Retrogradna Venera u Ribama - Natalna Karta - Izrada natalne karte, tumacenje, uporedni horoskop, sta me ceka u buducnosti

   

NAS radio CH

Najčitanije

Retrogradna Venera u Ribama

Venera je ove godine već boravila u Ribama i to od 03.januara do 03.februara, ali zbog svog RETROGRADNOG hoda u koji je krenula sa 13* Ovna sada se ponovo vraća u Ribe. Venera u Ribama je u egzaltaciji (dobrom dostojanstvu), ali zbog retrogradnosti sada je slika malo drugačija. Venera će biti RETROGRADNA do 15.aprila, a u Ribama ostaje do 28.aprila, iz retrogradne senke izlazi 18.maja.

 

Venera će biti u retrogradnom hodu još 13 dana!!!

Do kraja boravka u Ribama Venera će i dalje biti u retrogradnoj senci ali i dalje do18.Maja!
Posle mesec dana retrogradnog hoda u Ovnu od danas Venera menja energiju...iz energije vatre, borbe, iz ratničke energije gde se nije osećala najbolje (gde je u izgonu) prelazi u energiju vode. Iz kardinalne energije strasti prelazi u promenljivu energiju osećajnosti, mašte, iluzija, romantike, duhovnosti...Venera je i u Ovnu bila pomalo "opijena" zbog retrogradnosti od danas će to biti svakako još više i intezivnije...Sigurno će pored energije retrogradnosti poprimiti energiju iluzija, fantazije, tajnovitosti, varljivih osećanja..

Šta će se promeniti ulaskom Venere u Ribe? 

Generalno i dalje važi sve o retrogradnoj Veneri:

Za razliku od retrogradnog Merkura retrogradna Venera je manje poznata..Mislim da nema osobe koja nije čula za retrogradnog Merkura, "Marfijev zakon" i sl. O retrogradnoj Veneri se svakako manje zna...Retrogradni Merkur se i javlja češće, bar tri puta godišnje sa Venerom je drugačije....Venera je retrogradna svakih 18/19 meseci, retrogradni ciklus obično traje oko 40-44 dana i noći!!! Pre i posle retrogradnog ciklusa Venera bude u retrogradnoj senci! Svaka retrogradna senka traje oko mesec dana!!! Ovih 40 dana i noći u mnogim kulturama ima posebno značenje!!! Hrišćanski post ili muslimanski mesec ramazana! Tu je i priča o Noju, lutanje Jevreja kroz pustinju.....Da li ovaj period ima veze sa pokajanjima, pročišćavanjem, odlučite sami!
Venera je retrogradna u istom znaku svakih 8 godina!
Venera u Blizancima maj jun 2004/2012
Venera u Jarcu/Vodoliji decembar januar 2005/2006  i 2013/2014
Venera u Lavu/Devici jul septembar 2007/ 2015
Venera u Ovnu mart april 2009 /2017
Venera u Vagi/Škorpiji oktobar novembar 2010/2018.

 

Retrogradna Venera i retrogradne senke:

 

Retrogradna senka - pre samog retrogradnog ciklusa 

Kada Venera uđe u retrogradnu senku, već tada nagoveštava neke događaje koji će se snažnije ispoljiti tokom samog retrogradnog ciklusa!!! Retrogradna senka može polakona površinu izvući nešto što je skriveno, potisnuto, zaboravljeno...Nešto kao buđenje iz nekog sna!!! Buđenje nezadovoljstva, usamljenosti, nevoljenosti i sl. Negde i potreba za promenom postojećeg stanja! Negde opet ova energija može doneti povučenost, stidljivost, neodlučnost!!!


Retrogradni ciklus će pokrenuti događaje ali i psihološke uticaje!!!

Kada Venera uđe u retrogradni ciklus...u periodu od oko četrdeset dana i noći mi zajedno sa Venerom krećemo na "putovanje" u prošlost...Neko će u introspekciju, revidiranje emocija, lepote, finasija... Već prema afinitetima! Za mnoge ovaj ciklus i ovo putovanje može biti bolno...Može ali i ne mora! Jer za nekog ovo putovanje može značiti oslobađanje od bola...Sve zavisi šta će retrogradna Venera zateći u svakom slučaju pojedinačno!!!

Direktna Venera 

Ovo je period puštanja....ili opuštanja! Period promena bi mogao da bude očigledan, jasniji, intezivniji! Period koji će pokazati koje ste lekcije naučili dok je Venera bila retrogradna...Ovo bi mogao da bude i period donošenja odluka!!!


