan bi da povuče u zemlju. Jedan bi da sagleda, budućnost civilizacije i humano aktivira mašinu za budućnost. Drugi bi da satre svaki dosadašnji sistem i voljom diktatora, povede borbu do smrti, borbu za preživljavanje. Rat za vlast, rat za slobodu, rat za promene.
Kreće globalno budjenje. Naprasni rat protiv dogmi i sistema počinje, za neku, bolju budućnost.
Sukob izmedju onih koji žele da izvrše kolektivne promene i onih koji bi da zadrže postojeće dogme i sisteme. Oslobadja se prva varnica u vulkanu kolektivne eksplozije. Surova promena i sukob sa postojećim normama, pravilima i dosadašnjim ograničenjima. 
Prisilna životna promena praćena nagonom za opstanak. Kreće nasilno i brzo rušenje stare garde diktatora!

 

Na globalnom planu ovaj aspekt može da izazove havarije na nuklearnim reaktorima, naprasne ratove, štrajkove, vulkanske erupcije, zemljotrese, kao i finansijski kolaps.

Ovaj kvadrat predstavlja dugoročni trend globalne, društvene i lične transformacije kroz suočavanje sa izazovima. Mnogima će ovaj aspekt doneti iznova sagovornika sa kojim se ne postiže slaganje, ili će im se čak činiti da im se svi otvoreno i drsko suprotsavljaju. Evidentan je osećaj da je atmosfera oko njih postala toksična, i vodi u razmišljanje o promeni načina života.

Uran u Ovnu će prenaglasiti reakcije pa podsećamo da je poželjno da dobro promislite pre nego što se upustite u raspravu - mehanizam "Bori se ili beži" će biti izuzetno naglašen u ovom intervalu, i potrebna je doza razuma. Osetićenje izuzetno slabu potrebu da se uklopite i budete prihvaćeni, stoga nemojte biti iznenadjeni ukoliko vas drugi optuže za isuviše egoističan pristup životu, a sama ideja o izvinjavanju će vam izgledati kao neki potpuno nepoznat koncept. 
Istovremeno, obzirom da Uran prdstavlja višu oktavu Merkura i višu svest, biće mnogo jednostavnije da sprovedete svoje želje u akciju. 

U drugom uglu naše planetarne arene čeka spreman Pluton u Jarcu. Pluton je poput buldožera, koji kida i unutrašnje i spoljne strukture koje ne podržavaju unutrašnje aspiracije. Ipak, slično Uranu i Pluton može biti okidač za instinkte posebno kod ljudi koji osećaju da su prečesto žrtve okolnosti. Prolazeći kroz ove situacije Pluton potvrdjuje princip žrtve koja drugima daje snagu povlačeći se u svoj ugao ringa. Dok su Pluton i Uran u kvadratu osećate na kom polju zapravo primate udarce, ali ukoliko vremenom budete hrabrije proučavali i tragali sve dublje, shvatićete da upravo upoznajući i razumevajući stičete veštinu da udarce pretočite u sopstvenu snagu.

 

Šesti od ukupno sedam kvadrata, 15.Decembra Uran kvadrat Pluton

U vreme Velikog krsta u Aprilu o ovom aspektu su svi pisali danima. Onda smo na njega tokom leta pomalo zaboravili.Ali on je sve vreme bio tu... U vreme Velikog krsta kada je bio egzaktan to se dešavalo na 13*, sada kada će ponovo biti egzaktan biće na 12*.... dakle nisu prešli od tada do sada mnogo... i jasno je da su bili što rekoh već tu negde....
Od kako je ovaj kvadrat krenuo u Junu 2012. svedoci smo promena svuda oko nas. Gde god da se nalazite vi koji sada čitate ovaj tekst svedoci ste nekih dešavanja u zemlji u kojoj živite.

Kako je ovaj aspekt dugo prisutan još od leta 2012. mnogi su se navikli na njegovu prisutnost. Kada kažem navikli više mislim da je shvaćen kao nužno zlo... Najbolje prolaze oni koji su svesni potrebe da nešto menjaju... takvi su na pola puta u rešavanju problema. Teže prolaze oni koji se opiru promenama.

 

e-mail novosti

Ako želite da dobijate Astrološke novosti na vašu e-mail adresu, upišite Vaše ime i adresu u polje ispod i na taj način ste se prijavili.
Sve novosti koje obavljujemo na sajtu Ulepšajte budućnosti biće Vam dostavljene na adresu koju ste upisali. Hvala