Pun Mesec u Blizancima - Izbegavajte svadje - Natalna Karta - Izrada natalne karte, tumacenje, uporedni horoskop, sta me ceka u buducnosti

   

NAS radio CH

Najčitanije

Pun Mesec u Blizancima - Izbegavajte svadje

 

Na dan 6. decembra 2014. godine pun Mesec će biti na 14. stepenu Blizanaca u opoziciji sa Merkurom u Strelcu, koji je u konjukciji sa Suncem u Strelcu. Uticaj punog Meseca će se osetitit već dva dana ranije, dok Mesec raste, i energija, koju je dobro aktivno trošiti, da ne bi došlo do povećane napetosti, nervoze i nesanice. 

 

Naročito će biti povećana mentalna aktivnost kada Mesec pređe u Blizance 5. decembra pre podne nešto pre 11 sati. Tada ćete – ako ne budete mentalno aktivni, ili ako se ne krećete – biti skloni da više pričate, ulazite u nesporazume i nejasnoću, ili dajete lažna obećanja , jer će Mesec biti u kvadratu sa Neptunom u Ribama u večernjim satima. Oprezni budite u saobraćaju, posebni u predelima gde ima vlage i magle i izbegavajte alkohol, jer on može da poveća mogućnost nepažnje  i eventualne nezgode. 

Budite pažljivi šta ćete i kako ćete nešto reći, objasniti, birajte reči i ne žurite, 6. decembra kada lako može doći do nesporazuma i konflikata, koji mogu da prerastu lakše u žučne svađe. Ne izgovarajte ništa olako, kontrolišite se šta ćete reći i bolje je da ne pričate previše i preterano objašnjavate. 

Izbegavajte dogovore i važne razgovore, budite pažljivi u trgovini, kupovini i saobraćaju. Sada se više pažnje obraća na reči i one mogu da pre razdvoje, nego zbliže. Mesec i Merkur u opozciji povećavaju nervozu, razdražljivost, sukob između emocija i razuma, stvaraju zbrku i zato lako može doći do konflikata i problema u komunikaciji. 

Vesti mogu takođe biti konfuzne, kontradiktorne i međusobno se potirati 5. i 6. decembra. Zato  dobro  proveravite informacije koje dolaze do vas, jer mogu biti netačne. Izbegavajte i alkohol, koji može da nepovoljno deluje i izazove povećanu mogućnost nezgode u saobraćaju ili smanji kontrolu u izražavanju i uvede vas u raspravu i konflikt sa drugima.

 

Napetost i nervoza su daleko više prisutni i to može uticati i na zdravlje, pa jer dobro da se opuštate pravilno i duboko dišući. Postoji i povećana  tendencija  manjim psihičkim problemima ili  problemima sa  disajnim organima. Sada je korisno sve što vas može opustiti: šetnja, boravak na vazduhu, uz opuštajuću muziku ili neke vežbe.

Dobro obratite pažnju da vas neko ne povuče za jezik i vi brže kažete nešto što niste hteli da kažete, a što i moglo da dovede do nerazumevanja, ili pak do rasprave ili u boljem slučaju diskusije, a može čak doći i do vređanja ili ogovoranja.

Posebno povedite računa u saobaćaju, jer će vladati veća nervoza , a nervozni vozač može lako da napravi grešku. Ovaj uticaj punog Meseca će najviše osetiti osobe koje su rođene u znaku Blizanaca i Strelca i koje imaju neku planetu oko 14, stepena Blizanaca, dakle oni koji su rođeni početkom juna ili početkom decembra. 

Vi koji ste rođeni tada posebno budite obazrivi u saobraćaju i, ako nije neophodno, najbolje nemojte u njemu uopšte učestvovati. Pun Mesec u Blizancima će dovesti do greške kod onih koji su nesmotreni, brzi i nepromišljeni. Takvi će biti mnogi od nas, što može doneti i konflikte i uvrede upućene nepažljivim vozačima.

U školama će 5. decembra biti više nervoze, napetosti i mogućnosti incidenata, ili neke vrste suprotstavljenih mišljenja, koje remete mir. Dobro je biti mentalno aktivan, ali i više pažljiv i posebno od 6. decembra spreman na menjanje načina izražavanja, kao i razmišljanja. 

 

 

Vreme punog Meseca je povoljno da se odreknete neke loše navike. Ovog puta ona može da bude vezana za izražavanje, komunikaciju ili dosadašnji način učenja ako on ne daje dobre rezultate i način razmišljanja. To može da bude odbacivanje negativnog načina razmišljanja, prekidanje pušenja,  navika brze vožnje, ili razgovora mobilnim prilikom vožnje, što može da izazove prekršaj u saobraćaju, ali i neku nezgodu, ili nesreću.

Odbacivanje loših navika je dobro započnete od 6. decembra i to u poslepodnevnim i večernjim satima, pa do 7. decembra u 17h. Da bi vam bilo lakše, dobro je da se ne samo dobro da druge obavestite o tome, nego i da pronađete neki viši smisao toga svega, jer je Merkur u Strelcu. Motivacije će biti i ona će doro doći da napravite promenu. Ako podlegente lenjosti, posebno u učenju, ili budete skloni uticajima drugih, naročito što vam drugi govore i kako vam nameću da razmišljate, ili budete skloni besmislenoj priči, brbljanju ili ogovoranju neće doći ni do kakavog pomaka. 

 

Ne forsirajte komunikaciju ako ona ne ide! Ko želi da oslobodi loše navike i svoju pre svega metalnu energiju unese u to, taj će na pozitivan način da iskoriti uticaj punog Meseca. Da ne i bilo nesanice ove noći i veće napetosti i nemira, nastojte da se opustite, uz neku opuštajuću muziku, da pišete ili čitate nešto što želite, ali i da svakako primenite neku tehniku opuštanja. Dobro bi bilo da unosite i nešto manje tečnosti u organizam i čvrstu hranu, posebno mahunarke i eventualno da koristite neko lekovito bilje za smanjenu napetost kao što su nana, valerijana ili kantarion. 

Smireni i opušteni, uticaj punog Meseca ćete ne samo vi manje osetiti i iskoristi na pozitivan način, već i oni oko vas, u vašem okruženju. Druge možete iznendaditi pozitivno i promenom načina razmišljenja, koja može da postane mudrija i zasnovana na pozitivnoj životnoj filiozofiji, ili bar na optimizmu, jer je Merkuru u Strelcu. Tako ćete uticaj punog Meseca pretvoriti u nešto dobro i korisno i za sebe i za druge.

 

Izvor:lisa

 
 

 

e-mail novosti

Ako želite da dobijate Astrološke novosti na vašu e-mail adresu, upišite Vaše ime i adresu u polje ispod i na taj način ste se prijavili.
Sve novosti koje obavljujemo na sajtu Ulepšajte budućnosti biće Vam dostavljene na adresu koju ste upisali. Hvala