Retrogradna senka - posle retrogradnog ciklusa

Venera i ako direktna i dalje ostaje u retrogradnoj senci neko vreme...ova senka je nešto drugačija od retrogradne senke pre retrogradnosti. Ovo je post retrogradna senka! Ovo je period koji i dalje može biti opterećujući ali na drugačiji način! I dalje postoji problem ali ga sada sagledavate na drugačiji način! Biće i onih koji ovu retrogradnu seku neće osetiti....

 

Retrogradna Venera:

Oni koji su u vezama i koji su na ivici odustajanja od veze, na ivici prekida tada bi mogli da požele baš to - prekid!!! Razmislite dobro pre nego doneste takvu odluku!!! Ostavite odluke za period direktnog kretanja Venere!!!Ne razvodite se, ne podnosite zahtev za razvod u ovom periodu!!! Mogli bi da se pokajete! Ili bi mogli da ne prođete najbolje u tom procesu! Bolje je da u vreme retrogradne Venere pokušate da stvari popravite, da obnovite ljubav, strast....tek kada Venera krene direktno ako i dalje imate potrebu da prekinete neku vezu ili da se razvedete onda krenite u taj proces!!!

Ako niste u fazonu raskida možda ćete biti u fazi blokade, zastoja, neiszvesnosti... Ljubav se umorila, istrošila...Možda osetite nevoljenostu vezi, odnosu, braku....Možda vi više ne volite kao ranije!!! Ne odustajte odmah! Sa RxVenerom moguće je obnoviti ljubav, romansu...bilo da ste u vezi ili niste...Ljubavi stara gde si... ovo je taj period!!! Period...Pokušati ponovo, ili krenimo ljubav ispočetka....obnoviti zavete, obnoviti emociju!!! Dakle, vi koji ste u paru....imate veliku šansu da ljubav obnovite ili da uđete u još veće probleme...Retrogradna energija ovde ima moć obnavljanja...ili moć da razdvoji one koji ne mogu više zajedno...

Ovo je i period pojavljivanja bivših ljubavi...."iz ormana, ispod tepiha, iz kutijica"....često je to Pandorina kutija!!! Naravno moguće je i da se bivše ljubavi pojave stvarno, porukom, pismom, bilo kojom komunikacijom ili da se dogodi "slučajni" susret...ono..."otkud ti k'o sudbina, kad si davno mene ubila". Za mnoge je ovo baš ono što čekaju, očekuju, priželjkuju... Ima nas koji se od toga ježimo (u negativnom smislu:)!!! Ovaj period je dobar da dovršite nedovršena "posla" kada su vaše bivše ljubavi u pitanju! Bivši se i javljaju (u bilo kom obliku) da bi dovršili nedovršeno! I da se ne bi stalno pitali šta bi bilo da je bilo i sl. Tek kada to završite možete krenuti napred! Jer teško ćete krenuti dalje ako imate nedovršenih stvari u prošlosti! Raskrstite sa "avetima" prošlosti!!!
Savet: najbolje je da u ovom periodu preispitate šta ste naučili iz prošlih veza! Budite ipak oprezni. Sa ovom energijom moguće je da vam se bivši učine kao jedini ispravni izbor, da je on ili ona taj idealni partner koji vam treba. Isto tako možete upasti u zamku i da bivšeg ili bivšu vidite kao tasmanijskog đavola

Ima li retrogradna Venera energiju prošlih iskustava, iskustva iz prošlih života? Ako ima onda je ovo period kada se mogu rešiti neka karmička iskustva i pitanja! Mada je ova priča više povezana za one koji imaju RxVeneru natalno! Retrogradni ciklus Venere shvatite i prihvatite kao svojevrsno putovanje u prošlost u kome prikupljate delove te prošlosti, slažete sve "kockice", revidirate stavove, dublje zavirujete u svoje srce....pustite sve što ne valja da ode što dalje od vas ili ako valja ostaće ali na drugačiji način....Prihvatite ovaj ciklus kao vreme u kome procenjujete sve vrednosti....šta je vredno a šta nije u vašem životu od emocija do materijalnih stvari! Dakle i ljudi i stvari, novac....Ima smisla jer Venera vlada Bikom i Vagom...Bik - vrednosti materijalne i sl., Vaga - odnosi!!! I imajte na umu da retrogradni ciklus nije vreme za odluke, već za procenjivanje, razmatranje obnavljanje...U akciju uđite u vreme direktne Venere i još bolje kada Venera sasvim izađe iz retrogradne senke (postretrogradnost)!!!

Neće svi kroz ovaj period prolaziti isto! Ni jedna veza nije savršena!!! Nema idealnih veza!!! Tako da je moguće da će samo biti nekih problema koje ne možete više da "gurate pod tepih". Kada Venera bude direktna (i bez senke) odlučite ko treba da ostane, ko da ode iz vašeg života, ali i da li vi negde treba da ostanete ili odete!!!

