Venera prelazi u Jarca 10. Decembra - Natalna Karta - Izrada natalne karte, tumacenje, uporedni horoskop, sta me ceka u buducnosti

   

NAS radio CH

Najčitanije

Venera prelazi u Jarca 10. Decembra

Venera će u Jarcu boraviti od 10. Decembra do 4. Januara 2015 godine

Kada se pomene Venera u Jarcu, obično se stekne utisak da je u pitanju nešto hladno, stegnuto ili nedostupno, za neke proračunato. Drevni astrolozi je nisu naročito cenili, naročito u kartama muškaraca jer je Venera planeta požude, a Jarac požudni znak, pa bi takav muškarac bio sklon brakolomstvu i tražio bi društvo prostitutki i žena niskog morala. Gledajući površno i sa određene distance, mogli bi pomisliti da je to istina. Vrlo jednostavno. No, stvari su retko jednostavne, a posebno nema ničeg jednostavnog kada govorimo o Veneri u Saturnovom carstvu.

 

U carstvu ovog prezrenog starca, nisu dozvoljena veselja ni radosti. Prošavši ledene kapije na ulazu u hladne i tamne odaje Saturna, Venera je prinuđena da promeni svoje ponašanje te da svoju razdraganost i lepršavost potisne i sačuva za neka veselija putovanja. Lagano, no ipak odlučno, korača beskrajno dugačkim hodnicima čiju je apsolutnu tišinu prekinuo bat njenih koraka.

Kada se nađete u nečijoj kući, trudite se da ispoštujete ono što domaćin zahteva. Svaka kuća ima neka svoja pravila, svaki domaćin neke svoje prohteve. Saturn je, možemo reći, jedan od zahtevnijih domaćina i nije lako udovoljiti mu, a posebno mu ne pričinjava zadovoljstvo prisustvo jedne Venere. Lepota, mladost, ljubav, veliko društvo, kocka, raskoš, nakit, uživanje u jelu i piću, ah, sve su to takve gluposti i besmislice jednom Saturnu – da se on pita, svega toga odavno ne bi bilo.

 

U prisustvu tako jednog namrgođenog vladara koji pre podne mrzi sebe, a popodne ceo svet, Venera mora da svede svoje ponašanje. Ona mora biti vrlo odmerena ne samo u govoru i ponašanju nego i u oblačenju. Nema dubokih dekoltea i minića, nema blještavila boja i nakita. Više će izgledati kao skromna i tiha, povučena devojka odgojena u vrlo patrijarhalnoj porodici na čijem je čelu bio strogi otac.

Ako mislite da je takva Venera vrlo dosadna, pogrešićete. Naprotiv, možete naći da je veoma zanimljiva, možete naslutiti da se ispod te hladne i pomalo grube spoljašnjosti zapravo krije mnogo, mnogo više.

Saturn je majstor maskiranja i pretvaranja, gospodar tajni i nepoznatog, svega dalekog. Tako je i Venera u njegovom carstvu poprimila nešto od tih obeležja, pa su njeni ljubav i lepota, njene istinske želje i strasti maskirani. Ona nosi jednu veliku tajnu – da ono što je unutra, nije jednako onom što je spolja. Opna njene smirenosti i staloženosti je čvrsta ali tanka i ma koliko izgledala distancirano ili strogo, njeno srce je moguće dosegnuti. Ona je misterija koja želi da bude otkrivena, ali se za njeno otkrivanje morate pomučiti.

Doći do Venere u Jarcu nije lako. Morate biti vešti i uspentrati se kozijim stazama do njenih odaja, morate pokazati i dokazati da ste vredni njene ljubavi tako što ćete podneti neku žrtvu ili se nečeg odreći, morate je uveriti da zaslužujete da vam se preda. Morate rešiti njenu zagonetku, kao što je Edip rešio zagonetku Sfinge. Morate joj dokazati ozbiljnost svojih namera, da joj možete pružiti sigurnost i utočište.

 

 

Sa Venerom u Jarcu ništa nije kao što izgleda, ne možete verovati onome što vidite. Njena pojava je poput fatamorgane – ako vam se pričinjava oaza, osvestićete se u pustinji; ako vam se pričinjava pustinja, osvestićete se uživajući u oazi. Može delovati da je tako blizu, a zapravo je tako daleko.Rešiti misteriju Venere u Jarcu znači naći lepotu i ljubav na neočekivanom mestu.Ako pričamo o njenom najboljem izdanju, neko će joj se jako dopasti, i jako će ga želeti za sebe, ali ona to neće pokazati, glumiće hladnoću i nezaintersovanost i čekati ga da učini prvi korak.

Velika je verovatnoća da će ga i tada ćušnuti od sebe, jer neće dozvoliti da se preda suviše lako - što je opet gluma.

ON će misliti da je ona nezaintersovana, hladna i nepristupačna ali ona jako dobro zna, da ne želi da on odustane tako lako od nje, i vrlo dobro zna šta želi...

Venera je u svojoj esencijalnoj prirodi zavodnica a ova Venera zavodi time što je mistična, nejasna, što je teško provaliti da li želi ili ne želi, da li j zaintersovana ili ne, da li joj se dopadaš ili ne, ta njena distanciranost čini je zapravo  mističnom.

 

Sa Venerom u Jarcu i posao može postati zadovoljstvo. Vredna je ova Venera jer ona dobro zna da nagrada dolazi posle dobro obavljenog posla.

Ovaj tranzit mnoge od nas može usamiti, neko može poželeti da se povuče na neko vreme. Povlačenje je ovde najpre u posao i karijeru. Spremite alpinističku opremu jer ćete možda poželeti da osvojite neki vrh (ili poslovni ili na društvenoj lestvici)...

Možda sa ovom energijom neće biti puno zabave ili avantura kao kada je Venera boravila u Strelcu, ali zato je ova energija jako dobra da se neki odnosi, veze, partnerstva srede, organizuju, "podignu na viši nivo"... I ono što je ovde jako dobro je da veze započete u vreme tranzita Venere kroz Jarca mogu da traju...

  Ljubav i romantika su ovde praktičniji (opipljiviji)...

Ljubav na poslu ili preko posla....

Osećanja se više pokazuju delom nego rečima...

Vreme u kome možete proceniti šta je vredno a šta nije vaše ljubavi...

Više interesovanja za tradiciju...

Ako ste sami upoznavanje starijeg ili ozbiljnijeg partnera, ili ako nema razlike u godinama onda može biti u materijalnom statusu....

Negde vraćanje starih ljubavi...

Potreba da se povežu emocije i materijalno...

Stabilniji prihodi...

Kupovina kvalitetne garderobe (nešto što će da traje), nameštaja, možda i neki antikvitet...

Započinjanje dijete, kontrola težine, vraćanje u formu...

Venera će boraviti u Jarcu do 4.Januara 2015. 

 

e-mail novosti

Ako želite da dobijate Astrološke novosti na vašu e-mail adresu, upišite Vaše ime i adresu u polje ispod i na taj način ste se prijavili.
Sve novosti koje obavljujemo na sajtu Ulepšajte budućnosti biće Vam dostavljene na adresu koju ste upisali. Hvala