Merkur u Devici - Natalna Karta - Izrada natalne karte, tumacenje, uporedni horoskop, sta me ceka u buducnosti

   

NAS radio CH

Najčitanije

Merkur u Devici

Merkur u Devici od 15. Avgusta do 02. Septembra

Danas 19.Avgusta Merkur je na 6* Device i pravi egzaktnu opoziciju sa rx Neptunom koji je 6* Riba.

O ovom aspektu ćemo malo kasnije, za početak da vidimo šta nam donosi boravak Merkura u Devici.

Posle boravka u Lavu gde je preterivao u svemu i sebe stavljao u prvi plan, mnogo govorio I slabo slušao šta drugi kažu, gde je bio vedar, zabavan , optimističan, plemenit, pravdoljubiv prelazi u praktičnu Devicu.

 

Merkur je u Devici  kod svoje kuće, jer je pored Blizanaca I vladar Device tako da se ovde odlično oseća I može da ispolji sve svoje kvalitete.

Merkur je pokazatelj intelekta, korz njega možemo videti kako neko misli, piše, govori, da li je logičan, poslovan, kakvu memoriju ima, koliko je objektivan, koliko ima razumevanja za svet oko sebe. Merkur nam govori i o tome koliko je neko snalažljiv, koliko, brzo uči, da li voli da putuje.

Merkur je  planeta mladosti, bliskih rodjaka, komšija, kraćih putovanja I svakodnevnih kontakata. Prirodna kuća mu je treća kuća, kuća Blizanaca, gde je isto vladar kao I u Devici, s tom razlikom što je Devica šesta kuća u prirodnom horoskopu.

Šta možemo očekivati dok Merkur bude boravio u Devici ?

Merkur u Devici je praktičan pre svega, ima sposobnost dobre analize I organizacije,  vrlo je poslovan , a pokazuje i više interesovanja za zdravlje, jer je ovo prirodna šeta kuća, kuća zdravalja.

U Devici nam daje mogućnost da bolje shvatimo situacije oko sebe, ukoliko postoje problematične I krizne situacije niko bolje od Merkura u Devici neće naći rešenje, jer je on vrlo analitičan, ponekad do najsitijih detalja rasčlanjuje stvari.

Merkur će dok prolazi kroz Devicu praviti dobre aspekte sa planetama iz Natalnih horoskopa koje se nalaze u Raku, Škorpiji, Jarcu I Biku, a loše sa planetama  u Strelcu I Ribama jer se tu formiraju kvadranti I opoziciji.

Pored toga što svako ima svoju priču kroz svoj Natalni horoskop, svi zajeno imamo zajedničku priču  trenutnog stanja na nebu.

Aspekti iz Natala nam mogu u nekim situacijama pomoći da prevaziđemo tranzitne teške aspekte ili ako su loši da jos otežaju situaciju.

Iz ovog razloga je važno da svako ima izrađen Natalni horoskop da bi sam mogao sebi da pomogne I nađe smernice kad je potrebno, prateći tranzite preko Natalnih planeta već ste na pola puta da znate šta možete očekivati u nekom periodu.

Dok bude boravio u Devici Merkur će najpre napraviti opoziciju sa rx Neptunom u Ribama. Ova opozicija se dešava egzaktno, tačno na 6*, a egzaktnost postize 19. Avgusta.

Dejstvo ovog aspekra se oseća već nekoliko dana pre I osećaće se I nekoliko dana posle 19. Avgusta.

Šta nam donosi ovaj aspekt?

Dok traje ovaj aspect misli će biti malo nejasne iako je Merkur u Devici, njegovu oštroumnost I logičnost muti opozicijom Neptun iz Riba. Kad god je Neptun u nepovoljnom aspektu možemo očekivati neke nejasnoće, u ovom slučaju misli su nam nejasne, nepovezane, vidimo iskrivljenu sliku stvari . U komunikaciji sa drugim ljudima može se dogoditi da svako ima svoju viziju  I teškoću da se sagleda realno stanje stvari. Ovo meže dovesti I do rasprava jer svako ima svoje viđenje istine I nije u stanju da objektivno I racionalno rasuđuje.

U ovom periodu se treba uzdržati od donošenja bilo kakvih važnih odluka, jer će slika događaja  biti iskrivljena I kad prođe aspect tek se može uvideti u čemu se pogrešilo. Nekad se stvari mogu popraviti, nekad na zalost I ne, zato savetujem uzdržavanje od bilo kakvih bitnih donošenja odluka ili ugovaranja posla., jer će jedna strana svakako biti nezadovoljna.

Već  21. Avgusta imamo jedan lep, moćan aspect između Mrkura I Plutona koji će nam dobro doći  da ublaži ovaj aspek, ali o njemu ću pisati sutra.

Do sutra vam želim da skinete ružičaste naočare, da vas neko ne prevari u nečmu, da obrišete ogledalo I jasnije vidite stvarnu sliku. Najbolje bi bilo da se bavite nekim kreativnim radom, ako ste skloni tome.

e-mail novosti

Ako želite da dobijate Astrološke novosti na vašu e-mail adresu, upišite Vaše ime i adresu u polje ispod i na taj način ste se prijavili.
Sve novosti koje obavljujemo na sajtu Ulepšajte budućnosti biće Vam dostavljene na adresu koju ste upisali. Hvala