Zašto u vreme ovog ciklusa obično ide savet ne počinjati veze? Sve zbog energije koja vam ne dozvoljava da jasno vidite tu osobu...obično se ona idealizuje, stavlja na pijedestal i sl. Dok oni koji su u vezama jasno vide da nešto ne valja, nije kako treba, u novim vezama se ne vidi jasno...Retrogradna Venera šalje nejasne signale...često i vrlo pogrešne!!! Ne planirajte drugim rečima odmah svadbu , decu, sačekajte da Venera krene stabilno u direktni hod ali i bez senke!!! Sećam se jedne situacije (ne lične) gde je devojka u vreme RxVenere upoznala muškarca u društvu koje je bilo određenog statusa pa je ona imala pretpostavku da on tu pripada....međutim kasnije je shvatila da je on tu "zalutao"...Bila je razočarana i nije mu dala priliku da se pokaže onakvim kakav on zaista jeste!!! Savet: ne treba odustati od nove veze, ali treba usporiti, jasnije sagledavati sve činjenice...oprezni budite, i kada sve prođe znaćete i sami! Mada iskreno, bolje je da u ovom periodu razmotrite šta zapravo želite kada je ljubav u pitanju, šta želite od partnerstva, šta je to što vi možete nekome da ponudite i sl. stvari. Ali ako se dogodi....računajte da vas kosmos testira!

Važno!!!
U celoj ovoj priči jako je bitno kroz koji znak/znakove prolazi RxVenera, zatim kroz koju kuću/kuće!!! Venera je ovde glumac/glumica, znak je uloga/uloge koju ima RxVenera, a kuća/kuće je zapravo film ili pozorišni komad kako vam je lakše da razumete!!! Nije isto da li RxVenera prolazi 1. ili 12. kućom!!! Naravno ne treba zaboraviti i aspekte koje će RxVenera praviti sa Tran planetama ali još značajnije koje će aspekte praviti sa vašim planetama!!!

U sve ovo uklopiti i kuće koje počinju Bikom i Vagom, naravno zbog toga što Venera vlada ovim znakovima!! Ove kuće vrše značajan uticaj na celu ovu priču!!!
Bikovi i Vage (Sunce u ovim znacima) ovaj ciklus obično više osete nego ostali, naravno i oni sa podznakom u ovim znacima! I oni koji imaju Mesec u Biku ili Vagi takođe mogu ovaj ciklus osetiti više nego ostali!

Nije Venera samo ljubav...
Venera je boginja ljubavi, lepote, umetnosti...ali Venera je i materijalni aspekt naših života!

U vreme retrogradnog ciklusa Venere nije dobro obavljati veće kupovine, platićete više nego što vredi! Posebno ne kupujte luksuzne stvari. Isto važi i za prodaju vrednih stvari, nekretnina i sl.
Ne treba vršiti estetke zahvate. Ne menjajte frizuru, farbu za kosu, oblik obrva i sl. Ne menjajte ni nameštaj, ne morate baš tada da krečite ili preuređujete životni prostor (i to je ulepšavanje).

Mogući su problemi sa hedonizmom (Venera vladar Bika), hranom, pićem....dijetama!
Nije vreme za neki novi modni stil, ali vreme je za retro modu...

U ovom periodu preispitajte i vaš odnos prema vrednostima...pre svega procenite sebe i koliko vredite. Ne u bukvalnom smislu naravno, već vaše samopouzdanje! Preispitajte svoje finansije, materijalne prilike i neprilike...
Ovo je period kada bi mogli da pronađete neki zagubljen predmet od vrednosti...bilo da je to stvarno neki vredan predmet ili je vama vredan (iz sentimentalnih razloga)!

Bitno je naravno i kako ste (pre)živeli prvi deo RxVenere dokle je boravila u Ovnu

 

 

