Jupiter u Lavu kreće retrogradno - Natalna Karta - Izrada natalne karte, tumacenje, uporedni horoskop, sta me ceka u buducnosti

   

NAS radio CH

Najčitanije

Jupiter u Lavu kreće retrogradno

Jupiter krenuće na put unazad 8.Decembra u 9:41pm CET sa 22* Lava sve do 8.Aprila 2015. kada će ponovo krenuti napred sa 12* Lava

 

Jupiter je boravio u znaku Lava od Juna 18, 1931 do Avgusta 11, 1932, od juna 31, 1943 do Juna 25, 1944, od Juna 13, 1955 do Novembra 16, 1955, od Januara 18, 1956 do Jula 7, 1956, od Septembra 28, 1966 do Januara 15, 1967, od Februara 27, 1968 do Juna 15, 1968, od Septembra 6, 1978 do Februara 28, 1979, od Aprila 21, 1979 do Septembra 29, 1979, od Aprila 21, 1979 do Septembra 29, 1979, od Augusta 19, 1990 do Septembra 12, 1991, od Avgusta 2, 2002 do Avgusta 27, 2003, od Jula 17, 2014 do Avgusta 11, 2015.god.

Ulaskom Jupitera u znak Lava, potreba za zabavom, učenjem, ličnim zadovoljstvom, ljubavlju, romantikom, sportom, hobijem i decom doći će u centar pažnje.
Potraga za komforom (daleko većim nego što su nam mogućnosti), težnja za luksuznim godišnjim odmorom, slobodnim osobama ljubav sa superiornijim partnerima ili strancima... radost i avantura u svakom smislu reči.
Do kraja godine, cena zlata, nafte i čelika će rasti.

 

Jupiter u lavu donosi mogućnost za razvoj dostojanstva, odanosti, samopouzdanja, optimizma i izuzetno dobre naravi, sa jakim kvalitetima vođe. Čast, socijalni status i prestiž su osobama sa Jupiterom u lavu veoma bitni u životu, i daju im osećaj vrednosti i važnosti. Sve su ovo kvaliteti koji će im pomoći da razviju svoj život u pravcu koji žele. Obaveza ovih osoba je da inspirišu, osnaže i vode ljude, posebno u oblasti politike, religije, prava, moralnog razvoja, filozofije ili nekog drugog višeg intelektualnog obrazovanja. Ovakav položaj Jupitera se smatra srećnim i često donosi uspeh.

Ulaskom Jupitera u znak Lavami smo trebali da naučimo neke lekcije, a te lekcije i nisu teške: lekcije o samoizražavanju, razigranosti, ljubavi, lekcije o deci …

 

 

 

Sa Jupiterom unazad krećemo u unutrašnji (retrogradno) rast (Jupiter) svakog od nas....Mnogo važnije će biti lične priče nego one opšte...Ovde je reč o planeti sreće, ekspanzije, širenja...u naredna četiri meseca očekuje nas "povlačenje" u sebe u naš viši um, gde ćemo svako za sebe tražiti prosvetlenje, nadu, veru, mudrost,oprost.... Mnogi od nas će imati "posla" sa nekom prošlošću, usporiće nas, usporiće se i neki delovi našeg života (tamo gde Jupiter prolazi) što ne mora da bude loše, naprotiv. Svakome od nas će doći na red neko preispitivanje: lične (životne) filozofije, morala, etike, pravde, vere, verovanja... (Jupiter). Razmatraćemo pitanje obrazovanja, putovanja, daljina... (Jupiter). Naravno i sve teme vezane za energiju Lava: pitanja srca, ljubavi, samoizražavanja, deteta u nama, naše dece, dece uopšte, kreativnosti, zabave, uživanja, odmora....

 

Neće se ekspanzija i rast zaustaviti, ali će sigurno usporiti.... Šta će se promeniti? Dok je išao napred Jupiter vas je držao ka spolja...na neke teme i oblasti života koje su javne... posao, karijera, novac...ali ljubav (zbog Lava)... sve ono što se vidi, što je javno i što nam je negde zajedničko. Kako krene unazad on će nas usmeriti ka unutra.... u neka naša unutrašnja pitanja i dešavanja....Sa uticaja ovog spoljašnjeg i javnog na svakog od nas....na naš lični-intimni  doživljaj svega ovog što Jupiter u Lavu prestavlja i znači a sve imate gore u linkovima ka Jupiteru u Lavu da se ne ponavljam!

