Saturn i Mars ! LOŠA KOMBINACIJA ! - Natalna Karta - Izrada natalne karte, tumacenje, uporedni horoskop, sta me ceka u buducnosti

   

NAS radio CH

Najčitanije

Saturn i Mars ! LOŠA KOMBINACIJA !

Saturn / Mars konjukcija u Škorpiji

Saturnovo retrogradno kretanje uglavnom podstiče dostignuća na mnogim životnim poljima, kao i postizanje zrelosti istih. Kada Saturn napravi čvrstu vezu i u vašem ličnom aspektu, možemo očekivati razna kašnjenja, pritiske i moguća odlaganja. Ali, ovo je takođe vreme koje ima poseban prizvuk izazova, koje nas tera da se suočimo sa realnošću, time izazivajući našu iskonsku mudrost kao i slobodu koja dolazi sa priznavanjem i prihvatanjem istine. Saturn je u škorpiji još od prošle godine i biće tamo narednih godinu dana. On nas, svakako, tera već duže vreme da budemo istrajniji, uporniji i vredniji u svom radu, ali pre svega akcenat stavlja na seksualnost, intimu i ljubavne veze – odnosno kako da se nosimo sa svim tim. Ukoliko su vam Sunce ili Mesec u škorpiji ili jarcu ovakvo Saturnovo kretanje snažno će vas pogoditi (ali vi ćete nastaviti da radite i dalje naporno i vredno kao i dosada!). Oni sa Suncem i Mesecom u raku ili biku, naćiće se, takođe, pred snažnim izazovima.

Mars je vatrena planeta akcije usko povezana sa transformacijom. On je snažan ratnik, uvek spreman za borbu. Zbog takve svoje energije, skoro uvek nas uvlači u probleme, ukoliko mu dozovolimo i skočimo pre nego što dobro pogledamo. Međutim, mnogi će odahnuti kada Mars napusti Vagu (nakon skoro devet meseci boravka i konstantne borbe između vagine neodlučnosti i marsove akcije) i uđe u škorpiju, svoj znak.

Saturn i Mars srešće se u škorpiji ovog avgusta. S obzirom na snagu ove dve planete, period pred nama biće upravo onaj kada ćemo moći preispitati svoju najdublju intimu, svoje ljubavne veze i svoju seksualnost. Bićemo prinuđeni i da se osvrnemo na to kako smo, svesno ili nesvesno, potcenili snagu svoje seksualnosti pod uticajem sopstvene unutrašnje destruktivne energije.

Saturn i Mars će tražiti od nas da se suočimo sa senkama ljubomore, zavisti, posesivnosti i straha od gubitka. Takva osećanja snažno nas drže i ne dozvoljavaju da se opustimo i uživamo u čarima ljubavi. Posebno ćemo obratiti pažnju na to kako i koliko koristimo svoju seksualnost ili pak kundalini(najmoćnija sila u čoveku i univerzumu – evolutivna energija) kroz snažnu mazohističku beskonačnost, koja leži u svima nama. Kada smo to prestrogi prema sebi? Da li dozvoljavamo drugima da imaju moć nad nama i zašto to radimo? Ili smo u konstantnom strahu da nećemo biti voljeni i trpimo stvari koje inače nikad ne bismo? Pronalaženje odgovora na ovakva i slična pitanja u ovom periodu mogu nas dovesti pravo do slobode koju priželjkujemo, stavljajući svoje potencijale na pijedestal moći.

Dakle, tokom ove astralne faze, imaćemo priliku da ispitamo svoje najdublje strahove i seksualnost, kao i pokušati da shvatimo kako je sve to povezano sa našom autodestruktivnom stranom. Kada se Mars susretne sa Saturnom u škorpiji, bićemo u prilici da naučimo istinsko značenje izraza „pribranost“. Žestoka ženstvenost sistematski je pokoravana vekovima unazad, zbog strahopoštovanja od moći vlasti. Ovaj period je idealan da se zapali vatra iskonske seksualnosti i to one koja se nikad ne gasi. Naravno, prvo što moramo uraditi je da se oslobodimo stegova patrijarhalnog sistema u zamenu za ženstvenost i seksualnost. Od pamtiveka niko nije mogao da odoli tom uticaju. Ratovi su vođeni zbog žena i energije kojom one zrače. Upravo ta energija je ženstvenost, poštovana ali suzbijana i povezivana sa sramom. Zašto je potiskivati? Istaći svoju ženstvenost i seksualnost, znači da polako prelazimo na zdrav i produktivan odnos. Istaći i biti svestan svoje seksualnosti znači slobodno ići kroz život, bez nepotrebnih stegova i ograničenja.

Iskoristite ovu moćnu energiju da pronađete u sebi tu iskonsku snagu i slobodno je pokažite. Uživajte u njoj kako bi i drugi mogli; time stičete prednost jer seksualnost je moć! Takođe, iskoristite i snagu škorpije da zavirite u svoj kundalini i slobodno eksperimentišite sa raznim tehnikama tantre; negujte svoje telo sa zadovoljstvima, transformišući sramežljivost u ljubav. U prvom momentu osetićete veliko zadovoljstvo i želju, jer ste do sada osećali veliku količinu stida. Međutim, ovakva transformacija pomoćiće vam da otvorite i prihvatite svoju seksualnost i intimnost prvenstveno prema vama samima, a zatim i prema drugima. Onog trenutka kada sa punom slobodom i odgovornošću prihvatite svu moć koju poseduje vaša seksualnost, osetićete nezaustavljivu energiju. Takođe, moraćete naučiti pravilno da je kanališete, a za to ćete imati naredne mesece pred sobom.

Saturn i Mars, dakle, od vas očekuju akciju narednih devet meseci. Dajte sve od sebe da rešite neke probleme, kao što su depresija, destruktivne emocije (kao što je bes) i strast. Preispitajte aspekte svog života koji vam najslabije idu, koji su nesigurni i nestabilni; preispitajte osobe u vašem životu koje loše utiči na vas; počnite da gradite svoj sopstveni sigurni temelj kao oslonac! Takođe, obratite pažnju na zdravlje u tom periodu, posebno na kosti i zube. Ukoliko imate problema sa nekim od ta dva probajte da ga rešite. Stvari u životu se ponekad mogu odvijati dosta sporo, ali to može biti blagoslov. Treba znati kada je pravo vreme da se suočite sa problemom i kada su vam najveće šanse da ih rešite! Period pred vama je upravo period akcije, zato to iskoristite! Slobodno zaplešite tango! Srećno!

    Izvor: horoskopius

e-mail novosti

Ako želite da dobijate Astrološke novosti na vašu e-mail adresu, upišite Vaše ime i adresu u polje ispod i na taj način ste se prijavili.
Sve novosti koje obavljujemo na sajtu Ulepšajte budućnosti biće Vam dostavljene na adresu koju ste upisali. Hvala