Venera u Ovnu je bila više okrenuta ka sebi ono Ovnovsko JA bilo je u prvom planu! Sada u Ribama biće saosećajnija i javiće se osećanje empatije!!! Misliće i na druge, drugim rečima!!! Venera u Ovnu bila je u sukobu zbog energije koja je htela napred, direktno...bila je u prilici da se povlači, gubi hrabrost, bila je često ljuta na sebe i na sve oko sebe...(sve zbog retrogradnosti). U energiji Riba i ako i dalje retrogradna (još 13 dana) biće joj u neku ruku lakše...Omekšaće Venera samim ulaskom u Ribe, tu je osećajna, romantična, kreativna, maštovita....i dalje retrogradna!!! Samo i ako zvuči čudno biće joj lakše. Možda Veneri ali da li će i nama biti lakše? I dalje smo na retrogradnom putu (drugi deo) i dalje su "koferi" prošlosti sa nama i u nama!!! I dalje se preispitujemo, i dalje preispitujemo vrednosti i emotivne i materijalne prirode! Možda ćemo manje biti ljuti, besni....ali bićemo više osetljivi, preosetljivi negde....Ovo je period ljubavi i na javi i u snu...Potreba za srodnom dušom jaka i veća...bilo da smo u vezi ili smo usamljeni...Srodna duša kako to lepo zvuči!!! Venera u Ribama traži svoju srodnu dušu, traži stapanje sa voljenom osobom, želi bezuslovnu ljubav...Ako srodna duša postoji....sumnja je tu zbog retrogradnosti, a možda se baš zbog retrogradnosti pojavi srodna duša iz prošlosti!!! A onda eto i nevolje u većini slučajeva!!!
Ovo je period kada se sećamo prvog poljupca i zadnjeg zagrljaja...sve je nekako prenaglašeno...mnogi će biti hipersenzitivni... nostalgični, sa željom da se vrate u neku prošlost! Mnogi će opet navući ružičaste naočari....još dublje ući u svet mašte, magije, fantazije....Mnoge "žabe" će čekati poljubac ... Ljubav kao na filmskoj traci...samo da ne bude Julija i Romea...samo da je više srećnih krajeva!!! Ovo je i period kada zbog svega ovog mnogi mogu biti razočarani (posebno kada Venera krene direktno), povređeni, obmanuti, prevareni...Posebno ako su zbog ove energije idealizovali osećanja ali i neke ljude...Mnogi će u ovom periodu biti "pijani od ljubavi". Ali ovo je period kada se mnogi mogu pogubiti...zbog svega ovog budite oprezni! Ružičasta boja je lepa boja ali....

 

Do 15.Aprila Venera će preći nekoliko stepena i sa 26* Riba krenuće u direktan hod!!! Ovi stepeni 29*/28*/27*/26* su bitni za sve one koji imaju neke planete na ovim stepenima u Ribama ali i u Škorpiji (voda), kao i u Biku, Devici, Jarcu (zemlja), mada i Blizanci i Strelčevi (vatra)!!!

U vreme retrogradne Venere u Ribama, toj retrogradnoj energiji pridružiće se: Saturn već 6.Aprila, Merkur 10.Aprila, Jupiter je već retrogradan!!!

 

Za vreme boravka RxVenere u Ribama imaćemo samo jedan egzaktan aspekt:

08.April 22:28: Venera kvadrat Saturn

Venera i Saturn na 27*...Venera opijena od ljubavi, romantike, negde na "sedmom nebu", sva ushićena...dodatno retrogradna u energiji sukoba, krize (kvadrat) sa Saturnom koji samo što je krenuo u retrogradni hod, pa sve ovo još teže nego štobi bilo!!! Ova energija će dugo biti prisutna...zbog Venerinog retrogradnog hoda!!! Ovu energiju smo već imali 27.Januara ove godine na 24*!!! U kratko vreme Venera će dva puta biti u sukobu (kvadratu) sa Saturnom. Jednom egzaktno 8.Aprila i drugi put egzaktno 21.Aprila!!! I sve se vrti između 24* i 27*!!! Obratite pažnju na ove stepene i ove kuće u kojima se ove planete nalaze!!! Tu negde su vaše (pojedinačne) priče!!!

Aspekti Venere kada krene direktno (do prelaska u Ovna):

17.April 03:26: Venera sekstil Mars

U sredini u periodu između 8.Aprila i 21.Aprila (Venera kvadrat Saturn) imaćemo jednu energiju koja bi mogla da pomogne!!! Mars u Biku na 27* bi mogao da prodrma (sekstil) Veneru koja samo što je izašla iz retrogradnog perioda!!! Mada još uvek u Ribama i još uvek pod uticajem retrogradne senke! Ipak sekstil je aspekt saradnje...Venera i Mars u saradnji...to lepo zvuči....ipak nekoliko dana posle ovog aspekta čeka nas treći kvadrat Venere i Saturna:
21.April 13:08: Venera kvadrat Saturn

 

Venera iz Riba prelazi u Ovna 28.Aprila!!!

 

Venera će izaći iz retrogradne senke 18.Maja sa 13* Ovna!!!


 

 

 

e-mail novosti

Ako želite da dobijate Astrološke novosti na vašu e-mail adresu, upišite Vaše ime i adresu u polje ispod i na taj način ste se prijavili.
Sve novosti koje obavljujemo na sajtu Ulepšajte budućnosti biće Vam dostavljene na adresu koju ste upisali. Hvala