 

 

Generalno Jupiter unazad ili retrogradni Jupiter će nam pokazati koliko smo iskreni prema sebi ali i prema drugima!!! Da objektivno i realno vidimo gde smo, šta radimo, po pitanjima poštenja, integriteta, morala....Koliko ulažemo u sebe i u ono što je zaista bitno!!! Da li ste prestali da verujete, da se nadate... Da, ovo je prilika....da obnovite veru, nadu, neke želje... Dokle on bude išao unazad imate šansu da budete iskreni prema sebi, da zavirite unutra...Kako je u pitanju energija Lava onda u svoje srce...

 

Retrogradno kretanje je iluzija zapravo. Ali ta iluzija ima jak uticaj na naše živote!!! Toliko jak da će mnogi od nas promeniti percepciju i perspektivu... vraćajući se unazad, u sebe, u unutrašnjost, u ono što smo negde pospremili za bolja vremena... Ovo vraćanje znači vrlo često neko zaustavljanje - usporavanje.

Zbog toga je vrlo bitno da znate gde se to dešava - u kojoj kući - kućama!!! I imajte na umu da je direktni Jupiter više usmeren na globalno, javno, opšte.... a retrogradni Jupiter više na lično, unutrašnje.. Tu su odgovori na pitanja!!! 

Retrogradni Jupiter vam u nekom momentu može zaličiti na Saturna... Ima smisla verujte... Jer retrogradni Jupiter će mnogi osetiti kao kočnicu.... onu ručnu, koju podižete ili vi sami ili on umesto vas... Vozači, setite se kada ste tek bili krenuli u avanturu učenja vožnje, setite se da ste bar jednom vozili pod ručnom kočnicom... auto je išao napred ali teško... vi ste osećali da nešto nije u redu ali i dalje ste vozili....to je neiskustvo mladog vozača... Ali probajte i sada da tako vozite....auto će ići ali nekako teže.. E tako je i sa retrogradnim Jupiterom....ide, ali teško ili teže!!! U nekom trenutku shvatite da je bolje zastati!!! Ili krećite se ali polako, sporije....i sačekajte bolje sutra!!! Jer sve ima svoj razlog....i svako zašto ima svoje zato :-))). Iskoristite ovaj period najbolje što umete, završite nedovršeno, ispitajte sebe, budite iskreni prema sebi... Naučite neke nove životne lekcije.

Jupiter će biti retrogradan do 8.Aprila 2015. kada će ponovo krenuti napred sa 12* Lava.

 

Merkur konjukcija Sunce na 16* Strelca

 

Kratkotrajan , ali lep aspekt Merkura i Sunca probudiće u nama želju za znanjem i širenjem vidika. Obzirom da se konjukcija dešava u Strelcu ovo je dobar period za učenje, polaganje ispita, biće povoljno i za kraća putovanja, sklapanje dogovra, pregovora, pisanje i govorništvo uopšte. Sa ovim aspektom lakše i lepše će se komunicirati, biće iskrenih pohvala, divljenja sagovornicima i pošovanje onoga što imaju da kažu. Lakše će se ljudi razumeti i bez mnogo reči jer su na istoj talasnoj duzini. U ovom periodu misli če biti bistre, brze, igovarače se sa lakoćom ono što nam padne na pamet. Lepa i lagana komunikacija, bez opterećenja.

10. Decembra Venera prelazi u Jarca

12. Decembra Merkur konjukcija Jupiter

14.Decembra Sunce trigon Jupiter

14. Decembra Venera sekstil Neptun

Uzivajte u ovim prilično lepim aspektima, nakupite pozitivne energije, jer 15. Decembra na nebu ćemo imati ponovo kvadrat Urana i Plutona. On je već neko vreme aktivan, ali tog dana biće egzaktak (tačan).

 

 

e-mail novosti

Ako želite da dobijate Astrološke novosti na vašu e-mail adresu, upišite Vaše ime i adresu u polje ispod i na taj način ste se prijavili.
Sve novosti koje obavljujemo na sajtu Ulepšajte budućnosti biće Vam dostavljene na adresu koju ste upisali. Hvala